Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 922
  • 426
  •   1
Отговори
# 75
Хората имат различни страхове.
Може жената да се притеснява да каже,ако са и надували главата преди това,
 че не става за майка,ако са я обиждали роднини и приятели че е некадърна
 или ако самата тя има здравословни проблеми,може да се страхува
че ще я обвинят че ражда деца в това си състояние.

Може също да се страхува от обвинения ако таткото и е 3 братовчед(примерно),
както стана с братовчед на мъжа ми. Но те нямат проблем с възприятието
на другите към тях като двойка макар и 3ти братовчеди.

Може да крие детето от някой разярен бивш,който след като го е зарязала
  е заплашвал
 че ще и съсипе живота ,ще и убие децата ако роди от друг и т.н.
Като цяло ако има врагове някакви..... може за това да го прави.

Филми всякакви можем да режисираме....

# 76
Както казва Блу може да крие детето заради може би някои закостенели и консервативно роднини в България. Тази ми баба при която не живея примерно и до ден днешен пред някои роднини не обявява, че имам дете, тъй като е ,, незаконно,, както обича да се изразява тя. Едно е обаче баба на 80г., съвсем друга по млада жена и то майка на въпросното дете. Не знам. Не мога просто да си го обясня това криене на дете.

Като прочетох някои мнения назад мисля, че  единствено бих крила наличието на дете от бъдещ работодател.

# 77
  • Сопот, Пловдив

А макар първоначално идеята за цветнокожо дете да ми дойде абсурдна, на второ четене не я отхвърлям вече. Ако родата тук е много патриархална, закрепостена и не би го приела?
Т.е. причината да не е там, а тук?

Ако причината някоя бяла майка да крие чернокожото си дете, е притеснение, че закрепостените й близки в България няма да го приемат, то това само ще навреди на детето, което виждайки че майка му го крие, заради цвета на кожата му, може да предположи, че има нещо нередно в него самия. А и честно казано хората лесно се научават да приемат всичко, когато им е рода(за съжаление понякога става по този начин), и моите две 80-годишни баби считаха чернокожите за по-близки до маймуните, отколкото до хората, не толкова от расизъм, колкото от липса на информираност и допир до хора от тази раса, обаче откакто имат правнуче мулатче отиди и се опитай да им кажеш нещо обидно на тема цвят на кожа.  Grinning

Извинявам се за отклонението, а по темата за криенето и работодателите ще кажа, че аз и от бъдещ работодател не бих крила, че имам дете, като се разболее това дете и няма кой да го гледа освен мен, тогава каква лъжа да измисля за пред работодателя, че отсъствам. И ако това дете се разболява често, докога ще мога да лъжа?

# 78
Ройс, ако имаш  предвид мен, че заявих, че ще крия може и да не съм права. Но вече се плаша като чувам колко жени с малки деца са били отрязвани още щом работодателя чуе за наличието на дете.

# 79
  • Сопот, Пловдив
Кими, нямам предвид теб, много потребителки казаха, че единствено от бъдещ работодател биха скрили, дори не си спомням кои точно, но го прочетох поне 7-8 пъти това изречение и реших да коментирам и аз.

# 80
  • София
Ройс, ако имаш  предвид мен, че заявих, че ще крия може и да не съм права. Но вече се плаша като чувам колко жени с малки деца са били отрязвани още щом работодателя чуе за наличието на дете.
Не искам зорлем да отворя портите адови, но и това не е баш така. Често, често причините са други, само дето на кандидат-работничките по-им отърва да си кажат, че не са ги взели на работа защото имат дете

# 81
  • София
По принцип не ги крия, но в СВто не съм ги написала.
На интервю за работа, ако ме питат дали имам деца, казвам че имам.
Обаче задълбае ли бъдещият работодател по въпроса, веднага се сещам, че няма да ме вземе точно заради това.
Но за друга причина да си крия децата, не мога да се сетя.
Може би някакъв страх?

# 82
Абе как ще крия , че имам дете ? Crazy
Направо психопатско ми звучи ! Rolling Eyes

За СВ не говоря ( но моето е голямо и не виждам причина дори за това да го крия ) , коментирам казуса от темата .

# 83
Не не бих крила, това ми се струва много крайно ( визирам първия постинг), но познавам (задочно) една жена, която крие лицето на детето си когато поства снимки във Фликр в началото мислих, че това е художествено решение, докато разбрах че това е просто нейния начин хем детето да е в кадър, хем да има история свързана с детето, хем то да не се вижда.
Това го разбирам т.е разграничаването на виртуалния живот и реалния в който сигурно има милиарди снимки на детето си.
Този респект от детето и неговото евентуално мнение иска ли да е показано на целия свят от малко ми допада. И си мисля, че и аз бих го въвела във виртуалното/снимките по този умерен начин така, че лицето му да не се вижда.

# 84
Не ,че крия ,че имам дете, ама пък и не смятам ,че е нужно целият свят да знае  за това . Някои хора много парадират с факта ,че имат деца и това винаги ме е дразнело . Ако ме попитат - казвам си . Ама обикновено не е централна тема на разговор .

# 85
Няма значение. Идеята нито е измислена, нито е моя. Просто е реалност, която се опитвам да разбера.
Имам сред познатите си простаци-изроди. Налага ми се да комуникирам с тях на служебно ниво, но предпочитам да не разбират, че въобще съм омъжена, да не говорим за дете. Да, бих крила. Бих излъгала дори, че имам заболявания, за да не ме коментират с пълния си арсенал простотии, и то пред очите ми. Поне за това все още имат очи.

# 86
*Belle-Etoile*, хммм, чак пък да дава пари, че да записват детето на друга дата.....сори, ама мъжа ти нещо го тресе параноята.

# 87
*Belle-Etoile*, хммм, чак пък да дава пари, че да записват детето на друга дата.....сори, ама мъжа ти нещо го тресе параноята.
Сетих се за В. Райкова, която крие кога е родено детето и, за да не му направел някой хороскоп или подобна щуротия. В болницата, в която раждах публикуват снимки на новородените и вече няколко пъти чувам, че родители забраняват това....Явно криенето на дете не е чак толкова рядко срещано. Но тук става въпрос за роднини и приятели....

# 88
Сетих се за В. Райкова, която крие кога е родено детето и, за да не му направел някой хороскоп или подобна щуротия. В болницата, в която раждах публикуват снимки на новородените и вече няколко пъти чувам, че родители забраняват това....Явно криенето на дете не е чак толкова рядко срещано. Но тук става въпрос за роднини и приятели....

Това със снимките е по друг повод, някои вярват ,че до 40-тият ден никой не бива да вижда детето, освен най-близките . На моя приятелка сестра й категорично е забранила да се публикуват снимки на дъщеря й в нета и да се разпращат също .

# 89
Детето да не е негърче? newsm78

Това какво общо има? Детето да е мулатче и майката да не иска да се знае заради това ли  newsm78 ? Нали преди това ще е била с баща му, очевидно няма да я смущава цвета на кожата.

Имаше някога такъв филм с Любов Орлова- не мога да се сетя, дали беше "Веселите момчета" или друг.Една певица криеше, че има дете, защото се оказа, че е мулатче и беше крайно изненадана от нормалния прием на детето и.Обаче, все пак говорим за 60-те години в СССР Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт