Бихте ли крили, че имате дете?

• 26 001
  • 426
  •   1
Отговори
# 195
От приятели, от познати, от роднини, с които не се виждате ката ден? Като същевременно с тях поддържате кореспонденция, водите телефонни разговори, споделяте снимки от почивки, празници, но без на тях да се вижда, че имате дете?
Защо? Отговор: няма никаква основателна причина.
Хрумва ми само една основателна причина да го крия:ако е от мъжа във въпросното семейство и много прилича на него, а жена му не знае.
Иначе , не намирам никаква логика в това да се осмелиш да родиш дете, а да нямаш смелост да го покажеш на света.

Пп:не съм чела темата.Ако някой вече е изказал горното, сори.    Simple Smile

# 196
  • някъде под слънцето...

Иначе , не намирам никаква логика в това да се осмелиш да родиш дете, а да нямаш смелост да го покажеш на света.

Пп:не съм чела темата.Ако някой вече е изказал горното, сори.    Simple Smile
Ли4и си... ако я бе6е про4ела, няма6е да први6 такова заклю4ение.Дететое  показано  на света, ..Но пък важното е 4е има6 мнение...
За каква близост говорим?.. Нали са разменяни снимки разговори..Бременността се забелязва след 3 или 4 месец,,,  и  би се видяла на снимки (ако дамата е липсвала на снимките е малко странно нали, при  блзки отно6ения би породило въпроси)  или ако сте се виждали по скайпа.Ако сте се 4ували,  редовно по тел или скайп все е 6тяло да се 4уе  беб4ето или бебефона..Или детския глъ4 при разходка в парка....

Касита няма да намери6 отговори.Мисли6 ли, 4е след като твоята позната 5 години е крила от теб. сега 6те ти обясни за6то го е направила.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 19:51 от sl

# 197
  • София
sl, толкова апелираш другите да четат, а така и не прочете, че Касита поне 3-4 пъти повтори, че от нея това дете не е крито, а от роднини на майката

# 198
  • Ню Йорк
sl, толкова апелираш другите да четат, а така и не прочете, че Касита поне 3-4 пъти повтори, че от нея това дете не е крито, а от роднини на майката

Напротив и от нея е крито, но тя е разбрала случайно.

# 199
  • някъде под слънцето...

Кой какво не е про4ел?

Носи се слух, нещо пълзи, но клюка няма, защото малцината посветени са наясно, че всъщност грандиозна тайна няма. И това ги хвърля в недоумение, някои дори са обидени и то сериозно /аз не съм от тях; аз съм от тези в шах с пешката/.

Също като моите деца и то си има баба и дядо по майчина линия и никакви други роднини, близки, за да са заедно на семейни празници. Така че, реално то е крито от лели и семейни приятели, от родините на баща си, както казах не.

Аз не съм й роднина. Както казах вече тя няма близки роднини,
не е афи6ирано пред лели  и семейни приятели....Близките роднини са наясно.

Не разбирам за6то има толкова драматизъм в темата....
По скоро казуса е , 4е някой се е по4уствал извън живота на друг, който е имал за много близък...

И ако дамата, героиня на темата би се вълнувала толкова от мненията ни, то тя би драснала два реда в темата...
След като само 4ете озна4ава, 4е не6те да е толкова развълнувана от дебата.
Всъ6тност детето не е крито, то по скоро е премъл4ано  пред малък кръг хора...

Цялата тема, вси4ки етикети и нападки отправени, към героинята са направени възоснова на гледната то4ка на Касита, а всяка ситуация има поне толкова гледни то4ки, колкото у4астници  в нея има.Всеки го пре4упва през собствения си мироглед и "всеки гледа от неговата камбанария".

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 20:52 от sl

# 200
Може и да е започнало с някаква цел, после да е станало навик.

Не обичам такива хора. Не знам защо си мислят, че света се върти около тях и другите умират да им ровят в нещата.
Сега, след прочитане на цялата тема, мнението ми се припокрива с това.
Просто на жената й е влязла някаква муха в главата и е решила да я "гони" до дупка.
Тъпо, откъдето и да го погледнеш.
На въпросните роднини най-вероятно няма да им пука и 100 деца да рОди въпросната, ама друго си е да си "интересен" с нещо на родата.....като няма с кВо друго.    Laughing

# 201
Аз мисля обратното-на героинята не и пука. И не се прави на интересна. Ако толкова се правеше, щеше да вземе участие в темата. Никак не е тъпо, и мой познати не подозират за съществуването на децата ми. Не ги касае.
На който му пука и се чуди и мае-пуска теми за анализ.

# 202
 sl, под "близки роднини" иде реч за близки на нейните родители, не толкова на нея /всъщност една леля и нейните деца, т.е. втори братовчеди на майката/, първо защото Х и съпругът й са по половин година в чужбина, второ, че и да са у нас, обитават градове с диагонално разположени на картата на България. Но на празници и тъжни поводи е присъствала и то с охота, както и постоянни контакти онлайн и по телефон не са спирали, т.е. все пак не са й и съвсем непознати.
Аз съм дъщерята на най-добрата приятелка на майка й, част от по-широкия приятелски кръг и наистина близките й хора у нас. Майка ми е позиционирана по близост до родната й леля и отгоре. А за разконспирирах ситуацията при едно отиване на майка й при нея да гледа детето й.

Продължавам да съчувствам на обидените и да ги подкрепям, защото ги намирам за прави да се, цитирам "цупят". Много обичам Х и може би за това й прощавам, че е крила детето си от мен, но така и не я разбирам. Едва ли и ще го направя.

А и самата тя знае и е била макар и не пряк свидетел на една грозна разпра между баща и критото от него дълго време дете.

Благодаря ви, че станахте участници в историята с мненията си, които пак да подчертая, имаха за цел да покажат на Х, че не само леля, чичо и братовчеда, приятели на родителите й и пр. намират поведението й за странно и обидно спрямо тях.

# 203
  • София

Благодаря ви, че станахте участници в историята с мненията си, които пак да подчертая, имаха за цел да покажат на Х, че не само леля, чичо и братовчеда, приятели на родителите й и пр. намират поведението й за странно и обидно спрямо тях.
Обидно не, но налудно, определено. Такава глупост не може да е ориентирана към/срещу другите.
(това ревизия на мнението ми от позиция на времето)

# 204
Не намирам за нужно да съобщавам на някого, просто го пропускам- нормално.
На стоящ на същата позиция в скалата ми на близост- не само не съобщавам, ами и пазя "заклета тайна",щото тъй съм си наумила- преди всичко е налудно, а ако е от що-годе нормален човек- обидно.

Има съществена разлика, нали.
Знаете, човек се обижда от какво ли не- вземете една сватба, кръщене, покана за нов дом- и 100 човека да поканиш, все ще има засегнати и мисля, каквито и доказателства за "близки отношения " да се приведат- не е работа за обиждане.
Обаче да си нацелиш някого, уж не особено близък и умишлено да криеш от него раждане на дете, да заговорничиш и въвличаш други хора- сакън въпросният да не знае...е, ами - какво да си помисли човекът-че криещият вижда в негово лице враг, зложелател или най-малко "злата орисница".

Не бих търпяла такъв човек в близкото си обкръжение, но това разбира се е моето отношение по въпроса.

# 205
Така като попрочетох, стигам до извода, че или има някаква лична история, която не е известна на обкръжението или някакъв криворазбран опит за модерност.

# 206
Това е все едно да пишеш 3-4 години в Бг-мама и да не споменеш в нито един свой пост, че имаш дете.

# 207
  • София - Рим и обратно
Това е все едно да пишеш 3-4 години в Бг-мама и да не споменеш в нито един свой пост, че имаш дете.
Убедена съм, че има не една и две такива пишещи. И не е толкова ненормално.

# 208
А, сигурно има, ама защо пишат в мамма newsm78

# 209
А, сигурно има, ама защо пишат в мамма newsm78

Защото никъде не е казано, че в тема за гейовете, политиците или за друг вид изпражнения трябва да пишат такива, които имат деца.

Общи условия

Активация на акаунт