Бихте ли крили, че имате дете?

• 26 006
  • 426
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За повечето писали тук е неприемливо и неразбираемо, поне аз с такова впечатление останах.
За мен не е неприемливо, но е странно, необичайно. Не бих казала, че ми е неразбираемо, защото изобщо не ме касае, всеки си има причини, не бих се засегнала, но ако считам човека за близък щях да осъзная, че се заблуждавам.

Касита, за мен това не е близост, а и аз харесвам странни хора, но не и странни взаимоотношения. Близка съм си с хора, с които имаме близост в разбиранията за основни неща.

# 136

Това дете да не е затворник та да го крие? Явно  обаче майка му смята че неговото съществуване е нещо срамно, та току виж си предизвикала бедите на главата.

Тук не говорим за криене на снимки, а за криене на съществуването му изобщо.

Както стана ясно, не го крие преднамерено, а просто не го е споменала пред определен кръг хора, които се чувстват засегнати, че не е намерила за необходимо да ги уведоми.

Явно, разнопосочни критерии за близки отношения.

Според мен става ясно че е съвсем преднамерено. Забранила е на по-голямото дете да споменава за другото, както и на близкото си обкръжение. Явно не го води в България при пътуванията си и никъде не го споменава. Това ли не е преднамерено?

# 137
Това съм пропуснала ,че е забранила на по-голямото си дете да го споменава newsm78

За воденето в БГ- много хора се страхуват, имат фобии от престъпност, отвличания ,предубедени са.

# 138
На мен ми мина като мисъл че може да я е срам от възрастта си, на която е станала майка. Пълно е с жени страдащи още от подобни комплекси за "старородилки".

На колко години е въпросната г-жа Касита?

На директен въпрос има ли дете какво отговаря? Или хората ги е страх да питат като са подочули?

# 139
  • Сопот, Пловдив
Бояна, разбрах, че си на друго мнение, аз имам предвид преобладаващото мнение в темата.

За повечето писали тук е неприемливо и неразбираемо, поне аз с такова впечатление останах.

Така е, но други обясниха, че не е, че не сме й близки и пр.
Ако ти Роис родиш второ дете и аз не разбера за него, няма нито да се чудя защо не си ми споделила, нито да се обиждам, нито да питам, защото те познавам, но не сме близки, никога не сме били и вероятността да бъдем такива вбъдеще е нищожна.

Така е, но аз бях останала с впечатлелние, че детето се крие от хора, които са й много по-близки, отколкото сме аз и ти.

П.С.Rois,  неразбираемо беше до момента, в който от заглавието на темата се предполагаше едва ли не, че майката по принцип крие раждането на детето.Впоследствие се оказа нещо съвсем различно.

Може би аз не съм разбрала, но не става ли въпрос все още за същото? Доколкото разбирам, съществуването на детето е било крито от един кръг хора, които по някакви критерии могат да минат за близки, и то 4 години.

# 140
Аз бих я попитала директно защо крие детето.

# 141

П.С.Rois,  неразбираемо беше до момента, в който от заглавието на темата се предполагаше едва ли не, че майката по принцип крие раждането на детето.Впоследствие се оказа нещо съвсем различно.

Може би аз не съм разбрала, но не става ли въпрос все още за същото? Доколкото разбирам, съществуването на детето е било крито от един кръг хора, които по някакви критерии могат да минат за близки, и то 4 години.

Майката просто не е споменала, че има дете пред хора, които претендират да са и близки, а тя не ги приема за чак толкова.

Поне така разбрах нещата, просто не е намерила за необходимо да спомене пред тези хора събитието-
дадох подобни примери и никак не са странни.

Но ако не съм разбрала правилно и ако майката не просто не е споменала, ами и зарича "посветените"- "Ох, моля те, в никакъв случай не казвай, че съм родила дете"- тогава може би е по-различно, или има някакви страхове, които не иска да обяснява или си е намерила начин да е интересна в собствените си очи с нещо.

Разбрах темата в първия смисъл, затова не ми е особено странно.
Все пак това дете не е крито от най-близкото си обкръжение, не е скрито от задължителна ПГ/ясно, че все още не е на възраст за такава, просто пример/, най-вероятно не е крито и от задължителния личен лекар- ако здравните закони в съответната д-ва го изискват.

# 142

Майката просто не е споменала, че има дете пред хора, които претендират да са и близки, а тя не ги приема за чак толкова.

Само щъ замоля да не обвиняваш хората, че си приписват небивали значения в живота на околните.

Третият абзац на поста ти е правилният.

# 143
  • Сопот, Пловдив
По-напред имаше пример от Касита как при обаждане в дома на бабата се чува плача на бебе, и на въпроса "Бебе ли плаче у вас?", " бабата казва нещо от рода на "Да, моля те, не казвай на... (майката), че си разбрала." Съжалявам, че не мога да намеря цитата в момента и да го копирам с точност. За мен това беше много показателно и основното, което ме нара да мисля, че е втория вариант.

# 144
  • някъде под слънцето...

Жена която се е отказала пред обществото от детето си заслужава ли го?
Това дете да не е затворник та да го крие? Явно  обаче майка му смята че неговото съществуване е нещо срамно, та току виж си предизвикала бедите на главата.

Тук не говорим за криене на снимки, а за криене на съществуването му изобщо.

Както стана ясно, не го крие преднамерено, а просто не го е споменала пред определен кръг хора, които се чувстват засегнати, че не е намерила за необходимо да ги уведоми.

Явно, разнопосочни критерии за близки отношения.

Тя не се е отказала пред об6теството, детето си е Ок, Напротив добре  си изпълнява родителските задължения(в противен слу4ай детето ве4е не би било при нея, знаем много слу4аи на отнети бг деца в 4ужбина), детето си ходи на градина...  вси4ко си е наред, просто не е  споменато съ6тествуването му пред определени хора.
А 6то се отнася до близоста... отговор на въпроса "как си" с  "мотая се" за мен би бил достатъ4но красноре4ив, 4е  разговорът е по скоро  по навик, отколкото, 4е някой наистина иска да говори и сподели не6то с мен.

Хора, тя не крие детето, просто не е с4ела за необходимо да уведомява вси4ки за съ6тествуването му.

# 145

Само щъ замоля да не обвиняваш хората, че си приписват небивали значения в живота на околните.

Третият абзац на поста ти е правилният.

Просто предположения правя. Simple Smile

# 146
Може и да е започнало с някаква цел, после да е станало навик.
По интересно ми е на мъжа си списък ли му е дала с кого може да говори и с кого не  Mr. Green

Не обичам такива хора. Не знам защо си мислят, че света се върти около тях и другите умират да им ровят в нещата. Да се оправя. Дано след някоя и друга година детето не разбере, че майка му го е "крила". Никога не се знае как ще го разтълкува, но един от най-вероятните варианти е да помисли, че собствената му майка я е било срам от него.

# 147
  • някъде под слънцето...
Касита, ако наистина си близка и държи6 да остане6 такава с тази дама, постъпи като близките и
а близките й са достатъчно толерантни и интелигентни, за да се съобразят с нея.
Ако не може6 да и го прости6 и мисли6, 4е те е наранила с мъл4анието си,  прекрати връзката.
Какъв е ссмисълът да се измъ4ва6 с търсене на отговори.Дори и да ги полу4и6, 6те зали4ат ли обидата?
В крайна сметка, роднините ни са даденост и трябва да ги приемаме, но приятелите си ги избираме сами, нали?
Ако тази постъпка те  обижда за6то продължава6 да об6тува6 с въпросната дама?
Ако пък не те  е наранила дотолкова, 4е може6 да продължи6 да об6тува6 безпроблемно, за6то  има толкова  болка в постовете ти.
И какво 6те помогне за изглаждането на отно6енията статисти4еския процент на одобрение или отрицание в темата.
Първо си изясни, как то4но иска6 да продължи връзката ви, и после постъпи както ре6и6...

# 148
  • София

Не обичам такива хора. Не знам защо си мислят, че света се върти около тях и другите умират да им ровят в нещата.
Ако не умират да и ровят в нещата защо се обиждат. Човек като не се интересува от друг не се бута в него и не му дава наклон на живота и поведението.

# 149
теми типични за Бг " Ти какво чакаш? Кога ще раждаш?" Mr. Green
За мен тази типична тема е основателен повод да скрия, че имам дете. Не понасям емоционални изблици, независимо дали позитивни или негативни.

Общи условия

Активация на акаунт