Как разпределяте харченето на парите?

• 33 737
  • 241
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Абе и до възможности си е и големина на приходите!
Благородно завиждам и аз. Embarassed
Нашите приходи като ги разпределя за сметки и храна, ми остават едни 200 кинта, които все сме наместили някъде. И ако ги спестяваме, направо изпадаме в мизерията - примерно няма да купувам сладоледи на децата, козметика или нещо такова.

# 31
Аз се пробвах с таблица, ама не мога, не съм толкова дисциплинирана да я попълвам всеки ден  Crazy
Ей на, днес излязох за бебешко веро за съдове и като влязох в бебешкия магазин...я да му взема лъжичка негова си за малтофера, я да му взема кърпа за главата за слънцето, я какво хубаво бодинце, я какво хубаво комплектче...а и дръжка за бибата, че само я губим...и айдееее 40 лв вместо 2  Crazy

# 32
Щом ти е "слаб ангелът", не влизаш в магазина без списък от по-малко от 20 продукта. Следваш неотклонно списъка и излизаш.

# 33
  • София
Щом ти е "слаб ангелът", не влизаш в магазина без списък от по-малко от 20 продукта. Следваш неотклонно списъка и излизаш.

А и носиш пари само за нещата от списъка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green иначе списъкът си е списък  Flutter

# 34
  • София

А и носиш пари само за нещата от списъка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green иначе списъкът си е списък  Flutter

То аз добре влизам в супермаркета със списъка, харча колкото съм си определила за храна, ама има и други магазини на тоя свят...

# 35
  • София
От този месец започвам (експериментално) да си водя записки (хубаво ще е направо таблица, но ми е първи ден още), за да видя колко за какво харчим. Големите харчове знам за какво са ни, искам да видя другите как се разпределят. Та, така де, чета ви.

# 36
Под влияние на двете теми започнах да си записвам в тетрадка, правила съм го и преди, но обикновено съм се отказвала още първия месец.

Сега си записвам,но повечето разходи "закръглям", чак и стотинки не ми се броят.

Но повече от 10-20% не бих могла да спестя, добре че имам стимул да пестя за нещо определено.

# 37

То аз добре влизам в супермаркета със списъка, харча колкото съм си определила за храна, ама има и други магазини на тоя свят...

За дрехи, обувки, играчки, козметика....., които можеш спокойно да подминеш, ако нямаш нужда от нова блуза, да речем.

# 38
  • София
Ааа, често казано, не мога повече. За какво живея и работя? Две години се стисках, стига толкова.
От нова блузка винаги има нужда! Mr. Green

# 39
Ааа, често казано, не мога повече. За какво живея и работя? Две години се стисках, стига толкова.

Тогава няма да мрънкате.

# 40
  • София

Тогава няма да мрънкате.

Няма, обещавам. Mr. Green
Мрън-мрън, кога ще ми повишат заплатата, както ми обещаха?

# 41
  • София
От този месец започвам (експериментално) да си водя записки (хубаво ще е направо таблица, но ми е първи ден още), за да видя колко за какво харчим. Големите харчове знам за какво са ни, искам да видя другите как се разпределят. Та, така де, чета ви.
И аз се включвам. Laughing При нас е кофти, че ММ взема пари на ден, а аз - на седмица. Следователно пари накуп виждаме много рядко, а случи ли се, се изпаряват моментално. От една страна е удобно да знаеш, че всеки ден вземаш пари, но от друга страна спестяването е почти невъзможно.
Но и аз започвам да си водя записки, друго си е да го видиш черно на бяло. Peace

# 42
  • София
Абе наистина си е по-добре да се види черно на бяло. Но когато от графа "приходи" веднага отива в графа "разходи" и да го видиш черно на бяло какво ти помага  Mr. Green Mr. Green

# 43
  • София
М да, и аз вчера погледнах черно на бяло и се сетих, че въобще нямам право да мрънкам, че не мога да спестявам. От както съм почнала работа, всеки месец си купуваме нещо по-голямо. Едно пазаруване от спорт директ, един фотоапарат, такива работи.

Обаче, да знаете, е голям яд като ти се загубят някакви си 20 лв от сметките! Close

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 12:14 от L'Agent

# 44
  • София
И аз се включвам. Laughing При нас е кофти, че ММ взема пари на ден, а аз - на седмица.
При нас са на няколко дати, но все има нещо за плащане. Тъкмо по сметката има и те избягат по други сметки.  Laughing Ето аз вече трети ден си прибирам касовите бележки и на гърба на всяка пиша и какво друго през деня съм плащала, защото нали се сещате, че не навсякъде дават касов бон. Време е май и аз да започна да си искам, ми така де, имам семеен бюджет да изчислявам.
Мъжът ми ми се смее, защото той и без таблици, тетрадки, касови бележки знае колко и за какво харчим. Но закръгля на едни числа, които не ми харесват.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт