Как разпределяте харченето на парите?

• 33 734
  • 241
  •   1
Отговори
# 90
  • sofia
Не си представям мъж да ходи без пари.
Интересно ми е какво значи "взема си пари". Парите стоят някъде в общ куп и всеки си взема ли?
В нас е точно така, в едно чекмедже винаги има пари в брой.

# 91
Интересно ми е какво значи "взема си пари". Парите стоят някъде в общ куп и всеки си взема ли?
В нас е точно така, в едно чекмедже винаги има пари в брой.

Ние пък нямаме чекмедже. На когото му трябват пари в брой ходи до банкомата да си дръпне от сметката.  Laughing

# 92
  • sofia
След като установих, че банката ми е почнала да ми взима такса за теглене и от нейния банкомат, винаги тегля максимума и ги оставям вкъщи.

# 93
  • София

Не, аз давам.
 Twisted Evil
Всъщност за какво са му пари на човек, докато е на работа? За храна и транспорт и цигари.
ММ си има всичко това.

# 94

Не, аз давам.
 Twisted Evil
Всъщност за какво са му пари на човек, докато е на работа? За храна и транспорт и цигари.
ММ си има всичко това.
за някоя сгодна женица. Wink

# 95
И при нас парите стоят на едно купче и се взема от тях(повечето пъти аз давам от тях).
Моят мъж е с много широки пръсти и има ли пари в брой веднага биват изхарчени.Естествено за нас с детето,но често пъти не са важни неща.И така няма да мога никога да заделям и спестявам по някои лев.

# 96

ММ си има всичко това.

Всеки си знае. Аз не си представям да държа пари в къщи и да изляза с празно портмоне, за мъж пък съвсем. А да му прибера парите и аз да му давам въобще не разбирам как ще стане. Ако имам мъж, който е съгласен на това, веднага го сменям.  Mr. Green Шегувам се.  Peace Всеки с разбиранията си.

за някоя сгодна женица. Wink

Може да иска да пие бира с приятел или да напазарува за в къщи или за себе си като се прибира. Аз с тефтера ли да му отпускам от неговите пари?

# 97
Аз предпочитам парите да са в мен и той да си поиска както прави  Mr. Green защото ще дайде ще ми каже ще му дам , но няма да повярвате колко е грозно , ако парите ги държи мъжа  Close и как жена му се моли за 5 лв и той и вика "Нали вчера ти дадох какво ги направи , ако ти дам сега утре забрави" или ги унижават на касата все едно са някакви там....абе тъй , че парите в жените  Mr. Green

# 98
  • София
Някак така сме свикнали.
Вечер, понеже почти няма кой да ни помага с децата и сме все заедно, вкл. и с приятелите сме намерили начин да си пием биричката заедно.
За пазаруването - само ако съм болна на легло, пазарува той - не обича.

# 99
Може да има и такива жени, които стискат пачката и унижават мъжа си.
Когато наистина трябва да стегнете финансите, признавам, че може да се каже"Пак ли, нали вчера взе 20-30-40-50лв, как ги изхарчи?"  А и примерно мъжът ми сега работи, взима допълнителни смени, отделно като има свободно време "работи" допълнително.
Аз гледам детето, чистя и готвя вкъщи, но все па съм си в нас, лежа си, разхождам се навън. Не е като да имам 2 породени деца на 3 и 4 и да се чудя кога да седна.
И на това аз да харча безразборно и да не уважавам целия му труд и блъскане...Или пък да му контролирам парите и излизанията.
Имаме си кутии, сметки, в коити се държат пари. Аз завъждам мои пари като ми преведат майчинството. Мизерните ми пари от "работата" няма да ми даде банката и да ги изтегля. Та те се трупат и евентуално си плащам телефона и интернета с тях, на няколко месеца. Мъжът ми ми оставя пари или ми внася в сметката.Никога не ми е направил забележка за харчене, не ме е и питал за какво съм ги изхарчила.Обикновено аз му давам отчет още като ми ги дава.
А и реално не ходя на работа, излизам на кафе само и толкова джобни не ми трябват. Ако имам нещо да плащам или да купувам-той знае и сме го обсъдили предварително.

# 100
Първо сметки и при нас разбира се се покриват , и други задължителни ежемесечни разходи , после предпочитам да тегля  малки суми и да имам по малко в мен и по съвсем малко вкъщи , ако толкова потрябват. Иначе предпочитам да пазарувам храна всеки ден , защото ядем основно плодове и зеленчуци и бързо развалящи се храни , и да плащам с карта. Разбира се редовно изникват малки забравени неща, които бъркат сметките , и накрая все се чудим кога успяхме да изхарчим всичко  Crazy

# 101
Аз предпочитам парите да са в мен и той да си поиска както прави  Mr. Green защото ще дайде ще ми каже ще му дам , но няма да повярвате колко е грозно , ако парите ги държи мъжа  Close и как жена му се моли за 5 лв и той и вика "Нали вчера ти дадох какво ги направи , ако ти дам сега утре забрави" или ги унижават на касата все едно са някакви там....абе тъй , че парите в жените  Mr. Green

Shocked

Ти сериозно ли? А по малко унизително ли е мъжът да иска за едни биричка и жената да му вика - вчера вече пи. При това да иска от парите, които сам е изкарал.

# 102
  • София
Ние пък нямаме чекмедже. На когото му трябват пари в брой ходи до банкомата да си дръпне от сметката.  Laughing

Мен ме е страх. Вкъщи държим само буркана с жълтите стотинки, които събираме и носим в банката на няколко месеца.
Всеки си има карта и дърпа от нея.
Ако така се случи, че моите пари свършат по-рано (което ставаше доскоро) никога не ми е държал сметка като му искам. По-скоро аз се обяснявам, както каза една продавалка.

Не знам но за мен е зверски унизително мъжа да иска пари от жена си, за да излезе или да си купи нещо.

# 103

И ние. Най-често се тегли по 200лв. Изхарчват се за няколко дни и после пак. Вкъщи няма никакви пари.

# 104
Моята заплата ми я дават я брой и част от парите оставям у нас. На мъжа ми я превеждат. Той тегли винаги по 400. Случва се да му свършат парите в брой, пита ме има ли у нас да не тегли, взема си. Ако няма - тегли и така.

Общи условия

Активация на акаунт