Как разпределяте харченето на парите?

• 33 749
  • 241
  •   1
Отговори
# 165
Това никой не го и твърди.

# 166
Ако се абстрахирате от това, че Лизет го е написала, ще прочетете и следното:
"Харчи толкова колкото искаш, не мисли да спестяваш от нуждите си, а мисли как да увеличаваш дохода си!"
Което не е като да чакаш на Вселената да ти пусне 20-левка отгоре.
И с мислене не става.  Naughty

# 167
Напротив, да го Измислиш си е първата стъпка. Втората е да работиш върху Измисленото.
Да намериш точния начин-като бизнес или като професия или като ход в работата или....си е мислене.
Не е да бачкаш до премала като правиш банички и ги продаваш, ама не върви. Ако не си премислил добре-кога да започнеш, къде да започнеш и т.н., нямаш ли стратегия, план-пиши го работа за лудо....и излиза, че е било по-добре да измислиш нещо друго.

# 168
Късмета също е фактор .
Понякога обстоятелствата не са наша заслуга , но трябва да умееш да се възползваш от тях рационално . Peace

# 169
и това (възползването от ситуация, породена от късмета, който не е за пренебрегване, да) се постига с доза мисъл...

# 170
Именно ! Peace

# 171
  • София
Абе то като не можеш на две магарета сламата да разделиш и всеки месец се питаш какво стана с тия пари, ясно е че просто харчиш без да мислиш.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 13:54 от L'Agent

# 172
Колкото по-малко харчиш, толкова по-малко получаваш. Това е закон за равновесие във Вселената и той действа...........
Оф, колкото и рядко да съм съгласна с Лизет, тук е напълно права.За съжаление....
Кажа ли, че започвам да спестявам и като с магическа пръчка постъпленията намаляват.И няма от къде и от какво да спестя.Откажа ли се от идеята за спестяване, и постъпленията си влизат в норма.
Не знам вселенски закон ли е, закона на Мърфи ли е, обаче е факт.

# 173
Колкото повече икономисва човек, толкова по-близо се докосва до дъното. Това се има предвид като се казва, че икономията е майка на мизерията. Винаги е по-добре да се търси развитие, да се увеличават доходите, а не да се намалят разходите. Не става дума за ситуации, когато човек трябва да се бори с намалели приходи или да покрие неочаквано възникнали разходи, а по принцип.

# 174
Нищо не разпределям - плащам по степен на важност - първо ипотеката, тока, телефоните, таксите на децата в училище и в детската градина... Докато парите свършат. ..

# 175
И мен ме дразнят тези , които плащат с карта в магазина . Толкова пък 5 лв. да не носиш в себе си ?! Rolling Eyes Много  модерни станаха някои  ! Sunglasses Sunglasses

Аз съм от тези, дето обичат да плащат навсякъде с карта (всъщност, навсякъде, където може, че понякога дори и големи фирми като Еконт примерно, не предоставят такава възможност).

И да, може да ви е досадно да чакате печатането на бележката и набирането на кода, но мен ме дразни повече "Ама нямате ли ... стотинки, че не мога да ви върна?", което ми се случва в почти всеки магазин. И се почва едно ровене в портмонето..., което може да продължи и по-дълго от набирането на пин-кода.
Да не говорим, че за стоки, чиито цени завършват на 9, редовно се разсейват да върнат точно. Бензиностанциите са наглеци номер 1 в това отношение.

Сега да не ме изядете за тая 1 стотинка, не съм скръндза, въпросът е принципен - ако аз поискам да платя 3, 98 за нещо, което струва 3, 99 колко търговци ще се съгласят да ми опростят разликата? А аз да им я опрощавам всеки път, щото нямат да ми върнат точно...

С картата е чиста работа - няма как да ми въведат сума, която е различна от точната цена. По този начин, не се смейте, но на месечна или на годишна база се спестяват не малко пари.
 Peace

# 176
И мен ме дразнят тези , които плащат с карта в магазина . Толкова пък 5 лв. да не носиш в себе си ?! Rolling Eyes Много  модерни станаха някои  ! Sunglasses Sunglasses

С картата е чиста работа - няма как да ми въведат сума, която е различна от точната цена. По този начин, не се смейте, но на месечна или на годишна база се спестяват не малко пари.
 Peace
Едва ли. Таксата за плащането е много повече от стотинка.

# 177
Плащането в магазин на ПОС е без такса.

# 178
Плащането в магазин на ПОС е без такса.

Доста банки слагат такса и на плащанията през ПОС.

# 179
Можеш ли да кажеш за коя се сещаш? Ние сме сменили няколко банки и до сега не сме попадали на такива такси. Интересно ми е кой взима и от това.

Общи условия

Активация на акаунт