Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои храни са препоръчителни или неподходящи за хора с хиатална херния по време на бременност?
Какво е лечението на хиатална херния по време на бременност?
Какви са препоръките за раждане при хиатална херния по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои храни са препоръчителни или неподходящи за хора с хиатална херния по време на бременност?
Препоръчително е да се избягват дразнещи стомашната лигавица храни и съставки като кафе, кола, кофеинови напитки, пресен лук преди лягане, червен пипер, кисели краставички и туршия и чесън на скилитка. Освен това трябва да се избягват ядки, дъвки и бонбони с оцветители. Препоръчително е да се консумират по-леки храни като зеленчуци, пилешко месо и млечни продукти и да се избягва хранене късно вечер.
-
Какво е лечението на хиатална херния по време на бременност?
-
Какви са препоръките за раждане при хиатална херния по време на бременност?
-
Какви са симптомите на херния по време на бременност?
-
Как се диагностицира хернията по време на бременност?

С нарастване на коремчето и гърдите носенето на сутиен става некомфортно, но пък нещо трябва да носиш, защото гърдите увисват и почват да лепят на корема в седнало положение. Разреших си проблема с бански, чиято еластичност мога да регулирам.
Мисля да пробвам същия трик и за кърменето, само че ще си купя едни в малко по-голям размер, щото нали ще растат още гърдите... Наложи се да си купя и мъжки потници, че дамските корсажи и потници не са достатъчно дълги и разтегливи - не покриват коремчето и панталоните дразнят кожата на корема. А то в 8-ми и 9-ти месец като се почне един сърбеж, едно опъване на кожата...
И стрии ми излязоха около пъпчето... Пълен комплект. Та, кожата на коремчето се пази с приоритет и мъжките памучни потници вършат добра работа, в случая.