Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои храни са препоръчителни или неподходящи за хора с хиатална херния по време на бременност?
Какво е лечението на хиатална херния по време на бременност?
Какви са препоръките за раждане при хиатална херния по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои храни са препоръчителни или неподходящи за хора с хиатална херния по време на бременност?
Препоръчително е да се избягват дразнещи стомашната лигавица храни и съставки като кафе, кола, кофеинови напитки, пресен лук преди лягане, червен пипер, кисели краставички и туршия и чесън на скилитка. Освен това трябва да се избягват ядки, дъвки и бонбони с оцветители. Препоръчително е да се консумират по-леки храни като зеленчуци, пилешко месо и млечни продукти и да се избягва хранене късно вечер.
-
Какво е лечението на хиатална херния по време на бременност?
-
Какви са препоръките за раждане при хиатална херния по време на бременност?
-
Какви са симптомите на херния по време на бременност?
-
Как се диагностицира хернията по време на бременност?
Щом и кръв си повръщала... И аз в такъв случай, бих поела риска да ми направят ендоскопията. Благодаря се на Господа, че изкарах една сравнително добра бременност.
.
Това е рефлукс. Хората го наричат и "кисилини". Това си спомням, че го имах спорадично и си усещах изключителна киселинност на гърлото. Като почнах да пия фамотидин тази киселинност намаля. Аз пих доста време фамотидин преди да ми открият хернията. За нещастие или щастие просто при една вирусна инфекция се скъсах да повръщам и там като видях, че има и кръв отидох на гастроентеролог.