Хиатална херния и бременност

• 12 453
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
B.D.O, твоето е наистина кофти работа.  Sad Щом и кръв си повръщала... И аз в такъв случай, бих поела риска да ми направят ендоскопията. Благодаря се на Господа, че изкарах една сравнително добра бременност.  

Абе колкото по-малко знае човек, по-добре Simple Smile.

Понякога е така, но все пак, пък ако не знаеш какво ти има е по-зле...  

Сега гледам да ям повече риба, леща, шам фъстък.....( ако имате препоръка за друга храна с желязо казвайте).

Шам фъстъка го махни. Забравих да включа ядките в списъка за дразнещи храни. Стафидите знам, че са богати на желязо, също. Лещата, ако можеш да я ядеш - супер! Иначе и лещата дразни, ако е от едрата, люспестата. Дребната леща, дето става на каша, допринася. От дробчета страх ли те е? Аз бих пробвала с дробчета, ако желязото ми е много ниско. Охладените, предполагам, че преди това са били замразявани поне веднъж, така че не би трябвало да носят опасност от токсоплазмоза. Ако трябва печени дробчета, без мазнина.

Дано да ти отшумее бързо токсикозата. Почнеш ли да се храниш, нещата със стомаха ще се оправят.  Peace

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 23:04 от amy_nka

# 46
Знам, че темата не е повдигана от много време, но тези, които сте писали, можете ли да кажете към момента как сте ?
И също ако има някоя друга бъдеща мама или преминала през това, да каже как е минала бременността. Имате ли сега проблеми. Могат да се включат и други с такъв проблем и да споделят своя опит.

# 47
Аз потвърждавам, че проблеми с хиаталната херния не съм имала от както бях бременна през 2014 г. Simple Smile

За сметка на това, обаче, разбрах, че тялото ми е предразположено към хернии, поради слаба съединителна тъкан. След бременноста се оказах и с пъпна херния и една огромна диастаза на правите коремни мускули, която 10-години по-късно все още си стои отворена около 2 см. За щастие пъпната херния също не ми прави проблем, но заради диастазата се сдобих и с трета херния - дискова, на гръбначен стълб. От една бременност колко ми се прецака тялото не е истина... Frowning1

# 48
amy_nka, а рефлукс имаш ли, след като хиаталната херния е механичен проблем ?

# 49
Не, не съм имала никога рефлукс или поне аз не съм усещала да съм връщала храна нагоре. Дори сега след години мога да лежа веднага след хранене и нямам рефлукс. Но си мисля, че все пак може да ми е укрепнал и хиатуса след толкова години пазене, лечение на лигавицата и ядене на броколи. Sweat Smile

# 50
А в началото имали ли сте рефлукс, когато ви я откриха и не сте се пазили ?
Също с какъв метод се проверява дали има или няма ?

# 51
А в началото имали ли сте рефлукс, когато ви я откриха и не сте се пазили ?
Също с какъв метод се проверява дали има или няма ?
Накара ме да се замисля. Едно е да имаш рефлукс и друго да имаш рефлуксна болест. Аз рефлуксна болест нямам, не съм имала. Рефлуксът си го усещаш ти самата. Когато връщаш нагоре по хранопровода кисел сок и ти стига до гърлото. Rolling Eyes Това е рефлукс. Хората го наричат и "кисилини". Това си спомням, че го имах спорадично и си усещах изключителна киселинност на гърлото. Като почнах да пия фамотидин тази киселинност намаля. Аз пих доста време фамотидин преди да ми открият хернията. За нещастие или щастие просто при една вирусна инфекция се скъсах да повръщам и там като видях, че има и кръв отидох на гастроентеролог.

# 52
Кръв в самото повърнато ли ?

# 53
Да, но не ярка кръв, като от язва, например, ами примеси с размер на оризови зърна в повърнатото.

# 54
здравейте прекрасни хора.
от 1г имам задух, който не минава от нищичко, минах всякакви лекари, включително и гастро, но той каза, със задух не знам какво правиш при мен... видя ме само в ехограф и ме изпрати
имам въпрос дали от този вид херниия усещанията са като моите...
не успявам да си взема дълбоко въздух, кашлям место, сякаш ме дразни гърлото.. стяга ми гърлото...чувството е постоянно. от няколко дни оригам много често, и корема ми сякаш е пълен с газове и имам тежест около гърцето
чакам още няколко дни до тест за бременнос, защото правим инвитро и не мога да направя смимка или гастроскопия

# 55
Усещане за стягане съм имала, но не в гърлото, ами в слънчевия сплит, което водеше до невъзможност да си поемам въздух дълбоко. Заради това че "не можех да дишам" се озовах в спешното, от където не откриха какво ми има и ме пратиха на психиатър. Психиатърът беше изумен, в случая. Simple Smile
Извод: докато не направиш гастроендоскопия, не можеш да изключиш хиатална херния.

# 56
ами нямам как е това положение, като съм с възможност за бременност... Sad има ли опасност ако имам такава с бременноста.

# 57
По време на бременност не може да ти се направи гастроендоскопия. Няма опасност за плода от наличието на хиатална херния, но с напредване на корема може да ти създаде повече дискомфорт и да ти е още по-тежко да си поемеш въздух. Трябва да се консултираш с добър гастроентеролог и да избягваш да се възпалява лигавицата на стомаха и хранопровода докато си бременна.

Общи условия

Активация на акаунт