Отговори
# 75
  • София
Честито на мама Яра! Да са живи и здрави Валери и Симона! Ей, напълни им се къщата с деца и кучета! Много радост и щастие да имат в домът си!  bouquet

# 76
  • София
Данче, на мен Тони ми звучи добре  Peace. Доста по-добре от Тодор. И преди съм казвала, че моето име е Ани (тоест, официалното ми име всъщност е умалително) и че това никога не ме е дразнело, а напротив.

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 17:29 от karlie

# 77
  • София
На мен пък Тодор ми харесва повече от колкото Тони. Много по-мъжко ми е. Тони ми е малко женско и нежно.

# 78
  • София
Честито на Яра!  :bouquet:

Данче, харесва ми Тони Peace Освен това е и разпознаваемо в чужбина, в смисъл, ако детето реши един ден да учи и живее в странство, няма да се дзверят 100 часа как да му произнесат името. Peace
Бейби, не можеш ли да я върнеш количката? Всъщност, много ли е зле колелото?

# 79
Весе.....слее като ти прочетох постовете за имената изревах един казан сълзи Simple Smile и реших,че малката ще има две имена. Ема-Йоанна. Открих много истини в думите ти и за пореден път ти казвам,че те обичаммммм Simple Smile Simple Smile Между другото как ви звучи името?

# 80
  • София, св. Троица

Aidin, благодаря за подробните отговори.
Само че сестра ми ми отвори очите да пия много вода и като чели всичко се нареди. И малката е много по уверена в сученето и от двете гърди и наистина понякога си иска много начесто - през 40 мин - 1 час. Ето днес яде в 1 и 4 през нощта, после се почна: в 7, в 9.30, 10.30, 12.00, 12.30. Но и на мен ми се струва че по скоро си търси близост. Иначе всичко което си написала го правя. Само тази поза не съм я пробвала. Силно се надявам че с наливането с течности нещата ще се нагласят както трябва. Аз преди може да се каже че не близвах вода.

Здравей Роси.то,
Прекрасно е, че и двете вече сте по-уверени в кърменето. Твоята сестра ти е дала много добър съвет  Peace
Много е хубаво, че следваш потребностите на твоето бебе и собтвените си инстинкти. Това е помогнало а много майки и бебета да се кърмят толкова дълго колкото желаят. Hug
Желая ви успешно и безметежно кърмене и много здраве. Hug

bouquet

# 81
Привет и от мен и честити бебчета на всички нови мами  bouquet
Мисти, и аз мисля, че ако му се обадиш и обясниш, че те притеснява предизвиканото раждане и предпочиташ без такава намеса, той няма да ти се разсърди. Те тия неща не си ги слагат толкова на сърцето като нас, просто събери смелост и се обади. Но според мен не чакай последния момент, защото той ще те е запланувал в графика си и това ще го подразни сигурно.
Иначе, сестра ми също роди с хапче - преносваше и не искаше да чака повече. Всичко мина добре, но не толкова бързо като при Иси - пи хапчето сутринта и роди вечерта към 8.

Иси, за очичките - аз си спомням, че някакъв масаж трябваше да се прави за слъзните канали и да се почистват (всяко оче с отделно тампонче) с преварена вода (или с физ.разтвор - не съм сигурна). Дано всичко да е наред Hug

Аз съм се настроила да раждам тая седмица, докторът каза, че в събота му било удобно, да заповядам #Crazy Вчера като че ли ми падна тапата, контракции нямам, но ми е едно такова като за раждане вече...

# 82
# 83

Прибрахме бебчо вкъщи!!!! Много съм щастлива! След малко ще стане време за папкане и ще го целувам и гушкам Simple Smile))
Кърмата ми намаля, около 30 мл... ДА видим какво ще стане...Пак чай, душове, сменяне на гърди, хапване....Ако някой знае съвет...Скреч, другите?
 (Но съм много щастлива, че е вкъщи, много ми липсваше заека...)

Честито и на новите мами.

Луиза, аз открих тайната. Поне при мен пак избликна кърма - пий много вода. ПИЙТЕ МНОГО ВОДА ЗА ПОВЕЧЕ КЪРМА. Дано не бъркам със съвета, да не би да се разрежда повече. От сестра ми разбрах че и със суровите ядки не трябва да се прекалява защото кърмата ставала по гъста и можело да се запушат

# 84
Минавам да поздравя всички нови мами от днес ! Да са им живи и здрави бебенцата, много радост да им носят  newsm51

Аз съм си все така с болезнени контракции, като пред задаващ се болезнен цикъл. Обаче нали съм инат, и като се запънах викам на ММ - давай, излизаме. И си свърших днес един куп работа, пъшкайки, охкайки и свивайки се на две от контракциите. Обаче пък викам си - няма да се предам. Нека ме боли ! Така отидох до новата си лична лекарка (много си я харесвам, допада ми), уговорихме се кога да я повикам у нас. После отидох до офиса на брат ми (където работи и сестра ми)  да си взема играчката за легло. Купила ми е на Фишер Прайс и е страхотна ! Свири с различни мелодии, прожектира облачета върху тавана и си има дистанционно. ММ каза, че и той ще я ползва да се приспива  Mr. Green После ходихме в Кауфланд и напазарувахме, в т.ч. и памперси. Имаше Пуфис на промоция и взех голям пакет. Дано не съм се прецакала само, не знам сега какво им е качеството  Thinking После се сетих , че нямам слъчневи очила и ходихме да си избера. Избрах си, не са лоши  Sunglasses (като за 100 лв бива).
От офиса на брат ми се сдобих с чудесен кожен стол, който той вече не ползва. Вярно, че е офисен, но става чудесно и за кърмене  Grinning Използвах случая да поздравя и бившия си колега с който навремето работихме заедно (когато не сестра ми, а аз работех там). Побъбрихме си хубавко, зарадвах се да го видя. Simple Smile
У дома сглобихме играчката (мега яка е !), изчистих скрина и окончателно подредих всички дрешки вътре. Стерилизирах помпата за кърма и я приготвих за болницата, като същевременно обучих и ММ в процеса.
Не, не е спряло да ме боли. Обаче свита на четири си действах и не ми дреме. Няма да се поддам на някаква си болка и контракции, да става каквото ще.
Чух се и с verabel , чието секцио е на 05.07. и ще се засечем в Т.К.  newsm44
Уморих се, всичко боли, едва ходя...но свърших доста неща. Утре последен спек и.....айде на операция от бебе  Mr. Green

# 85
....
А исках да питам за майчинските дето са 35 лв на месец. Къде и какви документи трябва да подам и има ли някакъв срок че юни вече мина а аз не съм направила нищо за да ги получавам.

повтарям се че не намерих отговор а живо ме интересува. В социалните ли трябва да отида, там където е и за еднократната помощ

П.П То не се води майчински, а детски надбавки. Сега се ровя в нета да видя там какво пише

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 18:38 от rosi.to

# 86
Rosi.to, мерси, мила. Аз обаче пия по принцип по около 4 л вода на ден, а сега добавих чай за кърмачки и супи. В тоалетната съм по-често откакто бях бременна. Пишкам, ям, кърмя, дохранвам и стерилизирам. Това е Simple Smile Ако някой има предложение как да подобря кърмата - количествено, насреща съм.

Skrech? Aidin?

За тези майчински не знам нищо. Виж в закона или в темата Майчинството счетоводно (при майските мами на началната им страница има линк) ?

# 87
Това са детски надбавки, не майчински. Трябва да имате до 1000лв ли беше, до 1050лв ли беше общ доход двамата, за 9 месеца назад ли беше..., за да ви се полагат. В Социална служба се подават документи, май. Не знам, те много малко хора успяват да се вместят.

# 88
Ами аз нямам брак с Петър и доколкото знам неговия доход няма да се гледа. Аз съм с майчинство около 400 лв и така двете с Далийка се вместваме. Изисква се доход под 350 лв. ОБАЧЕ сега се усещам. Те искат дохода назад за 12 месеца, а през този период аз съм самичка, в смисъл Далия още ми е в корема и дохода е само 350, а не 700 както си мислех за нас двете. Много тъпо ми се струва това. Т.е. трябва да изчакам да мине една година за да подавам документи

# 89
Цоп Simple Smile
Честито на новите мамита, да са им живи и здрави бебчетата и да растат умни, щастливи и обичани!!!  bouquet
За съседите - момичета не сте толкова зле...при нас положението е следното - над нас живее оперен певец, който се разпява по цял ден, а до нас е бас китарист - доста честичко се засичат да си правят репетициите. Е, как не си пречат един на друг не знам  Rolling Eyes
Луиза - да си гушкате бебчо и да му се радвате много  Hug
За имената - ние точно това избирахме, да е интернационално, че живеем вече в глобален свят. Е, фамилията няма как да е такава, но поне първото име да е Simple Smile

аз днес прекалих с разходките, беше много приятно но сега ми е много тежко, присвива ме и се притеснявам да не започне раждането, но ще се издържииии (надявам се)

Общи условия

Активация на акаунт