Отговори
# 495
Има ли будни  Tired Tired Tired Tired
Днес за пръв път откакто съм бременна спах зле Sad В смисъл,неудобно ми беше ,въртях се  и в 6 часа станах.Сега си правя кафе и ям сливи ,че имам нужда .Може би тялото ми ще привиква към новия режим на спане Laughing
Агнес,много ми е мъчно за теб ,че нямаш помощ отникъде Sad И аз като Сандалка бих дошла да ударя едно рамо в чистенето Дано поне Зар е кротък тези дни  Hug
Глупи,абе какви са тези работи със "стискането" още една две седмици  Crazy То това да не е концерт по желание  Crazy Верно ,че сме отпускарски сезон ,но някои неща няма ккак да се преддвидят.Не може ли някоя близка приятелка да идва с теб на тонове ?Аз само веднъж ходих с Петьо на ЖК,ми какво да ти кажа....докато ме гледаха на ехографа го изпуснах от поглед за една минути и си затисна пръста на вратата,настана една олелия,докторът скочи да види дали няма нещо сериозно ....цирк пълен hahaha Та не си го представям това ,на запис на тонове с детенце Sad
Скреч,с ръка на сърцето признавам ,че засега подминавам  кърмаческите постове,все си мисля ,че всичко знам  Joy НО като се сетя след 2 седмици,че и мен такива терзания ме чакат ...Само аз ли съм без помпа и мисля да цедя на ръка newsm78
Нестерова,не е само Танчето и аз чакам разказ за раждането.Оправяй се бързо и потърси отговорност на тези,дето не са те изчистили добре.Това е много ,много сериозно Naughty Naughty

# 496
  • София
Само аз ли съм без помпа и мисля да цедя на ръка newsm78

Данче, и аз съм така, да видим какво ще стане Thinking

Несторова, на мен ми бяха изписали Метергин като родих (поради обратна причина, рязко и бързо спиране на кървенето). Спомням си, че четох листовката и видях ,че там ише да не се кърми, но лекарката нищо не ми беше казала за кърменето (тя знаеше, че кърмя, защото ми прегледа и гърдите тогава), а пък аз имах проблеми с количеството кърма и на своя глава реших да продължа да кърмя. Наистина, посъветвай се с педиатъра на детето или някой друг дали пък не може да кърмиш докато го пиеш.

Сандалке, ако това с "децата се раждат, когато родителите са готови за тях" е вярно, аз никога няма да родя  hahaha Много сме неорганизирани с мъж ми, все "нещо" остава да се свърши  ooooh! И под "нещо" имам предвид 100 неща  ooooh!

Кой беше питал за симптоми при мацките около 13ти? Аз съм за 15ти, имам само и единствено леки болки отпред ниско в корема, като спя, тип менструални, ама доколкото разбирам (и усещам) те са в среза от предното ми секцио, който изтънявал  Sad Контракции - тц, болки в таза - тц, тапа - тц, усещане за близко раждане - тц, тц и тц  Crazy

# 497
Добро утро
Данче мен колко ми беше зле тази нощ, а относно това че Агнес е сама, то и аз съм по-сама, ама хич не ми липсва помощ, даже ако можеше да остана и без ММ и щерката докато не родя, щеше да ми е най-добре.
Вчера нали ви се похвалих, че изчистих всичко, на щерката оставих нейната стая, и какво мислите виждам към 20ч нашта седнала и лакира ноктите, че щяла да излиза, а стаята пълната кочина, за наказание и казах, щом като цял ден нищо не свърши, няма да вечеря, на принципа който не работи не трябва да яде, не че се трогна де, дреме й  #2gunfire
ММ ми строви живота снощи,
Скрит текст:
нали спечелих някаква професионална фотосесия за бебето, условието беше да е бебе до 14 дни, питам моя по тел, той ОК супер. Прибира се и ми вика оооо браво че си изчистила, знам че ще те боли кръста, ама така ми харесва, ако трябва вика, ще те разтрия  Shocked викам си чудо, тоя поне е благодарен. И след малко ми разправя, аз ще направя уговорка с фотографа да направи няколко от тези снимки дето си ги спечелила на мен, а той е абсолютен нарцис, единствено дете, и цял живот са го друсали на ръце и са му викали, колко си хубав, колко си умен. Викам абе ти шегуваш ли се, тя сесията нали ти обясних, че е за бебе, той пак, не се шегувам какво толкова, че бебето ще има 7 вместо 10 снимки. Е като скоча, не питайте, с тия хормони само дето не го изгоних, аз такова чудо от него не съм очаквала. Вдигнахме си един скандал, дето в къщи уж мнооого рядко се караме, ама май за детето ще зачестят, и накрая спа на дивана, а аз охках цяла нощ в спалнята, кръста, таза и ставите ме побъркаха, и си знам, че е от чистенето, ама не хич никой не те съжалява, и като се сетя, че до довечера няма да личи, и ми иде  #2gunfire Та по-добре хич да ги разкарам до раждането някъде, ама явно няма как.

И аз подминавам кърмаческите постове, не защото си мисля, че ще се справя, все пак не винаги е имало ЛЛЛ и са се справяли майките и без тях, ами и още нямам такива терзания. А снощи съм се сетила за Бейб, цялата бременност се оплакваше, че й тече коластра, а сега пита как да увеличи кърмата, че нямала  Grinning Значи аз като нямам коластра, няма връзка с имането/нямането на кърма после Naughty
Танче абе какво стана с ТМ нали по едно време искаха да го уволняват, намери ли си работа?
Несторова ти ме разби, предния ден сте се уважили, ами значи аз ще изкарам след термин със сигурност  Grinning А за другото дано се оправиш от хапчетата, тия как не са те оправили на място за  #2gunfire са

# 498
Честито на Мъхчето, Портокалчо , Бебоо и Верабел ! Да са живи и здрави бебчетата и бързо възстановяване на мамите !  newsm44

Мисти, ТМ много забавен бе  Joy  (какво толкова, че бебето ще има 7 вместо 10 снимки ...)

Аз да ви кажа, че леко оправихме режима със спането през нощта- започнахме да го къпем в 10 вечерта, после яде и се събужда чааак към 4 да папа  Laughing

Един ден му се беше подсекло дупето и започнах да го мия преди всяка смяна на памперса- и вече дупето е розово и мекичко  Wink

За гърдите какво да ви кажа- не изцеждам повече от 60мл и то от двете  Sad много ме е страх да не ми спре ... Confused

Желая ви хубав и спокоен ден, а аз започвам да се готвя за срещата с педиатърката- ще идва вкъщи да го прегледа  Grinning

# 499
  • София, св. Троица
Здравейте мамчета! Честито на обебилите се и леко раждане на тези, които са все още 2 в 1  Hug .

Въпрос към skrech или Aidin
Още от първите часове, Ния си засука нормално, аз се изцеждам по правилата и всичко е добре. Изцяло на кърма е и водичка давам по една лъжичка след хранене за да се изплакне устичката. От вчера забелязах, че имам едно поддуване над гърдата, явно е запушено каналче. За два часа стана много болезнено и вечерта започнах да слагам студен компрес след кърменето. Сякаш ме облекчи, но преди да дойде ред за хранене от тази гърда пак се появява бучката, която е по скоро като продълговата и отива към гърдата ( тъй като започва от доста високо). Изцеждам я както обикновено, напрежение в нея нямам от долу и от другите страни, само там където е болезнената част. Какво мога да направя, за да отстраня напълно проблема? Иначе беба си суче много добре и след като свърши с храненето гърдите са ми спокойни и ненапрегнати, но все пак ги изцеждам, за да стимулирам лактацията. Също така, забравих да кажа, че я кърмя на поискване, което е средно между 2 часа и половина и 3 часа. Нощно време също се буди и си хапва доволно.  Благодаря ви предварително. Поздрави   bouquet

Здравей siqna_si,
Поздравления за успешния старт в кърменето.   bouquet
Относно бучката, правилно си се ориентирала да изцеждаш засегната гърда, докато се разнесе. Ето и още няколко идеи:  Peace
- преди кърмене можеш да направиш топъл компрес, след което бебето да суче първо от тази гърда, като е добре да обърнеш внимание да я изсуче колкото възможно повече. Бебетата обикновено се справят много по-бързо с запушените каналчета, тъй като изсукват млякото много по-цялостно от колкото помпата  
- по време на самото сукане от засегната гърда, също можеш да правиш лек масаж по посока на зърното
- след като бебето пусне само гърдата, можеш да я изцедиш, за да подпомогнеш допълнително разнасянето на застоялото мляко(бучката). Не е нужно да изцеждаш безкрайно дълго, защото понякога са нужни един два дена, докато бучката се разнесе. По-скоро е добре кърменето да започва всеки път от засегната гърда, ако предлагаш и двете гърди на едно кърмене или пък да зачестиш кърменията и изцежданията от нея. Естествено, добре е също така да се обърне внимание през това време и на другата гърда, да не се запуши, като ако усещаш да се препълва, можеш да поизцежда за облекчение
- ако бучката продължава да седи можеш да наложиш мястото с тънко нарязани резенчета суров картоф
- добра идея може да е приемането на Лецитин от 1200 мг. Това е хранителна добавка която се влага много храни и все пак може да се посъветва с твоя лекар дали е ОК за теб да я приемаш. Ето тук има повече информация за начина на пиене и дозата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0

Споделяш, че доизцеждаш гърдите с цел стимулация. Обичайно ако бебето суче добе и ефективно, ако има около 10-на кърмения за денонощие, 5-6 напишкни пелени и от около 3-4 наакани, допълнителна стимулация на гърдите по-скоро може да не е нужна. Обичайно при кърмене на поискване производството на кърма се регулира според конкретните нужди на на конкретното бебе.  Peace Може би тази статия ще представлява интеес за теб Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

Прекрасно е, че така се стараеш да следваш потребностите на бебето и кърмиш, когато тя има нужда.  HugТака тя би могла да получи адекватно количество кърма, за да расте, а също така това подпомага развиването на твоите майчински инстинкти, които обикновено най-добре подсказват какво е добро за вас двете, като двойка.  

bouquet

PS: сега видях, че Screch е отговорила преди мен Crazy ooooh! е случва се, понякога в суматохата.  Peace

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 11:46 от Aidin

# 500
Добро утро,мамчета!!

Несторова,трябва да знаеш.че аз винаги отразявам твоите постове.Просто напоследък когато стигна до отговор забравям половината неща,които съм искала да кажа.Иначе нали съм ти казвала,че много ме кефи начинът ти на изразяване.И аз много се радвам,че сме родили на една и съща дата   love001

Сандалче,Агнес май е права.Бебета май се раждат с изграден режим още от утробата.Това обаче,не значи,че не е поправимо.Ети ние с малката се понагласихме полека лека и то само за няколко дена.Сега се буди нощем,но за кратко и само за да яде.Не стои с часове будна.
Да ви кажа,обаче... Thinking Не ми се смейте,но бебетата май ни разбират още в утробата.Ето преди време Сандалка нещо беше говорила на нейното и то я послушало.После незнам,коя друга мама правеше ремонт и тъкмо приключи и бебето се роди.Аз бях казала на нашето ако може да изчака да ни дойде спалнята,за да има къде да спим с татко му и то ме послуша.В деня в който дойде леглото,прокървих и на следващия родих  Laughing

Моя мъж днес е на работа.Стискайте палци да се хареса и да го задържат.Много ни е важно.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 09:55 от gift

# 501
Руми дано стане, че с бебето ще имате по-големи разходи и трябва таткото да работи. Иначе дано си права, аз на моята съм й казала да се роди на 7/7 че ми харесва датата, а е и неделя, което е супер ден, а и съм си изпрала чантата та днес ще приготвя багажа за родилното. Утре ще ти кажа дали е вярно това с уговорката.
Цвети хич не ми е забавно. Я да те питам нещо, смяна на памперса през деня на всяко ядене, а през нощта? Иначе браво на Кирил, той много послушен от 10 до 4 да спи си е супер пу-пу, дано е все така.

# 502
Някоя от вас има ли хрема без да е болна?  Rolling Eyes

# 503

По описание изглежда като да имате един естествен ритъм на кърмене, който не налага допълнително изцеждане за стимулиране на млякото. Удобно ли е да попитам, ти само с цел застраховка ли цедиш или имаш нужда да съхраняваш кърма? Защото ако няма специфична нужда да се цеди, това може да изиграе и лоша шега. Довежда до свръхпроизводство на мляко, а едно от последствията може да е и по-чести запушвания на каналчетата.[/color]

Изцеждам, защото ме е страх да не се окаже, че на някое хранене няма да й стигне и предпочитам да имам повечко в гърдата  newsm78  нали уж си увеличават дозите всеки ден бебоците... Педито пък ми каза, че накрая оставащото мляко в гърдата било по-трудно за изсукване и да съм предложила другата, но аз не искам, тъй като знам, че първото мляко съдържа повече вода и предпочитам да си храня само от едната. Ако обаче казваш че мога да спра с цеденето ще го направя с най- голямо удоволствие  Crazy . Средно след кърмене цедя между 20 и 50 мл ( малко е различно, не знам защо)

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 10:36 от siqna_si

# 504
Gift , имаш ги палчетата fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Nestorowa, четем и отразяваме  Hug  bouquet

Почвам и аз да се замислям за режима на бебето, че нашият юнак се активизира от 11 до 2-3ч.  Thinking

Вече почват да ме нервират въпросите: Как си?, Роди ли вече?   ooooh!

Майка ми хубаво ми казва да не се слагам да чистя, но не мога да се стърпя та днес ще полетя с  newsm79 като ММ отново декларира, че ще мине с парцал ламината и плочките   People No Good smile3554  А той само повтаря - ех, живот си живееш  #Crazy и времето е с теб  Laughing Laughing Laughing А, аз му отговарям: 2, 2 живота... Blush И вярно, така си е  Joy

# 505
Скрит текст:
Здравейте мамчета! Честито на обебилите се и леко раждане на тези, които са все още 2 в 1  Hug .

Въпрос към skrech или Aidin
Още от първите часове, Ния си засука нормално, аз се изцеждам по правилата и всичко е добре. Изцяло на кърма е и водичка давам по една лъжичка след хранене за да се изплакне устичката. От вчера забелязах, че имам едно поддуване над гърдата, явно е запушено каналче. За два часа стана много болезнено и вечерта започнах да слагам студен компрес след кърменето. Сякаш ме облекчи, но преди да дойде ред за хранене от тази гърда пак се появява бучката, която е по скоро като продълговата и отива към гърдата ( тъй като започва от доста високо). Изцеждам я както обикновено, напрежение в нея нямам от долу и от другите страни, само там където е болезнената част. Какво мога да направя, за да отстраня напълно проблема? Иначе беба си суче много добре и след като свърши с храненето гърдите са ми спокойни и ненапрегнати, но все пак ги изцеждам, за да стимулирам лактацията. Също така, забравих да кажа, че я кърмя на поискване, което е средно между 2 часа и половина и 3 часа. Нощно време също се буди и си хапва доволно.  Благодаря ви предварително. Поздрави   bouquet

Здравей siqna_si,
Поздравления за успешния старт в кърменето.   bouquet
Относно бучката, правилно си се ориентирала да изцеждаш засегната гърда, докато се разнесе. Ето и още няколко идеи:  Peace
- преди кърмене можеш да направиш топъл компрес, след което бебето да суче първо от тази гърда, като е добре да обърнеш внимание да я изсуче колкото възможно повече. Бебетата обикновено се справят много по-бързо с запушените каналчета, тъй като изсукват млякото много по-цялостно от колкото помпата  
- по време на самото сукане от засегната гърда, също можеш да правиш лек масаж по посока на зърното
- след като бебето пусне само гърдата, можеш да я изцедиш, за да подпомогнеш допълнително разнасянето на застоялото мляко(бучката). Не е нужно да изцеждаш безкрайно дълго, защото понякога са нужни един два дена, докато бучката се разнесе. По-скоро е добре кърменето да започва всеки път от засегната гърда, ако предлагаш и двете гърди на едно кърмене или пък да зачестиш кърменията и изцежданията от нея. Естествено, добре е също така да се обърне внимание през това време и на другата гърда, да не се запуши, като ако усещаш да се препълва, можеш да поизцежда за облекчение
- ако бучката продължава да седи можеш да наложиш мястото с тънко нарязани резенчета суров картоф
- добра идея може да е приемането на Лецитин от 1200 мг. Това е хранителна добавка която се влага много храни и все пак може да се посъветва с твоя лекар дали е ОК за теб да я приемаш. Ето тук има повече информация за начина на пиене и дозата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0

Споделяш, че доизцеждаш гърдите с цел стимулация. Обичайно ако бебето суче добе и ефективно, ако има около 10-на кърмения за денонощие, 5-6 напишкни пелени и от около 3-4 наакани, допълнителна стимулация на гърдите по-скоро може да не е нужна. Обичайно при кърмене на поискване производството на кърма се регулира според конкретните нужди на на конкретното бебе.  Peace Може би тази статия ще представлява интеес за теб Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

Прекрасно е, че така се стараеш да следваш потребностите на бебето и кърмиш, когато тя има нужда.  HugТака тя би могла да получи адекватно количество кърма, за да расте, а също така това подпомага развиването на твоите майчински инстинкти, които обикновено най-добре подсказват какво е добро за вас двете, като двойка.  

bouquet
[/quote]
Сега видях, че и ти си ми отговорила!  Hug Благодаря Aidin, бучката се разнесе почти нацяло от вчера вечерта, но ще пробвам с картоф ако се появи пак. Ще спра с цеденето и ще видим как ще се чувствам ( иначе напишкани памперси мнооооого, а наакани прочти на всяко хранене  ooooh! )   bouquet

# 506
Днес на 06 юли в 05:10ч. мама tedi192 с термин 11 юли роди бебе Мартин 3400г 51см . Да са живи и здрави и много щастие за цялото им семейство   bouquet

# 507
Честито на Теди192 да и е жив и здрав Мартин
wwwaz да не си остане с декларирането, че моя снощи уж поне за спалнята беше обещал, ама накрая и нея сама си минах.

# 508
  • varna
Честит Мартин на мама теди192! Жив и здрав да е и скоро да са си у дома!
Агнес, и мен ме боли там, ама много, отдавна спрях да ходя до където и да е, освен ако не е наложително, вкъщи на всяко сядане/лягане/ставане/обръщане направо ще кажеш, че някой с нож ме реже там - и това е вече поне от месец-два - отврат  Confused
Мириана, аз съм хремава цялата бременност, даже почти половината време ми е запушен носа, що капки изсипах, не е истина - вярно, че не били за бременни, ама като не мога да дишам, да мра ли  #Crazy
Гифт, стискам палци  Praynig
Искам да се възмутя от некадърната аптекарка в Пикадили - първо нямаше чашки за урина, ами ми предлага някакви други контейнерчета, дето няма шанс с тоз корем да си ги сложа отдолу да събират. После питам за капки за нос конкретни, нямали били, ама имало някакви нови, по-хубави, с друга съставка, не ксилометазолин като в останалите. Викам, добре, айде, ще пробвам, нали били много доволни клиентите й, ама цената и тя доволна 9 и нещо. Прибирам се вкъщи, отварям листовката и какво да видя - ми за бременни след консултация с лекар, ама то тва на всички го пише, обаче ако приемате хапчета за ниско/високо кръвно или хипер/хипофункция на щитовидна жлеза в никакъв случай да не се ползват. Егати, ми аз като пия и от двата вида, значи за малко да се изтровя. Бива ли така да ми пробутва нещо без изобщо да ме предупреди - като ще предлага нови работи, поне да се информира - ама-ха  #2gunfire Яд ме е, че не отворих още там да чета листовката, та да й ги върна. Да не говорим, че не вършат пък никаква работа, напротив, още по-запушен ми стана носа  #Cussing out

# 509
Брутру на всички!
Честито на ВесетоГрозд,да и е жива и здраваЦветелинка!
Несторова,на мен Метергин ми дадоха да вземам още веднага след раждането в продължение на 7 дни и изобщо не съм спирала да кърмя и това още в болницата,не мисля ,че е проблем да ги съчетаваш вдете неща.А за падащите неща,въпреки кюретажа,продължават да си падат и докторите не са ми казали да се притеснявам нещо,ако се шашкаш,мери си Т,тя е показател за възникнал възпалителен или инфекциозен процес.Но най-вече слушай доктора си Peace
Кахърите се,че нямате симптоми за раждане-то както нямате,изведнъж свива коремът и кръстът и айдеее...,аз нали така-преспах и на сутринта бях готова с контракции.
Агнес,много шеташ,почини си,броени дни ти остават.
Глупи,твоят добър мъж да не вземе да изчака учтиво всичките му колеги да се изредят и да те котка да стискаш кълки още малко Grinning Hug
Дано всички новородили да са добре и скоро да се появят с по два реда.
Иначе, при нас е весело,снощи я подкараха коликите и аз се чудя дали да купувам капки,с тях,без тях-все тая.Някакви новаторски идеи?
До скоро от мен,момичета,довечера ще нагледам да видя коя е родила Grinning Hug

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 11:21 от fly2

Общи условия

Активация на акаунт