СГСАГ "Христо Ботев"

• 62 160
  • 318
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!Бихте ли споделили нещичко за Парковото.Синът ми ще кандидатства и събирам мнения.В момента доволни ли сте от учители и база?Знам,че са в ремонт в момента.Надявам се до началото на учебната година всичко да е приключило.Ако някой има информация дали ще се провеждат дни на отворените врати тази година също ще ми е от полза.Благодаря!

Здравейте,
Дъщеря ми е 10 клас в Парково и е много доволна. Искам да вмъкна, за родителите, които имат критики, преподавателите са кът, няма желаещи да преподават. За радост тези, които преподават на дъщеря ми по специалните предмети, са млади, ентусиазирани и отговорни. Чертане на ръка е по скоро за запознаване с материята и отговорност, а не за практически знания. Програмите за чертане се изучават в по-горни класове.
А тези които излизат без знания са тези, които не са положили усилия. Учебните планове се изготвят в МОН и важат за всички независимо в кой град е училището.

# 226
Здравейте, синът ми има желание да учи в това училище. Насочил се е към Водно строителство. Ще съм  ви благодарна да споделите мнения за учителите, дисциплината и реда в училището.

# 227
Конкретно за Водно строителство, не мога да дам мнение. Дъщеря ми завърши Строителство и архитектура тази година. Доволна съм от училището като цяло. Много се учи, изискванията са високи и имат много проекти. Надявам се, че след ремонта базата им ще стане по-поносима, защото това си беше голям минус за училището. Синът ми също учи там, той си го избра, но и ние го подкрепихме, защото сме доволни от училището.

# 228
Конкретно за Водно строителство, не мога да дам мнение. Дъщеря ми завърши Строителство и архитектура тази година. Доволна съм от училището като цяло. Много се учи, изискванията са високи и имат много проекти. Надявам се, че след ремонта базата им ще стане по-поносима, защото това си беше голям минус за училището. Синът ми също учи там, той си го избра, но и ние го подкрепихме, защото сме доволни от училището.

Благодаря за споделеното мнение Simple Smile

# 229
Може ли да се вклюат родители с деца в специалности Геодезия, Водно строителство и Парково? Отзивите с основно от Архитектура, за където не знам дали ще стигне балът.

Също, кога се очаква да завърши ремонта в сградата?

# 230
Единствената специалност която ни интересува е строителство и архитектура, но след завършване къде би могъл да работи един младеж след това?
Намират ли си работа по тази специалност?

# 231
  • някъде ... тук ...
Веднага ще го глътнат по обектите. Само да има желание за такава работа.

Геодезията и Парковото са ОК, водното - не толкова. Това - по думите на сина. Сега завърши АС, но има приятели и от др. специалности. В мом работи за лятото на обект. Води се стаж, защото кандидатсва в УАСГ и ако/като го приемат, не се знае как ще е с времето. Той иска ССС, но половината му клас кандидатства Архитектура. Ще видим кой кой какво е влязъл.

# 232
  • София
Работа има, както е казала ЕлиТ само желание трябва. Моят син веднага започна, единственият минус е, че е извън София, но това намери ( в смисъл не се прибира вечер в нас, а е в командировка). За другите специалности имам хубави отзиви за Геодезия и Парково. Но ми направи впечатление, когато им връчваха дипломите, че на децата от Водно им поеха годишната такса, ако продължат в съответния факултет в УАСГ, а на тези от транспортно им предложиха работа/ стаж ( и това все мастити фирми в бранша).

# 233
  • някъде ... тук ...
Защитени специалности са, поне траспортното, а хора няма. То инженерните транспортно и хидро ( не ВкК) са защитени специалности. Всичко иска архитект да става. А кой ще смята архитектурните изблици?

# 234
Каква е реализацията на Парково строителство, дали след
завършване ще могат да намерят работа?

# 235
Веднага ще го глътнат по обектите. Само да има желание за такава работа.

Геодезията и Парковото са ОК, водното - не толкова. Това - по думите на сина. Сега завърши АС, но има приятели и от др. специалности. В мом работи за лятото на обект. Води се стаж, защото кандидатсва в УАСГ и ако/като го приемат, не се знае как ще е с времето. Той иска ССС, но половината му клас кандидатства Архитектура. Ще видим кой кой какво е влязъл.
Това е, че ние сме момиче и не мога да преценя дали е добре за нея с оглед на реализация след средното образование.

# 236
  • някъде ... тук ...
Има работа хора. Много. Но и в един момент ще трябва висше, ако искат по-добра реализация. Всички са регулирани професии.

# 237
Да, за висшето е ясно, но ми се иска след средното да не се налага да е продавачка или сервитьорка четири години, докато придобие друга степен на образование.
Какво е съотношението момичета, момчета в училището?

# 238
Здравейте,

Архитектурата е първо желание на сина ми, но ако не му стигне бала, се чудя дали да подредим останалите специалности или да сложим други гимназии (основно езикови).

Мен ме интересуват по-скоро общи неща за училището:

Какво е нивото на общообразователните предмети: математика, български, физика ...
Виждам , че имат клубове по интереси, което е добре. Имат ли организирани пътувания: зелени училища, екскурзии?
Кога ще се върнат в основната си сграда?
Има ли деца, които продължават с висше образование, което не е свързано с професионалната подготовка в гимназията. Минават ми всякакви мисли: например, сега му е интересно това, но след 3-4 години реши , че иска да е инжинер или лекар? Ще може ли да кандидатства и учи нещо такова..

За архитектура и парково, останах с впечатление , че са балансирани паралелките по отношение на пол ; момичета / момчета. Как е в геодезията, която ми се струва по-момчешка специалност?

На смени ли учат?

Благодаря, всяка информация ще ми е полезна Simple Smile

# 239
  • София
Аз мога да отговоря от личен опит:
1. Нивото на общообразователните предмети: математика, български, физика е добро, преподавателите са добри, но проблемът е ниският хорариум, който особено при кандидатстване след 12 клас може да е сериозен. Голяма част от децата ходеха на допълнителни уроци по математика, ако се явяват на ДЗИ или на кандидатстудентски изпит именно заради липсата на хорариум.
2. Имат организирани клубове и мероприятия, всяка година има и състезание между професионалните гимназии, което се провежда в различни градове, така че е въпрос на желание и интерес.
3. Очаква се да се върнат през новата учебна година, но нищо не се знае със сигурност.
4. Сигурно има деца, които продължават реализацията си в друга сфера, но повечето според мен си остават в тази. Важното е дали липсата на съответен профил (напр. биология, химия, физика) може да попречи за кандидатстване в определена специалност и дали хорароумът също няма да е пречка (например при синът ми беше проблем за кандидатстване в университет в чужбина хорариумът по математика).
5. Аз имам впечалтения от АС, но според мен и Геодезията е сравнително балансирана. На дипломирането мисля, че само ВС и ТС бяха повече момчета, но може и да греша.
6. Учат на смени.

Желая ви успех каквото и да изберете!

Общи условия

Активация на акаунт