СГСАГ "Христо Ботев"

• 62 180
  • 318
  •   1
Отговори
# 240
Аз имам и друго притеснение, относно реда и дисциплината в училището. Попадах на не - много добри отзиви, че децата повечето били наркомани, пушели в тоалетните, не влизали в часовете и подобни.. Дали има нещо вярно от това се чудя?

Благодаря предварително за споделеното  Simple Smile

# 241
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз имам и друго притеснение, относно реда и дисциплината в училището. Попадах на не - много добри отзиви, че децата повечето били наркомани, пушели в тоалетните, не влизали в часовете и подобни.. Дали има нещо вярно от това се чудя?

Благодаря предварително за споделеното  Simple Smile

Синът ми е транспортно строителство. Това е класът с най-лоша дисциплина. Няма наркомани, не пушат в тоалетните. Когато ги преместиха в сградата на УАСГ правеха разни мизерии, защото  няма камери. Омръзна им  в последствие и спряха. За отсъствията-много  е строго, пишат се закъснения и за 30 сек след учителя. Има 2-3 деца, които за мен са абсолютно изтървани откъм дисциплина, за съжаление. Очаквахме родителската среща със страх, но всъщност повечето учители не се оплакаха. Иначе много трудно се изкарват добри оценки, изискванията са високи. Ако детето си учи редовно, няма да има проблем. Синът ми досега винаги е успявал да вземе стипендия за отличен успех.

# 242
  • София
Наблюденията ми от паралелката СА с НЕ са, че децата като цяло са добри, амбициозни и си гонят целите и задачите. Разбира се, че има и такива, които пушат (за други пороци не ми е известно), но не сме имали сериозни проблеми с дисциплината. За мен всичко зависи от детето (по-скоро от семейната среда) и от преподавателите - учителите, които имат подход и успяват да наложат дисциплина нямат проблем. Действително закъснения и отсъствия се пишат както си е редът.

# 243
  • София
Аз съм майка на дете, което тази година завърши 12 клас срециалност "Строителство и архитектура" с немски език. Искам да ви кажа, че аз съм доволна от целия курс на обучение. Учителите бяха строги, научиха, че трябва да се учи, научиха ги на дисциплина. Няма искам-не искам, там се учи. В 12 клас синът ми писа дипломна работа, защити я, но наистина се изисква. Случвало се е да чертае до 3-4 часа през нощта, за да завърши даден проект. Синът ми завърши с отлична диплома, но в никакъв случай не е лесно. Дисциплината е желязна, поне в неговата паралелка. Мога да отговоря на въпроси, ако някой има. Лично за себе и и моето дете, отново бих избрала СГСАГ.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 18:56 от fiona_fiona

# 244
Здравейте,
Аз също мога да дам само добри  отзиви за СГСАГ. Дъщеря ми тази година завърши 8 клас и съм много доволна и от преподавателите като цяло, и от дисциплината в училище. Подкрепям jasmin и jabanka, че навсякъде има пушещи/пиещи, но зависи от детето колко е податливи на такива неща. Няма стерилна среда, пък и тя не е полезна. Същото се отнася и за учителите, във всяко има по един, двама не чак толкова заинтересовани преподаватели.
Аз също, както fiona бих записала детето си отново, ако сега трябва да избирам.

# 245
Здравейте,
Аз също мога да дам само добри  отзиви за СГСАГ. Дъщеря ми тази година завърши 8 клас и съм много доволна и от преподавателите като цяло, и от дисциплината в училище. Подкрепям jasmin и jabanka, че навсякъде има пушещи/пиещи, но зависи от детето колко е податливи на такива неща. Няма стерилна среда, пък и тя не е полезна. Същото се отнася и за учителите, във всяко има по един, двама не чак толкова заинтересовани преподаватели.

Здравейте,
С прекрасни впечатления съм от гимназията. Синът ми завърши девети клас и ходи на училище с удоволствие.

# 246
  • София
Здравейте,

Здравейте,
С прекрасни впечатления съм от гимназията. Синът ми завърши девети клас и ходи на училище с удоволствие.

Сори за спама, но дано не сте майка на един от съучениците на моя син Simple Smile  Съученикът му не влиза в час над 40%, но пък родителите са му доволни Simple Smile

Иначе сериозно - училището е трудно, някои учители са взискателни, други - не, има деца с лоша дисциплина, която влияе на другите и т.н.
Наркотици - те са навсякъде в София през последните 30 г, не е до училище ...

Лично аз, не съжалявам, че моят син учи там, даже се шегуваме, че добре съм го посъветвала къде да запише Simple Smile
Пък ще видим ...

# 247
Здравейте,

Здравейте,

Сори за спама, но дано не сте майка на един от съучениците на моя син Simple Smile  Съученикът му не влиза в час над 40%, но пък родителите са му доволни Simple Smile

Не, не съм. Синът ми влиза в часовете и взима стипендия за отличен успех.

# 248
Здравейте, аз искам да попитам на какъв интерес от страна на детето ви се базираше съвета да запише училището. Синът ми е със сериозни познания и резултати на МАТ, но за съжаление поради лошо стечение на обстоятелствата разултатът по БЕЛ не е никак добър. Наичнът на балообразуване в СГСАГ предполага , че ще влезе в гимназията. Аз обаче не знам дали да го посъветвам в тази посока. За това питането ми е от какво се интересуваха децата Ви, за да ги посъветвате да изберат училището.

# 249
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте, аз искам да попитам на какъв интерес от страна на детето ви се базираше съвета да запише училището. Синът ми е със сериозни познания и резултати на МАТ, но за съжаление поради лошо стечение на обстоятелствата разултатът по БЕЛ не е никак добър. Наичнът на балообразуване в СГСАГ предполага , че ще влезе в гимназията. Аз обаче не знам дали да го посъветвам в тази посока. За това питането ми е от какво се интересуваха децата Ви, за да ги посъветвате да изберат училището.

Моят от малък се интересува от мостове, жп линии, тунели и т.н. Баща му е архитект. Издъни се на матурата по Бел, на второ класиране щеше да му стигнат точките за Геодезия. Но това не го влече и на първо класиране записа транспортната паралелка. Искаше да излезе със специалност и да може да работи и учи впоследствие(не знам как ще се случат нещата, но такива са му намеренията)

# 250
  • София
Моят син навремето също се издъни по БЕЛ. И понеже изборът му се свеждаше до СМГ или професионална гимназия (никога не е искал да учи в езикова), избра тази, защото баща му е строителен инженер, леля му е завършила УАСГ и му е интересно. Имаше леки колебания между тази специалност (Строителство и архитектура завърши той в СГСАГ) или нещо IT, но реши в полза на СГСАГ. Аз му бях казала, че каквото и да реши, ще го подкрепя, за мен даже може би е по-добре за момче да има професия, че знае ли се. Иначе по отношение на езиците, които са задължителни на днешно време - той завърши паралелка с немски (за което вече аз настоях, защото английският му беше много напреднал), който не се оказа неговият език и не му беше особено приятно. Междувременно взе сертификат по английски, който му позволи да кандидатства в чужбина.

# 251
СГСАГ е страхотно училище, но си помислете добре дали детето е за там. Гимназията няма достатъчен хорариум по математика, заради специалните предмети и това може да ви попречи ако синът ви иска да кандидатства само с математика после за специалности, които не са свързани със строителството. Това училище дава занаят, излизат строителни техници и могат да работят по обекти в строителството, само с дипломата си за средно образование.
Ако строителството, чертането, проектирането на сгради не е интересно на сина ви, само ще се мъчи там

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 19:07 от Априлски душ

# 252
Благодаря ви за споделените мнения, изключително полезни са ми. Общо взето подкрепяте моето виждане, че по-скоро не е за това училище, колкото и на мен да ми допада и да не искам да "похабя" резултата по МАТ Simple Smile.

# 253
  • София
Здравейте!
И аз съм се насочила към САГС, но само за Геодезията. Младежът няма никкави мисли и желания по отношение на бъдещото учене. На мен ми изглежда престижно и интересно... но той пък се дърпа заради "чертането".
Но като цяло към чувала много добри неща за училището - като обстановка, процес, деца...

А знаете ли кога ще се върнат в сградата? 

# 254
  • столицата
Имат ли учениците, завършили САГС, някакво предимство при кандидатстване в УАСГ? Напр. за архитектурата.

Общи условия

Активация на акаунт