ВМ-НВХ, част 60

• 42 892
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
В сместа за кюфтета може също да се настърже кашкавал (освен яйцата), за да се слепи по-добре. А тези дни четох, че можело да се сложи и протеинов прах или евентуално колаген на прах, ако ви се намира, ама не знам дали е подходящо Crazy На мен ми се намира колаген на прах, заради ставите си слагам по 10 грама сутрин в закуската. Доскоро го слагах в кафето, но откакто го слагам в киселото мляко, като че ли го сгъстява малко.

# 241
Номерът с кюфтетата и каймата при мен е малко газирана вода и много месене. Каймата става идеална.

# 242
С газирана вода един път наистина се получи добре - по-въздушно някак.

А рецептата на Руми ще се пробва задължително, изглежда страхотно с лозовия лист! Simple Smile

# 243
Merelenda, да споделя и аз как правя кюфтета от тиквички  Wink - Настърганите и изцедени тиквички смесвам с кайма, лук, подправки и едно яйце - ако е по-влажна сместа, съм слагала овесени ядки, после овалвам в брашно и нареждам в тавичка върху хартия за печене.
Много е вкусно!

# 244
Благодаря на всички за предложенията! Много сте мили. Hug

blackisback , така ще направя ако се разпаднат.

Иначе купих кашкавал, ще сложа домашно овче и козе сирене, яйца, копър, маслини и ще докладвам после дали се е получило.

# 245
От кюфтаците нищо не стана и минах на варианта на blackisback  Laughing.
Събрах кюфтетата и сложих като запеканка в тавичка.

Иначе кюфтетата започнаха да се запичат, но кашкавала и сиренето се разтопиха и се разляха на дъното на тавата, а кюфтетата стояха отгоре като яйца на очи. Laughing

# 246
Аз винаги правя такива кюфтета във форма за мъфини. Не пържа. Никога не са се разпадали.

# 247
Аз винаги правя такива кюфтета във форма за мъфини. Не пържа. Никога не са се разпадали.
Никога не съм правила във формички, но мисля, че след като ми е готова вече запеканката, със сместа която аз съм направила и виждайки гъстотата и влажността, то във формички нямаше да се получи отново. Сподели какви съставки слагаш?  Simple Smile

Макар да не станаха кюфтетата, то запеканката стана убийствено вкусна. Много съм доволна от резултата и вкуса.

# 248
От кюфтаците нищо не стана и минах на варианта на blackisback  Laughing.
Събрах кюфтетата и сложих като запеканка в тавичка.

Laughing

По-ефектно е като кюфте, ама се случват и такива неща. Аз даже си мисля някой път да си направя пица с такова "тесто"  Laughing

# 249
Cioccolata, би ли споделила от къде купуваш колагена и каква е цената му?

# 250
Merelenda, самите форми на мъфините запазват кюфтенцата. Слагам всичко на око. Смес, която не е много рядка, но не и гъста. Не е като кайма за кюфтета гъсто. Самите яйца при печенето стягат. Правя с всякакво останало варено месо, което минавам през робота. Слагам чушки, тиквички, моркови, каквото имам. И без месо ги правя. Само зеленчуци и яйца, с или без сирене, кашкавал. Аз съм по тези по-мързеливите изпълнения. Приготвям сместа и пъхам във фурната  Laughing Иначе като купя прясно месо, понякога го меля, имам машинка, омесвам си каймата по всички правила и на другия ден на скарата, а може вече с тази гъстота във фурната, наредени в тавичка.

Сега погледнах и снимката на запеканката. Представи си същите малки запеканчета в по-малки форми. Laughing

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 17:13 от ГАЛИ_ГЕ

# 251
Сиси, колагенът е "Флекси" и го купувам от една фирма с офис-магазин в апартамент на "Прага" 7 - на звънците на входа пише "Флекси", а иначе фирмата е "Алфрост" ООД (преди беше "Алда Интернешънъл"). Продава се в кофички по 250 грама (дневната доза е 10 грама). За цената не съм съвсем сигурна как беше последно - или 8 лв на опаковка, ако се вземат поне 2 опаковки, иначе 9 лв на опаковка. Или може да беше съответно с 1 лв повече. Слага се в напитки или в кисело мляко. Аз не усещам разлика във вкуса.

# 252
  • USA
Сиси, колагенът е "Флекси" и го купувам от една фирма с офис-магазин в апартамент на "Прага" 7 - на звънците на входа пише "Флекси", а иначе фирмата е "Алфрост" ООД (преди беше "Алда Интернешънъл"). Продава се в кофички по 250 грама (дневната доза е 10 грама). За цената не съм съвсем сигурна как беше последно - или 8 лв на опаковка, ако се вземат поне 2 опаковки, иначе 9 лв на опаковка. Или може да беше съответно с 1 лв повече. Слага се в напитки или в кисело мляко. Аз не усещам разлика във вкуса.
Cioccolata, а за какво го приемаш колагена? Извинявам се, ако вече е коментирано, но не се сещам.

# 253
Ами, за хрущяла на ставите (коленете в моя случай) - колагенът спомагал за възстановяване на хрущяла. Препоръчително е и приемът на вит. С да е по-висок - от добавки или от зеленчуци и плодове. Не казвам, че е равностойно на лекарство - то всъщност лекарства няма за такива дегенеративни заболявания, но може да има ефект. Зависи и от степента на износване.

# 254
Д-р Папазова /при Гала/ беше похвалила колаген на една полска фирма, който обаче ми се видя скъп - за съжаление нямам спомен за фирмата, защото беше отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт