ВМ-НВХ, част 60

• 42 196
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
Миналата година май беше, когато излезе съобщение, че Аштън Къчър, докато се подготвял за ролята на Стив Джобс, се опитал да се вживее наистина в образа и започнал да се храни като него. И развил панкреатит. Дали това е причината (многото фруктоза) - кой знае? И дали е причината за рака на Стив Джобс? Пак няма как да се знае. Но такъв начин на хранене няма как да бъде здравословен и оптимален - не и дългосрочно.

Раковите клетки се хранят с глюкоза, доколкото знам, не с фруктоза newsm78 Макар че фруктозата може да се трансформира в глюкоза, но дали ще се трансформира и до каква степен точно в глюкоза, а не в мазнини - зависи. Например при изчерпан гликоген фруктозата се трансформирала цялата в глюкоза. Но по начало глюкозата е тази, която подхранва раковите клетки, макар че фруктозата си има други вредности.

Чета статията за диетата на Стов Джобс. Този човек явно не е бил това, което съм си представяла. Дали заради особености на характера или заради катастрофални дефицити на хранителни вещества през целия му живот, поведението му към околните е било шокиращо и никой не го е понасял.  Shocked Дори е тормозил дъщеря си с изблиците на веганизъм.  #Crazy Но детето има поне един хубав спомен от него, когато като били в Япония яли истинско суши с риба и той най-накрая се чувствал спокоен и балансиран.

Ракът му се появил заради прекомерно стресиране на черния дроб и панкреаса с непрекъснатото целоживотно хранене с плодове. Също заради недостиг на есенциални хр. в=ва той е имал огромен проблем с емоционалното здраве. Бил е доста нестабилен. Това определено не може да бъде модел за подражание, въпреки постиженията му в биснеса.

Просто нищо в поведението му не е било нормално и за жалост най-близките му хора много са страдали заради това.

# 721
негативна, много интересна статия наистина за Стив Джобс! Бях чела, че е бил вегетарианец, но не знаех, че е стигал до такива крайности. Неговата история показва, че когато се консумира неправилната храна, това не води до добро здраве, пьк макар и да е еко, органик, био, супер качество и каквото там още се сетите. Май наскоро обсьждахме точно това в темата.  Simple Smile
Много жалко наистина, но гениалните хора често имат доста странности.

Според мен точно "гениалните" не са съвсем в ред, но има и друго. Може би ако все пак правеха това, което трябва по отношение на храненето, биха могли да развият истинския си потенциал. Все пак мозъкът работи най-добре на кетони и в полуглад. Никой не може да ме убеди, че като се дрогираш непрекъснато с боклуци, ще направиш нещо качествено. Качеството идва с трезва мисъл и много труд.

Джобс е витаел из облаците цял живот, но понеже има хора, които да видят финансов потенциал в идеите му, бизнесът му се развива. Но я си представете, ако физиологично мозъкът му е можел да работи оптимално? Сигурно щеше още да е жив и да прави много по-интересни неща.

Според мен, човек почти напълно е изгубил естествените си качества, умения, природвн интелект заради улесненията на цивилизацията и липсата на качествена храна. Мозъците ни стоят в мъгла, затъпели сме, не умеем да виждаме под повърхността, и става все по-зле.

# 722
  • SA
Цитат
Все пак мозъкът работи най-добре на кетони и в полуглад.
Simple Smile Да, той трябва да е разбирал това, защото нали и посланието му кьм дипломиращите се студенти беше  "Stay Hungry. Stay Foolish."
Иначе гениалните хора не са в ред от гледна точка на нормалния човек. Досега наяве сьм срещала само един човек с наистина удивителни по мое мнение способности и си спомням, че си мислех - " Този или е гений, или просто луд!"  Simple Smile

# 723
Може ли да дадеш линк за този продукт?
Разбира се, заповядай - http://www.iherb.com/search?kw=healthy+origins+d3&x=0&y=0#p=1  Wink .

Аз съм твърдо за мазането с фактори, защото рак на кожата не ми се хваща. То никога няма 100% сигурност де, кожата на главата няма как да я мацам с фактор, но все пак... Peace Да не говорим, че един от критериите, предразполагащи към появата на този тип рак са изгаряния в детска възраст. На времето всички сме изгаряли. За това сега трябва да сме по-внимателни. Мое мнение.  Wink

# 724
  • SA
Вигантол на капки е сьщо вит.Д3 .  Jana Ina, аз помислих че си пила от активната форма, за която писах по-назад. Макар, че се учудих малко, защото е доста скьпа и основно я пият хора с бьбречни заболявания.  Embarassed
А аз от сльнчеви изгаряния в детството, още имам лунички по раменете си.  ooooh!

# 725
Да, Стив Джобс е бил типичен гений, което ще рече и със солидна доза откаченост Rolling Eyes И наистина е удивително колко дълго може да кара човек, докато тялото сдаде багажа заради дефицити... Макар че при някои се появяват много по-рано сериозни проблеми - въпрос на късмет донякъде какво точно и кога ще се прояви, но че не може да се кара само на плодове и зеленчуци - това не може да се отрече. Не сме създадени по този начин, не сме крави Laughing

Тази сутрин видях по телевизията някакъв материал за бобови растения, които се казвали лупини (не ги бях чувала) - по начало лупините били отровни за човека, обаче в началото на 20-и век бил получен неотровен сорт, който можел да се консумира от хора, затова сега в Германия се опитват да го лансират, но за целта трябва много предварителна обработка. Целта им е да осигурят алтернативен източник на белтъчини с (както се изразиха) на практика никакви мазнини Rolling Eyes И освен това, за разлика от месото, изисквал по-малки площи за производство. Да, обаче първо трябва да му се махне обвивката на растението, защото тя не става за ядене. После изпробват различни варианти с него, за да го направят ядливо и освен това вкусно, за да убедят инвеститорите, че си струва риска и за да убедят потребителите да го консумират Rolling Eyes Единият вариант беше да го стрият на прах и да го смесят с вода - така се получавала консистенция като на месо Rolling Eyes На вид беше малко като соевите продукти, които се продават - кубчета и подобни. Та с две думи, аз се замислих защо, аджеба, са необходими такива акробатики, след като това растение очевидно не е храна за човека, щом поначало е отровно? ooooh! И след като е необходима такава мащабна преработка, за да стане за ядене? ooooh! Но няколко пъти подчертаха, че няма мазнини и например ако се направели трюфели от него, единият имал 8 калории за разлика от стандартните с 40 калории Rolling Eyes

А по темата за вит. Д - пълни инструкции: http://www.vitamindcouncil.org/further-topics/for-health-profess … and-sun-exposure/

# 726
от гениалността до лудостта има една крачка
майка ми навремето работеше в предприятие, в което работеха хора с физически или психически дефицити
имаше няколко младежи, гении по математика, впоследствие "изкукуригали" и работеха там като обШи работници и тя  откри, че смятаха по-бързо от калкулатора

аз имам лунички и петна по тялото и лицето от изгарянията ми като дете
и като си спомня колко бе болезнено, не искам да си го причинявам отново

относно комарите - препоръчвам масло от цитронела
на морето палехме свеШ с него на балкона
отделно си носех шишенце с масло, с което пръскахме около масата ни в таверните и по прозорците и вратите на студиото ни

хммм, вики, значи не важи и при теб
може би е твърде индивидуално, или човекът просто си е въобразил
ние се върнахме със съвсем лек тен, почти незабележим
за разлика от мои близки, които за съШото време и на съШото място направиха сериозен тен
но те се пекат на слънце, обилно намазани
а ние сме под чадърите и палмите все

да не забравя да препоръчам октоподите на скара - сушени или замразени
сервираха ги със зехтин и оцет, ммм

сиренце (овчо-козе) ометохме 2.5 кг - трима възрастни за 7 дни това
както и не простих на овчето кисело мляко
а доматите бяха божествени
не можех да им се наситя
оказа се, че имат и пр. мляко, натурално, нехомогенизирано, с мазнини от 3 до 5%
супер беше към сутрешното студено кафе

# 727
  • В Балкана
Добро утро!   bouquet

Който вчера е пропуснал да види фъстъченото масло от сайта на Лазар  Mr. Green - http://www.livetolift.com/2011/01/14/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0 … 1%82%D1%8A%D1%87/  Mr. Green
Според мен може и без мед, т.е. без да се подслажда. Във форума пък има снимки на фъстъчено с какао. Добре изглежда.. Ще се прежаля някой ден, по-далечен и ще го направя.  Laughing

Шоки това, което си чула е поредната глупост, която вероятно много хора, ще започнат да ядат, когато стане готова за ядене..  ooooh! .. По подобие на протейна от грах и ориз.

W'A'S'P', добре отпочинала!   Hug

И тази нощ пак крампи.. И вчера следобяд сгънах едни 80 гр. сурови орехи.  Embarassed

За вит. Д не ме е страх от предозиране, просто не ми се пие постоянно и по една шепа разни добавки. Искам да оставям тялото си за някакъв период, без да приема нищо.. Сега намерих няколко блистера Омега 3, изостанали в една кутия и викам да ги изпия.  Laughing
Аз не изгарям, но и не почернявам, както почернявах като дете.  Confused Ама пък и не ходя и толкова гола, както когато бях малка. Сега на плажа, съм почети цялата под чадъра, намазана-не намазана. Извън чадъра стоя само сутрин до към 9.30-10.00 ч. и вечер след 17 ч.
Обаче разликата от миналата година и бялото ми дупе, си стоят още и тази.  Laughing

# 728
Спретнах нова тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729729.new#new Simple Smile Малко по-различно е оформена.

За слънцето и за набавянето на вит. Д от него - и аз не издържам дълго на слънце Rolling Eyes От една страна ми става направо тежко и неприятно. От друга и аз изгарям лесно. Освен това Лазар е стоял по къси гащи в парка, ама аз в София не мога да изляза в толкова оскъдно облекло, така че във всички случаи само от слънцето сигурно не бих могла да си набавя достатъчно вит. Д, дори всеки ден да излизам по обед на слънце по потник и пола до коляното (аз нямам по-къси поли).

# 729
Кам, пих вигантол на таблетки, но от него ефекта беше 0. Тези са капсули и веднага ми подействаха. Аз също се чудя защо има такава разлика в действието след като и двете съдържат холикалциферол.  Wink Но ендото така го обясни. Идея си нямах, че има и друг вид витамин Д.  Laughing

Иначе и аз като Шоки не издържам на слънце. 10-15 минути и вече съм слънчасала.  Rolling Eyes

Девойки, не си хабете нервите да обяснявате в темата за Сиофора как да се хранят. Те там искат да са болни и дебели, защото някоя ендокриноложка, която по времето на комунизма е учила как се лекува диабет с ориз, спагети и картофи сега ги ползва за опитни зайчета. А и как ще й останат пациенти за цял живот, ако вземе да ги излекува?...  Mr. Green Жалко е, че много хора си мислят, че само от метформин се отслабва. Но всеки да си се информира, информация има бол в нета и не само!  Peace Аз лично намерих лекар, който е за нашия начин на хранене и съм безкрайно доволна! Е, не мога да скрия факта, че бях много учудена за това, че тя препоръчва точно този начин на хранене, но отхвърля и предупреждава за Дюкан, както и за другите високо-протеинови диети.  Grinning

# 730
Jana Ina, много се радвам, че си намерила правилния лекар! Simple Smile Наистина е трудно...

Права си, че няма смисъл да се включваме в темата за сиофора... Embarassed

# 731
Шоки, просто не виждам защо да се ядосваме там... Wink Би трябвало човек да е усетил, че не се чувства добре с много плодове и други въглехидрати. Аз това го знам още от както ми откриха проблема! Peace Защо да спорим с хора, дето били прочели режима ни и смятат примерно, че заместваме плодовете с мазнини?  Laughing

# 732
Здравейте, нещо ви изпуснах напоследък, имам да изчитам цялата тема...

# 733
  • Бургас
Здравейте, нещо ви изпуснах напоследък, имам да изчитам цялата тема...

Teмата е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732451.225;topicseen

Общи условия

Активация на акаунт