ВМ-НВХ, част 60

• 42 200
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Светлана, ето това кокосово масло от Зоя. бг си е супер, по нищо не се различава от това от Ихерб, освен по цената  Wink
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … _20_D0_BC_D0_BB-s

А това не е хубаво. По-разпространено е по супермаркетите.
http://www.bioslunceluna.com/shop/kokosovo-maslo-studenopresovan … ds-bio-300ml.html

# 706
Светлана, ето това кокосово масло от Зоя. бг си е супер, по нищо не се различава от това от Ихерб, освен по цената  Wink
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … _20_D0_BC_D0_BB-s
http://www.bioslunceluna.com/shop/kokosovo-maslo-studenopresovan … ds-bio-300ml.html
По какво се преценява кое е хубаво, да зная като търся? Тези и двете са ми еднакви, студено пресовани newsm78

# 707
  • София
Ами специално аз преценявам по вкуса. Понеже съм ползвала 3 вида, това, което пуснах като НЕхубаво го отсях по вкусови качества. Има ми някакъв дъх на нещо неприятно, като на машинно масло го определям. Иначе има аромат и вкус на кокосово масло, но послевкуса  е онзи, който описвам и който при другите не съм срещала.
Иначе по етикет - всичките са студено пресовани и така човек не би могъл да определи хубаво или не. Студено пресованото по принцип си е хубаво.

# 708
Ок, мерси  bouquet

# 709
относно вит. Д и слънцето
от малка изгарям винаги и много, а прекарвах летата на морето по 3 месеца при баба
връШах се едва почерняла

сега реших да не се мажа
на слънце бях само във водата или докато съхнех за около 10 мин, горе-долу 3-4 пъти на ден
е, оШе на първия ден се зачервих сериозно и после си съхнех само под чадър и на слънце след 17ч
добре, че бяхме на западен бряг и слънце имаше до 21ч
но следобед 14-16ч, си намятах един плажен шал на път към/от плажа, иначе изгарях за има-няма 200м

чела съм мнения, че ако се приема ударно вит. Д месец преди плажа, после не се изгаряло много както преди
ама кой знае дали е така и за мен

# 710
.....................чела съм мнения, че ако се приема ударно вит. Д месец преди плажа, после не се изгаряло много както преди
ама кой знае дали е така и за мен

W'A'S'P' Heart Eyes(welcome back) не знам под удърно какво се разбира, но месец преди плажа вземах по 3000IU дневно и си изгорях порядъчно в облачен ден и то на басейн. Това как се случи идея си нямам. А като повечето от нас като бях малкa търчах по цял ден голa на морето без мазане на каквото и да е, но сега не смея.

# 711
Всъщност отричат мазането. Слънцезащитната козметика не защитавала толкова добре - не и от наистина вредните лъчи. Наистина предпазва до голяма степен от изгаряне, но вредните лъчи си прониквали въпреки това, нямало толкова ефективни филтри дори в скъпите марки. А хората се мажат и си мислят, че са защитени, затова стоят дълго на слънце и съответно дълго има възможност за въздействие на вредните лъчи. Създава се фалшиво чувство за сигурност. Затова съветват вместо мазане, просто да се слагат дрехи или да се седи на сянка. Вярно, че някои и на сянка изгарят, но това, мисля, все пак е изключение. Peace

# 712
Интересна статия за диетата на Стив Джобс - веган, вегетарианец, прочистващ се, постещ. Хранел се е основно с плодове и зеленчуци, почти без протеини и мазнини. В края на статията се споменава, че изследване от 2007 свързва рака на панкреаса с висока консумация на плодове и сокове. "Раковата клетка смуче фруктоза"... Rolling Eyes

Жал ми стана за този човек и цялата тази борба с хранителните разстройства. Sad

# 713
Благодаря Вив, ще го пробвам  Hug

# 714
  • София
Мъжът ми има склоност към "зимна депресия" и когато пие вит. Д, определено се чувства по-добре.
Статията за магнезия ми беше много полезна, мисля да му взема, защото е подложен на ежедневен стрес, а има и високо кръвно. Може би оттам идава??
Аз пък съм като гущер и обожавам да се припичам на слънце, дори и сега се пека на балкона, надявам се и до морето да стигнем, но не се знае. Детето го мажа само на плажа, но той е много светъл и ме е страх да не изгори, защото боли наистина силно, в града не до мажа и има тен на ръцете и краката.
Снощи имахме комар в спалнята и се намазахме с кокосово масло. Усещах как лети около мен, но на сутринта никой не беше ухапан.  Grinning

П.П. Как съхранявате кокосовото масло? Моето е в кухнята и се е втечнило и ми е по-удобно за ползване, но не знам дали няма да граняса така? Дали не е по-добре да е в хладилника?

# 715
Миналата година май беше, когато излезе съобщение, че Аштън Къчър, докато се подготвял за ролята на Стив Джобс, се опитал да се вживее наистина в образа и започнал да се храни като него. И развил панкреатит. Дали това е причината (многото фруктоза) - кой знае? И дали е причината за рака на Стив Джобс? Пак няма как да се знае. Но такъв начин на хранене няма как да бъде здравословен и оптимален - не и дългосрочно.

Раковите клетки се хранят с глюкоза, доколкото знам, не с фруктоза newsm78 Макар че фруктозата може да се трансформира в глюкоза, но дали ще се трансформира и до каква степен точно в глюкоза, а не в мазнини - зависи. Например при изчерпан гликоген фруктозата се трансформирала цялата в глюкоза. Но по начало глюкозата е тази, която подхранва раковите клетки, макар че фруктозата си има други вредности.

# 716
Раковите клетки се хранят с глюкоза, доколкото знам, не с фруктоза newsm78

Четох го това за Аштън. Много неприятно.

За фруктозата - това намерих, оттам е цитатът, но не съм го прочела още: http://www.reuters.com/article/2010/08/02/cancer-fructose-idAFN0210830520100802.

# 717

Аааа, моля-моля!  Crossing Arms Това е много добро масло и има чудесен аромат. Освен това е на много добра цена. Не знам къде си усетила машинно масло. На мене ми мирише прекрасно и съм много доволна. Опитвала съм и други масла и няма никаква разлика нито в аромата, нито в консистенцията. Само цената е различна.  Mr. Green

# 718
Значи раковите клетки са развили механизъм да си набавят необходимото и от фруктоза... Нищо чудно Embarassed

# 719
  • SA
негативна, много интересна статия наистина за Стив Джобс! Бях чела, че е бил вегетарианец, но не знаех, че е стигал до такива крайности. Неговата история показва, че когато се консумира неправилната храна, това не води до добро здраве, пьк макар и да е еко, органик, био, супер качество и каквото там още се сетите. Май наскоро обсьждахме точно това в темата.  Simple Smile И все пак, колко уникално приспособимо е човешкото тяло кьм всякакви дефицити, след като този човек е живял в прилично здраве почти 30 години с тези си навици!
Много жалко наистина, но гениалните хора често имат доста странности.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 22:17 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт