ВМ-НВХ, част 60

• 42 875
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, Аги! Hug

Да, земеделието е и за добро, и за лошо... За добро, защото дава възможност да се осигури по-сигурен източник на прехрана, хората да уседнат и да имат повече деца. Но е за лошо, защото се оказва (изследвани са кости и черепи от преди и след това), че зърнените храни влошават здравето на хората. Нарушава се усвояването на минералите, а оттам ръстът намалява, черепът изтънява (съответно става по-трошлив), зъбите се развалят. А още в Египет е имало и затлъстели хора, и хора с рак, и със сърдечно-съдови заболявания и диабет. Разбира се, говорим за богатите египтяни - тези, които са можели да си позволят и да не работят, т.е. физическата им активност е била ниска. Отделно са имали като цяло достъп до по-големи количества храна. Всичко това е оказало влияние.

А за съвременния човек е ясно - прекалената консумация на въглехидрати, особено съвременните силно преработени, високовъглехидратни, лишени откъм полезни вещества, но богати на химия храни, които обаче са много привлекателни заради вкусовите си качества, довеждат постепенно до болестите на цивилизацията. Постепенно, защото при децата и по-младите хора обикновено все още има по-добре работещ метаболизъм, но с годините този начин на хранене повлиява негативно при повечето хора.

# 271
Предишният пост стана твърде дълъг, затова искам да кажа още няколко думи: винаги съм се чудила кое е първо - структурата и функционирането на нашия организъм или всичко е било създадено от средата около нас. Нещо като кокошката или яйцето. Дали сме устроени да консумираме животински храни,  защото сме били ловци и събирачи или сме били ловци и събирачи, защото сме устроени да консумираме животински храни? Wink Според мен е второто и смятам, че прекалено мнго учени гледат на еволюционната теория като на нещо вездесъщо и непроменимо, а може би не е така. Може би просто си имаме някакъв Създател, който ни е определил хората да ядат месо, а маймуните банани. И всички наши действия да се определят от това. Да, ние се адаптираме, променяме, но промяната не е абсолютна. Тя не е фактор, а следствие от възможност, от предразположение. Ако имаше настина еволюция, тогава вълците щяха да са слезли в градовете и щяха да ядат кренвирши от соя, нали така? Да, ама не! както казва Петко Бочаров.  Laughing Не е толкова просто. Според мен човешкият вид е възникнал да има определени функции и да ги изпълнява, така му е заложено, а не е придобил функциите си заради средата, защото ако беше така, нямаше да има дегенератини заболявания и щеше да има пълна адаптация към всичко ново. А не е така.

# 272

вчера имах среща отблизо с дама с тежък ПМС, страшна работа, добре че нямаше автомат да ни подреди до стената  Shocked

Извинявай, може ли да разкажеш как точно се държеше тази дама? Понеже имам колеги, които май са пстоянно в мензис.  Joy hahaha Laughing Много ми е любопитно. Аз също преди бях буреносен облак, но негативната ми енергия беше насочена към самата мен, а не към другите.

# 273
  • Бургас
Cioccolata,аз никога не хапвам само зеленчуци,останал ми е навик от Зоната да има винаги прот:въгл:мазнини
колкото по-малко въглехидрати има,толкова по-сита се чувствам,при мен това важи и за зеленчуците,това исках да кажа
Не консумирам въглехидрати от друг източник освен от зеленчуци и плодове още от януари месец,мазнините ги увеличих драстично от известно време и от тогава рядко изпитвам истински глад
При мен голям е проблема с емоционалното хранене  Confused   и се надявам скоро това да спре.Имам напредък като цяло,но:
1.Без млечни ми е доста трудно да се ориентирам как да добавям мазнини,които хем да са голяма част от дневното меню,хем да не прекалявам с тях
2.Надявам се голяма част от проблема да е в полуделите ми хормони,изразени в липса на ц-л и сега,когато е налице такъв нещата да се нормализират,че по едно време задържах течности и кантарът беше тръгнал яко нагоре
И по повод точка 1 за пореден път ще помоля да си пишете дневното меню и ако някой си е изчислявал % също  Praynig
fata_morgana,с този режим на хранене и огромните количества храна,които поглъщам всеки ден семейния ми бюджет доста изтъня,но ще имам в предвид това,което си писала за по-добри времена   bouquet
Cioccolata,дано да си права за киселинността,аз си тествам и слюнката,там не винаги показва същото,за кръв не знаех че се тества.Като цяло при мен има значение,в смисъл ако ми е кисела у-ната,сутрин не ходя добре до WC,добре ли е и другото е добре  Joy

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 12:12 от mis_val

# 274
mis_val, сигурно влияят и хормоните Hug

# 275
  • Бургас
Cioccolata, Hug
силно се надявам да е така,че настроенията ми тези дни се меняха по бързо и от вятъра  Laughing
а и тез пусти кг също,както бях 52 кг  за броени дни станах 59  Shocked
Най-интересното (макар и очаквано от мен) е,че в събота и аз лепнах така разпространения летен вирус,сутринта се събудих с гурливо око  Laughing  вечерта тъкмо щях да сядам да се гримирам за излизане,сви ме  корема и като влязох до ВЦ-то водичка и така 6,7 пъти.Нищо не пих и ми мина,така както и започна.От тогава доста се успокоих,явно съм имала нещо в организма си,от което е трябвало да се изчистя,даже бях почти сигурна и че и ц-ла е на път  Laughing

# 276
Едва ли можеш да качиш 7 кг за броени дни. Може кантарът да е развален Wink

# 277
  • Бургас
Cioccolata,може повярвай ми ,аз от дете си се тегля всеки ден,макар така както го написах наистина е малко подвеждащо
Аз си записвам всеки ден кг в една тетрадка,където си записвам и какво ям,това от февруари май  newsm78
Та от един момент като започнах да качвам и така нагоре всеки ден

# 278
По-вероятно е да е задържане на течности, случва се преди цикъл  Peace

# 279
  • Бургас
и аз така мисля,от събота до днес кг-ми варират все около 58 почти всяка сутрин,което не ми се е случвало отдавна

# 280
Ограничи солта доколкото ти е възможно или мини на хималайска  Peace

# 281
  • В Балкана
... И по повод точка 1 за пореден път ще помоля да си пишете дневното меню и ако някой си е изчислявал % също  Praynig

Утре сутрин като стана, ще ти напиша менютата си за последните 3-4 дена. Сега отново съм във фаза на писане и смятане.  Laughing

fata_morgana,с този режим на хранене и огромните количества храна,които поглъщам всеки ден семейния ми бюджет доста изтъня ...
За да видя, колко харча, за каква храна, а и като доказателство, че режима не е по-скъп от традиционното въглехидратно хранене и заместване с джънк, си водя една табличка и смятам. Та, като мине месец ще оповестя резултата.  Laughing
Сега само мога да споделя, че за 20 дена съм дала 10.55 лв. за краве масло (0.96 гр.)

# 282
Задържане на течности може да има в много по-малки рамки - 1-2 кг. Ако наистина са цели 7 и наистина за дни, има или грешка в кантара, или нещо по-сериозно в здравословното състояние. Или пък прием на ново лекарство - кортикостероид?

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 12:55 от Cioccolata

# 283
  • Бургас
fata_morgana,на хималайска сол съм от януари,но мисля че идва от солта в маслините,че унищожавам по 1 кг за дни
Rain*,за менюто ще съм благодарна
за другото-аз никога не съм била на джънк,вкъщи винаги сме били на готвено,даже в бг-мама бях само и единстено в кулинарните теми(като това е и част от причината да попадна сега тук  Laughing )
А харча много,защото от както ми се наложи по здравословни причини да мина на  хранителен режим все гладна си ходех,като започнах да ви чета увеличих мазнините и от тогава глад изпитвам често,но само емоционален ,ако мога така да се изразя.Работата ми е такава,че по 8 часа седя пред компютъра без да имам абсолютно никаква работа и така,често убивам скуката,като си хапвам Та много пари харча за манини,маслини ,масло,последния път и кокосово масло и купувам само най-качествени,защото от по-евтините веднага се влошавам
Да не говорим,че по принцип доходите ми са такива,че месо със зеленчуци 3-пъти на ден дори и в нормални количества,дори и само за мен ,никога не ми е било по джоба  Embarassed
Cioccolata,имах синдром на раздразненото дебело черво-това по изказване на лекарите и доказана кандида
Според мен имах симптоми за метаболитен синдром,ИР,проблеми със ЩЖ и т.н.

# 284
 Confused
Цитат
Автор: Цвети Радева

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО , МНОГО АМА МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Субстанцията "кръв на прах" се нарича "суха кръв". Тя се внася в България повече от двайсет години. България е най-големият вносител на "суха кръв" в Европа. "Сухата кръв" е отпаден продукт от кланиците и се е пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланициите вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България. "Сухата кръв" реагира при химични проби на белтъчина т.е. "месо". Тестват салам или "пържолен" продукт - 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само "суха кръв", която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В "сухата кръв" няма. Затова ще вкараме и "мазнина". България е най-големия вносител на свинска мас на "прах". Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%. И така, 30% "суха кръв", 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено "карагенан",той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете - желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан "заддържа" 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго! Карагенан се вкарва чрез "шприцоване" в пилета, пържоли - и затова те "набъбват" двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия. Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената "хранителна" индустрия в България. Ами направете си извода, една шприц-машина за карагенанова субстванция, която е 30-40 хиляди евра, се изплаща за три дни от длаверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика, и същевременно ще даде бизнес и на "Здравеопазването" и на погребалните бюра...

Общи условия

Активация на акаунт