ВМ-НВХ, част 60

• 42 227
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
joya, на мен количествата и храните ми се виждат нормални Embarassed Единствено бих те посъветвала да не ядеш пържола и на двете хранения, а например на едното да са яйца или салата с риба, за да се намали количеството на белтъчините и да се увеличи това на мазнините.

Наистина Милко набляга на месото, но то всъщност този начин на хранене си мисля, че набляга именно на месо, яйца и зеленчуци. Вярно, че може да се прави и лакто-ово-вегетариански вариант само с яйца и млечни (или дори само лакто - само млечни, без яйца), но общо взето за човешкия организъм месото и яйцата съдържат необходими вещества, без които не може - и белтъчините, и мазнините, и други полезности... Към това като допълним зеленчуците, си става перфектно. Млечните храни по начало не би трябвало да са в основата, особено ако не се получава отслабване, а при много хора е точно така - карат уж много нисковъглехидратно, но докато наблягат на млечните, не могат да свалят много. А и по начало млечните могат да бъдат със съмнително качество. Оставям настрана неестествените условия за отглеждане на животните и оттам влошените качества на месото, яйцата и млечните плюс евентуални консерванти и подобни. Но при млечните имаме доста повече намеса от човешка ръка - прясното мляко се пастьоризира и хомогенизира, което го прави неестествено. Киселото се приготвя от хора и може да му се слага сухо мляко, евентуално желатин или нишесте. На сирената също може да им се добавят например неестествени за тях мазнини, а може и сухо вещество. За сметаните изобщо не се знае какво им е сложено, на етикетите пише само "сметана, закваска", но се съмнявам да е само това... Така че това е друга причина млечните, поне според мен, да бъдат допълнение, а не основа на храненето. А това според мен автоматично означава, че месото и яйцата, наред със зеленчуците, са основата на този начин на хранене. Все пак поне при месото и яйцата човекът не може да влияе чак толкова върху състава, въпреки че несъмнено месото от животни, отглеждани и хранени неестествено, не е като от гледаните при максимално естествени условия. Същото и за яйцата. Така че е прав Милко да набляга на месото и яйцата, поне според мен.

# 616
  • София
Кам, ми то моя фаст приключи още снощи с тия яйца ...  Simple Smile  Embarassed
Аз уж само един ден мислех да правя само на масло, ама явно ми е слаб ангела.  Blush
Днес не съм яла още, малко малини на обяд, та вече е късно за маслото, но може би по-нататък, като видя как ще се движа в кантара, ще направя още един такъв ден като вчерашния. Няколко поредни мазни дни ми идват много, от гледна точка на това, че аз просто обичам да ям и храната ми липсва  Embarassed не толкова глад  Embarassed

Така като си смятам от април до сега съм свалила 3 кг твърдо.
Мерки в см. също от април до сега:
Корем - 5 см.
Талия - 5 см.
Ханш - 4,5 см.
Бедро - 2,5 см.
ръка - 1 см.
кг - 3кг.

# 617
Вив, не се тормози тогава с фастове Hug Дано скоро да можеш да се похвалиш! Ще стане, ще видиш.

# 618
  • SA
Вив, това са чудесни резултати за 3-4 месеца, при условие, че ти си около 50 кг ( доколкото си спомням).
Шоки, ами Джоя ако замени пьржола от 250 гр, с риба, ще трябва да изяде кьм килограм, за да докара сьщия калориен сьстав. Да не говорим колко белтьчини има в килограм риба.  Peace

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 17:42 от kameloth

# 619
  • София
Ми сега като си погледнах таблиците, се оказа, че доста добри резултати имам  Embarassed
Чак и аз се изненадах, мислех че е много по-малко  Embarassed

# 620
Браво, Вивиан!  bouquet Супер резултати. Hug

# 621
Ама аз нямам предвид Джоя да докара същия калориен състав с риба. Имам предвид например салата с риба тон - тогава рибата обикновено не е 250 грама. А ако са 3 яйца, също показателите им не са като на пържола 250 грама. И ми се струва, че ще намалеят белтъчините.

Макар че от една страна е важно дали това са наистина точни количества. Защото ако са на око, истината може да е съвсем различна Crazy Затова е добре да се измерва за няколко дена и да се въвежда - така ще се видят и калории, и грамове, и проценти. Бас държа, че белтъчините не са над 25-30%. Затова е хубаво да се въведе. А и зависи от ръста - Джоя е висока, ако не се лъжа, така че си й трябват повече белтъчини, отколкото на човек с 20 см по-нисък ръст. А за калориите - аз съм го казвала много пъти: според мен драстични ограничения на калориите (което за мен означава под 1800 на ден) не са правилни за зряла жена. Така че зависи. Не ми изглежда калориите също да са чак толкова много - примерно едва ли са 3000. Но най-добре е да има сметки, за да се види с точност.

Но и по начало смятам, че при някои е напълно възможно да работи добре съотношение от 30% белтъчини, 60% мазнини и 10% въглехидрати. При други ще трябва да са минимум 70% мазнини, максимум 20% белтъчини и останалото - въглехидрати.

А за белтъчините си има и начини да се определят по грамове спрямо настоящото и спрямо идеалното тегло. Но пак зависи.

Вивиан, ама ти се справяш много добре! Hug

# 622
Джоя е много ниска Simple Smile))) МЕрси Шоки, че така си ме преценила, ама съм около 160 Simple Smile
Мерси момичета, ще започна да меря, то се е видяло. Малко ме депресира , ама ще се прежаля за десетина дена, само информативно.

# 623
Видяла си ми се висока на снимката във ФБ Hug Но наистина започни няколко дни да отчиташ точни количества и така ще стане ясно. Ти сега се храниш два пъти, така че е нормално да са по-големи количествата на всяко хранене. А на мен дори не ми се струват чак толкова големи Embarassed

# 624
Сега като мисля, няма как да е 700 грама сурово месо на ден, ако да кажем 700 се равнява на 500 изпечено  newsm78 Защото един килограм месо го ядем два дена, съответно ребрата са около 1,5 кг. Май трябва да си купя везна, аз вечно изчислявам приблизително и може и в това да  е проблема.

Вив, честито за успеха ти, не знам защо го подценяваш, в моите очи е огромен, а имам да свалям много Simple Smile Радвай се, успяла си!

# 625
 Hug на всички.
Вегетарианците могат да си спазват този режим с риба, яйца, сирена като основна храна. Това, че някой твърди обратното, не ми променя мнението. Аз ям месо, когато ми се прияде. Никой не може да ме убеди, че трябва да го ям ежедневно по 3 пъти на ден, защото било полезно. Аз съм намерила моя начин и се чувствам добре, не се вманиачавам.
Вив, браво!  Hug
Joya, измервай известно време, докато свикнеш на око да преценяваш дали не поемаш повече храна, отколкото ти е необходима.  Hug

# 626
joya, наистина е добре да купиш везна и известно време да мериш, докато се ориентираш типично консумираните от теб храни (напр. една пържола, едно пилешко бутче, различните видове салати - такива неща) колко точно им е грамажът. Защото окото човешко може много да греши Laughing Моето със сигурност не е никак точно. Трудно ми е не само да си преценя от пръв поглед какъв размер дреха ще ми трябва (задължително пробвам, също и с обувките), но дори и размери в сантиметри ми е трудно да определям на око, камо ли пък една пържола да я преценя на око колко тежи Crazy Но Фитдей има това предимство, че понякога дава усреднени стойности за "готов продукт", т.е. можеш да избереш малка, средна или голяма пържола или малко, средно или голямо пил. бутче (месото без костта, съответно с или без кожа за пилето). Има посочени и някакви размери в инчове, но понякога просто е по-лесно човек да избере напр. средна пържола и да приключи Laughing

Затормозяващо е да се мери и записва, а и ако знаеш колко месо в сурово състояние купуваш по кантара в магазина, после в изпечено състояние явно има разлика Embarassed Не съм наясно как точно се променя грамажът, но намалява малко, доколкото разбирам. Фитдей отчита и това понякога - може да се избере суров черен дроб, може и печен.

Не знам какво още да те посъветвам  Sad Разбирам, че търсиш начин и се чудиш вече какво да промениш и евентуално къде може да ти е грешката. Сега ми хрумва за вит. Д - изследвала ли си си нивото наскоро? Той влияе и върху метаболизма. Отделно кортизола - също има огромно влияние, а се повишава при стрес, недоспиване. За щитовидната казваш, че всички изследвания са наред, но дали все пак са оптимални стойностите? Защото напр. ТСХ 2 е в реф. граници, но идеалният вариант е да е под 2 - така знам. Просто разсъждавам. Embarassed

Дано да намериш начин скоро да размърдаш нещата! Hug Ако аз се сетя нещо на базата на прочетено или личен опит, ще споделя.

Скрит текст:
Аз напоследък малко поизоставих четенето на статии, защото бързам да довършвам книгата, а имам и текущи поръчки, та ми е малко напрегнато. Нямам вече търпение да приключа, но това ми е и най-голямата книга досега и понеже не работя само нея, а освен това отделям малко време и за пазаруване, и за готвене, и дори за спорт и разходки, в момента ми е напечено. Но се надявам скоро да се върна към по-нормален ритъм. Поне мога спокойно да кажа, че съм много доволна от свършената работа, макар че със сигурност може повече.

ГАЛИ_ГЕ, разбира се, че и рибата е месо. Вегетарианците ядат ли риба? newsm78 Лакто-ово мисля, че не ядат риба. Няма значение всъщност, наистина си е въпрос на избор. Просто проблемът е, че често млечните пречат - или поне ако човек иска да намали килограмите, а не да ги поддържа. Така че ако не се яде месо или риба и отпаднат и млечните, остават само яйцата като животински протеин. Но всеки трябва да си намери неговия режим според неговите нужди, а и предпочитания. Аз за себе си съм се убедила, че месо, риба и яйца като основа, млечните като допълнение плюс зеленчуци кажи-речи на корем е най-добрият начин за мен. Хем най-добре ми се отразява, хем ми се струва най-балансирано. Абсолютно съм на мнение, че ако човек не е вегетарианец по убеждения, си е важно поне 2-3 седмично да набляга на месо, яйца или риба, т.е. в количество например една пържола поне 2-3 пъти седмично. Така мисля, че е и най-добре за повечето, особено ако млечните им спъват отслабването Peace

Аз и не твърдя, че трябва да се ядат по 2-3 пържоли на ден, а напротив - ако се яде пържола на едно хранене, на друго да се ядат яйца, на трето - салата примерно със сирене или с риба тон.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 08:31 от Cioccolata

# 627
Шоки  Hug, не ти. Във видеото се твърдеше това, че вегетарианци не можели да спазват този режим и за трикратното ядене на месо. Който може да го яде и му е приятно и вкусно, да го прави. На мен ми става тежко. Важни са и добрите мазнини, все пак.
Освен това, аз не ям три пъти на ден. Един или два пъти.

# 628
О, ясно, не съм се задълбочила върху видеото Embarassed Аз гледах части от участието на Милко на живо в неделя, но не хванах всичко, че вършех и други неща междувременно Laughing

Ами, Милко е доста краен и провокативен и ако човек не е запознат с нещата, наистина се шокира, а на Милко или това си му е целта - да провокира, или просто не го интересува дали семето ще падне на благоприятна почва и посланието ще бъде разбрано Wink

За тежестта от месото - явно е индивидуално. Аз се убедих миналото лято, че за мен месото и яйцата са най-леката храна, дори и когато яйцата са на омлет с доста мазнина. А от сирене и особено от кисело мляко с по-нисък проценти съответно повече водно съдържание, пък и от сметана, може да ми стане определено по-тежко. Също от салата - пак ми става по-тежко, отколкото от готвено, дори да е месо и дори да е с повечко мазнина. Но явно е индивидуално. Hug

# 629
Здравейте, изгледах Милко,
моето мнение за него е сходно на вашето, възхищавам му се на начина  по който се грижи за тялото си, и за трънливия път по който е тръгнал да пропагандира режима. Но проблема е че е малко краен в изказа си, и доста груб на моменти. За хора които не са последователи на режима, за съжаление би отблъснал. Пратих на майка да гледа видеото от Нова тв, и едвам я убедих да го догледа, принципно ми каза че е съгласна с нещата които момчето казва, но не и по начина по който ги представя.
Иначе евала от мен , трудно е да чупиш стена с глава.

Така е, типично по български се държи като човек с много голямо самочувствие и го демонстрира грозно. А като гледам и чета другите лица на режима - д-р Енфелд, Марк Сисън и сие, всички са много мили, лъчезарни и приятелски настроени. Как да не им повярваш? Ще ти извадят душата с памук!  Laughing

За менюто ти: добре ми се струва, а и ти пропускаш закуска. Къде си яла полоивн кило месо на ден? Аз не видях. При мене ако не ми е протеинът около 200гр на хранене (месо, 2-3 яйца или 1 педя риба) не мога да се нахраня. Може да намалиш, ако искаш малко протеина и да увеличиш зеленчуците, което автоматично ще ти увеличи и мазното, нали с това се гарнират за вкус. Аз се храня по подобен начин и ми се вижда това като 1500-1700кал, което не е много. Който може да яде като мишка, нека го прави. Но все пак сме хора.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт