ВМ-НВХ, част 60

  • 42 539
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
  • Мнения: 255
Забравих да добавя,че със сигурност не е в кантара проблема,защото всички панталони или драстично ми омаляха или спряха да ми стават,но не се притеснявайте,аз вярвам в режима на 100%.Всичко което съм чела до сега доказва,че съм на прав път,единствено не мога да се отърся от набиваната в главата ми информация за вредата от месото,но така или иначе няма как да го спра дори с експериментаторска цел,защото храните които ми понасят са твърде малко все още

Merelenda   Shocked

# 286
  • Мнения: 2 752
fata_morgana,на хималайска сол съм от януари,но мисля че идва от солта в маслините,че унищожавам по 1 кг за дни
Сол има в много храни без дори да подозираме...

# 287
  • Бургас
  • Мнения: 255
в тези които аз ям,няма

# 288
  • София
  • Мнения: 10 858
1 кг маслини изядени за дни, наистина е много. Първо откъм сол, второ че маслините предполагам ги хапваш като мезе или допълнение към основното хранене, което са много калории (маслините са мазнини).

Merelenda, тази статия ми се вижда толкова аматьорска, че чак леко смешна.
Има проблеми с качеството на храните, но чак пък 60 % от съдържанието да е "суха кръв" и " суха мас" Simple Smile
Самите словосъчетания дори са смехотворни.

# 289
  • Мнения: X
Confused
Цитат
Автор: Цвети Радева

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО , МНОГО АМА МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Субстанцията "кръв на прах" се нарича "суха кръв". Тя се внася в България повече от двайсет години. България е най-големият вносител на "суха кръв" в Европа. "Сухата кръв" е отпаден продукт от кланиците и се е пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланициите вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България. "Сухата кръв" реагира при химични проби на белтъчина т.е. "месо". Тестват салам или "пържолен" продукт - 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само "суха кръв", която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В "сухата кръв" няма. Затова ще вкараме и "мазнина". България е най-големия вносител на свинска мас на "прах". Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%. И така, 30% "суха кръв", 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено "карагенан",той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете - желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан "заддържа" 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго! Карагенан се вкарва чрез "шприцоване" в пилета, пържоли - и затова те "набъбват" двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия. Има такова предприятие в Горубляне, което не може да смогне на поръчките на така наречената "хранителна" индустрия в България. Ами направете си извода, една шприц-машина за карагенанова субстванция, която е 30-40 хиляди евра, се изплаща за три дни от длаверата с карагенана и водата, след това започва да работи само за престъпното благоденствието на собственика, и същевременно ще даде бизнес и на "Здравеопазването" и на погребалните бюра...

Да добавя към това.....
Вчера познат на съпруга ми отива да го види и се разговорили за храни, диети и т.н.Та, станало въпрос и за млечните.И той казал на мъжа ми, че негов приятел работи в млекопреработвателно предпирятие и от него знае, че масово се внася "качествено " течно мляко от Австрия май беше, ама ....пресовано.    newsm78   питам мъжа ми:"Е, как така пресовано?Как се пресова течност?", а той вдига рамене, не се сетил да попита.

Знам си аз, че добре правя, като избягвам подобни "храни" от магазинната мрежа.


mis_val ,
Цитат
месо ............... 3-пъти на ден
  е прекалено много дори за здрав стомах.
А то наистина дава кисела реакция в организма.Да, на месо и зеленчуци основно, се отслабва, справка-Дюкан.Но не е най-щадящия стомаха начин....

# 290
  • Мнения: 2 752
Попаднах и аз на тази статия тия дни, но не ме развълнува особено - колбаси не ям от години, нито имам намерение да давам на детето. Единствено някаква "хубава" шунка купуваме един-два пъти в месеца - за пица или нещо подобно.

А по повод по-предните постове - за това как храненето се отразявав здравословен план на поколенията - през 20-те години в Америка са правили изследвания, при които в храната на изолирани племена са били включени само захар и бяло брашно. Резултатите са отчайващи само за период от 10 години - увеличили са се кариесите, каквито преди почти нямали, сърдечните проблеми, кръвната захар, жените по-трудно забременявали и раждали, имало вродени увреждания при някои деца...
Мисълта ми е, че това се знае от 100 години(сигурно и повече), а какво се случва - упорита реклама на джънкове по ТВ  Rolling Eyes И лекарства - 90 % от рекламите са на боклучава храна и лекарства, това също беше основателна причина да "пренебрегнем" телевизията.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 13:27 от fata_morgana

# 291
  • Бургас
  • Мнения: 255
1 кг маслини изядени за дни, наистина е много. Първо откъм сол, второ че маслините предполагам ги хапваш като мезе или допълнение към основното хранене, което са много калории (маслините са мазнини).

Вивиан,знам че са мазнини и са много ,но в моя случай по-добре да преяждам с мазнини,а не с въглехидрати,било то и от зеленчуци,защото на този етап наистина не ми действат много добре.По-важното е,че съм все по-добре и от 5 кратно хранене,вече намалих на 4 и 3-ри.Преди си бях гладна,сега се храня в момент на емоционална криза или от скука  Embarassed  Нещата се подобряват ,а чета че и с другите е било така,надявам се и с мен да се оправят нещата.Чета често и в темата за положителното мислене,което също много ми помага,благодаря на всички че сте така загрижени
Katarin X.,месото като количество го намалям с всеки изминал ден,тези дни е около 252гр. за целия ден и знам,че е храна която е киселинна,но повярвай че освен месо и моркови варени,месеци наред,нищо друго не ми понасяше .А аз добавям и мазнини,което не е Дюкан и не знам защо постоянно повтаряш за това отслабване.Аз бях както казах 52 кг като се записах в темата и съм тук заради здравословното си състояние,не за диета.Сега качих кг и ако отслабна малко няма да се разсърдя,но това не е целта на пребиваването ми в темата

# 292
  • Мнения: 6 425
mis_val, ако не се лъжа, беше писала, че тези 52 кг са били поднормено и неестествено за теб тегло. Така че няма лошо, ако си си нормализирала теглото. Аз имах предвид, че не е нормално да качиш 7 кг за няколко дни. Обикновено това става при прием на силни лекарства. Спомням си, че имаш заболяване, затова предположих, че може да си започнала някакво ново лекарство и то да е довело до задържане на толкова много вода. Тогава логично биха се увеличили и килограмите, и обиколките. Защото нормалното задържане на вода около овулация и цикъл най-често е 300-500 грама, максимум 1-2 кг.

# 293
  • Мнения: 2 752
Една много полезна статия за храненето:
http://www.alfiola.net/hraneneto-kato-sveshten-akt-1va-chast/

# 294
  • Бургас
  • Мнения: 255
Cioccolata,с всичко написано от теб съм съгласна  Hug
Наистина не е нормално,качвах по около 0.5 кг всеки ден,нещо от рода,пих лекарства само януари,иначе съм на хомеопатия.Основното за мен както писах са маслините:
1.заради солта
2.защото са мазнини и аз прекалявах
Прекалявах и с маслото,има дни в които мога да изям 250гр за ден.И като добавим и липсата на цикъл, което също допринася и така
Но както вече казах,по-важното е че нещата започват да си идват на мястото ,само тази киселинност още ме притеснява,но ще мисля какво да правя
fata_morgana,  bouquet  от скоро като осъзнах,че имам проблем с храната започнах да се храня осъзнато.Т.е. да не е пред компютъра,не докато гледам телевизия,не докато мисля за хиляди глупости.Седя,хапвам си краставицата и докато я ям и благодаря на ум даже  Laughing хем ми е приятно,хем да не се разсейвам,че редовно докато ям,което е често за 2 мин и си мисля за всичко друго само не и за ядене и като погледна в чинията и то няма нищо,а аз дори не помня,че съм яла  #Cussing out    Laughing 
Някой по-напред спомена и нещо друго,което важи и при мен,понякога като седна да хапна не съм гладна,но ... като си видя празната чиния и изведнъж освирепявам от глад   Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 15:11 от mis_val

# 295
  • София
  • Мнения: 2 997
Ох тази хималайска сол значи Simple Smile
Ето тук, например, просто и ясно е обяснено, че Хималайска сол. Като обикновената, освен цената

Скрит текст:
"Хималайската" сол не е нито специална, нито нова. Кевра е втората по големина солна мина в света и се ползва в района от две хиляди години (без местните да са изключително здрави..). Рекламирането на изключително полезни полезни ефекти от употребата е определено категорично от Баварското ДВСК Simple Smile като “неприемливо” (разбирай – пълна лъжа)!
...
И да завършим с нещо важно. Ако употребявате изключително “хималайска” сол (освен че явно сте заможни) може да си докарате (и на близките, за които готвите) йоден дефицит (още тук)!

# 296
  • Мнения: 2 752
В интернет могат да се намерят доводи За и Против всяко нещо, всеки сам решава на какво да вярва  Peace
Но аз в никакъв случай не съм критерий, вкъщи и содата и бакпулвера са ми специални Mr. Green

# 297
  • София
  • Мнения: 2 997
Да вярвам ли?! Защо ми е да вярвам, това си е сол. Не е религия. Аз си чета състав.
Но, разбира се някой би могъл да вярва в това Simple Smile

"Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава.  ..."
Източник

# 298
  • Мнения: 2 752
Ако сте чували за Масару Емото, ще знаете, че водата също е носител на енергийна информация  Wink, подобен е и принципът на хомеопатията, но да не се отклоняваме от темата.
За мен има голямо значение даже в какво настроение е бил човек, когато е готвил дадена храна, но за повечето хора това са глупости  Hug

# 299
  • Мнения: 6 425
Принципите на действие на хомеопатията не са ли по-различни? newsm78 Както и да е, аз съм убедена в мощното действие на хомеопатията, но също съм убедена, че у нас няма достатъчно добре подготвени класически хомеопати, поради което аз се въздържам от хомеопатия.

За хималайската сол ще взема да потърся повече инфо... И аз я ползвам - по инерция най-вече, защото много нашумя.

Общи условия

Активация на акаунт