ВМ-НВХ, част 60

• 42 316
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Хубавото е, че има все повече хора, които търсят и се интересуват. После е лесно близките да забележат положителните ефекти при теб и да опитат и те. Оптимист съм  Peace
А какво имате против Вигантола? Като давах на малката като бебе много четох за вит.Д и бях омръзнала на всичките си приятелки да обяснявам разликата между вит.Д2 и вит.Д3, даже като се бяха изгубили от аптеките купувах от чужбина(Д3).

# 346
Cioccolata, благодаря! Изчела съм темите за прием на витамин Д във форума. Всички!
Нищо, че не пиша там. Simple Smile
Затова пия малката доза, защото не съм се изследвала, но си викам по-добре малко, отколкото нищо, докато се изследвам.
Изобщо, преди да пия нещо гледам максимално да се информирам за всичко.
А за прием на витамин Д попаднах неслучайно, четейки за Базедовата болест и причините поради които може да се отключи заболяването. Hug

Признавам си, кокосовото масло ми идва много скъпо.

# 347
Ха, Вивиан, благодаря!  bouquet

Да допълня малко още за автоимунните: майка ми страда от псориатичен артрит, който най-напред, преди 30-ина години, се е проявил с артритните симптоми, затова отначало за доста години диагнозата е била ревматоиден артрит, макар че изследването за ревмафактор (или както там се казва) е било отрицателно. По-късно, след като се е проявил и псориазисът, са поставили точната диагноза. Лошото е, че не е лекувана кой знае колко, не е имало ефективно лечение навремето (то и сега няма особено ефективно), затова болестта е много напреднала и всъщност повечето стави са малко или много увредени, а подвижността й е ограничена. Така че това ми е друга причина да се интересувам от тези неща Embarassed Майка ми пие вит. Д, магнезий и К2, рибено масло, храни се по НВ-ВМХ (така свали над 20 кг), но например и дума не може да става да спре млечните - обожава сирене и за нея това би означавало наистина мизерно съществуване, така че е избрала да не минава на палео хранене. Но интересното е, че при нея проявата на артрита е предхождана от тежки и продължителни възпаления на сливиците и много антибиотици. Така че може това да е отключващият фактор, но предполагам, че все пак на генетично ниво, а и не само, има и друго обяснение... Не знам, но наистина ми се иска да мога да й помогна повече, а и по отношение на себе си да направя максималното, за да не се озова в нейното положение, защото е наистина страшно Sad

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 09:44 от Cioccolata

# 348
  • В Балкана
Кокиче, браво!   bouquet

Вивиан, благодаря за инфото. Мисля и аз да пусна една поръчка.  Mr. Green Шоки, ако може да каже, дали са добри.  Praynig

Merelenda, кокосовото масло, което поръчвам от iherb е на цена от 10 долара и количество - 450 гр. (ако приравнявам вярно - 16 оз.). За мен цената му не е много, а и аз не го използвам за нахранване. Само сутрин в кафето, понякога лъжица през деня. Десерти не съм правила все още. За месец и половина съм стигнала половината на буркана.

fata_morgana, не съм се изразила правилно. Имах предвид, че не пия АБ, както и други неща изписани от лекар.. Замислих и не помня кога за последно съм пила парацетамол. Явно е от години.. И ниската температура я лекувам без нищо, от само себе си.  Laughing Но терафлуто не си го давам.  Laughing Два пъти в годината, по два пъти при нужда, въобще не мисля, че е проблем. Разбира се, говоря само за себе си. Аз съм от онези, които пият малко неща, приемат малко добавки и май не ядат супер храни.  Laughing
Не знаех, че алоето е полезно за хора с кръвна група А. Моята е такава.  Laughing Но за тази кръвна група казват и че е най-подходящо вегетарианско хранене. Ама не, мерси - не искам такова.  Laughing

# 349
Шоки вече пусна поръчка с втория вид вит. Д (този, който е без калций). Не знам дали са добри, но 120 капсули с по 5000 единици в капсула и всичкото това за без пари - естествено, че си заслужава Laughing Другото, което поръчах, е кокосово масло, макар че в момента имам доста вкъщи Embarassed

Аз парацетамола го уважавам за наистина високи температури, т.е. от 39 градуса нагоре. За по-ниски си мисля, че няма смисъл да се взима нищо. Обаче аз държа да е чист парацетамол, а не терафлу или подобни Peace

# 350

Не знаех, че алоето е полезно за хора с кръвна група А. Моята е такава.  Laughing Но за тази кръвна група казват и че е най-подходящо вегетарианско хранене. Ама не, мерси - не искам такова.  Laughing
Да, единствените, които може да станат вегетарианци ако желаят, без да им навреди.
Дрън-дрън... Laughing Обожавам месо. Предпочитам него през зеленчуците.
Между другото - Емилова говори по БТВ - повторение на предаването "Преди обед", за Смутито, как да ядем плодове и чай сутринта, купа зеленчуци за обяд, купа зеленчуци вечерта и ала бала истории. За токсините и вредните вещества от месото, които се натрупват в организма и че има нужда от смути, за да се изчистим тези, които наблягаме на месото. Rolling Eyes

# 351
И аз съм от вегетарианската кръвна група  Mr. Green  Но сама съм усетила, че се чувствам най-добре с малко месо и много зеленчуци.
А Терафлу също е парацетамол, но с добавки  Peace
Ей, много модерни станаха тия смутита! Да си призная, на мен тази д-р Емилова ми е много антипатична. Даже и вярните неща да говори, го прави с такава злоба, че не бих й се доверила. Имам приятели, които са минали през клиниката й, но... познайте какво става като се върнат.

# 352
  • Бургас
Момичета,много се разписахте тези дни не мога да ви смогна  Hug
По повод написаното от предните страници давам един линк за лечение с вода и сол
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html

# 353
Признавам си, кокосовото масло ми идва много скъпо.
То това му е хубавото на кокосовото масло, че може и без него.
Аз не поръчвам от iherb, че не съм на ти с тия работи  Embarassed купувам от тук, но не знам дали ще подновя буркана като свърши този. Наистина е много икономично, аз затова не съм се поинтересувала как да поръчам, защото не е нещо, което се купува често и 1-2 лева повече тук не са ме мотивирали Simple Smile

# 354
fata_morgana, според мен Вигантолът си е съвсем подходящ, не знам какви възражения може да има срещу него. Моето лично възражение е, че с дозирането ми е по-трудно (за всякакви капки се отнася това), а и мисля, че този вит. Д, който поръчвам, излиза по-евтино, т.е. излизаше, когато започнах да го поръчвам, затова продължавам.

# 355
  • София
Шоки, ако може една консултация  Embarassed

Скрит текст:
Напоследък наблюдавам при себе си запек и увеличение на зъбната плака (може и камък да е, но понеже все още ми е схваната устната кухина и не мога да видя, усещам го с език от вътрешната страна на предните зъби  Embarassed Толкова ме дразни този налеп по зъбите, че ги търкам по 3-4 пъти на ден, дори прибягвам до абразив - сода, за да премахна и след малко налепа отново е там  #Cussing out Сега прочетох, че се свързва с вит Д.
Пия по 2000 ед. не всеки ден, но чат пат. Смяташ ли, че причината е в вит. Д (не пия К2, не ми е пристигнала поръчката още) и като дойде К2 да попия ли известно време само него, без Д3?
И този зъбен камък/плака дали ще престана да го произвеждам ако си пия Д3 и К2 едновременно?

# 356
Привет!
Влизам набързо да попитам относно менюто което си съставих последните няколко дни  с цел да смъкна 8кг  при ръст 162см .Не съм смятала въглехидрати мазнини и т.нт.... просто си го измислих аз Blush

З: 3бр.белтъци +1 жълтък с 1 суп.л.масло  и фреш от 1 грейпфрут или портокал
О: месо на скара и шопска салата с малко зехтин
Сл.з: 150-200гр. домашно кисело мляко или шепа орехи
В: месо или риба със шопска салата или броколи с готв. сметана

така се храня последните дни ,спортувам си вкъщи тае-бо,каланетика и за разнообразие 1 път в седмицата аеробика като пия и L-carnetin преди тренировка

Според вас добро ли е менюто ? Страх ме е да не стане обратен ефект на отслбването....  Rolling Eyes

# 357
Мила, добре си го измислила, но яж цели яйца за закуска. Ако държиш на грейпфрута го изяж цял, а не на фреш.
Сложи си нормално зехтин на салатите и е хубаво ако месото ти е шарено.

# 358
ЕЕ супер Simple Smile тогава няма да хвърлям жълтъците Simple Smile Щом е по добре цял плод да се яде вместо фреш ще ги редувам всеки ден Simple Smile
а вечерята до колко най-късно трябва да е ? при този режим има ли значение?

# 359
  • София
Аз бих внесла следните корекции:
Сутрин - цели яйца с масло (може да е едно яйце с 3-4 л. масло или 2 яйца с 2-3 л. масло.
Имам предвид да увеличиш маслото и намалиш яйцата, това с цел да си по-дълго време сита. И яж целите яйца, не само белтъка.
Обяда ти е добър (месото, което ще правиш на скара да е по-шаренко, не филе) и в салатата сложи нормално зехтин.
СЗ - изобщо я махни. Като цяло бих махнала млечните и ядките за по-бърз ефект.
Вечерята - добра ти е. (Може да хапваш и яйца с масло като закуската)

Грейпфрута, въпреки че е  абсолютно разрешен, бих махнала, отново за по-бърз ефект.

Едно от храненията можеш да замениш с кафе с масло, уверявам те че няма да огладнееш до следващото  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт