ВМ-НВХ, част 60

• 42 250
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Humpty Dumpty, Кам ти е обяснила, ще допълня и аз нещо, дано е от полза и за други смятащи проценти, независимо какви. Намери си удобен за теб сайт или таблица, защото така ще ти бъде трудно и времеемко.
Използвам тези данни бадеми http://www.bb-team.org/hrani/id/809129_detelinas-raw-nuts-bademi-beleni-surovi ; пилешко http://www.bb-team.org/hrani/id/691080_pileshko-byalo-meso-bez-kozha-surovo ; картофи http://www.bb-team.org/hrani/id/207790_kartofi-chervenikavokafya … i-nebeleni-surovi , с уговорката, че ти давам само пример как да смяташ. Искаш 20%Б, 35%М, 45%В, 1100кал. Ако ползваме само тези три продукта за едно хранене, се получава следното: 12гр. бадеми+22гр. пилешко+117гр. картофи са 193кал. В тази закуска има 10,25гр. Б; 6,58гр. М; 23,54гр. В, което изразено в проценти, които ти се стремиш да използваш, прави 21,47%Б; 32,28%М; 46,25%В, приблизително до твоите проценти го докарах.
За авокадото http://www.bb-team.org/hrani/id/931966_avokado-surovo-vsichki-vidove    в 100гр. има 2гр. Б, 14,66гр. М, 8,53гр. В, съответно 4,51%Б; 77,45%М; 18,04%В.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 07:32 от ГАЛИ_ГЕ

# 556
Да си кажа и аз за суровото мляко - като малка съм пила често току-що издоено мляко. Вкусът му се различава от този на свареното, по-леко е някак.
След темата за изчанчените храни изрових тази сутрин една чиа дето има вкъщи и си я направих с кокосово мляко и овесени ядки  Mr. Green
Много ми е любопитно и кафето с кокосово масло. От доста време не пия кафе, но това непременно ще го пробвам като пропия пак.

# 557
Аз предпочитам да смесвам кокосово и краве масло в кафето - кокосовото придава специфичен аромат, а кравето като че ли прави повече пяна Laughing Пробвай и виж как ще ти хареса.

Аз постнах една рецепта в другата тема. Снощи я изпробвах и съм доволна, ще повторя, но не е за много честа употреба. Целта беше да се получи нещо като нисковъглехидратна паста - за нарязване като талятели или за лазаня. Съставките са яйца, сирене Филаделфия и ленено семе (или фибри). Ами, получи се, т.е. не се принудих да изхвърля всичко Laughing На вкус също беше напълно ОК - като пълнозърнеста паста горе-долу. Става за от време на време. Може да се нареже и за палачинки или като за дюнер. Макар че за да се направи повече от 1 порция, ще си трябва и повечко време и занимавка.

# 558
Месечни мерки и теглилки...

За последния месец:

-2 кг
талия -10 см
бедро -5 см
бюст и ханш -1 см

Това с талията невъзможно ми се вижда, ама факт. Може при предишното мерене нещо да денят да е бил кофти, а нямам предишни данни за сравнение.
Приличам на бутилка от кока-кола.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 559
Браво на теб, Негативна!
Simple Smile

# 560
Дай Боже всекиму!

# 561
негативна, браво!  Simple Smile Страхотни резултати! И на практика доказваш, че броят килограми няма значение - при свалени 10 см от талията, това означава огромен успех! Simple Smile

# 562
  • София
Страхотен резултат и много мотивиращ!
Благодаря, че споделяш месечен отчет Негативна!

Аз днес съм решила да изкарам един мазен фаст. Вчера четох из чуждите сайтове да се информирам.
Дават го за размърдване на метаболизъм и активиране разграждането на мазнини.
5 пъти по 200 калории. Това прави 5 пъти по 22 гр масло.
Разделих си едно пакетче на части и сега ще го ръфам под час  Mr. Green

Ще ви информирам за резултата утре.

# 563
  • SA
Негативна, браво! Аз си мисля, че точно свалянето на малко килограми сьс сериозно намаляване на обиколките е доказателство, че сваленото е предимно мазнини, които както знаем, за единица тегло имат доста по-голям обем от мускулите.

# 564
Вивиан, само на маслото ли ще си цял ден или ще хапваш и други неща?

# 565
  • София
Само на маслото Леми.

момичета, нали не бъркам, така се прави Фаста?

# 566
Вив, недей само масло. Трябва да са храни, при които 90% от калориите идват от мазнини. Виж тук идеи за храни: http://www.carbsmart.com/fatfast.html Може крема сирене, фъстъчено масло, бекон, заквасена сметана (30%), авокадо.

# 567

къде е това фъстъчено масло с 5% въглехидрати
най-ниско въглехидратното, което съм срещала, е лидълското с 12% и кафява захар  Tired

# 568
Ами, в тези рецепти е включено и фъстъченото масло. Вярно, че при него само 72% от калориите са от мазнини, но в комбинация например със сметана сигурно може да се докара ястие с 90% мазнини (90% от калориите, а не от теглото в грамове). С други думи моят съвет е за такъв фаст предварително да се обмислят възможни храни и комбинации, да се сметне в някой сайт по количества и така да се реши какво ще се яде. Но само масло си мисля, че е прекалено ограничаващо Peace

За да е без захар, трябва да се потърси някое чисто. В Пикадили при биохраните имаше преди време - само фъстъци, без нищо друго.

Аз обаче днес се замислих за тахана и за информацията на етикетите... Купувам един биотахан - холандски, скъп и луксозен, по-зърнест на консистенция. За сравнение днес погледнах някакъв суров тахан на "Балчо" - на вид е значително по-светъл от холандския и е напълно хомогенен, не се виждат никакви частички. Освен това на холандския пише 5% въглехидрати + 12% фибри, т.е. общо са 17% въглехидрати. А на "Балчо" пише 7% въглехидрати без повече уточнения. Разликата е съществена. Няма как и двете стойности да са верни, което според мен означава, че "Балчо" подвеждат с процентите, защото съм по-склонна да вярвам на холандците Rolling Eyes

# 569
  • София
Интересни идейки, благодаря Шоки. В момента нямам готовност обаче за друго, освен за крема сирене ... Опасявам се обаче, че ако хапна една лъжица от него ще ме разяде ... То това ми е проблема, психическия глад ...

Само на масло защо не препоръчваш, какво може да стане? Да не си забавя метаболизма нещо?
Ако е така - веднага прекратявам. Не искам вместо да изпиша очи - да избода вежди.
Ако карам само на масло за 1 ден - да увелича с още едно хранене, т. е 6 Х 200 к.кал.

Общи условия

Активация на акаунт