ВМ-НВХ, част 60

• 42 244
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Ами, карай тогава един ден на масло, но недей да продължаваш така и утре, според мен не е правилно да се кара така повече от един ден.

# 571
  • София
О да, само за ден съм го планирала.
Интересно ми е какво ще стане.

Вчера например вечерях много рано 2 яйца и диня. Днес съм с почти кг по-малко.
Установявам със сигурност, че при мен ранната вечеря води до по-добри резултати, дори и със съдържание на диня  Crazy

# 572
Ами, може да пробваш тази тактика тогава - с ранна вечеря Peace Наистина най-важното е да видиш какви индивидуални напасвания действат най-добре при теб.

Забележителна промяна на цяло семейство с диетата на Аткинс: http://stellastyle.com/site/about-us/

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 14:27 от Cioccolata

# 573
  bouquet

Чета ви за фъстъченото масло, тук намирам все с някакви добавки, взимала съм едно със сол (само това пише на съдържание). Защо слагат сол - не знам. Не мога да си намеря чисто.

Уау, това семейство от линка на Шоки е "пълна промяна"! Браво!

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 15:14 от негативна

# 574
Ще следя опита с маслото ,Вив:hug:Интересно...

Да поздравя Негативна за чудесните резултати Simple Smile
  bouquet

# 575
негативна, страхотни резултати! Поздравления!
Вивиан, и аз ще чакам с интерес да споделиш резултатите от фаста.

# 576
А какви се очаква да са резултатите от фаста ( поето определено количество мазнина за един ден), без друга храна?  Simple Smile

# 577
Фастът се прави за максимум 3-4 дни, като се консумират храни с 90% от калориите от въглехидрати (или приблизително толкова) - разпределени на 5 х 200 калории, макар че мисля, че може и на по-малко хранения да се разпределят. Целта е да се отключи отслабването при хора, които дълго се хранят стриктно нисковъглехидратно и въпреки това не могат да отслабнат. Или също може да се направи, когато спешно се търси сваляне на 2-3 кг преди някое събитие Laughing

# 578
  • София
Шоки, сбъркала си въгл. с мазнини  Hug

Едва ли ще имам някакво голямо намаление в кг с 1 ден фаст, но моята цел е основно да позадвижа малко метаболизма.

# 579
  • Бургас
Здравейте  Hug

Напоследък се опитвам да се храня по подобен начин, макар и да не съм съвсем стриктна все още, та се записвам при вас, ще ми бъде полезно да ви следя.

# 580
Ох, вярно, че съм сбъркала Embarassed 90% от калориите трябва да идват от мазнини, разбира се Laughing

Мон..., добре дошла при нас!

# 581
  • Бургас

Мон..., добре дошла при нас!

Благодаря! Simple Smile

Аз кърмя в момента и затова не смея да спазвам всичко съвсем точно и гледам по-бавно и по-плавно да преминавам към този режим. Като ми остане време ще разгледам темата назад, че сега имам ревящо бебе до мен и нямам възможност, исках само да питам дали някой е кърмил, спазвайки този вид хранене и дали случайно знаете как се отразява на кърменето изобщо  Thinking

# 582
Аз все още кърмя, не ям и млечни, но понякога хапвам въглехидрати  Mr. Green . Отразява се много добре, но моето кърмаче суче основно за приспиване вечер и доста ми е намаляла кърмата вече, вървим към отбиване.
Не се притеснявай, както и да се храниш, бебето ще си получи необходимите вещества, дори да е за сметка на твоя организъм. Така че - в твой интерес е да приемаш лесно изчерпващите се калций и желязо с храната  Peace 

# 583
Ами, в тези рецепти е включено и фъстъченото масло. Вярно, че при него само 72% от калориите са от мазнини, но в комбинация например със сметана сигурно може да се докара ястие с 90% мазнини (90% от калориите, а не от теглото в грамове). С други думи моят съвет е за такъв фаст предварително да се обмислят възможни храни и комбинации, да се сметне в някой сайт по количества и така да се реши какво ще се яде. Но само масло си мисля, че е прекалено ограничаващо Peace

За да е без захар, трябва да се потърси някое чисто. В Пикадили при биохраните имаше преди време - само фъстъци, без нищо друго.

Аз обаче днес се замислих за тахана и за информацията на етикетите... Купувам един биотахан - холандски, скъп и луксозен, по-зърнест на консистенция. За сравнение днес погледнах някакъв суров тахан на "Балчо" - на вид е значително по-светъл от холандския и е напълно хомогенен, не се виждат никакви частички. Освен това на холандския пише 5% въглехидрати + 12% фибри, т.е. общо са 17% въглехидрати. А на "Балчо" пише 7% въглехидрати без повече уточнения. Разликата е съществена. Няма как и двете стойности да са верни, което според мен означава, че "Балчо" подвеждат с процентите, защото съм по-склонна да вярвам на холандците Rolling Eyes

Че като са холандци, да не би да са прави?  Laughing Истинският тахан не трябва да е зърнест, а кремообразен. Яла съм гръцки и арабски и е супер фин. А тези "фибри" вероятно са допълнително прибавени, за да се създаде усещането, че ядеш супер здравословна храна с много фибри.  Wink Единствените въглени в тахана са точно фирбите от люспите на сусама или другите ядки, от които е направен. На Балчо не са лоши продуктите, но на Тръндев са още по-добри и много вкусни.

# 584
Вив, недей само масло. Трябва да са храни, при които 90% от калориите идват от мазнини. Виж тук идеи за храни: http://www.carbsmart.com/fatfast.html Може крема сирене, фъстъчено масло, бекон, заквасена сметана (30%), авокадо.
Ох, това звучи като сбъднат сън........  Simple Smile

Аз обаче днес се замислих за тахана и за информацията на етикетите... Купувам един биотахан - холандски, скъп и луксозен, по-зърнест на консистенция. За сравнение днес погледнах някакъв суров тахан на "Балчо" - на вид е значително по-светъл от холандския и е напълно хомогенен, не се виждат никакви частички. Освен това на холандския пише 5% въглехидрати + 12% фибри, т.е. общо са 17% въглехидрати. А на "Балчо" пише 7% въглехидрати без повече уточнения. Разликата е съществена. Няма как и двете стойности да са верни, което според мен означава, че "Балчо" подвеждат с процентите, защото съм по-склонна да вярвам на холандците Rolling Eyes

Аз имам един на Балчо, пълнозърнест. Поразрових се в нета, и ми направи впечатление, че в два сайта информацията за един и същи продукт е различна:

Хранителна стойност /100г/
Калории:  560 Kcal
Общо мазнини:  51 g
Наситени мазнини:  8 g
Холестерол:  0 g
Въглехидрати:  27 g
Протеини:  22 g
Фибри: 7 g

Хранителна стойност /100г/
Калории   607 Kcal
Общо мазнини   56 g
Наситени мазнини   8 g
Холестерол   0 g
Въглехидрати   18 g
Протеини             18 g
Есенциални мастни киселини
Omega 6   22 g
Omega 9      18 g
http://bio.kasida.bg/pylnozyrnest-susamov-tahan-550-gr-balcho-na … ducts-5-9785.html

http://www.balcho.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0% … 1%D1%82%E2%80%9D/

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 18:01 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт