СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 977
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
И е нормално в момента да има повече места за момчета в елитните гимназии на трето класиране, защото например в ТУЕС на трето класиране приеха 20-ина младежи, ако се не лъжа - то излезе след второто класиране.

# 466
  • София и там където не се пуши
О, не знам, аз никове трудно помня. 

Аз никове не гледам

# 467
  • София
И е нормално в момента да има повече места за момчета в елитните гимназии на трето класиране, защото например в ТУЕС на трето класиране приеха 20-ина младежи, ако се не лъжа - то излезе след второто класиране.
Виж, в ТУЕС, ако имаше квоти - не знам как щяха да си запълнят паралелката. Simple Smile
Защо няма едно, НЯКАКВО "ТУЕС"(като него), където интерес да имат пък девойките.
Не знам дали ме разбрахте.
Ама момчетата се спасяват в ТУЕС, а девойките...къде?(с квоти)

# 468
Ако няма квоти, трябва да има отделно училища за момчета и момичета, та това сме го бистрили и няма защо да се повтаряме.

В момента има училища за момичета, точно поради квотите.

# 469
Защо е полова дискриминация в обявата за работа да е обявен пол, а за влизане в училищата не е?
Аз съм завършила МГ и които бяха силни в 8-ми клас бяха силни и в 11 и на кандидатстудентските изпити. Изключение направиха 2 момчета, които влязоха в МГ от олимпиада по математика, но после се изкалпазаниха.
Ако започна да коментирам и впечатленията ми от мъжете, с които съм работила нещата съвсем ще загрубеят.

# 470
Виж, в ТУЕС, ако имаше квоти - не знам как щяха да си запълнят паралелката. Simple Smile
Защо няма едно, НЯКАКВО "ТУЕС"(като него), където интерес да имат пък девойките.
Не знам дали ме разбрахте.
Ама момчетата се спасяват в ТУЕС, а девойките...къде?(с квоти)

В ТУЕС нямаше толкова кандидатстващи момичета, колкото са половината места:-) Не помня в НГДЕК имаше ли квоти. А иначе по принцип има и място за момичета - професионалната гимназия по моден дизайн "Мария Луиза". Там, според едно приятелско дете, няколкото момчета са рано осъзнали себе си:-)  

# 471
Това е като в икономиката. Консервативната, която не допуска намеса на държавата и либералната, която иска да преразпределя. Държавите с ръст винаги са разчитали на първата.

# 472
  • София
Айде сега, и до (нео)либерализма стигнахме!

# 473
  • София
Ако някой има интерес за 32 СОУ - 9 свободни места за 3-то класиране, ама си нямам на идея момчета/момичета (приятелка на малката и споделила, била говорила с училището).
Утре ще видим подробностите! Simple Smile

# 474
зорибори, ти май много искаш да има гимназии с класове от 90% момичета, както би станало в  ЕГ, ако премахнат квотите. Wink Това ще е в ущърб на децата и на тяхното социално поведение. Класът е едно мини общество, което пресъздава отношенията и процесите в живота. Ами надали ще е полезно  да е с преобладаваща женска част, лично на мен ми става страшно, като си го представя. Wink Никога не ме е привличало такова обкръжение. Mr. Green

# 475
Искам да попитам някой, който се е записал след 2 класиране, като влезе в сайта http://priem.bg/ с личните данни за детето дали вижда записан или му виси II класиране: КЛАСИРАН.
Питам, защото когато записах моя син, на другия ден вече се виждаше като  "записан", а приятелско дете, което е класирано на второ класиране още му виси II класиране: КЛАСИРАН, това означава ли, че не е чекнат като записан на второ и отива на трето класиране?

# 476
И при нас стои "II класиране:    КЛАСИРАН", а сме записани

# 477
  • София
В една такава деликатна възраст, особено за ЕГ трябва да има квоти. Оставям МГ.  Факт е, че момичетата в 7-8 клас са по-целенасочени и в този смисъл, по-добри. Факт е, че в 10-11 клас момчетата израстват и догонват момичетата. В социален план е добре да има баланс м/у момичета и момчета. Училището не само дава знания, но и възпитава, учи на контакти и много други неща.
10 години съм работила в ПГ само с момчета и да ви кажа, не е добре.

# 478
  • my own world....
Ако искате да знаете пък, четох за изследване, което доказало, че момичетата разбират уроците по физика по-добре, когато в стаята няма момчета  Joy Така де, няма какво да ги разсейва. Това само за разведряване на дебата  Wink

# 479
И при нас стои "II класиране:    КЛАСИРАН", а сме записани
Благодаря, успокои ме.

Общи условия

Активация на акаунт