СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много ми е интересно след всички уроци по първи, втори, трети езици, подготовка за матура от 11 клас още Shocked, училище, домашни и др. дали остава време на децата да бъдат деца? И замислят ли се свръхамбициозните родители дали не вредят по този начин? Съжалявам, не искам да обидя никого, изказвам своето лично мнение и не задължавам никого с него, но такава лудост е оправдана само ако самото дете има амбиции, които трябва да бъдат осъществени. Всичко останало за мен граничи с безумие. После ще се питате защо децата са депресирани, нещастни и т.н.

# 676
Джеки, човек не е склонен да се възприема като грешащ.
Не само децата, а и по- нататък възрастните, минали през това, се сподобиват с невероятни психологически, че и физиологични проблеми.

# 677
Syn, за твоето момиче ако искаш погледни и нашето - НГПИ Св.Лука - ще мога да давам актуално инфо, за момента - за подготвителни курсове. Моето момиче ходи в началото на 6-клас, за да види дали наистина има сериозен интерес и продължи. В 6-клас по-рядко, в 7-ми клас вече редовно и сериозно.

Влизам, за да пожелая много, много късмет на всички на 3 класиране!  Вярвам, че всяка възможност е добра, стига да вземем за себе си най-доброто от нея!

# 678
  • София и там където не се пуши
Е как така изоставате привържениците на частната подготовка, ами записвайте ги на курсове, закъсняли сте вече. Запълват се местата.

дали остава време на децата да бъдат деца? И замислят ли се свръхамбициозните родители дали не вредят по този начин?

Като им наливаш - им остава разбира се.

# 679
  • I want it all and I want it now.
мечтица   bouquet Благодаря. Тя сега ще е 5 клас и ако продължи да иска художествената ще я запиша на курсове в 6 клас. Малко е плаха и се притеснявам , че ако от сега почнем да не вземе да се откаже. Иначе рисува доста добре  Wink Дано да продължи.

На моя приятелка дъщеря и е в НГПИ Св.Лука и е много доволна. Догодина завършва. Wink

# 680
  • Варна
И аз се мислех за амбициозна.  Joy
Добре,че на хлапето ми му се играе,две не вижда,защото още е хлапе точно и академичния дух е далеч от него,иначе щях да се притесня определено. hahaha
Днес се завръща от  6 дневен лагер,няма глас по телефона . Heart Eyes

# 681
Дами, според вас момиче с бал 34,172 има ли шанс за 91 НЕГ?

Здравейте,
Аз съм мама на осмокласничка и ви чета още от миналата година. Случайно покрай кампанията попаднах на форума, а тази година се вълнувах от нея покрай деца на приятели.
ganis, преподавате в училище, в което някога съм учила и естествено изпитвам сантименти към него.

Искам да ви предложа една хипотеза - ако детето наистина желае това училище, защо да не опита? Ако е прието в друго хубаво училище, то мястото му там ще остане за четвърто класиране. Теоретично, ако не бъде прието на трето класиране, балът би трябвало да му стигне да се върне на четвърто класиране на мястото, на което е било, стига училището, в което е прието, да прояви разбиране към това му желание. И, разбира се, ако желанието на детето е толкова силно.

Неправилна хипотеза обаче.. Кой гарантира, че на 4 класиране мястото ще бъде пак за същото дете ( ако не е успяло на трето класиране да влезе в 91 НЕГ , което е повече от вероятно)?
Естествено, че няма гаранция. Но ако не го приемат, а приемат дете с по-висок бал, то второто дете също ще освободи място за 4-то класиране. Не ми се вярва с ба 34 и кусур да остане съвсем извън борда. Все пак въпросът обаче е колко е силно желанието на детето.

# 682
Стига, бе, хора! Единици са тези, които започват още преди осми клас! Що не се кротнете малко! Да започне есента, да се ориентирате/ме в обстановката, пък нататък се решава кое откога! Да, в София са свръхамбициите! По мое мнение, уроците от осми клас са, ако детето не се справя с основния език или има проблеми с преподаването на учителя. Иначе за какво? Като дойде време за сертификатните курсове и матурите, тогава всички ходят, ама то е в края на обучението. Ако детето си стегне и учи съвестно, може да се справи. Единствената променлива е при какъв учител ще се падне по езика, но по математика, български и другите предмети спокойно може да се справя, ако има проблеми - ей го на, цял интернет, все ще се намери някой да обясни как се решава някоя задача и как се изравнява определено уравнение!

за съжаление, не са единици Simple Smile и от там идва според мен целята лудост. Всички сме навързани. Един, ходи => втори=> трети и т.н. нали си е конкуренция, но това е само в София. И после, много родители казват, че децата им не посещават никакви курсове Laughing схемата вече е ясна Wink

# 683
  • София
От класа на голямото се оказа, че 4-5 деца ходеха на уроци в осми клас по езика, и то защото нещата не бяха много добре с учителката. Но не може да се каже, че децата масово са изоставали до двойки и тройки.

# 684
  • Варна
Извинете ,2 ри път се споменава думата "конкуренция".За къде е точно тя след 8ми клас натам?! Thinking
И въобще нали е ясно,че не само 5те езика,които знаят отрочетата ще им определят чудесната съдба.Това е лудост! ooooh!

# 685
  • София
Да, неминуемо е да се избегнат понякога частните уроци,допълнителни курсове, школи и пр., но все
внимавайте с амбициите. Децата в 8-12 клас са доста натоварени. Особено в 8 и 9 клас (визирам най-вече МГ и ЕГ). Моят съвет е, ако детето не е учило 1 ЧЕ, да не го записвате на школа, където да продължава с езика, който е учило до сега. Оставете го идната учебна година да набляга само над непознатия език.
Значи, ще споделя за моите две деца. Голямата завърши СМГ с Отл(5,85). На уроци по БЕЛ заради ДЗИ тръгна в 12 клас  при учителката, която я подготвяше в 7 клас. По математика заради ДЗИ и приемния изпит в СУ с е готвила в училище, решавали сме у дома и я пуснах за няколко урока при един мой приятел от СУ, за да я обиграе с някои тънкости, които са специфични за изпита по мат в СУ. Спяви се чудесно. И понеже поизостана с АЕ, миналато лято започна курсове към АВО БЕЛ и изкара сертификат, който ще й върши работа.
Малката ще е 10 клас, никакви уроци по НЕ не е взимала. Сега ще я запиша на един курс по АЕ през август. АЕ не е учила в 8 и 9 клас. Исках да се концентрира само в/у НЕ и РЕ.

# 686
Честно казано, като чета какви пари давате в София за курсове, уроци и частни училища,
Стрсирате ме, хора.
 Аз,  Embarassed, изобщо не искам да мисля за уроци още подгответо. Знам, че има деца, които ходят, но мисля че им се е наложило, да кажем - изостанали са. В такъв случай и аз бих помогнала с уроци, но се надявам да не се стига до тях! Пак взех да психясвам нещо, тъкмо се бях кротнала.....

# 687
  • I want it all and I want it now.
 На моите  познати децата ходиха  на уроци в 8клас/приети са мин. година./
Всеки си преценява.

# 688
  • гр. София
Извинявам се, че ще си поставя въпроса в тази тема, а не в осмокласната, но понеже стана въпрос..........Как ще ме посъветвате да постъпя с курсовете по език на дъщеря ми? В момента завърши 8 клас с първи език английски. До 7 клас също е учила като първи език само английски. Като втори език е учила ИЕ в 6 и 7 клас /като от него няма и грам понятие/ и РЕ в 5 клас /вече няма много спомени, но й харесва повече/. В 9 клас ще изучава като втори език пак РЕ или ИЕ /зависи по какво се събере група/. Та въпроса ми е на какви курсове да я пращам, за да не остане с един език и в същото време да не изостане с АЕ  Thinking? За момента няма желание да учи в чужбина, съответно и да ходи на изпити за сертификати, но според мен в някой момент може и да се наложи...... newsm78

# 689
 Напълно подкрепям казаното от Ганис. В  8 и 9 клас детето ще усвоява нов език, безумно е успоредно с това да ходи на курсове по втория такъв, за да не изостава. В 10,11-ти клас, като дойде време за сетификати и ако е нужно - по преценка на детето и родителите-да, но преди това - аз не бих предложила на сина си такъв вариант. Надявам се 4 часа дневно плюс няколко допълнителни по ЗИП да са достатъчни за усояване на новия език.  А втория може да почака докато детето се почувства сигурно в новия език.

Общи условия

Активация на акаунт