СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София и там където не се пуши
Щом те притеснява никът, може да се сменя. Само като регистрация остава.

Успех на децата. От нашия клас има за частно но в друго.

# 646
Щом те притеснява никът, може да се сменя. Само като регистрация остава.

Успех на децата. От нашия клас има за частно но в друго.

Аз по принцип си го харесвам. Надявам се да не притеснява дамите  Simple Smile

# 647
В ПЧМГ тази година имаше бум за началното училище и за прогимназията. Нормално, според постигнатите резултати - на трето място в София от прогимназиите на НВО. Затова там малко неглижираха гимназиалната кампания.

В момента сме записали 6 деца за осми клас .........  Ако не дойде още един читав кандидат, всички отлитаме утре на трето класиране с бал над 33.

И вземаме 6 от останалите малко хубави места.

.........

Изберете, дали да ни помогнете да сформираме паралелката с небоходимите по стандартите на министерството 7 души, или шест деца да дойдат и да вземат местата по общото класиране.

По-отдавнашните форумски мами знаят, че съм с нулева толерантност към манипулативни внушения, но си мисля, че е добре да предупредя  Peace Твърдението на TriMastiki е меко казано непочтено! Приемам, че е резултат наистина на загриженост за детето му, но пък е и демострация за липсата на усет за притесненията на другите родители. Отговорността за 6-е деца, предпочели ПЧМГ, е на ПЧМГ - тяхната съдба зависи пак от ПЧМГ, а не от родителите във форума, които си имат достатъчно други грижи и отговорност пред своите деца. Твърдението е непочтено, защото родителите на другите деца не могат да "спасят" своето, ако кандардисат някого да се запише в ПЧМГ! Ако ПЧМГ все пак се интересува от гимназиалния си курс, би намерила начин да обяви на сайта си факта, че сформирането на паралелка зависи от приема на едно дете. От сайта на ПЧМГ изобщо не може да се заподозре подобен проблем! Тоест от сайта не личи, че за ПЧМГ съдбата на тези 6 деца е по някакъв начин важна. Не желая да коментирам ПЧМГ, за която съм чувала единствено хубави неща, но описаната ситуация е срамна за едно училище, което се ползва с авторитет, а следователно и с доверие, че работи в интерес на децата.

# 648
  • София
Ти хубаво го написа, ама частното образование струва пари, а не е лесно да се дадат по две хиляди евро на година, и то пет години подред, само и само да се спаси една паралелка, плюс отделно другите харчове. Не че човек няма да го направи, ако е на зор, ама не и за да спасява паралелка.
Изненадана съм от написаното от теб. Очаквах повечето деца да остават там, но явно все пак на някои родители не им се ще да изпуснат държавното, ако могат да се класират за него. Трябва да се обърнете към ръководството, все ще се наместят още шест деца в другите или другия клас, едва ли децата при вас са по двайсет и осем-трийсет, а стаите са стандартни, така че ще има място за още 3-4 чина.

# 649
Малко странно ми звучи това обръщение - ако не искате да ви заемем местата , търсете някой кандидат за ПЧМГ.  Laughing
А и за вас няма гаранция, че бал над 33 ще стига за най-желаните гимназии и че в състезанието няма да участват и деца с по-висок от вашия бал.
Не знам как е по регламент, но според мен след 3-то класиране има по-голяма вероятност да дойде ново дете в ПЧМГ, което не е успяло за СМГ и НПМГ, където има общо 9 свободни места с математически профил.

На мен ми подейства обратно на това, което цели,  по-скоро сваля репутацията на училището, а не привлича нови ученици.

# 650
  • София
Точно! Още повече, че децата могат да кандидатстват там и с високите си оценки от НВО. Последната дата за изпит беше на 4 юли, така че остава прием само по НВО.

# 651
Въпросът ми беше, естествено, отправен към хора, които могат да си го позволят. Повечето от съучениците на сина ми се насочиха към американския колеж и то с успешни приемни изпити. Там не е по-евтино.

А за мен (лично мнение) не е подходяща алтернатива. Има и ефектът на ходене в старите, утвърдени като престижни гимназии.

Всеки си избира.

Това, че тази година там не вложиха усилия в маркетинга на осми клас, е може би друг въпрос.

Бъдете здрави и щастливи! Simple Smile

# 652
  • София
Ти хубаво го написа, ама частното образование струва пари, а не е лесно да се дадат по две хиляди евро на година, и то пет години подред, само и само да се спаси една паралелка, плюс отделно другите харчове. Не че човек няма да го направи, ако е на зор, ама не и за да спасява паралелка.
Изненадана съм от написаното от теб. Очаквах повечето деца да остават там, но явно все пак на някои родители не им се ще да изпуснат държавното, ако могат да се класират за него. Трябва да се обърнете към ръководството, все ще се наместят още шест деца в другите или другия клас, едва ли децата при вас са по двайсет и осем-трийсет, а стаите са стандартни, така че ще има място за още 3-4 чина.

Андариел, от написаното оставам с впечатлението, че няма друг клас, в който да  преместят 6  деца . Thinking Просто всичките записани за момента са 6.

И съм съгласна с Белмекенска и нова. Индиректно внушение  се чете между редовете. Или съдействате за намирането на едно дете и така гарантирате просъществуването на паралелката или тези 6 деца буквално  с един замах  отнемат на трето класиране  местата на вашето.  А дали е така - това е съвсем друг въпрос. Има немалко деца с  достатъчно високи балове (извън тези 6 от  ПЧМГ),  които просто заради  недостатъчно изброени училища на 1 класиране  са останали некласирани, а после  и извън второ класиране  поради минималните мръдвания в най- желаните училища. И не на последно място - написаното е в откровен  ущърб на ПЧМГ. Хубаво училище, постоянно дърпащо нагоре и нагоре едва ли иска да си попълни липсваща бройка по точно този начин. Thinking

Казвам го най-добронамерено, разбирайки иначе доводите на родителя. Peace Всеки гледа да спаси своето.

# 653
  • София
Баси, само един клас ли! На мен ми се видяха доста седмокласниците. Ей сега ги преброих - 36 деца. Тъкмо за два класа по 18. Трийсет деца да са се изнесли към други гимназии ли?

# 654
Уважаеми дами,

Приемете изказването ми като частно, некомпетентно мнение на един загрижен родител.

Опитвам се да намеря алтернативно решение за недомислената като цяло образователна система, за която в този форум съм изчел стотици страници, и с която се сблъсквам в ежедневието си.

Навсякъде, естествено, има хора, даващи максимума от себе си за доброто на децата.

Може би подходът ми не е най-правилният, но за избора си съм убеден.  

Надявам се, да приемете извинението ми за сгрешения подход, но да обмислите моята убеденост в правилния избор за доброто на сина ми Sunglasses

# 655
  • София

Надявам се, да приемете извинението ми за сгрешения подход, но да обмислите моята убеденост в правилния избор за доброто на сина ми Sunglasses

В това, че  сте убеден като родител  в правилно направения избор, предполагам, че никой не се е усъмнил и за миг. Peace

# 656
Дами, според вас момиче с бал 34,172 има ли шанс за 91 НЕГ?

Здравейте,
Аз съм мама на осмокласничка и ви чета още от миналата година. Случайно покрай кампанията попаднах на форума, а тази година се вълнувах от нея покрай деца на приятели.
ganis, преподавате в училище, в което някога съм учила и естествено изпитвам сантименти към него.

Искам да ви предложа една хипотеза - ако детето наистина желае това училище, защо да не опита? Ако е прието в друго хубаво училище, то мястото му там ще остане за четвърто класиране. Теоретично, ако не бъде прието на трето класиране, балът би трябвало да му стигне да се върне на четвърто класиране на мястото, на което е било, стига училището, в което е прието, да прояви разбиране към това му желание. И, разбира се, ако желанието на детето е толкова силно.

# 657
  • София
Дами, според вас момиче с бал 34,172 има ли шанс за 91 НЕГ?

Здравейте,
Аз съм мама на осмокласничка и ви чета още от миналата година. Случайно покрай кампанията попаднах на форума, а тази година се вълнувах от нея покрай деца на приятели.
ganis, преподавате в училище, в което някога съм учила и естествено изпитвам сантименти към него.

Искам да ви предложа една хипотеза - ако детето наистина желае това училище, защо да не опита? Ако е прието в друго хубаво училище, то мястото му там ще остане за четвърто класиране. Теоретично, ако не бъде прието на трето класиране, балът би трябвало да му стигне да се върне на четвърто класиране на мястото, на което е било, стига училището, в което е прието, да прояви разбиране към това му желание. И, разбира се, ако желанието на детето е толкова силно.

Неправилна хипотеза обаче.. Кой гарантира, че на 4 класиране мястото ще бъде пак за същото дете ( ако не е успяло на трето класиране да влезе в 91 НЕГ , което е повече от вероятно)?

# 658
Привет , момичета! Hug

Виждам, че в темата е като времето - ту слънчева, жизнена и гореща, ту мрачна, дъждовна и лежерна...
В този ред на мисли , се включвам в лирическото настроение с нещо мое / от годините в кръжока по творческо писане в НГДЕК/:

Скрит текст:
Късно слънце сънувах и узрели жита:
Лято! Летни следобеди!
Бягащи извори, уморена река,
полъх, молещи клони...

Мечтая за лятото, тичам към него,
протягам ръка да докосна лазурната длан...
Мечтая за слънцето, крия го в себе си -
на зимния студ да го дам...

...а моят ден е кален, тъжен и...вали,
вали ужасен, стенещ дъжд:
" О, време, тебе също те боли,
за слънцето на миналите дни!"

А, сега по актуалната дискусия:

Лично на мен, ще ми се наложи да плащам и без детето ми да е в ПЧМГ. Тъй като ще правим явно " ГОЛЯМ ШЛЕМ" #Crazy с езиците - Английски /детето го учи от три годишно , на курсове е в "Британски съвет"/, Немски / учи го от повече от година с частна учителка/, а от есента и Френски във ФЕГ/ ФЕ, Мат. ИТ/ - ще ми се наложи да търся учителка по ФЕ или курсове във Френски Културен Институт.
Няма да "зареже" нито един от езиците / би било жалко за вложените усилия, труд и средства/
Като се замисля - май парите, които ще се наложи да дадем /в това число и за подготовка за матурите в 12 клас/, няма да са по-малко от таксите в ЧУ...
Разбрах, че в ПЧМГ хорариумът по АЕ е 20/22 ч. седмично, като се продължава от нивото в 7кл. , а не се започва от начало - т.е. добър вариант за отпадане поне на една школа...
Три мастики,почвам да умувам дали да учим ФЕ..., а и да смятам  newsm78

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 07:54 от ellis

# 659
  • Пловдив
ellis, не избързваш ли малко с учителката по френски?  newsm78
чакай първо да видиш как ще потръгнат нещата, може и да не ти се наложи да даваш пари и за това. Курсове във Френския Институт - когато дойде време за дипломата по езика В2 или С1.

Честно казано, като чета какви пари давате в София за курсове, уроци и частни училища, започвам да се чудя аз ли не живея в България, или София наистина е друга България.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт