СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 945
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
При условие, обаче, че е сиггурен, че няма да му се наложи пак да плаща допълнително за курсове, защото първият език си е първи, ама едва ли някъде и вторият се учи така, а  за трети да не говорим, а матурите са съвсем в далечното бъдеще и ще са еднократно, а не пет години по две хиляди евро. При описаната ситуация от този баща, човек ще е изправен пред дилемата или да хваща последния влак за държавните "каквото е останало", или да се съгласи да отиде в другия клас, дори нещо да не му е съвсем добре, ако има друг клас (за което се надявам).

# 661
  • Варна
Темата пак станала  Sick
Нещо не се връзвам на мастиките обаче аз,не знам защо?! Thinking
Извинете в 12ти клас пак ли е луди уроци? Rolling Eyes

# 662
  • I want it all and I want it now.
Трябва хубаво да се  сметнат нещата.

Преди и аз се колебаех за ПЧМГ, но се отказахме.
Иначе училището не е лошо.

В 12клас са лудите уроци и цените скачат тройно  Mr. Green

# 663
Е,

Наздраве, тогава!  Sunglasses

Аз разбирам, че в училището не сформират паралелки за осми клас. Ако има такава, просто децата ще учат в нея или от една ще се сформират две.

Извинете в 12ти клас пак ли е луди уроци? Rolling Eyes

Същото, като в седми- който както си го избере.  Laughing
Ако има останали дотогава тук, ще му се мисли.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 09:49 от Judy

# 664
  • София
Трябва хубаво да се  сметнат нещата.

Eeeeeeeeeeee, не е така. Тройно спрямо кое?
http://www.uchebencentarmillenium.com/index.php/matura/ Да не се счита  като реклама, избрах просто школа, на сайта на която имаше цени за 12 клас.
13 занятия по БЕЛ, по 4 учебни часа всяко,  струват 320 лева (при по-многобройни групи). Тоест около 6 лева и малко на учебен час, точно колкото при седмокласниците. А и истерията не е толкова голяма.  Модулите, които обхващат целия материал, са тримесечни и явно достатъчни.

# 665
  • Варна
Джуди,разбира се,кой както си го направи. Peace
А,Русалката ме успокоила гледам! Laughing
И все си мисля,че тогава вече като са по-зрели децата и пО ще знаят какво искат и колко много го искат ще си поналягат парцалите самички и ще си гонят целите.Или се лъжа,а? Thinking

# 666
  • София и там където не се пуши
Може ня някои родители да скачат цените, ама нашите и преди не са скачали и сега. Ако иска да учи да се оправя.

# 667
  • София
Така или иначе, дертът е на училището, а родителите трябва да поискат обяснение как ще им гарантират учебния процес. Някак не ми се ще да вярвам, че от два класа деца, всички са се изнесли, и накрая са останали 6. Ако е така, язък!

# 668
  • I want it all and I want it now.
Надявам се да стане по отговорен Laughing

Аз съм го предупредила от сега ,че повече не мога  Wink Тази година се състарих с поне 10години. Сега е наред сестра му да кандидатства след 2 години да видим. За сега иска художествената  Mr. Green Там пък изобщо си нямам и понятие от нещата. Тепърва ще  разучавам.

# 669
3мацки Shocked изумена съм от постовете Ви Shocked
1. рушите авторитета на ПЧМГ
2. това да ли ще има паралелка или не си е решение на ръководството
3. всички знаем как стават нещата с хубавите гимназии, дори децата разказват как започват с 26-28, а към нова година са 30+. намерете си връзки, и действайте... Simple Smile

Момичета, стиховете са Ви прекрасни Simple Smile благодаря за тях продължавайте да споделяте:-)

Хедра ще успее те:-)

# 670
  • София и там където не се пуши
Училището е много добро и не вярвам да не съберете паралелка в ПЧМГ.

# 671
Моят нали уж записа специалност за подготовка точно за кандидатстване, та ще видим.
Ако не се оставят да си поемат последиците от личния избор сега, като деца, няма кога да станат отговорни и занапред. Все на мама и тати ще разчитат.
Тъй съм се убедила аз, виждайки най- разнообразния личен и чужд опит в годините.

Петя, не ръководството на училището решава само дали ще има паралелка. Важно е и да се съберат минималният брой деца, все пак.

Училището е много добро и не вярвам да не съберете паралелка в ПЧМГ.
Дано събере!

# 672
училището е частно, те си решават, не мисля, че следват нормите, ако искат и 5 деца ще обучават:-)

# 673
ellis, не избързваш ли малко с учителката по френски?  newsm78
чакай първо да видиш как ще потръгнат нещата, може и да не ти се наложи да даваш пари и за това. Курсове във Френския Институт - когато дойде време за дипломата по езика В2 или С1.

Честно казано, като чета какви пари давате в София за курсове, уроци и частни училища, започвам да се чудя аз ли не живея в България, или София наистина е друга България.  Thinking
Не избързвам, а зкъснявам ....Има деца, които още от лятото започват с подготовката по ФЕ или НЕ, за да им е по-лесно в 8 клас...Ох, в София ли е само така  #Crazy - супер амбиции и свръх конкуренция.
 Пари ще се дават и занапред - Подготовка за Матури /поне от 11кл./, Сертификати по Език/Езици, Опресняване и поддържане на втори езики,Трети език / особено ако е в паралелка с два нови езика напр НЕ/РЕ или ИЕ/ФЕ/  ....Да не забравяме и допълнителни уроци, ако детето започне да изостава с основния език....
Трябва хубаво да се  сметнат нещата.

Смятам , макар да знам, че никога не се получават точни сметките. 

ПЧМГ е обсъждано многократно, ще изтъкна само, че за мен основен плюс са малките паралелки и отличната, спокойна среда / няма ексцесии, пушене, пиене и т.н./ - както се казва всички се познават, което донякъде помага  да се  преодолее субективизма на учителите, тяхната неангажираност / с вечното оправдание "100 деца са ми на главата"/, те  имат поглед върху всяко дете, познават силните и слабите страни и работят по-ефективно.

# 674
  • София
Стига, бе, хора! Единици са тези, които започват още преди осми клас! Що не се кротнете малко! Да започне есента, да се ориентирате/ме в обстановката, пък нататък се решава кое откога! Да, в София са свръхамбициите! По мое мнение, уроците от осми клас са, ако детето не се справя с основния език или има проблеми с преподаването на учителя. Иначе за какво? Като дойде време за сертификатните курсове и матурите, тогава всички ходят, ама то е в края на обучението. Ако детето си стегне и учи съвестно, може да се справи. Единствената променлива е при какъв учител ще се падне по езика, но по математика, български и другите предмети спокойно може да се справя, ако има проблеми - ей го на, цял интернет, все ще се намери някой да обясни как се решава някоя задача и как се изравнява определено уравнение!

Общи условия

Активация на акаунт