АВГУСТинче за море се стяга, но майка му от форума не може да избяга - 30

• 26 574
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Честит рожден ден на Борис и Борис!Уверени да крачат в живота!
Лино страхотна новина ,дай си време да свикнеш и да се отпуснеш. Hug
Фери немския ми е мътен,но ми е нещо като хоби и някой ден може би,може би ще съм по уверена.
Ули много благодаря за рецептата за тортата.Тъкмо тези дни се чудех как да направя бисквитени блатове без захар.Аз снощи правих такава торта на баткото,но вместо сметана сложих маскарпоне и вместо банани червени боровинки.
Ние днес с Бейбито и баткото добре си прекарахме.Опънахме си с моята приятелка едно одеало на сянка,пуснахме бебетата да лазят,батковците да бягат и ние дремнахме.
Майстора вчера явно съм го гледала на кръв,днес ми се обади 6 пъти да ме пита някакви подробности и накрая дойде да вземе мерки наново Mr. Green  и вика понеделник те водя по складовете да избираш дръжка,четвъртък режем лентата hahaha...и аз така образно си го представих как с двете чавета се вра в някакви складове,че още мигам на парцали.
Аз моите деца като цяло с нищо не им мажа кожата и мокри кърпи не ползвам,само вода.

# 511
  • Враца
Бобърче, при хирург се прави. Ходих при личната да ми ги види и тя ме прати на хирург. Може би ако има съмнения някакви за бенките, може и на дерматолог да те прати за консултация, но иначе хирург ги маха. Никакви изследвания не са ми правили предварително. Само в деня на операцията ми взеха кръв (тогава сигурно са пуснали ПКК) и ЕКГ ми направиха. Wink И последно - аз никога не съм и мислела за последствията от това, каквото има да става ще си стане. Гледам по-позитивно на нещата. Wink

Днес за обяд надробих сухар в пилешка супа, най-щадящо ми се стори за захранване след диетата заради разстройството и след обяд пак се изака 2 пъти и беше по-рядко такова.  Tired Та сега пак взех смекта и ентерол и му давам. Няколко дни още ще продължа диетата и дано вече всичко е ОК. Тъкмо си помислих, че вече е минало, егати.... Confused

Лино, рязаха ги - с електронож. Wink Гледа ги преди да ги реже (2 пъти), но не ги е пращал за изследване, явно моите не изглеждат страшни, просто мястото им е кофти и налага махането им. Постави се на мое място с 2 бенки под едната мишница и още една под другата, найс, а?  Grinning
Много се радвам за монитора. Нормално е да те е страх, спокойно, с времето черните мисли ще си заминат, наслаждавай се на свободния сън на бебчо. Ако решиш все пак отиди на психолог, просто да си поговорите с него, ще се почувстваш по-добре, сигурна съм. Ние сме с теб. Hug Hug Hug

Ивка
, недей да я насливаш, защо го правиш? Слаба ли ти се вижда? Само ще я отвратиш от яденето в един момент. Остави я, колкото иска - толкова, довери се на инстинктите й.  Hug

Аз пък Криско винаги го мия, когато съм си вкъщи. И вече не мажа всеки ден (от 2 месеца някъде). Само сега покрай дрисливата серия се беше подсякъл и мазах със Судокрем. Simple Smile

# 512
Ние днес с Бейбито и баткото добре си прекарахме.Опънахме си с моята приятелка едно одеало на сянка,пуснахме бебетата да лазят,батковците да бягат и ние дремнахме.

Shocked Да дремна до Ивайла когато е будна е абсурд просто Joy Направо ме изкривява от ходене, а тук се редуваме 3-ма души да я гледаме Rolling Eyes

Когато сме в къщи винаги я мия след акане.Ама тя вече е европейка, ака на гърне Wink и според мен свикна, защото имам чувството, че чака да я сложа и се изаква и изчурква Grinning
Мажа със Судокрема само като е зачервено или с пъпчици, макар че съм чувала че някои мажат превантивно, мазния слой да не позволи да раздразни кожата,

# 513
Кашпи.Бейбито да сега е такъв сорт,важното е да вижда някого наблизо и той си играе сам.Сутрин примено става преди мен сяда в леглото и си играе без да ме закача.Сложа ли го в количката и става див варварин,иска да е свободен и си кротува като го пусна ня земята..На приятелката ми пък е още по благ,все едно нямат бебе.Стояха поне 2часа на одеалото ,всеки чопли някаква играчка.

# 514
Ехоо, как сте тази вечер   Grinning

Моето котараче вече е добре и обрива почти отмина. Вчера беше просто плашещ, но днес почти се изгуби. Надявам се утре сутринта като се събудим вече да го няма.

Диди, Тарантулка за ваксините и аз мисля като вас, но не съм достатъчно информирана и не смея да взимам такива решения. Но все пак ме провокирате да прочета повече по темата. Ако имате някакви интересни сайтове, от които сте чели пратете ми линк.

Лино, много се радвам, че ще махате монитора. Ти си явно много развълнувана и не можеш да се зарадваш на добрата новина. Спокойно всичко ще бъде наред, няма начин да да го приемеш нормално толкова бързо все пак си трепери 11 месеца.  Rolling Eyes Но все пак всичко ще е наред, но трябва и ти да го повярваш. Нали знаеш, че хората привличат към себе си, обикновено добри неща, като мислят добро и лоши, като са настроени негативно.  Hug ММ е скорпион и чудесно се разбираме. Моя много добра приятелка също е Скорпион, както и много добър приятел и също кумеца ми и всичките са страхотни хора. Ти на коя дата си ? Аз съм заобиколена от Скорпиони и Телци / и аз съм Телец , а също и от няколко Рачета.

Тайра, радвам се, че и Емма е добре. Да дано не и избиват пъпчици.

Коралче, как успявате да спите до толкова късно. Моето диване в 7-7,30ч е скокнало и аз също с него, че то не те остава да си спиш.

Роши, Пейпър - Рошко и Кити много сладки на плажа  Hug

Месечинка, да наистина що не пробваш на детската кухня, там пък може да му харесата манджите на Бобо. Пък и няма смисъл да се тормозиш и да се мъчеш да готвиш неща, които така и така не яде.  Wink

Роши, стига с тези диети. Лято е. Наблегни на салати и плодове и може и да си подействат естествено на организма.

Ули, четах тортата, която смяташ да направиш на маймунката. И на мен ми дойде вдъхновението да направя за малчо, но само малко ме притеснява заквасената сметана. Това количество не е ли много. Просто така сумарно ми звучи много. Иначе малчо вече е ял и кисело мляко и жълтък, така че би трябвало да му хареса.

Иве, не я насилвай твоята "зайка"  Hug Не им се вглеждай в грамажите. Малчо от известно време яде по-малко, често дори и половин порция, но не го насилвам, пробвам отново след 15-20мин да си го доизяде, но ако не иска не настоявам. Колкото и се яде на Вели, толкова, тя най-добре си чувства колко е заситена, пък и лято е все пак. Помисли си само как на теб не ти се яде понякога в жегите, така е и при малчовците.

Бг Тринити, благодаря за сайта с ваксините, аз лично си го запазвам да чета.  Hug

Кашпи, аз като казвам НЕ на малчо, той обикновено ми се хили и отива и прави точно това, за което казвам НЕ  Crazy

Блонди, аз на Дани му викам котаранчо, а тук малчо.

Ааа, Екзо и Бургас е много хубав град  Heart Eyes Ти сигурно скоро не си идвала и затова не си го споменала. Както и да е всеки град си има свое очарование и неповторима атмосфера. Кремче мажа само от време на време, при зачервяване на д***то.

Сами, така си е няма време за готвене в това хубаво време. Лято е все пак, кви манджи, кви пет лева  Crazy

Вал вие вече на гърне ли ходите, че по гащички ? Брей как ги научи ? А как ги държиш да стоят, не искат ли да стават ? Аз още нямам успех, но и не настоявам често.  Embarassed

Тефи, ти що нямаш апетит ? Колко кг си ?  Rolling Eyes Може би е добре да отидеш на лекар.

Койчева, що скришно ще си пиеш  hahaha Пий си открито, пък и ти чак в интернет си го публикувала, пък тук има доста публика.  hahaha hahaha А за рибките, не може ли да ги преместите в стая, в която Борко рядко или поне малко време стои ?

Мери, супер че е вие сте вече по-добре и без Т

Белверде, пиши от време на време. Щом намираш време за толкова неща да свършиш, колко му е и тук да драснеш няколко реда, ама си права, че доста се пише като за лятно време. Да пусни снимки с красотите, които си сътворила.  Hug

Фери дано се оправя вече Криско  Hug

Попи, кви са тия вашите бебета стоят и си играят сами. Моето мъниче също си играе само, ама чак пък толкова дълго време. А аз ако съм до него задължително ще има да ми се катери отгоре, да ме щипе, хапе, целува, абе изобщо хиляда и сто неща да ми прави и няма как да се спи.  Whistling

На мен пък ми е много криво, че нямаме още успех с гърнето.  Tired Ама се чудя как да го заболамосам, той изобщо не иска да сяда и постоянно става, а така няма как да стане. Пък и това гърне, което взех май не е много подходящо. Мисля да взема онова на Чико, което писахте. Ох, дано стане вече поне веднъж, че да разбере човека защо го оставям там. Може би ако почна да го оставям по гащички може и да стане  newsm78

Ох явно тази вечер наистина е някаква такава гладна за всички - аз изядах 3 шоколадови бисквити докато пиша. Е вече прибрах кутията, че мога без затруднение да я изям цялата. Mr. Green

Дайте спешно идеи, моята сестра има РД след 2 дни, и какво ли не съм й подарявала и сега съм в чуденка  newsm78

Айде лека ви вечер и спящи бебенца !

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 00:18 от Bobur4e

# 515
Бобърче,чудесно е че вече е затихнал обрива Hug аз взех гърне от бебешкия магазин, който е в Сан сити в Славейков, съвсем обикновено за 3-4 лв някъде.Нарочно исках без разни пеещи истории, и е високо отзад на кръстчето, за да я подпира.Аз я слагам веднага след сън, тя е свежа като краставичка, седи си, играй и така.То не става веднага, макар че при Ивайла стана от първия път Grinning

И аз се учудих на Екзото, че Бургас не е в списъка с любими градове, че той сега е супер красив цветен Heart Eyes

Попи, аз не мога да се отпусна и да заспя ако Ивайла е будна и играе щото все бута нещо в устата.Ама вие сте се редували сигурно Grinning

Бобърче, подари й слънчеви очила Grinning

Последно да ви споделя какво ми се случи днес: отивам да си изтегля пари пред банкомата, вкарах първите 2 цифри и другите 2 ги забравих  Shocked направо затъпях тотално пред машината.Абеее, бяло петно, а ги ползвам от около 5 години  Shocked пробвах с 2 цифри, не стана и извадих картата.Обадих се на ММ да го питам случайно дали си спомня пина ми щото съм го забравила Joy пукна се да се смее с мен, добре че той има по-добра памет Rolling Eyes Егатиии...

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 00:28 от Кашпичка

# 516
  • By the sea
Само накратко, че утре много път ни чака, а аз си вися тука Whistling Crazy

Кашпи, един път така брах срам в един ресторант, питат ни как ще платим, аз викам айде с картата Flutter подава ми сервитьорката устройството и аз..пълен блокаж...викам й, ааа май нямаме достатъчна сума по картата Embarassed, добре, че мм вече беше извадил кеш Whistling Иии, браво на европейчето сладко, супер за гърнето, нашето чака да го купим Mr. Green

Радвам се, че болничките оздравяват вече Hug Hug Hug
Мерси, Бобърче Hug
У дома ползвам само водица за дупето, много рядко кърпички за навън Simple Smile
Ивка, добре си е детенцето, не им се хапва в тия жеги и това е Tired Тия дни сме само на супички тук-таме, бисквитки,плодове и кис. мляко Rolling Eyes
И аз ходих днеска да записвам Китито на кухня, върнаха ме за понеделник Crossing Arms
На Дарлена честитих, честито и на Борко на КиК!  bouquet

# 517

Добро утро на вас Coffee

Преди да забравя: мноооооого благодаря за страхотните пожелания  newsm51, трогнахте ме  Blush Heart Eyes

Сега от каквото запомних:

Лино, така се зарадвах за монитора  newsm44, а реакцията ти е повече от нормална  Hug Hug Hug. Сигурно няма да спиш добре в следващите дни, ще ставаш нон-стоп да го проверяваш дали диша, но с времето ще се поуспокоиш. И не ги мисли снимките, не е толкова важно, колкото ти се струва  Wink. Моята първа снимка ми е направена на 7 месеца с мама и тати (много си я обичам, тия дни забелязах, че мама има тъмни кръгове под очите, от що ли  Laughing). Важното е дечко да е добре и да си има мама и тате да го обичат  Hug
Тефи, иди на лекар, щом не се чувстваш добре, но не се притеснявай за кой какво ти казал как му изглеждаш.  Whistling Мнения, две и двеста.
Скрит текст:
Вече се почна с коментарите как Бобо е кльощав, ма аз си правя оглушки, щото доки мисли, че си расте добре  Whistling. Много се точи на височина, но на кг е по-слаб. Навремето свекърва ми е била тероризирана с години от кой ли не и се е наслушала на всякакви глупости за мъжа ми, най-грубата била да си намерел майка, дето да се грижи по-добре за него
Месечинке, не е гладен, с тия наште цистерни кога да огладнеят  Whistling. Бобо ми ги върти същите номера, но ония ден ме нямаше за 4 часа, преди да излезна не си изяде закуската, прибрах я в хладилника, казах на баща му ако не я иска (аз категорично реших, че не я хареса) да му даде от манджата за обяд. Прибирам се и научавам, че си омел закуската плюс една купичка от обяда наведнъж  Shocked (аз не знаех, че може изобщо да побере 200 грама твърда храна в стомаха си  ooooh!).
Коралче, исках да спомена, че ми е много интересно всичко споделено за Хърватия, никога не съм била там, разказвай като ти дойде музата. Между другото на какъв език се разбирате с тях?

Честито на всички тренирани бебета, браво  smile3501 Утре и ние ще ходим за гърне, да видим колко време ще ни отнеме да се тренираме, не бързам, но искам да почнем отнякъде. И мен не ме кефи тоя памперс в тия жеги  Confused

За дупетата, ние също се мием с вода, с мокри кърпи само навън.

За дискусията по ваксините, първо поздравявам всички за цивилизования тон. Нормално е да има дискусии, защото всички искаме най-доброто за децата си, а в последните години истерията е невероятна:
Скрит текст:
Диди, съжалявам, че в БГ педиатрите не ви дават достатъчно инфо за ваксините, няма по-страшно от неизвестността. В офиса сестрата ни посреща като изброява, кои ваксини ще прави днес и пита за въпроси. На излизане, ако е имало нови ни изпращат с брошурка за ползите, рисковете, най-често срещаните странични ефекти и реакции, и какви реакции са необикновени и да се обадим в офиса веднага, ако настъпят. Най-често се притесняват от остри алергични реакции. Ето списък с инфото в брошурите за всяка ваксина:
http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm

Как да реша дали да ваксинирам или не? Ами като погледна статистиката за рисковете от усложнение при заболяване и сериозните рискове от самата ваксина ми става много ясно, че ще поема по-малкия риск. Неваксинирането носи много по-големи рискове за детето ми. Честно казано най-сериозните ефекти са толкова рядко наблюдавани, че не е ясно дали са причинени от ваксината:
http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/downloads/f_vacsafe.pdf

Специално за ПМР (ММR на английски), ако има нещо, което знам, че не причинява аутизъм то това е точно въпросната ваксина, след толкова много изследвания за последните десет години резултатите са повече от категорични:
http://www2.aap.org/immunization/families/mmr.html
http://www2.aap.org/immunization/families/autismfacts.html

Също така имам усещането, че много често родителите са склонни да припишат заболяване при децата на ваксина, без в литературата да има доказателство за това. Колко му беше аз да си направя заключението, че Бобо направи АБКМ заради ротавирусната ваксина, която му беше поствена предишната седмица? Прекрасно съвпадение във времето! Само дето АБКМ не присъства в литераратурата като ефект от ваксината. Освен това АБКМ е описана отдавна, а ротавирусната ваксина е сравнително отскоро. Колкото по-надълбоко ровех за инфо за АБКМ, толкова по-ясно ми стана, че Бобо е имал и други симптоми далеч преди да направи фистула (седмици преди ваксината), но не ги навързах, докато доки не го направи вместо мен. И естествено проблемите изчезнаха в момента, в който отстраних замърсителтие с витамините, даже се изненадах от колко малки дози правеше реакции.

А колкото до това какво вкарваме в телата на децата си, на фона на храната, водата, въздуха който диша, играчките, с които си играе, ваксините са ми последни в списъка  Tired

За съжаление, имам сериозен проблем с литературата срещу ваксините. Много бързо откривам хиляди пропуски, лъжи, дезинформация, изнервям се и не мога да ги изгледам и изчета.
Ще дам само два примера за първите 3 мин на клипчето:
а. Госпожата се изказа толкова лаишки за това колко било трудно бактериите и вирусите да си взаимодействат, че няма накъде повече. Ако знаеше малко повече щеше да спомене как бактериите обожават да правят секс помежду си и да си обменят опасни токсини, както и гени за резистентност към антибиотици (с последното направо ще ни видят сметката), да не говорим колко чести са срещите между бактерии и вируси.
б. Не знам колко е старо клипчето, но последната епидемия от дифтерия е била през 2012 и смъртността е била 22.4% (по-висока от 10%, между другото и 10% е ужасно висок процент). Само една болест е изкоренена (и това ли се оспорва?!), всичко останали чакат подходящата среда, за да ни напомнят за себе си и с днешните методи на транспорт не признават никакви граници.
http://www.epicentre.msf.org/en/diphtheria-outbreak-investigation-nigeria

Между другото има хора, които не вярват, че ХИВ вируса причинява СПИН. 

Колкото и кусури и недостатъци да има съвременната медицина, най-много се доближава до истината и за това се придържам към нея.

И лека нощ от нас  Sleeping

# 518
Бобърче, шегувам се, че се крия. Но онзи ден след вечеря изпих точно 1 глътка вино (ама от бутилката за да не цапам чаша Blush) и ММ голяма лекция ми дръпна за тази глътка Rolling Eyes, нали кърмя. Пък рибите са в хола, а Борко спи в спалнята, няма стая в която рядко ходи- 2 стаи и кухня, туй то Whistling

# 519
  • До морето
Бобърче, шегувам се, че се крия. Но онзи ден след вечеря изпих точно 1 глътка вино (ама от бутилката за да не цапам чаша Blush) и ММ голяма лекция ми дръпна за тази глътка Rolling Eyes, нали кърмя. Пък рибите са в хола, а Борко спи в спалнята, няма стая в която рядко ходи- 2 стаи и кухня, туй то Whistling

Ъхъ- ъхъ, то така се почва  Drunk И после седиш в една тъмна стая  със столчета в кръг и казваш: Здравейте, аз съм Койчева и съм битов алкохолик от ... години  Joy Joy Joy Joy Joy

Дарлена, мерси и за твоето мнение за ваксините  Hug

Другото после, отивам да пържа филийки. Аз тъкмо се поФалих, че не готвя вечеря и ми поръчаха закуска  Crossing Arms

# 520
Кой прави донъти за закускааа  Blush да видим кво ще стане  Mr. Green
Койчева, хаха, наздраве  Mr. Green
Браво на всички за успеха с гърнетата  Hug Hug и аз искам да почна, ама ми изглежда като второ висше това  Joy той Анди неще да седи 1 мин да му сменя памперса, пък как ще го накарам да седи там сума ти време докато свърши работата  newsm78 а добре де, моя ака през нощта или ранната сутрин докато спи, кво да го събудя и да ида на гърнето ли  Mr. Green егати ужаса е това махане на памперс  Crossing Arms Crossing Arms

# 521
  • Варна
Дарлена,
и на мен информацията ми беше много полезна. Включвай се по-често, не само заради информациите, де Hug

# 522
Добро утро, мами! Аз нещо много редовна станах тея дни.  Twisted Evil
Бютка, ами и Санди не иска да седи на гърнето, затова отиваме с него в банята, докато сестра му кротува на гърнето, пускам чешмата и както си е прав след 30 секунди вече се е изпишкал. Е вярно опикава си крачетата, ама голяма работа, измиваме се и айде готово. За акането, като ги хвана, че почнат да се напъват и ги слагам на гърнето, отдавна не сме имали наакани памперси.  Peace

# 523
  • София
Месечинке, да, ти и друг път си казвала, че така си работиш допълнително. Ама и шефът ти ако може да ти дава работа само от вкъщи да работиш, ще ти е много добре.  Simple Smile
Тринити, материалът съм сигурна, че е супер, ама нямам кога да го чета. И като че ли за ваксините съм взела решение. Така че, мерси  Hug
Кашпи, ти си по зодиите, с какъв асцендент мога да съм? Simple Smile
Тефи, пусни си една ПКК за всеки случай.  Hug
Фери, браво че си решила да махнеш бенките. Аз така се чудех на една много време и сега като я няма, си викам защо съм я бавила толкова. Само че на мен ми направиха хистология за всеки случай.

Косата и на мен ми пада много. Но тази седмица като отидох при фризьорката, при която преди си ходех, каза, че ми е много хубава, лъскава и изобщо не е рядка. Пък другата фризьорка разправяше, че даже ми била като бурен, много гъста. Така че за това не се притеснявам, но ще си купя пак течни кристали, че онзи ден счупих шишето, пък я чувствам малко суха Simple Smile

И да похваля МММ, който се е справил повече от прекрасно тази седмица със Сашони. Хранил го е, разхождал го е, МИЛ Е НААКАНО ДУПЕ  Mr. Green, даже е успявал да го приспи в количката навън /което на мен вече не ми се получава/. Освен това ги виждам, че започват да стават много близки и ми е толкова приятно.  Simple Smile

# 524
Някой желаещ за тегели в Морската?

Общи условия

Активация на акаунт