Къде е грешката?

• 20 022
  • 200
  •   1
Отговори
# 15
Мама на двe слънчица, а какво е мнението на родителите му по въпроса с пиенето, знаеш ли?
А и какво е неговото мнение относно отношението им към теб?

Мисля си, че идеята да се върнете там не е негова. Да не говорим, че хем са те обиждали грозно и явно нямат добро мнение за теб, хем не виждат никакъв проблем да живеете заедно.

Те също обичат да пият.

# 16
  • София
Връщането в къща с грозни сценки между теб и свекърите би допринесло единствено за допълнителни поводи за пиене. Мъжът ти просто е избрал ролята на щрауса с главата в пясъка, че е най-лесно. Ако има начин да го накараш да се обърне към психолог заради пиенето, ще е добре, макар и да не го вярвам.

# 17
  • София
Да бе, ще отиде на психолог друг път.

# 18
Да бе, ще отиде на психолог друг път.

Нане, то зависимостите са си за психиатър...
От ММ знам, че бивш алкохолик и наркоман няма (почти)...

# 19
  • София
Две думи - спасявай се! Спасявай и децата! Не ти трябва нищо от него или от родата му.
Така, както го описваш, мъжът ти изглежда алкохолик. Бирата също е алкохол, и ако изпива всеки ден по 2-4-6 литра, можеш да сметнеш колко милилитра алкохол всъщност поема. Не е нужно човек да пие по бутилка водка и да се търкаля на земята, за да е алкохолик.

Не той има нужда от психолог/психиатър/психотерапевт, а тя, за да може да си изговори нещата, да си намести всичко в главата, да се оттърве от вината и ожалването и оправдаването на мъжа си и цялата му рода, и да добие смелост и решителност да предприеме конкретни и окончателни стъпки да си подреди живота. Тая работа, дето я описва не е живот. И ще става по-зле, може и да й посегне на нея или на децата.

# 20
  • Майничка
Мама на двe слънчица, погледнах твои предишни постове, затова мнението ми малко се разминава с тези по-горе. Децата ви са малки, писала си, че ти предстои приключване на отпуска за отглеждане на дете (със съответните, макар и малки, приходи), започване на работа, планирате започване на собствен бизнес... помислила ли си, че е възможно поведението на мъжа ти да е израз на притеснението му как точно ще се справяте?
Може би човекът се опитва наново да съгради мост между теб и родителите му точно с цел да освободи ресурс (финансов, времеви), който да е от полза на плановете ви. А бирата - всеки реагира на тревогите и притесненията различно, според някакъв заложен/новооткрит модел - някои "разпускат" с пиене/шопинг/нет, други - с активно чистене, безкрайни разговори по телефона или срещи с приятели, хора всякакви.
Подбери или организирай свободен и спокоен и за двамата момент, поговорете си, сподели с него твоите притеснения, изслушай неговите - възможно е много от тревогите ти да намерят отговор и решение.

# 21
Мама на двe слънчица, да ти кажа, аз съм доста злопаметна и не знам доколко съвета ми е обективен... Не бих се върнала аз лично. Защото когато човек постоянно прави компромиси, той се връща назад, на 99% нищо не се променя и ти си оставаш със същите проблеми и с едната надежда за по-добро, а и едва ли някой ще забележи, че аджеба си направила добро, че правиш някаква саможертва, понеже чета що за хора са. Покажеш ли слабост за втори път, другите вече си знаят - о, ми тя е мекушава. Плюс това това са хора, които явно са безочливи, че така да те обиждат. Ама най-малкото ти си им снаха. Отвратително държание от тях и ти си готова да им простиш, заради мъжа ти... Помисли, ами той нещо би ли направил за тебе, като например да намали бирата??? И кво - дали ти да живееш там, пък контролират. То е казано - направи добро, пък го хвърли зад гърба си! Ми те така не уважават и сина си..
Мене ако питаш - отстоявай си положението за свекърите - тъкмо си се отървала, а мъжа ти - дай му да разбере кои работи не ти харесват и с какво няма да се примириш. И тогава ще си проличи все пак държи ли на тебе тоя човек. А и двете слънчица дали заслужават така да се подиграват с майка им?

# 22
Мама на двe слънчица, погледнах твои предишни постове, затова мнението ми малко се разминава с тези по-горе. Децата ви са малки, писала си, че ти предстои приключване на отпуска за отглеждане на дете (със съответните, макар и малки, приходи), започване на работа, планирате започване на собствен бизнес... помислила ли си, че е възможно поведението на мъжа ти да е израз на притеснението му как точно ще се справяте?
Може би човекът се опитва наново да съгради мост между теб и родителите му точно с цел да освободи ресурс (финансов, времеви), който да е от полза на плановете ви. А бирата - всеки реагира на тревогите и притесненията различно, според някакъв заложен/новооткрит модел - някои "разпускат" с пиене/шопинг/нет, други - с активно чистене, безкрайни разговори по телефона или срещи с приятели, хора всякакви.
Подбери или организирай свободен и спокоен и за двамата момент, поговорете си, сподели с него твоите притеснения, изслушай неговите - възможно е много от тревогите ти да намерят отговор и решение.

Аз и в момента работя, но от вкъщи. Очаквам и втора оферта за работа. Нямам притеснения, че няма да се справя сама.
Идеята за бизнеса отпадна. Нужни са много пари.
Иначе сме говорили много със съпруга ми на тази тема. Казвала съм тревогите и притеснения си. Включително и това, че не дава добър пример на децата си, релаксирайки с бира в ръка.
Просто много ми се насъбра. И отношението на родителите му и неговото поведение на моменти. Писна ми:(

# 23
  • до една звездичка
......... Нямам притеснения, че няма да се справя сама.

Какво изобщо има да се чудиш, тогава???

# 24
  • София
Като прочета или чуя "просто много ми се насъбра" веднага ми светва в главата, че всъщност човекът отсреща е изокал каквото му тежи, вече не е така убеден в правотата си, леко се е поуплашил, загризала го е съвестта и всъщност е готов да се върне в старото русло. Нещо като след скандал с мъжа - вика, вика, усеща, че е минала границата, че е казала повече, отколкото е възнамерявала, и се опитва да замаже нещата. Емоционален взрив, недоволство и... после същото. Така пак започва въртенето в един и същ кръг, докато жената се примири "в името на децата, ама той обеща да се промени, да дам шанс..." или докато стане някоя голяма беля.  Sad

# 25
Andariel, много често срещано е без вина да си виновна и сама да търсиш вината в себе си, или поне, че не си изтърпяла чак толкова лошо, че би могло и по-лошо да бъде... а защо да се стига дотам? Нали човекът се стреми към щастие..

# 26
Като прочета или чуя "просто много ми се насъбра" веднага ми светва в главата, че всъщност човекът отсреща е изокал каквото му тежи, вече не е така убеден в правотата си, леко се е поуплашил, загризала го е съвестта и всъщност е готов да се върне в старото русло. Нещо като след скандал с мъжа - вика, вика, усеща, че е минала границата, че е казала повече, отколкото е възнамерявала, и се опитва да замаже нещата. Емоционален взрив, недоволство и... после същото. Така пак започва въртенето в един и същ кръг, докато жената се примири "в името на децата, ама той обеща да се промени, да дам шанс..." или докато стане някоя голяма беля.  Sad

не си права в случая! Въобще..по-скоро при мен нещата са така, че малка капчица ще прелее чашата и всичко ще приключи.

# 27
Нямаш работа при родителите му. Гледай си децата и спокойствието. Той ако те обича, ще остане при теб и децата. Ако ли не...да ходи при мама и тати...

# 28
А и за какво ти е да живееш някъде, където не може един гост да си поканиш..

# 29
  • София
Така, както го казваш, явно не ти е дошла капката. Или чашата ти е с голяма вместимост. Явно са ти малко пиенето на мъжа ти, тормоза от страна на родителите му (ако правилно помня, те също пият, така че си има "непреходни семейни ценности") и твоето вътрешно състояние.  Peace Ако той се махне и не иска да види нито теб, нито децата, ще ти направи голяма услуга и ще ти се иска да черпиш като го разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт