Къде е грешката?

• 20 055
  • 200
  •   1
Отговори
# 90
Какво значи да си даде почивка, Руми? Да рече на децата- "Вижте к'во, чавета, сега два часа мама ще почива. Можете да обършете малко прах и да свалите прането от простира!".  Laughing

Знам ли? Да почиват заедно,когато той се прибере от работа....
Не знам колко са големи децата,но биха могли почивайки вечер заедно да ги наглеждат.

Стига и другият да иска това.

# 91
Пречи отношението към майка им. Ако то е такова и пред децата, аз не бих я съветвала да им ги води.
Представям си моите деца да чуят цитираните в темата епитети по мой адрес от баба им, дядо им или друг близък родственик... Ще видят мен и деца на куково лято. Това е вредно за развитието им и възпитанието им, най- малкото.
Честно не разбирам.Как така няма да ги води там  newsm78
Да ,те са нейни деца ,но и тяхни внуци !

# 92
  • София
Ей така лесно. Като чуеш няколко определения за себе си, най-малкото от които е, че си труженичка на магистралата, и ти няма да ги пуснеш.

# 93
Дори законът не я задължава, ако контакта на децата с баба/ дядо води до вреди за психическото им здраве. А вреди са налице, ако пред децата се говори по този начин за майка им.  Peace Лично за мен и от морална и от юридическа гледна точка такива контакти следва да се избягват.
Да се съдят, ако им стиска.

# 94
Като искат да общуват с внуците си, ще се държат подобаващо  Peace
Много интересно, коя е тази ентусиастка, която би си водила децата на място, където редовно пиещи хора се карат, бият, и обиждат майката на въпросните деца на "свиня за разплод"  Crazy

Ти би ли, Руми345?

# 95
На мен ето този абзац ми направи впечатление.....и особено болднатото.

В последно време ми задава въпроси..Защо искаш да ме откажеш и от бирата? Отказала съм го от водка, ракия и други спортни напитки, за което ми бил благодарен..но защо и от бирата..какво толкова ми правел....
Т.е., да се направя пак на психолог, без да съм....    Laughing
Той се чувства контролиран, подтискан, манипулиран, наставляван....изобщо приема желанията на жена си като опит за контрол, като опит да бъде променян, като опит да бъде ограничаван.
А това не е добре за никой човек, особено за мъжете.
Няма мъж, който "държан така на синджир", в един момент да не пожелае да скъса оковите и да избяга.Засега този мъж "бяга" само чрез бирата, но ако натиска върху него продължи от всички страни, скоро ще избяга съвсем.
Та, дано авторката да е готова за това.

# 96
  • София
Най-хубавото, което ще се случи на авторката и на децата й, е да избяга този индивид от тях завинаги. Никакъв смисъл няма от лежането му по диванчето с бира в ръка.

# 97
Не вярвам някоя баба или дядо да навреди на внуците си.BirdsFlu ти би ли?
Това ,че не харесват снахата ,не значи ,че ще настройват децата против нея.
Не може просто така с лека ръка да отлюспиш свекърите,те са ти вече рода.
Според мен авторката е тръгнала с рогата на пред и не знам какво иска да докаже и още повече не е ясно какво ще постигне.(дано не ми се обиди)

# 98
  • София
Не вярвам някоя баба или дядо да навреди на внуците си.BirdsFlu ти би ли?
Това ,че не харесват снахата ,не значи ,че ще настройват децата против нея.
Не може просто така с лека ръка да отлюспиш свекърите,те са ти вече рода.
Според мен авторката е тръгнала с рогата на пред и не знам какво иска да докаже и още повече не е ясно какво ще постигне.(дано не ми се обиди)

Рода? Хора, които те наричат курва, свиня за разплод и те питат в прав текст чии са децата ти?
Не си добре...

# 99
  • София
Момичета, някои остават подведени, че сме живели заедно с родителите му. Не, не сме. В отделно жилище, но е тяхна собственост.

В отговор на някои коментари бих казала, че вероятно и аз имам вина. Ставам раздразнителна на моменти, изнервена, тъжна, нацупена. И това е, когато видя променената физиономия на съпруга ми след поетото количество бира.

Той пие всеки божи ден по минимум 2 литра. Не пропуска и ден! Понякога пие малко, яде, почива си, после пак пие бира, но пресушава бутилката. Понякога се прибира, сяда на дивана и започва да пие бира, без да е ял цял ден. Казва, че така си почивал, гледайки телевизия.  

...
Не мога да кажа, че нямаме хубави моменти, но бирата му ме измъчва. Не може един мъж да се държи по този начин!

...

В последно време ми задава въпроси..Защо искаш да ме откажеш и от бирата? Отказала съм го от водка, ракия и други спортни напитки, за което ми бил благодарен..но защо и от бирата..какво толкова ми правел..... Било нормално да пие бира. За него е нормално, но не и за мен. В неговото семейство това е нормално..но не и в нашия дом....... Така мисля аз...

И наистина ли според вас той е алкохолик?
Не трепери, не е изнервен, ако не пие ( е случвало се е да не пие..но мн рядко..). Твърди, че може и без бира, но му било навик......

Да, бе, ти чакай да започне да трепери и да е изнервен като не пие! Стигне ли се дотам, значи съвсем е минал всички възможни граници и степени на алкохолна тежест.  Peace

Да кажем така - ние тук не можем да определим с точност дали е алкохолик, защото не сме специалисти по наркология и зависимости. Но е тръгнал натам - имал е вече проблеми с алкохола (и то с твърдия алкохол) в миналото, сега пие редовно и голямо количество, и го смята за нормално, не яде (за алкохолиците зная, че в един момент спират да ядат, а с времето започват и стомашни проблеми). Спирането на работа, пиенето по цял ден, търкалянето и пр. прояви вече е крайна фаза на тежък алкохолизъм. Обичайно алкохолиците си функционират нормално външно - просто им трябва да ударят по едно-две-три всеки ден.

# 100
Някои хора очевидно никога не са общували с такива паразитни личности, каквито явно са свекърите на авторката. Свалете малко розовите очила, семейните отношения отдавна не са това, което бяха, и - слава Богу! - хората вече могат да избират дали да общуват с някого или не  Peace

Дори законът не я задължава, ако контакта на децата с баба/ дядо води до вреди за психическото им здраве. А вреди са налице, ако пред децата се говори по този начин за майка им.  Peace Лично за мен и от морална и от юридическа гледна точка такива контакти следва да се избягват.
Да се съдят, ако им стиска.

Peace

Най-хубавото, което ще се случи на авторката и на децата й, е да избяга този индивид от тях завинаги. Никакъв смисъл няма от лежането му по диванчето с бира в ръка.

Peace Искрено ѝ го пожелавам, и дано се случи по-скоро, преди децата да са пораснали достатъчно и да са откопирали модела на поведение на прекрасните си баба и дядо, и на уморения и татко!

# 101
Мама на двe слънчица,ми просто ревнуват.Какво пречи да им водите децата?Ако не искат да ги гледат е по лошо.

Длъжна ли съм всеки път като пожелаят аз да ги водя????? Това си е ангажимент. А и аз не съм ли майка, искаща да бъде с децата си през почивните дни? Те искаха всяка седмица петък, събота и неделя. Подозирам, че децата са, за да няма скандали при поредния пиянски запой на дядо им.

# 102
Обсъдете и направете разумен график,кога при тях ,кога при майка ти ,кога с вас....
След като се изнесохте от въпросното жилище/бяхте скарани въобще ли не си ги водила там?

Прочети отново,внимателно постовете на  Katarin X. Има какво да научиш от човек който е постигнал хармония в сем.Има и други изказвания(съжалявам сега не ми се рови да ги цитирам),които не ги подминавай само защото не са това което искаш да чуеш.
Най лесно е разрушиш едно нещо.По трудно е да се опиташ да го съхраниш!

# 103
Мама на двe слънчица,ми просто ревнуват.Какво пречи да им водите децата?Ако не искат да ги гледат е по лошо.
Длъжна ли съм всеки път като пожелаят аз да ги водя????? Това си е ангажимент. А и аз не съм ли майка, искаща да бъде с децата си през почивните дни? Те искаха всяка седмица петък, събота и неделя. Подозирам, че децата са, за да няма скандали при поредния пиянски запой на дядо им.

Ба, как ще си длъжна? Ако искат- да идват да ги виждат не на свой терен. И ако са в кондиция, не се клатушкат по пътя и не завалят речника, не им се вият виненки покрай главите и що- годе спазват приличен тон при разговор.
Да, да са децата буфери при домашен запой е изконната им житейска същност и битийна цел.  Simple Smile
Щом дядото е пиянде, децата е добре да не се виждат с него, особено в почивни дни, когато сигурно си е вкъщи по цял и ден и се насмуква до откат. Щом и до обиди, че и до бой се стига... Остава да чакаме кога и те ще станат обект на така описаните хубости от общението с въпросния индивид. Идилия просто.
Не се руши туй, що го няма.  Sunglasses

# 104
Обсъдете и направете разумен график,кога при тях ,кога при майка ти ,кога с вас....
След като се изнесохте от въпросното жилище/бяхте скарани въобще ли не си ги водила там?

Прочети отново,внимателно постовете на  Katarin X. Има какво да научиш от човек който е постигнал хармония в сем.Има и други изказвания(съжалявам сега не ми се рови да ги цитирам),които не ги подминавай само защото не са това което искаш да чуеш.
Най лесно е разрушиш едно нещо.По трудно е да се опиташ да го съхраниш!
За трудното, трудно е, особено когато човекът до теб има съвсем различни възгледи относно хармонията. Комай в такъв случай е даже невъзможно "съхраняването" й, `щото за единия е биричка на дивана, а за другия съжителство с не-алкохолик. Демек, хармонията е бегала, или хич не се е вясвала.

За разумния график...  Crazy ще е разумен, ако не се оставят децата с хора като описаните с пиянство, обиди...

Общи условия

Активация на акаунт