Къде е грешката?

• 20 046
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
Виж сега, ти и светица да си, пак ще се цупиш, нервираш и натъжаваш от неговото пиянстване. Въобще не мисля, че с нещо си виновна за това. Не си мумия..той е виновен, че с "навиците" си те провокира и разваля атмосферата в дома ви.
По принцип не съм фенка на жените и на някои женски представи и изисквания, но в тази ситуация по мое мнение нямаш вина  Rolling Eyes
А и дали той се чуди целодневно как да ви оправи отношенията, как да сте семейство..или просто се сговнясва, че мама и тате не са доволни. 
 Ти се подсигури по някакъв начин, междувременно някак се опитай да постигнете консенсус с него. Като му говориш за децата не се ли осъзнава  Rolling Eyes Все пак те го виждат всеки ден как пие алкохол, не знае ли, че някой ден може да се напие до състояние да не знае какво върши и да навреди на теб и на децата ви. 

Моят мъж не е пияч, изпива бира и половина и е готов.Ако изпие две бири му е достатъчна само една глътка от 3-тата, за да започне да повръща.За сметка на това аз мога да жуля стабилно  Laughing Такъв е, защото до 18-19 не е близвал алкохол.А е било така, защото родителите му са алкохолици-баща му е инвалид с деменция от алкохола, майка му получава кризи и често е неадекватна. Изтърпял е много неща.

В крайна сметка той къде иска да живеете-при родителите му или в жилище на родителите му? Ако е второто и толкова иска и те искат-има адвокати, прехвърляния, дарения. Нека е негова собственост и тогава...евентуално. 
Ние живяхме две години на квартира по подобни причини.

# 76
Каквото и да сториш родителите му няма да те забравят или оставят на мира.
Все ще има повод да се захванат с теб.
На мен не ми харесва идеята да са чак в такива прекрасни отношения.
Какво да стори човека освен да се ,,удави" в бирата.

# 77

В отговор на някои коментари бих казала, че вероятно и аз имам вина. Ставам раздразнителна на моменти, изнервена, тъжна, нацупена. И това е, когато видя променената физиономия на съпруга ми след поетото количество бира.
[/b][/color]

Не, и за това не си виновна. Ти просто си съзависима:
http://www.al-anon-bg.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0- … 0%BE%D1%81%D1%82/
Алкохолизмът е болест на цялото семейство. Дано да осъзнаеш какви са тенденциите и дори да не успееш да се откъснеш от мъжа ти, да успееш психически да се запазиш. И мъжът ти Е алкохолик. Не е нормално да пиеш всеки ден. Алкохолизмът е прогресираща болест, която си има различни стадии. Успех, Мама на две слънчица! Ще ти трябва много сила  bouquet
Ако искаш да научиш повече за алкохолизма, дори да зададеш въпрос и получиш съвет, можеш да почетеш архива на клуб Алкохолно зависими в dir.bg.

# 78
И наистина ли според вас той е алкохолик?
Не трепери, не е изнервен, ако не пие ( е случвало се е да не пие..но мн рядко..). Твърди, че може и без бира, но му било навик......

Това с треперенето идва по-късно. Самочувствието, че "аз винаги мога да спра" е фалшиво. Щом не може да си почине вечер без толкова много бира, проблем има.

# 79
  • София
А какъв е? Като може да не пие, защо пие!? Какво значи почивам си? Ми да си почива като изведе децата, вместо да лежи на дивана и да пие.
Не си търси причини да го оправдаваш и да търсиш вината в себе си.

# 80
Алкохоликът почва да трепери и т.н. на по- късен етап, Мама..., Като може без бира, да покаже. То всеки може да приказва.  Simple Smile

Hear Again, цитатът е на авторката на темата, не е мой. Нещо се е получило объркване. За мен отговор на въпросите от този цитат е вече даден.

Значи сте живели отделно от въпросните родители, но все пак сте били зависими от тях /в тяхно жилище/. Аз не съм чела нищо предишно написано от теб, само тази тема.
Пак е кофти и тази зависимост, като имам предвид отношението им към теб. Що не се стегнете и не си вземете нещо? Ако ли не- продължавате под наем и ти продължаваш да не се виждаш с дразнителите. Пък той ако е тръгнал да се алкохолизира и не ще да се осъзнае, няма как да бъде върнат оттам насила.

# 81
А какъв е? Като може да не пие, защо пие!? Какво значи почивам си? Ми да си почива като изведе децата, вместо да лежи на дивана и да пие.
Не си търси причини да го оправдаваш и да търсиш вината в себе си.

не, не го оправдавам. Просто търся мнение. Аз вече не изпитвам вина, след като и видях позицията на многото от вас.

# 82
Работата може да му е много напрегната.Вечер да се прибира много уморен и дори много жаден.
Защо да не се пльосне на дивана малко да се освести.
Предложи фреш или натурален сок.Пак са си 2-3лв.В края на краищата човека работи и има право на пари за лични нужди.За какво ще ги изхарчи той решава.

Аз нещо не разбрах.Ако има празно жилище собственост на родителите му,където бихте могли да живеете сами защо сте под наем?

# 83
  • София
Работата може да му е много напрегната.Вечер да се прибира много уморен и дори много жаден.

А жена му кога ще се пльосне на дивана? М? Много уморени пък тези мъже бе, много ги жалите. А тя че гледа две деца, готви, пере, чисти и работи едновременно с това, не се брои. Че трябва и да го жали, миличкият.

# 84
Е то в това е проблема ,че и  тя  не си дава малко почивка.
Аз също работя от в къщи и знам каква отврат е това!!!!

# 85
Какво значи да си даде почивка, Руми? Да рече на децата- "Вижте к'во, чавета, сега два часа мама ще почива. Можете да обършете малко прах и да свалите прането от простира!".  Laughing

# 86
Предложи фреш или натурален сок.Пак са си 2-3лв.В края на краищата човека работи и има право на пари за лични нужди.За какво ще ги изхарчи той решава.

Аз нещо не разбрах.Ако има празно жилище собственост на родителите му,където бихте могли да живеете сами защо сте под наем?

вече се дискутира това..Simple Smile
Дори и да не живеехме заедно с родителите му, те властваха над нас и ни се нареждаше кой да влиза вкъщи, кой да не влиза, кой ни влияе зле (глупост!), кога ще се водят децата у тях. Те не идваха, а караха ние да им ходим на крака, когато те пожелаят. В противен случай телефоните се счупваха от звънене. в началото на брака ни.. получавахме звънене как така сме у майка ми, а не сме там. "И кво ще ходиш там, а".. и такива въпроси са задавани, което беше много потискащо. Тръгнем на някъде с майка ми и се започваха обажданията и като видехме телефоните, косите ни се изправяха. Като ходехме у тях цареше мир.

# 87
 Мама на двe слънчица,ми просто ревнуват.Какво пречи да им водите децата?Ако не искат да ги гледат е по лошо.

# 88
Пречи отношението към майка им. Ако то е такова и пред децата, аз не бих я съветвала да им ги води.
Представям си моите деца да чуят цитираните в темата епитети по мой адрес от баба им, дядо им или друг близък родственик... Ще видят мен и деца на куково лято. Това е вредно за развитието им и възпитанието им, най- малкото.

Само че бих заявила ясно какво и защо правя- и на съпруга си и на тях.

# 89
Какво значи да си даде почивка, Руми? Да рече на децата- "Вижте к'во, чавета, сега два часа мама ще почива. Можете да обършете малко прах и да свалите прането от простира!".  Laughing

Знам ли? Да почиват заедно,когато той се прибере от работа....
Не знам колко са големи децата,но биха могли почивайки вечер заедно да ги наглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт