Раждане в Хирургии Пловдив

• 14 450
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте на всички. Попаднах на същата тема, но от преди доста годинки. Затова реших да създам на ново запитване за същото нещо тъй като мен лично ме интересува вашето мнение...
Моля ви споделете... как са условията? Лекарите, сестрите, санитарите? Вниманието към пациентите...моля който има подробна информация нека я сподели тук!
Ще ви бъда много благодарна!

Също така ме интересуват и упойките...тъй като ще раждам секцио това е тема която много ме притеснява...чета тук една я боляло зверски, друга нищо не усетила...било като ухапване от комар, трета пищяла като луда...
не знам какво да мисля...имам страх от игли, а и мисълта, че упойката се бие в гръбначния стълб ме кара да настръхвам и не знам...
моля ви споделете и ми помогнете да реша...

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 11:46 от Botten Mary

# 1
  • Пловдив
Ако със сигурност ще раждаш в Хирургиите секцио, то знай, че там е с пълна упойка и изобщо не бодат в гръбначния стълб. Не мога да се оплача от отношението на персонала. Условията са прилични, според мен няма смисъл от плащане на допълнителна сума за ВИП стая (оказа се, че там са три жени, а ние си бяхме в нормална стая 2).

# 2
благодаря ти много за мнението... наистина е важно за мен
надявам се и други мами да се включат

# 3
Здравейте. Предстои ми раждане първите дни на август и съм решила да е в хирургиите при доктор Амалиев-баща. От доста време си приготвям чантата за постъпване в болница и непрекъснато чета разни списъци с все нови и нови неща. Може ли някой да ми каже какво точно трябва да нося за мен и за бебчо, защото в сакът ми вече няма място Simple Smile)) Благодаря ви много

# 4
  • Пловдив
Здравейте. Предстои ми раждане първите дни на август и съм решила да е в хирургиите при доктор Амалиев-баща. От доста време си приготвям чантата за постъпване в болница и непрекъснато чета разни списъци с все нови и нови неща. Може ли някой да ми каже какво точно трябва да нося за мен и за бебчо, защото в сакът ми вече няма място Simple Smile)) Благодаря ви много

Според мен:
1. За бебето - памперси, хавлия, дрешки, сапун, мокри кърпички, лосион за тяло, за пъпчето ще ти дадат на място, подложка за преповиване (или еднократни чаршафчета - много обичат да пишкат като им свалиш памперса Simple Smile ), шапчица, шише за вода (не че аз съм давала, но го искат, така си и седеше пълно до главата на малкия), за всеки случай и един биберон най-малкия размер.
2. За теб - нощници (2бр), еднократни бикини (много са удобни в първите дни, когато има доста неща за омазване), лигнин (за първите дни), превръзки, чехли, хавлия, ПОМПА ЗА КЪРМА (ако си решила да кърмиш), една по-малка хавлия (с която евентуално да направиш топъл или студен компрес на гърдата при проблем), таблетки или капки АРНИКА (действа изключително бързо възстановяващо при подобни ситуации)
И разбира се, винаги може да кажеш да ти донесат нещо допълнително!
Опитай се да кърмиш (ако искаш, разбира се), взимай за всеки случай от адаптираното мляко, което дават направено, но прибягвай до него само в мноооого краен случай. В началото може да се отчаеш, че нямаш кърма, не се притеснявай, слагай детето на гърдата да суче "на сухо" (на него му трябват упражнения, на теб също) и кърмата ще слезе. Не позволявай на никой да те отчая, че детето ти е гладно. Помпата за кърма върши добра работа (аз бях взела една тип спринцовка, колкото да може да се стимулират каналите). Вземи си ЛАНОЛИН (лансинох или друг вариант), с който да започнеш да мажеш зърната на гърдите си още от сега (за да може да омекне кожата и да не се нацепи като засуче бебчето - тази грешка си я отчитам!) И друга грешка, която си отчитам сега от дистанцията на времето - опитвах се да сложа малкия на гърдата, когато беше абсолютно пълна и твърда - съветвам те да не я правиш, защото не може бебчето да засуче както трябва и се нерви Simple Smile

Дано да съм ти била полезна и не те уплаших с поста си!

# 5
Много ти благодаря за информацията. Наистина ще ми е изключително полезна. По принцип не се отчайвам много, но като наближава и започвам да се притеснявам да не забравя нещо, което ще ми трябва. Благодаря още веднъж  Simple Smile

# 6
  • Пловдив
А, и книга за четене!

# 7
 Grinning Ще си взема книга и хендсфри. Благодаря ти още веднъж

# 8
Аз мисля да раждам при доц. Малинова, но при разговора ми вчера с нея не остнах нещо много въодушевена... първо аз си знам, че трябва да съм секцио, но тя държи на нормално раждане...
второ...уплаших се наистина и сега чакам да се видя лично с нея и да се уговорим да видим...
Принципно смятам, че тя е голям специалист и всичко ще е наред, но ме плаши нормалното раждане заради луксацията, която имам...

# 9
Здравей, Живодара. Аз имам същия проблем-като малка съм била с двустранна луксация на краката и аз като теб искам да раждам секцио. Аз ходя при доктор Амалиев и той ми каза, че трябва само да си намеря бележка от ортопед, който да потвърди диагнозата и секциото вече не е проблем. Препоръчаха ми доктор Димов в клиника "Димет" в Тракия до търговски център Сани и той ми даде бележката без проблем, след като му показах рентгеновите снимки от луксацията. И според мен, нормалното раждане в този случай е опасно, затова направих всичко възможно да си осигуря такава бележка. Все пак, важното е ти да си добре. Надявам се да съм ти помогнала. Успех

# 10
Проблема е че тук в Пловдив нямам снимки...Sad
Ще видим как ще го направим...дано всичко мине както трябва и без много много стрес...
а иначе лекарката при която ходя още в началото ми каза, че дори да не е луксацията не мога да родя нормално защото съм с прекалено тесен таз....
другата седмица съм пак при нея и ще го обсъдим да видим какво да правя...

# 11

Според мен:
1. За бебето - памперси, хавлия, дрешки, сапун, мокри кърпички, лосион за тяло, за пъпчето ще ти дадат на място, подложка за преповиване (или еднократни чаршафчета - много обичат да пишкат като им свалиш памперса Simple Smile ), шапчица, шише за вода (не че аз съм давала, но го искат, така си и седеше пълно до главата на малкия), за всеки случай и един биберон най-малкия размер.
2. За теб - нощници (2бр), еднократни бикини (много са удобни в първите дни, когато има доста неща за омазване), лигнин (за първите дни), превръзки, чехли, хавлия, ПОМПА ЗА КЪРМА (ако си решила да кърмиш), една по-малка хавлия (с която евентуално да направиш топъл или студен компрес на гърдата при проблем), таблетки или капки АРНИКА (действа изключително бързо възстановяващо при подобни ситуации)
Опитай се да кърмиш (ако искаш, разбира се), взимай за всеки случай от адаптираното мляко, което дават направено, но прибягвай до него само в мноооого краен случай. В началото може да се отчаеш, че нямаш кърма, не се притеснявай, слагай детето на гърдата да суче "на сухо" (на него му трябват упражнения, на теб също) и кърмата ще слезе. Не позволявай на никой да те отчая, че детето ти е гладно. Помпата за кърма върши добра работа (аз бях взела една тип спринцовка, колкото да може да се стимулират каналите). Вземи си ЛАНОЛИН (лансинох или друг вариант), с който да започнеш да мажеш зърната на гърдите си още от сега (за да може да омекне кожата и да не се нацепи като засуче бебчето - тази грешка си я отчитам!) И друга грешка, която си отчитам сега от дистанцията на времето - опитвах се да сложа малкия на гърдата, когато беше абсолютно пълна и твърда - съветвам те да не я правиш, защото не може бебчето да засуче както трябва и се нерви Simple Smile

Това ли е списъка, който изискват за влизането в болница преди раждане?

# 12
Това май са основните неща за болницата, но навсякъде има какви ли не списъци и все нови неща излизат. Все пак, ако се наложи нещо допълнително, ще ни го носят след това Simple Smile))

# 13
благодаря   bouquet

# 14
  • Пловдив

Според мен:

Това ли е списъка, който изискват за влизането в болница преди раждане?
Това са нещата, които на мен ми влязоха в употреба. Не помня какъв беше списъка обявен в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт