Раждане в Хирургии Пловдив

• 14 451
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Да, те са влезли в употреба, но аз доколкото знам, списъка който ти дават трябва да бъде изпълнен от до Simple Smile та ше видя как да се сдобия с един такъв списък Simple Smile

# 16
  • Пловдив
Да, те са влезли в употреба, но аз доколкото знам, списъка който ти дават трябва да бъде изпълнен от до Simple Smile та ше видя как да се сдобия с един такъв списък Simple Smile
Мисля, че го имаше закачен на вратата на родилното отделение в хирургиите.

# 17
Аз намерих един- доста е дългичък и не знам дали всичко е нужно, но ми напомни за доста неща, които бях забравила.

Списъци за бременни при постъпване в родилното и за изписване
Списък за майката – на път за родилното:
Документи:
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени
Принадлежности:
1. Тоалетна хартия
2. Сапун
3. Хавлиена кърпа
4. Мокри кърпички
5. Джапанки
6. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)
7. Бельо (проверете за еднократни гащи – може и да са Ви удобни)
8. Превръзки – силно абсорбиращи, нощни за препоръчване
9. Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
10. Мобилен телефон
11.Четка за зъби и паста
12. Ластик за коса (ако имате нужда)
13. Лещи или очила (ако имате такива)
Списък с нещата, които да Ви донесат на първото посещение:
За Вас:
1. Нощници – 2 броя с копчета (ако случайно кърмата Ви дойде още там)
2. Зарядно за телефона
3. Подплънки за кърма (ако Ви тръгне кърмата)
4. Сутиени за кърмачки – 2 броя
5. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата
6. Минерална вода
7. Чорапи за Вас
8. Халат или подобна връхна дреха
9. Химикалка, тефтерче
10. Дребни пари
11. Крем за подготовка на зърната Ви
12. Вашата козметика, която е добре да ползвате при изписването   За една красива щастлива мама поне малко червило и руж е добре да имате.
13. Отвара от смрадлика 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
15. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето).
16. Крем за уморени и отичащи крака
17. Кърпи за гърди
18. Чаршафи за еднократна употреба
За бебето:
1. Мокри кърпи бебешки – 1 пакет, които ще Ви го вземат за да правят тоалета на бебето (не мият бебетата, а ги бършат за съжаление) и 1 пакет си оставете при Вас.
2. Памперси – 20 броя – също Ви ги взимат за тоалета (в някой болници искат неотпечатан пакет, така че вземете малък).
3. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет. През нощта са много нелюбезни и е добре да имате с какво Вие да ги подмените. В противен случай се обричате на безсънна нощ в рев   Сменят памперсите на 4-6 часа, и ако малко след като са го преповили се наака, ще си стои така до следващата, ако не го предвидите.
4. Крем за дупето на бебето – остава си във Вас – не го давате. Това е в случай, че се наложи да го преповивате Вие.
5. Ръкавички за бебето – обикновено се раждат с нокти и много се дерат. Ще си спестите неприятните драскотини по така нежната му кожичка
6. Лигавник – 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате – те често връщат и рискувате след току що направен тоалет да чакате 4 часа за да Ви го преоблекат, след като е върнало 
7. Биберон залъгалка – 2 броя
8. Лепенки за пъпчето на бебето (не е задължително), но в някой болници искат да си носите. Не ги давайте, ако не Ви ги поискат!!!
Списък за изписване:
За бебето:
1. Одеяло, порт бебе или пелена (зависи какъв комплект сте си избрали)
2. Боди
3. Шапка
4. Чорапки или терлички
5. Ръкавички (според сезона все пак)
6. Гащеризон или ританки с блузка
7. Еднократна пелена
8. Кошница за бебето (тя може и в колата да стои) 
За Вас:
1. Дрехи – може и за бременни   (не очаквайте да сте се стопили и да Ви стават дънките от преди да забременеете   )
2. Обувки
3. Превръзки (ако са Ви свършили)
4. Не забравяйте да сложите малко грим
5. Сутиен, бикини
6. Връхна дреха за Вас – ако студено.

# 18
  • Пловдив
На мен ще ми е второ раждане и този път съм се насочила към тази болница но ме съмнява да имат кой знае какви изисквания .. истината е че не ми трябваха много неща за бебето . Ето какво носих за него : памперси 7 бр , кърпички не съм ползвала а го миех защото и без това му се сменяше памперса 2 пъти за 24 часа , шампоанчета не ползваха докато го миеха и мен също ме бяха предупредили да не ползвам нито сапун нито душ гел защото бях с епизиотомия и щеше да ме щипе , трябваха ми 3-4 гащеризончета , 3-4 бр ръкавички да не се драска и 2 памучни шапки , 2бр пелени и едно одеялце , чорапки , имах и 2 бр шишета от които ползвах само едното понеже му давах вода със захар за да отбием евентуално бебешката жълтеница . А за мен си носех 3 бр нощници ( като едната беше стара за самото раждане ) , джапанки за баня , пантофи , чорапи , еднократна употреба чаршафи че да не ми се омазваха моите ако ми се измести лигнина понеже не дават да си слагаш бельо , ТЕРМОМЕТЪР ! в нито един списък не видях да присъства , купа , чаша , вилица , лъжица , нож , сешоар, хавлия и нормалните неща които си ползвате вкъщи като излезете от банята .... като цяло няма смисъл да тъпчете много чантите макар че аз замъкнах половината къща (ама това го правя без значение къде отивам и за колко време) и после се чудих за какво като почвах да ровя Grinning и наистина по добре носете само няколко бройки от дрешките на бебчо за да можете да запомните кои са , понеже на мен санитарката ми открадна от тях още като ги взе да облече бебето след раждането.

# 19
Здравей Живодара. Прочетох за притеснението от упойката за секциото. Аз родех на 6 август, миналата година. Също бях секцио. Упойката беше газ-нямаше никакви игли. Просто я пуснаха в маската за кислорода и заспах за секунда. Нищо не ме е боляло.
 Иначе останах много доволна от стаите-бяха ново измахани, с красиви щори, с телевизори, за които не се плащаше. Хареса ми. Малко ме ядосваха акушерките, но може би е нормално. Толкова много жени минават през тях непрекъснато. Докторите са чудесни. Ако още не си избрала, ти препоръчвам доктор Амалиев-баща. Страхотен е. Внимателен, спокоен, обяснява всичко и е страшен специалист.
  Не се притеснявай. Всичко ще мине както трябва.
  Успех!!!

# 20
Здравей и благодаря за отговора. Съжалявам, че толкова късно се включвам и аз Simple Smile Но...какво да се прави, бях позабравила за този сайт Simple Smile
По времето когато ти си ми писала за упойката аз вече съм била родила, даже детето ми е било на 5 месеца. В крайна сметка родих секцио в клиника Торакс гр. Пловдив. Всичко мина много добре, бях с спинална упойка и всичко си чух и видях Simple Smile
В момента детето ми е живо и здраво вече на 10 месеца Simple Smile
Успех на всички на които им предстои раждане скоро Simple Smile

# 21
някой да ми каже от къде се правеха лентичките, че нещо не мога да се ориентирам...отдавна не съм влизала, а тук е и доста променено...

# 22
Аз родих в Хирургиите на "Пещерско шосе" на 01 ноември 2014. Не съм си избирала екип, падна ми се този на доктор Паскалева, раждането ми беше нормално, но тежко.Останах много доволна от отношението и работата на екипа. Имах много разкъсвания, защото бебето беше голямо а аз малка Simple Smile , шиха ме 45 мин. един доктор, който не е българин, мисля, че се казва Екин (но не съм много сигурна) страшно съм му благодарна, защото шевовете бяха направени с особено внимание и деликатност!
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Общи условия

Активация на акаунт