Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 391
  • 995
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
каква непорочност, бе! Моите въпроси винаги тук са били едни и същи - ако предположим, че още утре има оставка, какво се случва в дъ дей афтър тумороу? Аз като една овца за кого да гласувам? Ей това да ми каже някой!

Не гласувай в такъв случай!

# 496

Добре, де, Нес, покажИ ми го това, новото! Назови го, как се казва!  Peace

Отговорност.
Дали ще са сегашните, предишните или кои да е следващи,  постепенно ще им се налага да проумяват, че вече нищо не им е гарантирано и проблемите им не свършват с влизането им в Парламента и сядането по банките, а едва тогава започват.
Ако не вдяват, че им е нужен този ъпгрейд ще трябва  или ето така "да управляват" под обсада или да си тръгват, когато са изчерпали доверието на избирателите си.  Това, което се случва в момента обаче ще бъде дълъг процес на превъзпитаване така да се каже.  Нали "Кучето скача според тоягата"  т.е.  напълно е възможно да го научиш да не се качва на дивана, ако килимчето му е на пода. Няма да дойде фея - кръстница и да им набие това чувство за отговорност в главите - сами трябва да се справим и това е начинът. Няма друг.  Не съм утопист и съм много далеч от  надеждите, че корупцията, лобирането, нечистите сделки зад гърба на хората някога ще изчезнат напълно, но все пак трябва да се наложи като начало някакъв санитарен минимум.
За да се постигне, каквото и да е,  обаче на първо място е необходима солидарност и разбиране между нас самите, а не всеки да дърпа каруцата в различна посока и да се ръфаме като кучета по форумите. От тази конфронтация печелят само те, затова и първата им задача в такива ситуации е да "забиват клинове" между хората. И се започва:
"Ама защо сега са тези протести, не ви ли омръзна - ай вървете си, няма смисъл... не знаят какво искат, платени са, умни са, глупави са, красиви са, марсианци са ...  задръстват движението, пречат на линийките" и т.н.  

Peace

# 497
  • Варна
Ако сега мисля така, както навремето, когато бях на 20, значи нищо не съм научила през последните двайсет години.
И какво точно научи? Че каквото и да става, трябва да се мълчи и да се търпи? И се опитваш и нас да ни научиш на същото, понеже си разбрала, че това е правилното решение. О, сериозно ли?!

Сто пъти се каза, че не протестираме срещу партия с цел едни да бъдат заменени с други, че да продължаваш да питаш черен или бял е крокодилът, т.е. кои са имената.
Протестираме срещу решения. Искаме който и да е овластен да ги взема, да е наясно, че го гледат и че глупости няма да се допускат. Опа, чакай, това го казах около сто пъти вече.
Кое е толкова трудно да се вдене? Аз лично смятам, че и прегрешавали в миналото имена са в състояние да вземат добри и качествени за държавата решения, ако върху тях се упражнява редовен и безкомпромисен граждански контрол. И също така смятам, че и най-свестният може да изнаглее, ако му се покаже, че всяко негово решение ще бъде прието с овчедушие и безразличие.
Ако и сега не съм успяла да го обясня ясно, значи ти просто всячески се бориш срещу проумяването на тази идея, не че ти е толкова трудна за осмисляне.
Ама чакай малко,
И аз ще дам пример. Имаме един рецидивист крадец. Като излезе рецидивиста да краде излиза и обществото и почва да скача и да вика "Не кради!" Ама той си краде пак, и хората пак викат и докъде стигаме?
Затвори няма ли-има, но за кокошкарите, а останалите престъпници само ще ги порицаваме публично на площада. Санкцията за тях каква е? Оставката ли е санкция? И като подадат оставка с един нов изборен закон вкарваме другия крадец дето е подал оставка преди това.

Обществото алармира, а не налага санкции. Поне цивилизованото.

# 498
Аз не протестирам като ходя да викам по площадите, просто никоя от тези партии в парламента - ГЕРБ, БСП, Атака, ДПС няма никога да видия моя глас на изборите. Така мисля, че е редно да се протестира срещу системата. А какво се оказва - голяма част от протестиращите като дойдат новите избори пак ще заложат на някоя от тези партии и ще си се въртим в омагьосан кръг. Laughing А после вадят Царя и Костов най-лошите, ми че те бяха хиляди пъти за предпочитане пред такива лидери като Станишев, Орешарски, Борисов и Волен. Предпочитам да не съм актуална и да НЕ гласувам нито за ГЕРБ, нито за Атака, нито за БСП, още по-малко пък за ДПС, РЗС или партията на Кунева.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 12:40 от kalina_bg

# 499
  • София
Мнението е като задника - всеки го има. Но мнение не означава действие. Аз затова се припознавам с овцата - нищо не зная, нищо не разбирам. Затова искам по-ориентираните, протестиращите да ми кажат за кого да гласувам. Щом не могат да ми кажат, значи те самите не са наясно. То е като покупката на прах за пране - когато твърдиш, че разбираш от прахове, а аз не разбирам, като те питам кой прах да си купя, а ти ми кажеш "ми, твоя си работа, има сто марки, избери си някоя", то никак не ми помагаш, а и нещо нямаш вид на разбирач, щом не можеш да поемеш отговорност и да изкажеш конкретно мнение. Тогава на какво основание ти на мен ще ми казваш, че аз не разбирам, като една проста марка не искаш да назовеш?

# 500
Това за мен ли е, да знам дали да отговарям?  Simple Smile

# 501
  • В тъмната гора.

Искат Герб и СДС-тата да управляват, но не го казват, защото ще отвратят от себе си хората, които я

И така да е, какво лошо има в това хората да искат да са представени. Те са сини, отвратени от БСП, но и от идиотщините на бившата синя коалиция.. И сега какво, защото не одобряват съществуващите сини партии в момента, вече да не са привърженици на синята идея ли?

И да съгласна съм, БСП не е лява партия, тя е придатък на ДПС. Така са се сработили, че не могат да се откачат една от друга. Нека се слеят.

# 502
  • София

Мога със сигурност да ти кажа, че няма да се случи отведнъж. Няма да стане като щракане с пръсти.
Този път е дълъг, но започва от първата крачка. Просто няма как да започне директно с последната.
Изумително тъпо е да не правиш нищо, защото то нямало да стане от раз. Ако всички хора мислеха така, никога нищо нямаше да се получава.

Тук си права, всичко става бавно и постепенно. Точна така беше когато се появи НДСВ - чисто нови лица, еуфория радост, 800 дни. Е минаха 8 години, резултата царя си върна имотите. Но тя промяната става бавно появи се ГЕРБ - с човек от народа, говорещ по народному, обещаващ правосъдие за тройната коалиция, просперитет - резултата каквото беше оцеляло го съсипаха, фалираха средния и дребния бизнес, оставиха хората по селата и малките градчета без препитание. Та на кой да вярвам вече, че ще направи промяната. Нови лица не виждам. Не мога да искам оставка и промяна без да има алтернатива. Понеже нещата стават бавно, предпочитам правителството да работи, парламента да гласува промени в изборния закон. Времето за което това се случва ще избистри нещата и ако има нови лица те ще могат да си стегнат редиците и да се организират за избори. Понеже нещата стават бавно и повече от половината ми съзнателен живот мина в очакване на промяната се научих да не отричам всичко постигнато от отделните мандати на различните правителства. За да стане промяната трябва да имаш идея как да стане, а не да протестираш и да чакаш някой друг да ти каже как ще стане, защото ти не си политик и не е твоя работа. Все си мисля, че промяната ще дойде с работа, с много работа.

# 503
  • Варна
Мнението е като задника - всеки го има. Но мнение не означава действие. Аз затова се припознавам с овцата - нищо не зная, нищо не разбирам. Затова искам по-ориентираните, протестиращите да ми кажат за кого да гласувам. Щом не могат да ми кажат, значи те самите не са наясно. То е като покупката на прах за пране - когато твърдиш, че разбираш от прахове, а аз не разбирам, като те питам кой прах да си купя, а ти ми кажеш "ми, твоя си работа, има сто марки, избери си някоя", то никак не ми помагаш, а и нещо нямаш вид на разбирач, щом не можеш да поемеш отговорност и да изкажеш конкретно мнение. Тогава на какво основание ти на мен ще ми казваш, че аз не разбирам, като една проста марка не искаш да назовеш?

Ако ти си овца, която не разбира и и е все едно, по-добре не гласувай. Така дори няма да носиш отговорност за избора на другите.

# 504
  • София
Събрахте се няколко последователни потребители, та всеки, който се смята за компетентен протестиращ, да се чувства адресат на въпросите ми!

Банши, бюлетината едва ли ще има "отговорност" като участник в изборите, че да му ударя кръстчето.

Ааа, не става така, Хеске!

# 505
  • Варна

Ааа, не става така, Хеске!

Що? От овцИте се иска само да ги стрижат и доят.

# 506
Нщичко не разбираш, Andariel! Ето ти малко храна за сетивата:

#‎ДАНСwithme‬ Мисията на всяко поколение е да стигне по-далеч, по-високо, там, където има повече светлина...Вече месец ние се борим, за да върнем държавата на гражданите, за да защитим гражданското си достойнство. Ние трябва да успеем, за да покажем какво сме научили от поколенията приди нас и за да дадем на тези, които идват след нас нови хоризонти! Продължаваме!

# 507
Въпросът е кой от всичките кабинети от 1989-та насам ни е управлявал най-добре?. Аз не мога да кажа, но като че ли кабинетите на Костов и на Царя най-малко зле ни управляваха.  Rolling Eyes Преди години не предполагах, че тези двамата ще ми се видят някога алтернатива на нещо, но тогава Борисов нямаше партия, "Атака" беше просто тъпо предаване в една кабеларка, а Станишев още не се беше развихрил и беше по-премерен. Като че ли нямаме градация, а деградация - всеки следващ кабинет е по-лош. В тези граждански сдружения не намирам алтернативата, уви, а хора, пак свързани с една или друга партия.

# 508
Андариел, знаеш много добре, че няма как някой да ти каже за кого да гласуваш. Аз това не бих си го позволила дори за човек от семейството си.
Има ли разбирачи в тази работа? Няма. Няма как да сравня прах за пране с избори. Ако искаш съвет за прах за пране, давам ти го веднага. Но няма как да сравня това с политиката.
Разбира се, че всеки има мнение, няма и как да се каже кой е прав и кой е крив. За съжаление политиката е субективно нещо. Ако имаше една истина, щеше да е толкова просто - веднага щях да ти я кажа или ти на мен. Аз затова се ориентирам към баланса и се интересувам от действия, не от имена. Трудно ще сбърка човек, ако гледа тях. Когато си върл привърженик на партия или личност, си готов да прощаваш всичко, не мислиш за правилно и неправилно. Просто не ти се иска да видиш грешките, виждаш грешките само на опонентите.
Трудно е да се упражнява постоянен контрол, затова и не се получава. Но може да се опита - това ще е единственото различно.

# 509
  • В тъмната гора.

Протестиращите не са консултанти, маркетолози или психотерапевти, че да те насочват. Протестиращите в идеите си са червени, сини, зелени, та дори и пембени, но са обединени от това против какво и кого са, а не за кого ще гласуват. Всеки има право да гласува според симпатиите и убежденията си, за когото прецени. Това е лично право на всеки един български граждадин. Според мен те не биха си позволили да агитират когото и да е. Затова си има предизборна кампания. Ако наистина си овца ...ти е спукана работата, няма кой да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт