Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 338
  • 995
  •   1
Отговори
# 570
Купон голям-деца, кучета, балерини, балони-как да не се умили един здрав комунист и веднага да подаде оставка, а крадците на народни пари като видят пълзящите бебета ще се самоарестуват и самозатворят по затворите, а Волен директно ще се запъти към Карлуково.
Поне едно е сигурно-вече не е такава досада в центъра на София. Преди само се чудех от кой ъгъл ще ми изскочи глутница бездомни скопени и обезпаразитени песове и едвам заобикалях екскрементите им и паркираните коли, сега вече е приятно човек да излезе вечер в София. На тази столица определено и липсваха забавления.

# 571
Честито!  Peace Намерихте си нова кауза. До сега беше мантрата да ги оставим да работят на спокойствие, сега да опазим децата.  ooooh!

Децата си имат родители и те трябва да си правят сметката как ще ги опазват и възпитават. Редно е да се отчете, че няма нищо положително в това да им се натоварва нервната система с подобни негативни сбирки дни наред.

# 572
  • Варна
Аз претенции към психологическите последствия нямам. Просто казвам, че не бих си завела детето там, и уточних защо. Колко по-ясно да го кажа? Дреме ми дали някой го е припознал за нова кауза!

То ти и не ходиш така или иначе.. Rolling Eyes

# 573
Оказва се, че според някои единствено приемлива причина за протест е, ако директно ти бъркат в джоба и те оставят буквално без хляб. Всичко останало се класифицира като глезотия, като префърцунени претенции на хора, дето всичко им е наред.
Не ви ли е обидно да ви обявяват директно за скотове, за хора без право на морална позиция? На мен, да.
Да, така е. Но те някак си не се обиждат, дори собствените им депутати им го казват в прав текст.
Вижте това:
http://silvercoinbg.blogspot.com/2013/06/blog-post_29.html

# 574
Честито!  Peace Намерихте си нова кауза. До сега беше мантрата да ги оставим да работят на спокойствие, сега да опазим децата.  ooooh!

Децата си имат родители и те трябва да си правят сметката как ще ги опазват и възпитават. Редно е да се отчете, че няма нищо положително в това да им се натоварва нервната система с подобни негативни сбирки дни наред.
Че защо да са негативни-според мен някои хора яко се забавляват. А и ако няма къде да ги оставят ги вземат със себе си. Малко хора имат баби на разположение.

# 575
  • 221B Baker Street
Цитат
Снимката от 22.39 часа. Какво прави едно 2-годишно дете там?

Искаш да ми кажеш,че не мога да се разхождам с детето си след 22.00 часа вечер? Верно ли?
Вече 28 дена се опитвате да ни убеждавате как,защо и дали да протестираме,сега ни казвате и как да си гледаме децата... ooooh!

# 576
  • София
Проблемът с профила на протестиращия млад, здрав, красив и богат, който се заявява "аз съм млад, здрав, красив, богат и успял" е, че изглежда високомерно. Също като идеята, че това била по-добрата част от обществото.
Анди, всички тези епитети не са произлезли от самите протестиращи. Лепнаха им ги , сетете се сами от кого и защо. Опитват се да манипулират нагласата на хората, признавам на моменти успешно.

Може да са им го лепнали, но като гледам, на тях им харесва. Не са го опровергали, а дори тук, в тази тема, се възпроизвежда и затвърждава.

Ходила съм, макар и не на точно този протест, та съм още по-убедена, че децата нямат място там.

Айрийн, ти сериозно ли?

# 577
  • София
Да, така е. Но те някак си не се обиждат, дори собствените им депутати им го казват в прав текст.
Вижте това:
http://silvercoinbg.blogspot.com/2013/06/blog-post_29.html

Е, това е някаква откровена манипулация - няма нужда  Stop

# 578
Ето какво казват психолозите:
Децата, които сега са на протестите с родителите си, след години ще реагират по подобен начин.
Наблюдавайки какво се случва в държавата и четейки разсъжденията на титаните в тази тема, категорично заявявам, че предпочитам хиляди пъти детето ми да реагира по "подобен" начин, отколкото да си седи зомбирано пред телевизора, да вярва на всичко, което му показват там и да чака някой да го "оправи".

# 579
  • 221B Baker Street
Цитат
Ходила съм, макар и не на точно този протест, та съм още по-убедена, че децата нямат място там.

Убедена може да си,че твоите деца нямат място там,с тезите за децата на другите бъди малко по-внимателна,ако обичаш... Peace

Сериозна съм,да,ти какво точно ме питаш?

# 580
  • Варна
Може да са им го лепнали, но като гледам, на тях им харесва. Не са го опровергали, а дори тук, в тази тема, се възпроизвежда и затвърждава.

Ами защо да не им харесва? Дори и да не са от така описаните, пак ще са доволни да се причислят към тях. Само бачкатори ли трябва да има в тази страна и само тяхното ли мнение е легитимно?

Най- чистосърдечно си признавам, че никога не съм очаквала да срещна отпор и негативно отношение към протестите точно в този форум. За мен това е огромно лично разочарование.

# 581
А снимките, които ти постна са съвсем същия фасон а ла  Асамблея Знаме на мира - и там едни деца рисуваха с тебеширчета по асфалта. Сигурно са родителите на днешните 4-годишни?
И? Това как точно оборва аргумента ми, че е безопасно? Много моля да ми отговориш.

# 582
Все си мислех, че опитите за манипулация и настройване на хората срещу протеста няма да минат, но явно не е така. Само това се обсъжда - протестиращите били умни, красиви и богати, нямали си друга работа и затова са там, а които не протестират - били бедни и глупави и протестиращите ги гледали от високо. И на мен някой да ми го внушава това успешно и аз ще се настроя негативно. Другото- ако не са БСП, щели да са ГЕРБ.

Оказва се, че според някои единствено приемлива причина за протест е, ако директно ти бъркат в джоба и те оставят буквално без хляб. Всичко останало се класифицира като глезотия, като префърцунени претенции на хора, дето всичко им е наред.

Това е най-голямото внушение.

# 583
Все си мислех, че опитите за манипулация и настройване на хората срещу протеста няма да минат, но явно не е така. Само това се обсъжда - протестиращите били умни, красиви и богати, нямали си друга работа и затова са там, а които не протестират - били бедни и глупави и протестиращите ги гледали от високо. И на мен някой да ми го внушава това успешно и аз ще се настроя негативно. Другото- ако не са БСП, щели да са ГЕРБ.

Винаги ще има манипулации и опити за разединение. Мислете бе! Peace

# 584
  • София

Ами защо да не им харесва? Дори и да не са от така описаните, пак ще са доволни да се причислят към тях. Само бачкатори ли трябва да има в тази страна и само тяхното ли мнение е легитимно?

Най- чистосърдечно си признавам, че никога не съм очаквала да срещна отпор и негативно отношение към протестите точно в този форум. За мен това е огромно лично разочарование.

Нещо бъркаш, поне по отношение на мен. Нито давам отпор, нито имам негативно отношение към протеста. Просто вече месец протестът тъпче на едно място, няма никакво развитие. Докога така?  Очевидно оставка няма. Както се казваше в един филм "а сега накъде?".

Алана, не оборвам никакви твои аргументи. Просто снимките, които ми показа, ми напомниха за снимки със сходна идея и композиция, но от далечната осемдесет и някоя година. Все едно гледах римейк на Знами на мира.
 А какво ще кажеш за снимките от снощи? Тази от десет и половина вечерта, с 2-годишното дете. Това безопасно ли ти се струва? А детето на стълбите? Как е възможно изобщо човек да си остави детето да щъка свободно там? Това ти ще го направиш ли, ще оставиш ли твоето така? Още повече, че знаеш какво се случи.

Ако съдя по тази тема, няма нужда някой да разединява, а протестиращите сами го правят като се самоопределят като по-добрата част от обществото.

Общи условия

Активация на акаунт