Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 956
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета!От 22.06 имам резервация за хотел Акротея в Парга.Но тъй като пътят е доста дълъг бихме искали да тръгнем на 21.06 и да останем в района на Солун за 1 нощувка.Не държим да сме в града.Някой може ли да ми предложи евтин хотел в този район.

# 436
Петя,
ако не искате да разглеждате Солун, не влизайте в града - ще загубите време и нерви. Ето ти на няколко км от магистралата - цък или цък. Верия или Вергина също е вариант, по-добре второто, във Верия се кара трудно (стар град с тесни улички и трудно паркиране).

# 437
Много Благодаря!

# 438
Точно от тази тема имах нужда. Благодаря  Hug
Не сме ходили в Гърция Embarassed и замисляме едно кратко пътуване в началото на септември, като целта е да видим исторически и архитектурни забележителности.
Връщам се да прочета цялата тема , като се избистри идеята ще разчитам на вашата помощ за отговори на въпроси   bouquet

# 439
Привет!
Искам да попитам ходилите в пещерите Алистрати, Маара (Ангитис) и Петралона (Халкидики), в коя е по-добре да отидем? Коя е по-интересна?
Каква е цената за вход?

# 440
  • София
Привет!
Искам да попитам ходилите в пещерите Алистрати, Маара (Ангитис) и Петралона (Халкидики), в коя е по-добре да отидем? Коя е по-интересна?
Каква е цената за вход?

Само за Алистрати мога да ти кажа - много е красива. Интересното е, че е много плитко под земята и е топла пещера (не ви трябват дрехи като в някоя от нашите). При повечето от нашите пещери има сравнително тесни и ниски проходи и големи зали, а тази през цялото време е като голяма зала.  Laughing Облагородена е така, че няма грам кал (още си спомням мърморещата си дъщеря, която се страхуваше, че ще си нацапа чисто новите кецове All Stars, а нямаше с какво  Laughing).  По смътен спомен билетът за възрастните беше 7-8 евро. Учениците са с отстъпка. Но все пак не си спомням добре, а и за последно сме ходили преди 2 години. В пещерата се влиза на групи. На теория има беседи на английски, но не се събират лесно такива групи. Затова връчват един лист на български и те вкарват с гръцките групи.  Grinning Съвсем близо до пещерата се намира каньонът на река Ангисти. Тръгва се през една вратичка в задната част на градината на пещерата (май беше близо до тоалетните), минава се покрай гара и малко след това е каньонът. Около 10-15 минути ходене.

От Маарата съм виждала само снимки и е доста впечатляваща. Там пещерата е издълбана от река и пътеките за туристите са над водата. Предимство е, че е само на 5 км от основния път Гоце Делчев - Драма. За Алистрати се обикаля повече.

И аз ще се радвам на всякаква информация за Маара и Петралона.

# 441
  • Варна
Здравейте момичета!От 22.06 имам резервация за хотел Акротея в Парга.Но тъй като пътят е доста дълъг бихме искали да тръгнем на 21.06 и да останем в района на Солун за 1 нощувка.Не държим да сме в града.Някой може ли да ми предложи евтин хотел в този район.

Тъй като сме от Варна гръцкото и турско море са на от 650 до 1 200 км.Вземали сме го и с нощувка и наведнъж.Утре ще пътуваме 1050 км. наведнъж , смятаме го за около 12-13 часа.Често е по удобно - не се налага спиране , настаняване , сетне освобождаваме , а и колко ни е времето.

# 442
  • София
Привет!
Каква е цената за вход?

desex  Тaня67 прекрасно е разказала за Алистрати.
И аз, накратко.....
Всичките пещери са красиви, и не само тези, има още доста в Гърция.
Лично аз, от трите харесвам Петралона, и заради нейната интересна история/ако не е знаете ще е разкажа/.
Има и доста интересен музей, има какво да се види, за децата също.
Маарата, наистина впечатлява с реката през нея.
Струва си да се видят и трите, но не наведнъж, при различни идвания.
Цените са почти еднакви, около 6 евро на човек. Има намаления за студенти, пенсионери и деца.

# 443
Bled,
В района на Малко Преспанско езеро, къде е най-удачно да се нощува?
Кастория подходяща ли е или е много туристическо?

# 444
  • София
Bled,

phile
Кастория е прекрасна и не е претъпкана. Хотелите са разхвърляни и винаги има места.
Нощували сме и на самото езеро, показах наскоро хотела.
Също така сме преспивали във Флорина, също е хубаво.
Има възможност и на Бигла или селата около езерото.
Например, романтичното селце Psarades, но то е на Голямото езеро.
Хващаш ме в крачка, след малко излизаме в открито море и край с нета.
Ако ти трябват подробности и хотелите, с удоволствие ще ти ги напиша друг път. Поздрави.
Да не забравя, както винаги, прекрасни снимки   bouquet

# 445
Благодаря , Блед. И спокойно плаване.
Има доста приятни места.

# 446
  • София
Bled,

Не знам къде е най-удачно за спане, но ако решите да спите около Кастория, мога да ти препоръчам "нашия хотел" . Рядко препоръчвам хотели, защото вкусовете са различни, а и често правим компромиси заради по-ниска цена, но ако обичате малки семейни хотелчета ще ви хареса. Младо семейство са с 2 малки дечица. Направили са втория етаж на къщата на хотел. Долу живеят самите те. Стаите са много приятни и са с камина. Дават един кош с дърва и ... романтика. Пред камината са нахвърляли и големи възглавници за сядане. Ние бяхме през октомври и въпреки високите дневни температури, вечерта захладня. От балконите се вижда езерото, но очаквах повече. Виждаше се по-скоро края на езерото.  Wink Закуската беше от лично приготвени от жената сладкиши, кексове, конфитюри и т.н. Някак не чувстваш, че си на хотел, а по-скоро на гости и то в подредена с мерак къща.  Grinning

# 447
 Taня, благодаря  Hug
Точно тази съм набелязала , защото се очертава да тръгнем 1-2 дена по-рано и
съм решила да минем през Едеса и о.Св. Ахил.

# 448
  • След завоя в дясно
Mαрия, Peterky2002,Victorias secret и Zon благодаря за споделената информация  bouquet
Засега се отказахме от Пелопонес, няма да ни стигне времето. Ще се концентрираме към Атина и Делфи на връщане. Делфи за един ден може ли да се разгледа спокойно или и там да предвидя повече време? От къде ще препоръчате да минем на път за Делфи от Атина?  Ако минем през Коринт много ли се удължава пътя?

# 449
  • някъде ... тук ...
Привет!
Каква е цената за вход?

за Маара цената е 7Е за възрастен и 4Е за дете 7-18г., не обърнах внимание за по-малките от 7г дали има такса и колко е. ние не влязохме - бяхме само 5тима и нямам идея колко трябваше да чакаме. паркът до пещерата и рекатае много приятен, а и кръчмето също. имаха меню само на гръцки и само един от сервитьорите говореше английски, ама се разбрахме Simple Smile

постингът за Алистрати на Таня ще си го запазя някъде, за друг път  Hug

Общи условия

Активация на акаунт