Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 644
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Писах, писах и се изтри
http://polispark.gr/-1,5евро за всеки час http://polispark.gr/el/parking/stathmos-rizari

Други по-скъпи http://www.vrisko.gr/dir/xoroi-stathmeysis-gkaraz/athina/, от тук примерно това http://www.parking-athens.gr/html/prosvasi.html

Другото е че можеш да паркираш в синята зона http://www.cityofathens.gr/sites/default/files/Map_19_02_2010.pdf. Можете да спирате само там където линиите са бели. Карти се взимат от будките за вестници.
Ако нещо не е ясно, питай.

# 706
  • в града на вечния купон
Много  Благодаря!
Ще ги разгледам и ще пиша ,  ако  нещо не е ясно.

# 707
  • София, България
Да кажа и ние каква екскурзия планираме и се връщам да чета.
През юни ще ходим с колата на остров Кос на гости при свекърва ми. Плановете са: пътуваме до Метеора - разглеждаме, нощуваме, пътуваме до Атина, разглеждаме, нощуваме и на следващата вечер - на ферибота за острова. Дали ще успеем да разгледаме Метеорите и Атина за толкова кратко време  newsm78 Първо планирах само Атина, с повече нощувки, но колкото чета, толкова се убеждавам, че няма смисъл да и отделяме повече време, а и нощувките са много скъпи /ние сме си 6 парчета, с децата и една баба/

# 708
  • някъде ... тук ...
Ако сте като нас да не държите да влезете във всички манастири на Метеора, да се любувате повече на природата и в Атина да не влезете навсякъде и да обиколите някои забележителности отвън, става  Simple Smile  На моите им дойдоха и така в повече камъните  Crazy

# 709
  • София, България
     Ами мъж ми и сега заяви, че предпочита да пропусне Метеорите, да ги оставим за друг път по-скоро, че щели да ни дойдат в повече. Като поотраснели децата - тогава. А на мен ми се искаше от една страна да си разделим пътя до Атина на две, от друга страна бабата да види Метеорите, че ние може и да се вдигнем пак, но тя едва ли.
     Иначе и аз си мисля да не се пънем да видим всички манастири - 2 до 3 най-много. Доколкото видях в началото на темата, до единия манастир може да се стигне с кола. Още един все ще изкачим ... И в Атина едва ли ще влезем навсякъде. Купила съм пътеводител и сега почвам да го чета, че освен Акропола, и идея си нямам какво друго да гледаме там. Нощувките в Атина може би ще станат две ... но като направихме изчисления колко ще струва цялата работа и косата му се изправи на милото.

# 710
Със самолет вероятно ще ви излезе по-евтино, да не говорим колко по-бързо и удобно Simple Smile

Освен варианта София-Атина-Кос с прекачване, можете да идете с колата до Солун, да я паркирате някъде там и да ползвате самолети Солун-Кос на гръцките превозвачи (Ейджън, Астра), а също и български туроператори вече продават чартърни програми до Кос, има някакъв вариант да се ползва само полет.

# 711
  • Варна
ВЧчра бяхме на Кос през Бодрум.
Фери Бодрум-Кос -Бодрум=5 км. = 19 евро отиване+ връщане!

# 712
  • Варна
     ... но като направихме изчисления колко ще струва цялата работа и косата му се изправи на милото.

350 - 400 евро за гориво и такси , 700-800 за фери , 200- 300 хотел , храна и глезотийки поне 500 , абе ще си е над 2 000 евро , че и 3 000!
Разходите може да паднат наполовина ако се мине през Турция , може кръгово- на отиване през Гърция , на връщане през Турция.
Не пропускайте Метеора с преспиване - ще ви дам добро хотелче там.
За втора нощувка - Евия , там има хотели на ниски цени.

# 713
     Ами мъж ми и сега заяви, че предпочита да пропусне Метеорите, да ги оставим за друг път по-скоро, че щели да ни дойдат в повече. Като поотраснели децата - тогава. А на мен ми се искаше от една страна да си разделим пътя до Атина на две, от друга страна бабата да види Метеорите, че ние може и да се вдигнем пак, но тя едва ли.
     Иначе и аз си мисля да не се пънем да видим всички манастири - 2 до 3 най-много. Доколкото видях в началото на темата, до единия манастир може да се стигне с кола. Още един все ще изкачим ... И в Атина едва ли ще влезем навсякъде. Купила съм пътеводител и сега почвам да го чета, че освен Акропола, и идея си нямам какво друго да гледаме там. Нощувките в Атина може би ще станат две ... но като направихме изчисления колко ще струва цялата работа и косата му се изправи на милото.

Националният музей абсолютно си заслужава и за мен е задължителен освен Акропола - там е златото на Микена (т.н. маска на Агамемнон)поне, а колко други красоти има!!! Също интересни са музеят на християнското и византийско изкуство, както и музеят на Акропола, направен по идея на Мелина Меркури......В подножието на Акропола е най-запазеният храм, този на Хефест.

# 714
  • София, България
Благодаря ви много за помощта  Hug

Първоначалния вариант беше със самолет, през Солун наистина излизаше по-евтино, но милото много държеше на Кос да имаме кола, и като видяхме какви са цените да наемем такава, решихме, че ще си пътуваме с нея. А пък да видим и Атина.
     После минахме на вариант - всички до Атина с колата, оттам аз, баби и деца на самолета, а милото с колата на ферибота. Но се отказах, защото АЗ трябваше да натоваря целия цирк на такси и после на летището да се оправям сама /самолетите са рано сутрин - към 5-6 часа, а ферито е вечер/. Щеше да стане добре, че той тъкмо щеше да ни посрещне там, но се уплаших. Иначе бабата много си мечтаеше да се вози на самолет.
     Варианта през Бодрум също го мислихме, но свекървата ни уплаши, че излизало много скъпо оттам /горивото било много скъпо в Турция, и ферито било скъпо, и всички българи, живеещи на Кос си пътували през Атина.
 Peterky2002, добра идея е връщането да го направим оттам. Предполагам, че на място ще видим точно колко струва ферибота. Дай хотелчето на Метеора, довечера трябва да правим резервации вече. Къде се намира Евия? Цената на ферибота, която даваш е само на човек, нали, а колата?

Параход, ако сега успеем да видим Атина и Метеора, следващия път със сигурност ще е със самолет. Вече е късно, цените са се вдигнали, но преди месец се намираха много изгодни предложения. Астра не съм я гледала, но сайта на Аегеан е много удобен и лесен за ползване, дори за индианци като мен.

# 715
  • СОФИЯ
Снощи се прибрахме от 3-дневен престой в Гърция. Пътят до Кулата е просто кошмарен, особено на отиване, 01.05, с големия трафик. Тогава имаше и още едно П-образно отклонение в самия Петрич /на връщане го нямаше/, тесни улички през някакви складове и цехове, отпред ни запря една цистерна, няма задминаване, няма мърдане, жестока колона. От началото на Петрич до Кулата 1 час  Crazy На връщане качването на магистралата е доста късно, имало някво пропадане.
Както бях писала, този път целта на пътуването беше основно мързел и чревоугодничество. Отидохме до Литохоро, за да отметнем все пак нещо. Не ми хареса, нито манастира, нито селото. За любители планинари вероятно е чудесна отправна точка, но иначе си е гръцко село на баир. Бях прочела, че е много по-различно от селищата по морето. От снимките бях останала с впечатление за по-интересни къщи, дори си мислех, че има някаква част, подобна на нашето Боженци. И фрапето в центъра не беше добро. За утеха намерих едно магазинче с подправки и козметични масла от производител и си купих арганово масло на добра цена  Grinning

# 716
Мама Саня,
селото със старите каменни къщи в този район е Палеос Пантелеймонас, малко по-надолу. Литохоро си е най-обикновено градче. Иначе и аз преживях кошмара София-Кулата на 1 май, искрено ти съчувствам!

# 717
  • СОФИЯ
Мама Саня,
селото със старите каменни къщи в този район е Палеос Пантелеймонас, малко по-надолу. Литохоро си е най-обикновено градче. Иначе и аз преживях кошмара София-Кулата на 1 май, искрено ти съчувствам!
Записвам го това село за някой следващ път. А докато не оправят поне отклонението през Петрич, май няма да се тътря пак в тази посока  Grinning И без това не съм любител на дълго сухопътно пътуване, но пък и тази мила родна картинка е довършваща.

# 718
  • sofia
и ние преживяхме кофти пътуване, но пък вечерта имахме невероятно изживяване с две от най-големите звезди на гръцката музика. В събота вечеряхме в Паралия Катерини, където имаше сааамо българи и бг реч, аз много обичам това селце и се върнахме да пренощуваме в Солун.
За любителите на шопинга, намаленията вече текат

# 719
  • СОФИЯ
  ...За любителите на шопинга, намаленията вече текат
Къде може да се пошопингира малко в центъра на Солун? За втори път бях в града, т.е. не го познавам. Търговската улица е първата успоредна след морето ли? Само там видях тук там по някой свестен магазин. Предполагам, че основният шопинг е някъде в покрайнините на града или?

Общи условия

Активация на акаунт