МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 57 168
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Здравейте Simple Smile Искам да ви попитам някой има ли наблюдения за тази машина http://www.emag.bg/hlebopekarna-moulinex-home-bread-baguette-160 … 131/pd/EX0NNBBBM/
Търсих в нета инфо и картинки с колко бъркалки и реотани е, но не можах да намеря. Струва ли си да се вземе такава машина, ако имам оферта за цена 100 лв надолу от посочената в сайта?

# 91
  • Sofia
Здравейте Simple Smile Искам да ви попитам някой има ли наблюдения за тази машина http://www.emag.bg/hlebopekarna-moulinex-home-bread-baguette-160 … 131/pd/EX0NNBBBM/
Търсих в нета инфо и картинки с колко бъркалки и реотани е, но не можах да намеря. Струва ли си да се вземе такава машина, ако имам оферта за цена 100 лв надолу от посочената в сайта?
От заглавието Хлебопекарна Moulinex Home Bread Baguette, 1600 W, 1.5кг, 16 програми
се вижда, че е до 1.5 кг. значи е с две бъркалки, с една са до 1 килограм
за багети е и е 1600 вата от това съдя, че е с два реотана с един са около 600-900 вата, а за багетите, те се пекат на два реда, трябва и втори реотан при печенето.
А и винаги можеш да зададеш въпрос в сайта на емаг. Аз съм купувала други неща от тях. За мен са коректни и мисля, че няма да те излъжат.
Дано съм помогнала.

# 92
  • София
Днес си направих публично харакири, като се извиних на мъжа ми, че толкова години упорито отказвах да купим хлебопекарна  hahaha

Ето и днешните ми рози с шунка, като тестото го омеси пекарната  Mr. Green

# 93
  • Русе
Благодаря  Ani Ka Simple Smile

# 94
  • София
   Нана, разкошно изглеждат, но внимавай!Много апетитни неща стават от тесто! Joy

# 95
  • София
  Нана, разкошно изглеждат, но внимавай!Много апетитни неща стават от тесто! Joy

Тайне, аз отдавна меся, та ми е ясно колко апетитни и надебеляващи неща стават от тесто, затуй не ги ям, ми само ги правя  Mr. Green

# 96
  • София
Днес си направих публично харакири, като се извиних на мъжа ми, че толкова години упорито отказвах да купим хлебопекарна  hahaha
Аз пък имах отдавна, но упорито продължавах да си меся на ръка, въпреки възпалението на сухожилията на китките. Едва преди няколко месеца и то благодарение на тази тема, започнах да меся в машината - ами то било рай! И китките не ме болят вече, а и колко друга работа си свършвам, докато машината меси...
Много са ти хубави розичките!  bouquet

# 97
nana77, зарежи го ти харакири-то, ами кажи как ги нави така тези розички и как ги направи, че да правя на децата, че щерката ми е капризна бетер принцеса Mr. Green и само добре изглеждаща храна яде... Tired

# 98
  • София
nana77, зарежи го ти харакири-то, ами кажи как ги нави така тези розички и как ги направи, че да правя на децата, че щерката ми е капризна бетер принцеса Mr. Green и само добре изглеждаща храна яде... Tired

Като извадиш тестото от пекарната, късаш топчета, големи колкото лимон. Разточваш ги на правоъгълник. В единия ъгъл слагаш половин парче шунка - купува се кръгла като салам и всяко резенче се реже на 2.
След това прегъваш тестото наполовина по дългата част и навиваш на рулце, така че шунката да е вътре в тестото и да стане като розичка.
Слагаш върху хартия в тавата и забучваш с клечка за зъби, за да не се отвори, докато се пече. Мажеш с яйце и във фурната.

Калан Амнел, точно затова казах, че ще направя харакири, защото съм с тендовагинит и на двете ръце. И месенето понякога ми идваше в повече.

# 99
Благодарности големи! Peace Нощес ще им замеся тесто и за закуска ще им спретна да видим ще ги харесат ли...

# 100
  • София
Благодарности големи! Peace Нощес ще им замеся тесто и за закуска ще им спретна да видим ще ги харесат ли...

Ох, чакай да ти напиша и рецептата за тестото  Grinning

200 мл прясно мляко - хладко
2 с л захар
2 ч.л суха мая
1 ч л сол
20 грама краве масло или 20 мл олио
350 г брашно

# 101
Благодаря! Ще го пробвам, ама с квас, че аз мая не ползвам от година вече... Wink

# 102
Нана, благодаря за споделената техника за навиване във вид на розички. Много апетитно изглеждат! Ще зарадвам домашните някой път. Едва ли ще ги издокарам толкова добре, но поне ще се опитам.  Hug

# 103
  • София
Нана, благодаря за споделената техника за навиване във вид на розички. Много апетитно изглеждат! Ще зарадвам домашните някой път. Едва ли ще ги издокарам толкова добре, но поне ще се опитам.  Hug

То и аз ги правя за първи път и не са съвсем перфектни, но не е трудно.

# 104
Здравейте,имам машина за хляб Rohnson R295  но не съм я ползвал отдавна и съм загубил упътването с програмите за печене .Някои може ли да помогне

Общи условия

Активация на акаунт