В лятото горещо ЯНУАРЧЕ се усеща! Тема 5

• 27 278
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Относно това дали да правим или не БХС, въпрос на избор е, но все пак за 40 лв не си струва човек да го мисли защо не го е направил и какво е щял да покаже. Аз самата мислих да не правя, че нещо не са ми присърце статистическите данни  Laughing, но в крайна сметка го направих ей така, за собствено успокоение  Whistling

Ама става и обратното - после да си блъскаш главата защо си го направила  Mr. Green
Колкото повече наближава утре, толкова по-истерична ставам, защото това тъпо изскледване никак не ме успокоява, а само ми създава голям тормоз. Вярно, че мога да откажа, ама не искам да обтягам дипломатически отношения с най-добрата лекарка евър... та не знам... ще повдигне въпроса и ще следя реакцията й - като се знам каква съм мека Мария, накрая ще ме убеди да го направим и ще има да се друсам от нерви после.

# 46
NaTi_ не искам да притеснявам никого, но да споделя - моя много близка приятелка преживя кошмар в 20 ГС да отиде на БХС и на фетална морфология и да открият, че плода е със спина бифида - това е много рядко, не искам да тревожа никого, но тя преживя голям кошмар, да и предизвикат раждане в 22 ГС. Докторите едва ли не я укориха, защо не е отишла на ранния, където е щяло да се види и нещата да се случат много по-лесно и безпобезнено за нея. Наистина не искам да тревожа никого, но ако пък на ранния се види, че всичко е наред, тогава няма нужда да се прави късен БХС - така, чее съвета на моя доктор е да се прави ранен. За съжаление при многоплодна бременност, не може да се прави БХС, а само фетална морфология, но аз вече имам записан час за 7ми Август, когато ще съм края на 11 ГС.

# 47
За съжаление при многоплодна бременност, не може да се прави БХС, а само фетална морфология, но аз вече имам записан час за 7ми Август, когато ще съм края на 11 ГС.

Коконче, това май е важно за теб и за другите близнашки майки.
Аз мислех, че имат норми за двуплодна бременност.

# 48
Да, определено аз самата правих първи БХС, втори няма да правя, защото той всъщност дава само още 10 % яснота върху нещата, базиран на първия скрининг. Залагам си на феталните и толкова.  Crossing Arms

Коте, за мен в целият БХС важен беше плацентарния протеин и свободния бета ЧХГ, защото съм на терапия фраксипарин и искахме да видим как се храним с дребното човече. Иначе тези рискове са ми малко тинтири-минтири, а и важна е ФМ, на която вярвам, разбира се повече от изчислен с формули риск Mr. Green Ти не се шашкай, и това ще мине и всичко ще е наред, ще видиш  Hug

П.П,. ти в коя седмица си?

Пак П.П.: да, многоплодните не правят БХС, защото там вече всичко е различно като данни

# 49
П.П,. ти в коя седмица си?

12+3 днес.

# 50

чудесно, всичко ще е наред, но аз ей така ще стисна едни палчоци профилактично fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 51
В сайта на Майчин дом пише:

Биохимичните изследвания (с вземане на кръв) са възможни само при едноплодна бременност. При близнаци е възможна оценка на риска за синдром на Даун само в първи триместър (БХС I), като се използват описаните по-долу данни от ехографски измервания.

ето и линка:

http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 52
Чета последните писания и се убеждавам, че в България като че ли умишлено всяват паника в бъдещите майки. Уж има информация, ама е една несистематизирана, в повечето случаи недостатъчна... Изследването наистина е важно, аз тук имам избор дали да го направя или не, имам една малка книжка, която лекарката ми даде, за да се запзная със самото изследване - защо и как, последствия и т.н. Нямаше шаш и паника при мен, аз по скоро се радвах, че ще си видя детето пак, просто май е нужно повече спокойствие, което лекарите в Бг не дават на бъдещите майки. Не всички под общ знаменател, но в повечето случаи, за съжаление.

Пък да се похваля, ние тука в Лондон от 3 дни имаме слънце  smile3521 колкото невероятно да звучи, гледам повече навън да се наслаждавам, обикалям парковете, ама съм самичка... Росичка на работа през седмицата, ММ по цял ден на работа, че и в събота даже...

И аз да се оплача МРЪН,  luvbed е мираж, това ме иззнервя много, дразня се, че ММ все е много уморен, а аз с проницателния ми бременен мозък го подозирам, че нещо не му е комфортно и затова всеки път "отбягва" въпроса... Вчера се опитах да го обсъдя с него в прав текст, ама то не отбира от дума... smile3511 smile3511 smile3511
И тази сутрин ме изнерви и му креснах, че да забрави вече сандвичи и вкусни яденета, от днес няма да готвя, да чистя абе НИЩО, та да видим как ще му е на него  smile3505 Мрън...

Перо, за портокаловия сок съм в твойта група, тук има един 100% правят ти го в магазина пак в пластмасова бутилка, изпивам по един литър и аз. После имам малко киселини, ама голяма работа... Кефа е по-важен Simple Smile

# 53
В сайта на Майчин дом пише:

Биохимичните изследвания (с вземане на кръв) са възможни само при едноплодна бременност. При близнаци е възможна оценка на риска за синдром на Даун само в първи триместър (БХС I), като се използват описаните по-долу данни от ехографски измервания.

ето и линка:

http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

да, но това виждам е, че става въпрос само за синдром на Даун, за останалите не става много ясно, както и вероятно няма как да се видят плацентарен протеин и свободен бета ЧХГ  Rolling Eyes

# 54
И аз съм утре на ФМ, но ще правя и БХС и вече усещам, че по-стабилно ме гепват нервите и съвсем не ми се реве вече, а ми се тича, блъска ми се ... и после Котараче дето викаш 3-4 дни до резултатите откачане и пак едни сънища.....  ooooh!

NaTi_  аз мисля, че ФМ трябва да е при специалист, а как ще правиш БХС в 15-16 седмица  Thinking ...смятам, че докторът ти не е мислел като го е казал, съжелявам. Така като те слушам съм на мнение, че си объркана за това какво ти предстои и май не си оформила собствено решение. Ако съм права мисля, че трябва да си направиш една консултация и това да не се точи мн във времето, защото ей къде е 14 гс. и ей сега ще хвръкне времето..

И всъщност кво давам акъл като той ми се е стопил вече - СПРЯ ТОКА преди малко и лежа и се чудя какво да направя smile3502 - да подредя гардероба - не, да сгъна прането  - не и така стигнах до великата мисъл ще пусна епилатор... само ще кажа, че ми трябваше известно време, за да разбера, че не епилатора се е счупил, а НЯЯЯМА ТООООООК  smile3555

# 55
  • София
На мен с тази бременност за пръв път ми правиха ФМ.
БХС предните пъти ми е вървял с данни от обикновен ехографски преглед предния ден (до 24 ч.)   Peace Освен това в М. дом, където вземат кръв, предлагат и ехограф на място (платен, де).

А големите морфологии правила ли си с другите двама?

Не, само ранно БХС и толкоз. Така смяташе лекарят. Гледаше ме всеки път на ехограф и каза, че при нужда ще ме изпрати - на ранна или на късна ФМ. Сега съм изцяло по ЗК и реших на своя глава така  Embarassed То много от нас не са минали първата ФМ, пък аз се чудя с втората как да процедирам Simple Smile

Дали не е време за някоя срещичка вече newsm78 И аз имам много мили спомени от бременните и последващите срещи. Създадох и поддържам няколко много ценни приятелства с добри и свестни хора. Ето Елг ще каже каква тайфа си бяхме/сме...

Аз съм много за  Hug Обаче и аз като теб съм с ремарке Joy Докато не тръгне на ясла ще е така. ОСвен да си ги помъкнем и двете, поне ще играят заедно. Те май са най-малките кандидат - каки в групата Heart Eyes

Оооо, спокойно, аз съм си с двете ремаркенца  Joy ВНИМАНИЕ! Следва шега, включете си чувството за хумор! Освен  hahaha да направим отделна среща, да не стресираме толкоз рано бременните с първо  Joy

Котката Марта
, дръж се, я що народ те мислим и подкрепяме  Hug Hug Hug Лекарката знае историята ти и предвид високото ти мнение за компетенцията й силно вероятно е двете заедно да вземете вярното решение. Резултатите излизат бързо - на следващото утро - и скоро всичко ще се знае. Често чакането и неизвестността са по-мъчителни...

# 56
Не, само ранно БХС и толкоз. Така смяташе лекарят. Гледаше ме всеки път на ехограф и каза, че при нужда ще ме изпрати - на ранна или на късна ФМ. Сега съм изцяло по ЗК и реших на своя глава така  Embarassed То много от нас не са минали първата ФМ, пък аз се чудя с втората как да процедирам Simple Smile

Ми не знам, за мен ФМ е едва ли не единственото абсолютно важно изследване за бременността.

Иначе е хубаво, че БХС излиза на следващия ден, това може би ще го понеса. Едно време не беше така, в МД, имаше една седмица чакане. Но тогава започва едно чудене, ами ако са кофти показателите, какво ще правим? Хорионбиопсия не ми се прави. Ще си прецакам морето... и т.н. 

# 57
Ами Вебо явно става въпрос за БХС 2 иначе нямам друго обяснение след като прочетох повече инфо . А това че съм объркана е ясно .... Но принципно нямам притеснения за изследванията и не мисля да се шашкам и паникьосвам предварително дори и да не ги направя ранните.  Peace
А и като Марти мисля, че късната ФМ  е най-важна  Peace

# 58
Ето и ме и мен в новата темичка 😜😜😜

Много работа имам, но през телефона ви чета 😊

Така ми се иска да съм в парка с Ив, ама няма шанс до събота 😪

А за соковете като стана дума аз съм полудяла по доматения хммм даже по малко табаско му слагам, ама много малко 😜😜😜

Лек ден за сега от мен и Пандичка благодаря за хубавата темичка 😘😘😘

# 59
Ами Вебо явно става въпрос за БХС 2 иначе нямам друго обяснение след като прочетох повече инфо . А това че съм объркана е ясно .... Но принципно нямам притеснения за изследванията и не мисля да се шашкам и паникьосвам предварително дори и да не ги направя ранните.  Peace
А и като Марти мисля, че късната ФМ  е най-важна  Peace

Аз не мога да определя едната за "по-важна", предвид това че се гледат различни неща..Всеки си преценява и аз се старая да уважавам и различния от моя избор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт