Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват биохимичните скринингови тестове на серум и какви са разликите между ранните и късните скринингови тестове?
Как се тълкуват резултатите от биохимичния скрининг на серум, извършен по време на бременността?
Защо се прави късният биохимичен скрининг на серум?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват биохимичните скринингови тестове на серум и какви са разликите между ранните и късните скринингови тестове?
Ранният биохимичен скрининг на серум е изследване, предлагано на всички бременни жени за оценка на риска от хромозомни аномалии при плода. Това включва изчисляване на условен риск за различни синдроми и аномалии чрез анализиране на нивата на специфични биохимични маркерi в кръвната проба. Резултатите се интерпретират като изчислен риск, който се счита за повишен, когато е по-висок от 1 на 100. При повишен риск могат да се обсъдят допълнителни диагностични процедури. Късният биохимичен скрининг на серум е изследване, предлагано на всички бременни жени за оценка на риска от хромозомни аномалии при плода, дефекти на невралната тръба и дефекти на предната коремна стена. Резултатите се интерпретират като изчислен индивидуален риск за раждане с вроденa аномалия при конкретна бременност.
-
Как се тълкуват резултатите от биохимичния скрининг на серум, извършен по време на бременността?
Резултатите от ранния и късния биохимичен скрининг на серум се интерпретират като изчислен риск. Ако рискът е по-висок от 1 към 100, той се счита за повишен и може да са необходими допълнителни диагностични процедури, като амниоцентеза. Това изследване позволява да бъде определен индивидуалният риск за раждане на дете с вроден дефект при конкретна бременност.
-
Защо се прави късният биохимичен скрининг на серум?
Късният биохимичен скрининг на серум се извършва за оценка на риска от три групи вродени аномалии при плода: хромозомни аномалии, дефекти на невралната тръба и дефекти на предната коремна стена. Това изследване позволява да се определи индивидуалният риск от раждане на дете с вроденa аномалия при конкретна бременност.
-
Какво представлява лечението на егоизма по време на бременност?
-
Какви са разликите между късния биохимичен скрининг (БХС) и късния фетален морфологичен (ФМ) при бременност?

колкото невероятно да звучи, гледам повече навън да се наслаждавам, обикалям парковете, ама съм самичка... Росичка на работа през седмицата, ММ по цял ден на работа, че и в събота даже...
е мираж, това ме иззнервя много, дразня се, че ММ все е много уморен, а аз с проницателния ми бременен мозък го подозирам, че нещо не му е комфортно и затова всеки път "отбягва" въпроса... Вчера се опитах да го обсъдя с него в прав текст, ама то не отбира от дума...
Мрън...

...смятам, че докторът ти не е мислел като го е казал, съжелявам. Така като те слушам съм на мнение, че си объркана за това какво ти предстои и май не си оформила собствено решение. Ако съм права мисля, че трябва да си направиш една консултация и това да не се точи мн във времето, защото ей къде е 14 гс. и ей сега ще хвръкне времето..
- да подредя гардероба - не, да сгъна прането - не и така стигнах до великата мисъл ще пусна епилатор... само ще кажа, че ми трябваше известно време, за да разбера, че не епилатора се е счупил, а НЯЯЯМА ТООООООК
Освен това в М. дом, където вземат кръв, предлагат и ехограф на място (платен, де).
И аз имам много мили спомени от бременните и последващите срещи. Създадох и поддържам няколко много ценни приятелства с добри и свестни хора. Ето Елг ще каже каква тайфа си бяхме/сме...
Докато не тръгне на ясла ще е така. ОСвен да си ги помъкнем и двете, поне ще играят заедно. Те май са най-малките кандидат - каки в групата 
да направим отделна среща, да не стресираме толкоз рано бременните с първо