Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 970
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Дочетох ви.
Джингъл, Агнесанка и Гери, стискам палчета!  Praynig
Жалинка и Бейби, всичко ще се нареди при вас, вярвайте в това!
Близначе, много мило това с песента!  Heart Eyes Не трябва да ти е кофти, че споделяш хубавите мигове с ТМ, заслужаваш го! Толкова изстрада с тази бременност!  Hug
Гери Д., не знам какво да кажа за Маги! Изпращам ти прегръдка!
Мисти, аз също се чудя що не падат тея конци, даже с майка ми споделих. Казах й, че момичета родили скоро като мен, вече нямат конци, на коя са ги свалили, на коя паднали, а моите си висят на Д-то  Crossing Arms
Глупи, на мен пъпеша ми помага, не знам дали при всички е така. Но пък може и с кайсии, праскови, нещо такова да пробваш. Не за друго, ами мамата, с която бяхме в една стая, пи 1 хапченце, бяха й дали 2, та бебата с нея на едно се разстрои. Милото постоянно акаше и то почти на водичка.
Луиза, честит рожден ден! Бъди жива и здрава! Нека тази година подарък ти бъде бързото възстановяване на бебко!   bouquet
Миряна, аз не ям по стрък копър, но ям салатата  от краставици със значително количество. Внушавам си, че пази бебо от колики, не знам дали е така, но поне няма да навреди Simple Smile Вчера прочетох, че копъра, кимиона и анасона продавали приятен вкус на кърмата.

П.П. Аз нали се оплаках от млеконадой, сега хак да ми е, намаля значително. Не, че не ми е добре да не съм като силиконовата долина, но все пак искам да му стига на детето, а той милия днес на 2 пъти рева като разпран, все едно на въже съм го държала... Не знам колко е хранителна кърмата ми...

# 571
Мисти, ти позна!

Бебето се роди в 9.06 p.m., 3300, 50 см. Мъничко ми се вижда,ама голям зор видях. Родих без упойка, защото беше късно за нея. След раждането ме шиха 30 мин. След около час ще ме качат на 12 етаж.

Бебочка се казва Моника Simple Smile Nice to meet you,baby!

# 572
Джингъл, да ви е жива и здрава Моника! Много радост да ви носи! На теб бързо възстановяване!   bouquet

# 573
Джингъл, честита прекрасна Моника Simple Smile) Да ти е жива и здрава Simple Smile А на теб бързо да ти минава

Агнесана, Гери,
успех утре Simple Smile

# 574
  • varna
Джингъл, честита Моника! Да ти е жива и здрава и бързо да се прибирате!
На останалите стискаме силно палчета за леко раждане и гушкави бебочета!

# 575
Мислех да прочета,без да пиша и да си лягам,че съм ааадски изморена Tired Но реших да пиша на Жилина.
Жалина,мила,аз по принцип се въздържам от коментари за твоя мъж,макар,че до сега е имало доста неща,които са ме дразнели в неговото поведение.Извинявам се,че ще навляза в личния ти живот и ще си позволя да изкажа мнение за този човек,който на практика не познавам,но от това,което споделяш тук и от днешния ти пост,разбирам едно:Този човек не умее да те цени. NaughtyТи правиш такива жертви за него,а той все е недоволен.Понякога си мисля,че се отнася така с теб,защото ти го позволяваш.Но пък преди време ти каза,че си пробвала да му се сопнеш и става по-зле.Аз пук ще ти кажа,да пробваш пак......и пак,и пак и пак......И така докато разбере,че и ти си човек,със свои собствен характер и принципи и не би следвало да позволяваш на никого негативно отношение към себе си,още повече незаслужено такова и още повече в това ти състояние!Моля пак да ме извиниш за острия тон,както и това,че си позволих да коментирам! Peace
Бейб,сега прочетох и за твоя Shocked Честно казано изобщо не го очаквах това точно при вас.Помисли добре преди да вземеш каквото и да било решение.Възможно е да и ти да си казала някоя и друга дума в повече и с това да си предизвикала реакцията му.Съвсем не го оправдавам обаче. Naughty Никак,ама никак не му прави чест,още повече в този момент.Бъди спокойна,гледай си детето и остави останалото да се случи както е рекъл Господ! Hug
Jingle_Gill,писах че ти стискам палци,но докато си постна коментара ти вече роди.Честита ми бебка Моника!Да ежива и здрава!
Успех утре и на Гери Д и Агнес!!
Дени,нали се полагат 2 прегледа след раждане.Защо не отидеш да видиш какво се случва с тези конци?Те какво ти казаха?Ще се свалят ли или ще си падат сами?
Офф да ви кажа много е изморително това кърмене.С Аделина се храним по един час.Всеки ден след яденето си в 17ч не знам защо започва да плаче.Наядена е,защото виждам,че е изцокала всичко и от двете ми гърди,но продължава да плаче.Не иска да стои в креватчето си.Иска някой да я носи на ръце,а по възможност този някой да е майка й за да може да й даде и цицка,която тя блажено да смуче,успокоявайки се.

# 576
  • София, св. Троица
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА. ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!

Въпроси към ЛЛЛ:
1. Добре ли се движи Далия щом за 20 дни е качила 850 гр и 3 см?

2. Като почна да я кърмя от другата гърда започва да тече. Това представлява ли някакво доказателство че имам достатъчно кърма? Иначе гърдите спряха да самоотделят което ме радва че тези подплънки много ме дразнеха.

3. Далия през нощта ми прави големи интервали и ме оставя да спя - по 3 - 4 че и по 5 часа понякога. Но за сметка на това през деня е много активна и спи малко, буди се често и цока по малко. Понякога и през нощта яде само 5 мин и отнася плувката. Пък след това си спи пак 3 - 4 часа. Явно се е наяла ама знам ли?

4. Понеже я храня на поискване, но както писах тя през деня си иска и през час понякога. Въпроса ми е кога е правилно да предприема мерки и да разредя и дневните й хранения. Едва ли е нормално и след 6 месеца да си иска толкова начесто

5. Ето днес будува от 6 сутрина. Сега спи след като спа от 9.00 до 10.00 когато цокна 5 мин и заспа. Да видим докога. Та въпроса ми е - нормално ли е да будува към 6-8 часа за интервала от 6.00 до 22.00 (а сутрин понякога откарва и до 8.30 ако последно е яла към 4 - 4.30)?

6. Най дългото ни хранене е било около 25 мин и от двете гърди. Нямам идея колко изяжда. Често като изплюе зърно и устата й е пълна с кърма която изтича, защото тя не я е преглътнала. Сега като расте нали си увеличава и дозата и това пропорционално ли е на времето в смисъл:
има нужда от 70 мл и цока 20 мин
има нужда от 100 мл и трябва да цока 25 мин.
Питам защото тя по скоро си съкрати времето за цокане, но имам чувството че сега засмуква доста по силно и издърпва повече мляко т.е. за 5 мин може и да си изсмуква 70мл за които преди са й трябвали 20 мин. Има ли нещо вярно?

Станаха много въпроси и понеже доста ви тормозим ще се радвам да ми отговорите и с по едно изречение
Много ви благодаря предварително.

Здравей rosi.to,
1. По първия въпрос, няма какво да кажа, освен че е прекрасно   smile3521

2. Естествено е, докато от едната гърда бебето суче, от другата да изтича някаква количество. Това е в резултат на стимулацията, която оказва бебето и съответно хормоните, които задействат рефлекса на потичане и в двете гърди. При някои жени е по-силно изразено, при други не толкова или въобще не. Няма отношение към количеството, което можеш да правиш. Най-много кърма се произвежда в момента на кърмене. Ако майката следва потребностите на бебето и го кърми, когато и колкото то желае, не предлага други течности и храни през първите 6 месеца, бебето не употребява залъгалка, то това би давало адекватна информация на организма на майката за конкретните нужди на бебето във всеки етап на неговото развитие. Т.е. кърменето на поискване(след 6-тата седмица) може да гарантира достатъчно количество кърма за бебето.

3. Съдейки по наддаването, изглежда успява да се нахрани. Някои бебета наистина се хранят много бързо, освен това те растат, задобряват - стават все по-умели в сукането. Други бебета предпочитат да приемат по-малки количества храна, но на по-чести интервали и пак приемат нужното им количество кърма за денонощие. Ето защо е толкова хубаво, когато майката следва потребностите на бебето. Много майки споделят наблюденията си, че именно бебетата им показват, кога от какво се нуждаят и сякаш сами определят какво количество кърма да правят гърдите на мама.
Ако Далия също така пишка и ака редовно има около 5-6 напишкани пелени и около 3-4 наакани, активна е, когато е будна, кожата й е свежа, лигавиците влажни, то по всяка вероятност си набавя нужното количество кърма.

4. Прекрасно е, че следваш ритъма на Далия. HugПрез първите седмици и месеци, бебетата се развиват много бързо и съответно имат нужда от много калории, приети на чести интервали от време, тъй като все още стомахчето не може да приема големи количества). След време бебето става по-умело в сукането и започва да изсуква по-големи количества кърма за по-кратко време и само разрежда кърменията си. Peace В тази връзка също е добре да се следва индивидуалния ритъм на твоето бебе. Вие двете с Далия сте една уникална двойка и с ваши си уникални потребности и следването на установени от някого правила, може да не пасва на вашия ритъм. Peace

5. Всяко бебе има свой ритъм на хранене, будуване и спане - някои са по-активни, други по-поспаливи. Ако всички гореизброени признаци за здраво и добре развиващо се бебе да налице, то може да се предположи, че всичко е наред и естествено за Далия.

6. Трудно е да се предположи какво количество изсуква едно бебе да даден период от време. Изключително кърмените бебета се хранят по-скоро като възрастните – понякога повече, друг път по малко, понякога биха искали да правят по-дълги и успокояващи сукания, друг път нямат време да сучат и сякаш бързат за игра. Може би тези статии ще представляват интерес за теб Как се хранят бебетата и “Не може да е гладно. То току-що яде!”

Справяте се прекрасно и не се притеснявай от многото въпроси, ние сме винаги насреща.

bouquet

# 577
Jingle_Gill  -  честита дъщеря - да расте умна и красива и много обичана   bouquet

Гери - стискам палчета, всичко ще мине много добре  Praynig

Бейби - хич не си го слагай на сърце, аз вече на нищо не му се ядосвам на ММ....понякога даже ми е смешно, само ми се струва, че плаши гаргите, но понякога си казвам кога ли пък ще подаде това бракоразводно дето само ми го навира в носа - и си казвам - ми да го подава, аз не мога да го вържа с въже, освен да съм добра с него, друго не мога да направя. Simple Smile А ти наистина не се връзвай толкова много, знам, че се палим лесно, но трябва да сме по-силни от тях. И едно нещо - чувстват се най-зле като им го тикнеш в носа, точно когато се чувстват горди от себе си. Примерно тиха  и романтична вечеря и аз му казвам примерно, че ми е било много криво тогава, но съм му простила и го обичам много ....е няма такова на света - иска да потъне в земята. И тогава наистина разбира какво е направил...но трябва да мине достатъчно време и да се позабрави Simple Smile Но наистина при ММ помага, а имам чувството, че каквото помага при него, помага при всички  Laughing

# 578
Мерси на всички за пожеланията! Тази част е вече доста по- приятна. За съжаление обаче няма места на 12 етаж в МД в момента и съм на 7 мия. Бебето съответно не е при мен и ще я видя чак в 7 Sad
Дано да потръгне поне кърменето,това е по-важно!

Леко раждане без упойка май няма,но поне не беше секцио,по лошия вариант според мен.

Успех на всички останали! Simple Smile

# 579
  • София
Джингъл, честита дъщеричка!  baloni
Ха дано да повлечеш крак, и ние, очакващите, също да бъдем подканени от Природата да свършим с бременеенето! Надявам се на твоята лека ръка!  Peace
Не ми се вижда малка Моника, съвсем добре си е, браво на вас двенките!

Карли, честит син и на теб!  baloni
Браво, че излезе от нелегалност (ама аз си те подозирах, че вършиш разни важни дела  Mr. Green )
А каква е причината някои момичета да не желаят да бъдат вписвани на първата страничка?
newsm78

Агнес и Гери, с вас сме! Нека утре в Русе има две леки като перца раждания и дечицата ви се появят на бял свят здравички и спокойни! Hug

Джине, ти как си? Болките попреминаха ли? Ужас, доста си се стреснала днес... поздрави специално малката буйна феичка и дано вече сте забравили  Hug

Моето състояние е направо плачевно... Цяла нощ стоях със стегнат корем, един изпънат, ще се пръсне. А малкото рита, бунтува се, боли... само дето не може да види, накъде е светлината в тунела (нали е нощ  Laughing ). И днес изкарах един много активен и всъщност приятен ден, но пак - стеееегнато в областта на динката, а настроението ми е БЛЯК  Sick едно свадливо, гаднярско... Има една дума на английски - mood - много точна. Та целият ми mood днес един скапанярски... надявам се, че това е ПРИЗНАКЪТ  Praynig

Допълнително, имам чувството, че цял свят изведнъж се сети за мен и телефонът не млъква - всички ме проверяват... разсънуваха се изведнъж... абе, щом и бившият започна да ме сънува без корем и да иска отчет  ooooh! Ох, те хората от добри чувства звънят, но на мен ми е много нервно така - нали и аз чакам... пък на всеки трябва да рецитирам едно и също. Опитах да си зарежа телефона, ама пък се почна едно звънене по децата, по мъжа  ooooh!
Абе, от друга страна, сега като се замисля, и аз им правя така на бременните  Mr. Green Явно си получавам заслуженото сега.

Ники,  Hug А все пак, поизплакнато ли дават бебчето? Каква е целта на кожа-до-кожа? А таткото кога прерязва връвта - след края на пулсацията или в първите минутки?

Скреч, за каква водна пързалка ми говориш? Не е ли водите да изтекат преди започване на родилните контракции или в другия вариант - да ти ги пукнат в болницата?  Thinking На мен и двата пъти досега са ми ги пукали, изцеждали в легенчето, та никога не съм правила "водна пързалка"... Или и това се е променило сега и с напъните изтичат водите?  Thinking

Данче, ух, колко ми е познато това - дяволето да се върне под различна самоличност от бабиндом  newsm77 Толкова съм се ядосвала навремето: човек се труди цяла седмица да създаде някакви навици, да научи на самостоятелност, а там за 2 дни ти го връщат в изходно състояние - лигоч и три четвърти  Crazy Но открих един номер, бутонче, което натисках и стана супер бързо "превъзпитанието"  Peace Ето, ако искаш да опиташ. Ефектът е, че вкъщи много бързо децата си спомняха за всички правила и изисквания, наши си традиции и започваха почти моментално да се държат като хората. А там, при баба, отново се лиготеха, но само там Wink
Скрит текст:
При първия признак на лиготия вкъщи след бабиндом (а това ставаше обикновено още със събуването на обувките - чакат да бъдат обслужени от прислугата!), дръпвах една реч, все едно разказвам приказка. Но ги гледах в очите задължително, търсех техния контакт.
"Такааа, ти вече си си вкъщи. Помниш ли, че тук не е като при баба? Тук имаме едни правила, а в къщата на баба правилата са други. Тук всички сами събуваме обувките си и ги подреждаме на рафта. При баба винаги някой събува твоите обувки. Тук си лягаме винаги в 8 ч., гледаме Сънчо по пижама и с измити зъбки. При баба ти дават да лягаш еди-как-си и еди-що-си. Тук никой не използва лигави интонации и незапочва да реве, когато чуе думата "не". При баба най-добър резултат постигаш, когато заревеш за нещо и ти дават всичко, нали? Е, вече не си при баба, вече си вкъщи и моля те, спазвай нашите правила, както сме живяли весело и дружелюбно досега!"
Страаашно бързо върши работа  Peace А постепенно, може би за година, цялата тирада от дълга и подробна, се превръща само в "Здрасти, добре дошъл у дома! Вече си вкъщи, нали помниш, че не си у баба? Чудесно! Ще се радвам да се държиш както се държиш у дома, а като отидеш при баба - както там."

Бейби, аз нали работя с думички, та страааашно ме изкефи ето това твое творение, направо съм в екстаз!   Hands Clap
...Еми не е честно,кой каквото ще да го върти и суче.

Като казах суче,
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТКИТЕ ОТ ЛЛЛ :
...

А сега мога и за мъже да поговоря  Mr. Green
Бейби  Hug
Скрит текст:
Проблеми, обиди и скандали има и в най-добрите семейства...
Аз разбирам, че казаното от ТМ те е засегнало страшно дълбоко, мен също би ме обидило.
А също, подкрепям те в това да не му опростиш обидата лесно  Peace Така трябва да е - когато човек е засегнат наистина сериозно, трябва добре да го покаже. По този начин отсрещната страна се учи, кога и как да внимава, къде стъпва... и се старае да не нагазва повече в тези води. Но ти ще му простиш, аз зная. Малко нататък  Peace
Искам само да ти кажа да не се притесняваш.
Заплахата за насилие е много различна от самата проява на насилие. Грубо казано, има аналогия с поговорката "Куче, което лае, не хапе."
Мъжете, особено младите (като твоя) имат действителна нужда да проявят агресия. Тестостеронът в тях не спи, а и ние го ползваме  Mr. Green За съжаление, мъжете доста често не обмислят какво казват и също така, честичко си стоварват агресията на първия попаднал им под ръка... често това сме ние - женичките им, които все пак обожават  Laughing
Просто това е била една проява на агресия на ТМ (не е задължително да е била насочена към теб, може нещо/ някой друг да го е притистискало повече. А и, като казах 'тестостерон' - напълно е възможно моментната липса на секс да е натрупала такъв, и само това да е). И всъщност, хубаво е, че тази агресия е била изразена единствено с думи. Той ти е дал знак (освен, че си е сипал мед на душата да те обиди  Mr. Green), казал ти е: "Внимавай в този момент с мен, ама много внимателно внимавай. Толкова съм напрегнат, че мога да свърша това-и-това." Казал го е по неподходящ начин просто. Сигурно вече горчиво съжалява, де  Peace
А и ти не си останала по-назад  Mr. Green С твоите заплахи (пък и нападки към майка му) си похвърляла камъни в градината му със също толкова настървена сила  Laughing Е, това е твоята проява на агресия. И ти си изпитала нужда да отприщиш някой удар към него. И него го боли от това, имай предвид  Hug
Желая ви бързо, дано да е още утре, да закърпите нещата  Hug
Вие се обичате, просто сте имали леко... животински момент.
Съветът ми е единствено добре и подробно да си поговорите за това, което сте си казали, преди да се гушнете и просълзите  Hug
И помни - това, че е казал, че ще те удари, далеч не значи, че ще го направи!

Жалина,
Скрит текст:
Първо, не се притеснявай, че тук ни обременяваш (допълнително  Mr. Green ) с твоите проблеми - било то родилни, или съпружески. Който не желае, той не чете. Но особено когато човек е сам, е много по-правилен вариантът да сподели някъде терзанията си, отколкото да ги трупа навътре - вторият вариант докарват отвратителни бомби, и то неизбежно.
И ти самата сигурно виждаш, че само като напишеш нещо, някак душата вече олеква. Дори и никой да не отрази.

Аз продължавам да виня ТМ в много. Ама какво значи - тежко му било, трудно му било, той милият викал жена си при него, а тя, шматката не отишла, пък сега недоволна от отношението му?! (Джине)
Първо, за тежкото. Сега. Животът по принцип е тежък. Ама кое му е толкоз тежкото на 5 минутки еякулация  Thinking И взетото решение за бъдещ наследник. Кое му е трудното? И като се постави на везни с тежестта на бременността, хормоналния взрив, повръщането, киселините, контракциите, тревогите за множеството опасности, които съвременната медицина открива, надебеляването, подуването, приема на множество препарати и лежането по болници, а после - родилните болки и препятствията на кърменето....
Така. Според мен, на всеки един съпруг се дава уникален шанс да покаже и докаже своята любов, ласка и мъжественост именно по време на бременността на жена му. Оказването на подкрепа при нас, жените, е предимно емоционален жест. А когато (било то необмислено) ти редовно нараняваш едно ужасно беззащитно с бременност същество, това е... всичко останало, но не и мъжко. Не е любовно. Не е и достойно.
(Аз, например, никога няма да забравя картината, която изникна пред очите ми (един от малкото пъти, когато съм сълзяла във форума ни):
Жалина, зарязана разплакана в парка, вероятно на пейка, след шумни обвинения в тъпота, че е объркала  датата си при гинеколога... Баси...)

А ако говорим за разстояния... кой при кого не отишъл... договорката в края на краищата я има. Но нека помним, че не само едната половина от семейството има право да гради кариера, да използва шансовете си в живота, но и другата има същите права - на професионално развитие, материален стремеж и душевен комфорт. И не може да се каже, че от едната страна на скайпа на един му е тежко-мъка-мъка, а на другия - цветя и рози (от Борсата  Mr. Green ). Колко малко е нужно само: 4-5 мили думи на ден: "Зная, трудно ти е, на мен също. Но скоро ще свърши това и ще сме заедно отново."

Скрит текст:
Следва продължение, тъй като не се скри целият текст накуп:

Жалина, Гифт ти е казала много правилни неща. Подкрепям напълно това й виждане, затова ще копирам отново:
"Извинявам се,че ще навляза в личния ти живот и ще си позволя да изкажа мнение за този човек,който на практика не познавам,но от това,което споделяш тук и от днешния ти пост,разбирам едно:Този човек не умее да те цени. NaughtyТи правиш такива жертви за него,а той все е недоволен.Понякога си мисля,че се отнася така с теб,защото ти го позволяваш.Но пък преди време ти каза,че си пробвала да му се сопнеш и става по-зле.Аз пук ще ти кажа,да пробваш пак......и пак,и пак и пак......И така докато разбере,че и ти си човек,със свои собствен характер и принципи и не би следвало да позволяваш на никого негативно отношение към себе си,още повече незаслужено такова и още повече в това ти състояние!Моля пак да ме извиниш за острия тон,както и това,че си позволих да коментирам!

И да кажа нещо и от мен, без да искам да те обидя.
Има един такъв синдром в отношенията на съжителстващи хора (могат да са двойки, а могат и да са при кръвни роднини) - на садиста и мазохиста. Те се хранят един от друг и могат мнооого дълго време успешно да съществуват съвместно.
Само това ще кажа. Ако искаш, поразмисли се над това.  Hug

# 580
  • София
Искам да попитам ЛЛЛ когато слагам малката на една страна да кърми (никога не успявам да й долепя коремчето до мен), долната ръчичка къде трябва да бъде, за да не я притиска малката? newsm78 После цялата е червеничка и смачкана, нещо не правя както трябва.

Гушка те с нея. Можеш да ѝ поставиш ръчичката под гърдата ти така, че да сочи или нагоре към главата ѝ или назад към гърба ти. Докато суче, ако "прегръща" гърдата с горната си ръка, така си представи ръката отдолу.

( Или изчакай да родя и ще пратя снимка  Laughing )

Скреч, ти още ли мътиш?  Shocked За запушването на каналчето, намира се на лявата гърда, отдясно на зърното. Пробвах под душа, не се получи. За раничките, паднаха коричките, но зейнаха едни такива като прорези под тях, някой се поизглагиха, но други си зеят така. Ползвам силиконово зърно, защото той много силно захапва. Понякога на няколко пъти правим засмукването, защото Юли е лакомичък и усети ли гърдата и захапва от раз. За болката в гърдите, усещам я вътре, най-вече от под мишницата надолу, това е след като изцоца всичко (вече имаме такъв момент, кърмата ми намаля). Гъделичкане има, когато кърмя, усещане как кърмата слиза към зърното, ако не греша, това е. Следя се да няма избледняване на ареолата, както и за ранички в устата на малкия (това го помня от една лекция на ЛЛЛ), дано не се случи  Praynig Надявам се да забележа, ако има нещо, защото съм с много светла кожа и може да ми убегне, не дай Боже!

Да, явно щерката не бърза да става кърмаче Simple Smile
 А дали правилно разбирам, че това предполагаемо запушване не се влияе нито от топъл душ, нито от масажи и кърмене и топчето си стои там без да изчезва? А болезнено ли е? Твърдо и неподвижно ли е или меко, гладко и може да се движи при избутване?
 Най-добре мамолог да се изкаже по въпроса. А след диагностицирането, можем да дадем насоки за кърмене и справяне с този вид образувания.

А щом раничките по зърното са отворени, тогава хигиената е малко по-различна. Въпреки, че миенето на зърната не се препоръчва по принцип, в случая не е лоша идея. Но измиване само с вода след кърмене. И внимателно подсушаване без триене. След това намазване с крем за зърна (ако ползваш). И отново въздух, честа смяна на подплънките, а по възможност и те да нямат найлонов гръб. Стерилизация на силиконовите накрайници след всяко кърмене

ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТКИТЕ ОТ ЛЛЛ :
Йоан днес спа доста следобяда,гърдите ми бяха напрегнати,та се изцедих.От едната гърда излезе по-голямата част от количеството(изцедих общо 60 мл),а от другата доста скромно.Това нормално ли е?След изцеждането гърдите ми изглеждаха много зле-меки и увиснали като пран килим.Това е знак,че съм изкарала всичката кърма нали?

Да, нормално е. Много жени, особено ако цедят, разбират, че една от гърдите им отпуска по-лесно млякото от другата. Възможно е също едната гърда да произвежда повече мляко от другата, ако бебето има предпочитания към нея заради по-силна/по-слаба струя(обикновено това е "по-лесната" гърда). Но ако гърдата, от която си изцедила по-малко мляко, ти е било трудно да цедиш, това не значи, че и на бебето му е трудно. То може да изсуче повече, от колкото ти си успяла. Ако не се получава осезаема разлика в гърдите (което е само естетичен проблем), не е проблем. Ако теб те притеснява, можеш да опиташ на всяко кърмене да започваш първо с "трудната" гърда.
 Щом гърдите са меки и спокойни, това значи, че си изцедила достатъчно, за да се водят "празни", но гърдите никога не могат да бъдат празни. Те произвеждат постоянно мляко и в тях винаги има малки запаси, които нито помпа, нито бебе могат да изкарат.
 Това са само любопитни факти, от тази информация не следва да започваш или да спираш да правиш нещо по-различно от това да се наслаждаваш  на кърменето  Peace

# 581
  • София
Sandalka, варианти всякакви - може да се спука и да изтекат, а след това да почнат контракции. Може да се спука, но да изтичат по малко, ако бебето е запушило. Може да се спука след като са започнали типичните родилни контракции. Може да ти го спукат когато вече има родова дейност и по всяко време до края. Може до последно да си седи здрав и чак след пълно разкритие да се спука. Може да се спука при напъните чак. А може и да не се спука, а бебето да се роди заедно с мехура  Grinning
 На мен първия път ми се спука спонтанно непосредствено преди напъните при пълно разкритие, втория път ми ги спука акушерката, отново при пълно разкритие.
 Аз не искам раждането да започне с пукане на мехура, защото по-лесно се получават инфекции. Пък и ако изтичат по малко, добре, ще останат и води за бебето (да се измуши по-лесно с тях), но ако ми изтекат много, тогава не ми се ражда "на сухо". И третия недостатък, който ме отказва от такива пожелания е, че много лекари нямат нагласата да чакат, а предпочитат да предизвикат раждането(освен, че по безброй пъти проверяват за разкритие и могат точно те да вкарат инфекцията). А мен ме е шубе от предизвикано раждане.

Който излъга, че от чистене се предизвиква раждане, да си признае  Crossing Arms Чистих цял ден и нищо. И сега какво - чистих на залудо   Whistling Болки имам всякакви, но не и контракции.
 Спекулации имаше и за храните - коя предизвиквала раждане. Аз не ги запомних, за това ометох всичко от хладилника  Mr. Green . Да съм сигурна, че съм поела точната.
 И понеже се разочаровах, няма да ви повярвам за секса. Да не би да се окаже, че пак се потя напразно  Whistling

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 02:27 от skrech

# 582
Сандалке -
Скрит текст:
благодаря ти мила, за хубавите думи  ooooh! Всички сте прави напълно, а най-важното, до което аз сама си стигнах е, че тоя човек изпитва страх, чисто и просто страх....в най-чиста форма. Не, че мен не ме е страх, но него просто го тресе яко! За заминаването там - сега, известно време след всичко се оказва най-доброто решение, че останах тук, защото точно около термина той се мести в друг град,сменя работата, всичко и ако и аз бях там щеше да е много, много трудно. За това той нищо не може да каже и знае, че съм права. Но всички лишения си ги изтърпях аз. Сега махам с ръка и да става каквото ще, наистина има едни граници, в които вече не може да се прощава, а просто престава да ти пука. Ето сега ми звъни, защото няма на кого другиго, но просто на мен не ми трепва сърцето - а, само то си знае вътре какво му е Simple Smile Надявам се да се оправят нещата след това, да се почувства и задържи като мъж след появата на бебето, ако не - еми изходи има много! Simple Smile
skrech - не пропускай най-приятната част де!  luvbed
Сандалке - и на мене така ми звънят да ме проверяват, изнервящо е доста, но хората се вълнуват. Май най-изнервящото е да ти звънят хората, които цяла бременност не се обади и сега бам на края - кога чакаш, какво става ...и всеки път едно и също - добре съм си! Сега поне не могат да избягат и ще се навърволят едни гостита - аз на всички им казвам - ами хайде да се видим, още не съм родила и те хората са  - амиии добре, хайде но нека не е утре примерно(за тези, които не са ми звъннали един път през бременноста) А иначе моята тактика е - изключвам си звука и просто не вдигам като не ми се говори, да се почудят малко Simple Smile

# 583
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Jingle_Gill, честита рожба! Да ви е жива и здрава  Hug

# 584
Jingle_Gill да ти е жива и здрава Моника, и все така да те пази  Wink Виж обаче как ти се размина това предизвиканото раждане, браво на детето, и на мама  LaughingИ днес сънувах коя е наред, ха дано да съм познала и днес, ама ще кажа следобяд, да не разваля магията  Laughing
Джина така са децата, днес разцепена устна, утре ще е главата, само живи и здрави да са, другото ще мине  Hug
Теди честито ви изписване, дано все така кротичка да е вкъщи.
Дени вземи питай някой доктор, кога ще падат тези конци, те паднат ли гаранция ще се чувстваш мноого по-добре  Hug
Гери, Агнес няма страшно, стискаме ви палчета  Hug
Бейб дано е било нещо моментно, то е ясно, че целият ви живот се е променил с идването на Йоан, иначе на думи всеки го докарва, успокойте се и премислете нещата, не е сега момента да се взимат такива кардинални решения  Hug
Гифт ми те бебетата са така, не винаги плачат само за ядене, а защо не пробваш със залъгалка? Лошо, лошо ама пък да ползва теб за залъгалка ми се вижда по-лошо  newsm78
Жалина аз пък ще ви кажа, като по-препатила от вас, че където има дим има и огън, ако престанете да се карате, това значи, че просто не ви пука един за друг, е тогава вече наистина става лошо  Naughty Щом си имате моментите с вечерите и т.н. екстра сте си  Hug
Сандалке от 3-4 дни това и аз се чудя, какво се крият от първа страничка? Щото нали се с никове, не всеки знае коя съм в реалния живот, по-скоро бих разбрала, ако се крият във ФБ, та ме гложде любопитството  Laughing Това с бившият ме разби просто  Laughing
Скрит текст:
Ако щеш вярвай ама светът нали е много малък, предната седмица достигна до моите уши, че в семейството на бившия се носи слуха, че майка му е починала защото разбрала, че съм бременна  #Crazy Знам, че не ме обичаше ама това пък ми беше  Sick

За водите, никой нищо не ми е пукал, принципно предният пък, ме бяха зарязали на произвола на съдбата, щото съм нямала избран лекар и съм г-жа никоя, та я карах съвсем като по учебник, сега виждам, че много за това си мечтаят, ама то да си кажа след първите 5 часа, си мечтаех за система да приключвам по-бързо. Първо са контракции, почти накрая изтичат водите, и после напъните, изобщо господ си ме е пазил, дано и сега така  Praynig
Ники е няма ли неонатолог или педиатър, първо да прегледат бебето пък после да го дават, знам ли  newsm78
Скреч аз откога ви разправям, че от чистене и разходки файда няма  Joy

Общи условия

Активация на акаунт