С какво ви дразнят снахите

• 49 849
  • 613
  •   1
Отговори
# 255
Силни думи от човек, който от сега не харесва две годишната си снаха...

Щеше да е смешно ако не беше тъжно

Peace

Лизет, залужаваш снаха, която да ти покаже откъде изгрява слънцето и кой е по-по-най (със сигурност след време за сина ти това няма да си ти)
Даже леко ме е яд, че не мога да съм ти снаха, да те видя колко си отворена  Crazy Wink
В твоя случай със сигурнот ще важи поговорката Каквото повикало, такова се обадило

# 256
Ами така де! Първо да се женим пък после да искам да живеем самостоятелно, ли?! И като нестане? Развод? Нали за това хората живеят заедно и се опознават! Решихме, че ще сме заедно завинаги! Това не е ли достатъчно за да се отделим и да бъдем семейство?! Подписа какво променя? Той е най-лесното нещо! Обичахме се и нямаше да останем без брак! Но той не промен нищо, освен статуса!
Със сегашния ми мъж и бъдещ татко на детето ми също нямаме брак! Но сме самостоятелни и се разбираме прекрасно. Въпреки, че детето е планирано и желано, не виждаме причина да се женим.
Истинското семейство не го прави подписа, а детето! Това скрепя двете части в едно цяло!

# 257
Ами така де! Първо да се женим пък после да искам да живеем самостоятелно, ли?! И като нестане? Развод? Нали за това хората живеят заедно и се опознават! Решихме, че ще сме заедно завинаги! Това не е ли достатъчно за да се отделим и да бъдем семейство?! Подписа какво променя? Той е най-лесното нещо! Обичахме се и нямаше да останем без брак! Но той не промен нищо, освен статуса!
Със сегашния ми мъж и бъдещ татко на детето ми също нямаме брак! Но сме самостоятелни и се разбираме прекрасно. Въпреки, че детето е планирано и желано, не виждаме причина да се женим.
Истинското семейство не го прави подписа, а детето! Това скрепя двете части в едно цяло!

Това не е така мила. Брак без официален подпис няма. И никакво дете семейство не прави.
Ако беше така сигурно по сто брака вече имаме със щерка ми. Joy
Това обаче е съвсем различна тема.

# 258

Това не е така мила. Брак без официален подпис няма. И никакво дете семейство не прави.
Ако беше така сигурно по сто брака вече имаме със щерка ми. Joy
Това обаче е съвсем различна тема.

Искаш да кажеш, че имаш по 100 деца ли?! Аз изобщо не казвам, че имам брак, а семейство! За мен по-важно е да имаме дете, отколкото подпис.

# 259
Няма семейство без брак. Имаш гаджалък и извънбрачно дете. Това искам да кажа.

# 260
Бих казала, че в 99% от случаите, когато двете поколения живеят заедно, виновен е синът. Освен ако, милия, не е заврян зет  Laughing

Е, да, надали той се дърпа да не живее при мама, а жена му го дърпа натам. Laughing
Въпросът е защо мамите не изразяват недоволството и несъгласието си пред синчето, а обвиняват или се настройват срещу снахите...
Този въпрос се решава много лесно, бързо и кардинално.    Grinning   Точно както аз направих.
Синовете ми отсега знаят, че аз със снахи в една къща не мога да вирея.Т.е., намерят ли любовта на живота си и решат ли да се събират, знаят, че няма да е у дома.
Освен в много, много, много изключителни случаи.    Laughing

# 261
Няма семейство без брак.

Laughing

Голям бъзик е с тебе, честно!

# 262

Различни гледни точки. За мен няма семейство без дете. Познавам "семейсво" с брак, но без дете, защото им е рано (на около 40 са). Нямат общи теми, нищо не ги обединява, вечер не си говорят когато се приберат от работа (знам го, не го предполагам), спят в различни стаи... Голямо семейство са! Знам, че са някакво изключение в пейзажа, но има ли смисъл съквартиранти да се наричат семейство само заради подписа. Все пак аз визирам семейството като нещо повече от термин за административна единица.

# 263

Различни гледни точки. За мен няма семейство без дете. Познавам "семейсво" с брак, но без дете, защото им е рано (на около 40 са). Нямат общи теми, нищо не ги обединява, вечер не си говорят когато се приберат от работа (знам го, не го предполагам), спят в различни стаи... Голямо семейство са! Знам, че са някакво изключение в пейзажа, но има ли смисъл съквартиранти да се наричат семейство само заради подписа. Все пак аз визирам семейството като нещо повече от термин за административна единица.

Има лоши семейства. (и не са изключение, а правило). Но са семейства. А без подпис семейство няма. Пред хората и обществото както и пред закона вие сте никои. Дори пред самите вас си сте никои колкото и да не си го признавате.

Говоря ти от опит защото си млада. Ще го надживееш и ще разбереш че си имала едно голямо нищо.

# 264
Аз пък си държа на брака,не от илюзия че така ще ме обича вечно или пък аз него.Просто тук ако тръгне да ме изоставя,а аз съм примерно жертвала това онова за децата - ще е длъжен да ми плаща и да плаща на децата си.За България единствения плюс на това да сте женени,че можеш да му станеш наследник.Иначе всички можем да видим темата за самотните родители,където майки плачат за скапания БНД ,койт не стига че не иска да си вижда децата,ами и не плаща или пък някакви мижави 60 лева.

Та ако бях в България,не би ми било чак такава болка да се женя.Тук си носи реални активи да си женен - просто не можеш току така да се окажеш без нищо ,с празни ръце  и бащата да си изтрие ръцете и да изчезне.

# 265
  • Варна
...А без подпис семейство няма. Пред хората и обществото както и пред закона вие сте никои. Дори пред самите вас си сте никои колкото и да не си го признавате.

Говоря ти от опит защото си млада. Ще го надживееш и ще разбереш че си имала едно голямо нищо.

Глупости!!!  ooooh! Ама пълни...

...За мен няма семейство без дете....

А ако детето просто не идва, въпреки че е желано? А ако никога не дойде? Развод ли е решението???

# 266
Лизет,  има постове, в които си много права, но това тук е пълна глупост.

# 267
...А без подпис семейство няма. Пред хората и обществото както и пред закона вие сте никои. Дори пред самите вас си сте никои колкото и да не си го признавате.

Глупости!!!  ooooh! Ама пълни...
А ако детето просто не идва, въпреки че е желано? А ако никога не дойде? Развод ли е решението???
Ама как ще са глупости, вкарайте малко акъл! Значи ти пред обществото заявяваш "ние сме семейство", ерго вие сте СЪПРУГ, СЪПРУГА и евентуално ДЕТЕ. Извън семейството сте някакви си там. Като съпрузи и нечии деца имате права - извън това положение нямате права, ерго - вие сте никои. Моля, да не се чете отново буквално. Ако не ме разбирате, питайте, не се опитвате да разсъждавате и да се правите на обидени.

# 268
Mtve, някои хора съзнателни избират да нямат деца. Тези твоите познати може би си имат друга приЧина която не искат да споделят.
Аз съм за брака с подпис, но ако на друг другия вариант му допада повеЧе ок.
ИнаЧе темата беше за снахите, но обхвана готвенето, съвместното съжителство, брака и децата  Mr. Green

# 269
Защо ако реши да "се натресе у дома със сина ти и нямат намерение да се отделят", ще те дразни снахата, а не синът ти  newsm78
Тя надали сама с огромно желание ще дойде у вас, че да се подлага доброволно на твоя сърдит поглед и неодобрение. Сърди се на сина си, че не би могъл да й осигури собствен дом и ще се налага тя да те търпи  Crazy
Като гледам как си настроена още от сега да не си й "детегледачка", дълбоко се съмнявам, че ще пририта да си остави детето на някой, който няма желание  ooooh!

Темата се казва: С какво ви дразнят снахите, а не с какво ви дразнят синовете ви? За него ще кажа, когато някой пусне тема. Тъй като нямам снаха, отговарям хипотетично какво би ме дразнило.
Що се отнася до това, че снахите, горките, никога доброволно не се заселват за постоянно в  къщата на ужасната свекърва, бих попитала защо тогава толкова много млади семейства живеят с възрастните? Аз дори познавам семейство(отдавна не са млади), които при наличие на 2 свободни апартамента се натискат в дома на родителите(в случая тъща и тъст, тъй като свекървата и свекъра вече не са живи), та ще се налага да бъдат подканени да напуснат, защото сами очевидно няма да го направят. За гледане на деца пък...току-що разглеждах снимките на едно детенце, отглеждано от баба и дядо на 150 км от мама, заета един бог знае с какво, нито работи, нито учи....... ooooh! Във форума е едно, в живота малко по-различно.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт