С какво ви дразнят снахите

• 49 743
  • 613
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
... Поне в някои отношения това, какви ще станат децата ни, си заиси от нас.

Ама само в някои отношения...
Съдя по мен и брат ми. Гледани сме еднакво, с еднакво отношение към двамата от майка ни, но сме коренно различни. Той е на 32, ерген, мисли само за гъза си и нищичко не го интересува. От сега ми е заявил, че ако се наложи майка ни да се залежи, на него да не разчитам... Ще я пращал в Старчески дом и толкоз. Да подчертая, че майка ми си е в добро здраве и няма такива наченки (дано и да няма...  Praynig). Той просто живее в един град с нея и понеже аз съм на 350 км. явно се страхува, че ще трябва да поеме цялата тежест един ден.
Не съм го питала има ли представа за какви цени става въпрос... Струва ми се пошло да се обсъжда такъв въпрос, при положение, че жената си е жива и здрава!

И това не е сигурно...
Имах бивше гадже, чиито родители бяха толкова прекрасни, възпитани и умни хора, че след неговите пристъпи на агресия, простащина и цинизъм, майка му ми заяви, че най-вероятно са го сменили в Родилното! През сълзи жената ми разказваше, че прилича по характер на дядо си (баща и) и колкото да се опитвала да изкорени това, не се е получило!
Да подчертая, че жената има и друг син, с две години по-малък, който няма нищо общо с Бившичкия...

# 361
  • Бургас
Вземеш ли гените на някой роднина-тъпанар, родителите ти ако ще да са гении в областта на социалната педагогика - все тая. Не подценявам, разбира се, силата на възпитанието, но има една приказка "Кръвта вода не става".

Кали, брат ти явно още от сега пълни гащите от страх, че ще трябва да гледа майка си.
Следващият път, като ти заяви, че няма да помага в грижата за майка ти, му кажи да не чуди някой ден защо няма наследство за наследяване.

Между другото не е лошо родителите да преценят децата си, защото не е честно едното ти дете да се чуди кой път да хваща - теб ли да гледа или собствените си деца, вкл. да ти помага финансово, а като умреш утре, другото ти дете, което въобще не те е погледнало,  да се нареди на опашката да наследява имоти  smile3508

# 362
Цитат на: miss july link=topic=728014.msg25684648#msg25684648 date=137397221

[quote
Добре де, какви са тези родители, които дундуркат едното дете, а другото не само, че се оправя само, ами и че търсят него като стане напечено.
Как какви? Такива като моите, знаеш ли колко са много?
Цитат
При нас е точно така. Мъжът ми цял живот се е грижил сам за себе си, а деверът /който е на 27г. и не знае какво е работа/ си живее при мама и тати  /въпреки че не искат, но "не можели да го изгонят"/.
Laughing Е, много прибързваш, моято сестра е на 50 и си живее така, че и семейството си довлече там, ти още на 27-годишен правиш въпрос...
Цитат
Смятам като се върне свекърът от чужбина да си проведем един разговор, защото няма да стане така да си дели децата.
Въх, недей! Stop И аз рекох да задам такъв въпрос преди 10 години и ме изкараха каква ли не, алчна за имоти и облаги, подла и завистлива, брррр....що ми трябваше? ooooh!

Не може единият да обикаля плажовете и дискотеките, докато другия бяга по болници и се чуди кой път да хваща. И то не само той, ами и аз - дето тези хора са ми никакви и не съм им длъжна с нищичко.
Цитат
Като смятат да дундуркат онова ла*но да се обръщат към него за услуги и за гледане.
Ааааа, тук не си познала! Длъжна ще си до гроб. Сестра ми живее там, но аз съм длъжната. И моят мъж, че нейният нищо не умеел Rolling Eyes

П.П. Моля се някой ден сина ми да не прилича на девера, щото иначе дупе /и банкова сметка/ да ми е яко.

Mr. Green

# 363
  • Варна
Вземеш ли гените на някой роднина-тъпанар, родителите ти ако ще да са гении в областта на социалната педагогика - все тая. Не подценявам, разбира се, силата на възпитанието, но има една приказка "Кръвта вода не става".

Кали, брат ти явно още от сега пълни гащите от страх, че ще трябва да гледа майка си.
Следващият път, като ти заяви, че няма да помага в грижата за майка ти, му кажи да не чуди някой ден защо няма наследство за наследяване.

Между другото не е лошо родителите да преценят децата си, защото не е честно едното ти дете да се чуди кой път да хваща - теб ли да гледа или собствените си деца, вкл. да ти помага финансово, а като умреш утре, другото ти дете, което въобще не те е погледнало,  да се нареди на опашката да наследява имоти  smile3508

Абе да ти кажа, ние нямаме кой знае какви имоти за наследяване...
Има една къща, която в момента дори не става за обитаване. Готви й се ремонта от около две години, но скъпия ми брат все не намира време да свърши каквото се иска от него...
Пък и аз никога няма да му кажа такова нещо, защото съм възпитана, че имоти в гроба не се носят и е под достойнството ми да заплашвам с това...
Плюс това той познава майка си и знае, че каквото и да направи, тя никога няма да го лиши от наследство, колкото и мизерно да е то!

# 364
  • Бургас
Кали, шегувах се за това с имотите.
То какво да се занимаваш с такива хора - то животът ще ги оправи тях.

# 365
  • Варна
Кали, шегувах се за това с имотите.
То какво да се занимаваш с такива хора - то животът ще ги оправи тях.

newsm10

# 366

После ние сме били кофти свекърви  ooooh!
Дали някоя е змия гадна и с изгнила душа понякога е въпрос на субективно отношение и лично мнение.

Моля се само пътищата ни да не се пресичат...че тогава ще видиш ти сватята к'ва ще ти е Twisted Evil че само като те чета и приготвям бойкота...ти още от сега си отписала снаха си ужас  Sick

# 367
  • Бургас

После ние сме били кофти свекърви  ooooh!
Дали някоя е змия гадна и с изгнила душа понякога е въпрос на субективно отношение и лично мнение.

Моля се само пътищата ни да не се пресичат...че тогава ще видиш ти сватята к'ва ще ти е Twisted Evil че само като те чета и приготвям бойкота...ти още от сега си отписала снаха си ужас  Sick

Явно ме бъркаш с някоя.
В няколко поста съм писала, че е тъпо да не се разбираш със снаха си просто за да следваш презумпцията, че снаха и свекърва трябва да се мразят. На няколко места съм писала, че бих помагала на семейството на детето си /било то момче или момиче/ и бих приела всяка жена стига сина ми да е щастлив с нея, да се разбират и пр. Дали аз лично ще я харесвам е друго нещо. Ако не я харесвам просто ще гледам да се виждаме по-рядко и заради сина си ще се държа възпитано с нея. Достатъчно интелигентен човек съм, с професия и без много свободно време, за да се занимавам да сплетнича и да тровя живота на някакво девойче, дето ми е на половината на годините.

# 368
Дано не забравиш думите си след време...

# 369
  • Бургас
Много обичам по форумите като те изкарват някаква каквато и през ум не ти е минало да бъдеш, пък камо ли да си или да ти приписват думи, които не само, че не си си помислила, но и не си написала. Интерпретациите са право на всеки, но наистина не е приятно да слушаш и четеш неща за себе си, които нямат нищо общо с истината.
Евита, така си ме разбрала - ок. След време никой не може да гарантира какъв ще бъде, колко ще го очука живота и какви ментални промени ще претърпи.

П.П. Сега като се замисля най-добрия приятел на мъжа ми е имал доста ужасни приятелки, с които съм се държала добре, заради мъжа ми и защото не съм искала да обтягам отношенията между двама приятели. Пък какво ли остава да не се държа добре със снаха си, щом го правя заради сина си и заради това да имаме добри отношения с него.

# 370
Много обичам по форумите като те изкарват някаква каквато и през ум не ти е минало да бъдеш, пък камо ли да си или да ти приписват думи, които не само, че не си си помислила, но и не си написала. Интерпретациите са право на всеки, но наистина не е приятно да слушаш и четеш неща за себе си, които нямат нищо общо с истината.
Евита, така си ме разбрала - ок. След време никой не може да гарантира какъв ще бъде, колко ще го очука живота и какви ментални промени ще претърпи.
Е,ти пък Мис Юли какво очакваш тук? Ти си казваш нещо за себе си ,какво правиш и мислиш ,но все се намира някой ,който да ти обясни какво всъщност си и какво правиш.Ето и трол ме изкараха ,защото съм като на твоите мнения ,но нейсе. Hug

# 371
То се видя, че в темата пишат предимно снахи. Хайде разкажете честно с какво усетихте, че подразнихте свекървите! Влезте в темата!
Аз моята свекърва сигурно съм я подразнила с това, че не съм ходила при нея  4 дни, а сме в съседни жилища. Правим ремонт, имам много работа и нямам време да я навестя.
А със снахата по същата причина пак почти не се виждаме и не сме се дразнили взаимно.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 10:13 от K.A.G.

# 372
Хайде разкажете честно с какво усетихте, че подразнихте свекървите! Влезте в темата!

Честно!  Със заинатяването да готвя мусаката, както на мен мен ми харесва.  Grinning  И с девисила в супата.

# 373
Заедно ли живеете?  Моят принцип е всеки в неговата кухня, но когато се налага съвместно съжителство този , който готви преценява какво и как да го сготви. Другите сядат наготово и затова ядат и хвалят готвачката.

# 374
  • Бургас
Хайде разкажете честно с какво усетихте, че подразнихте свекървите! Влезте в темата!

Аз вече си казах по-назад в темата с какво мисля, че дразня свекървата:
"Аз си мисля, че ако свекърва ми е надразнена от мен за нещо /въпреки, че никога не е давала индикации, че я дразня, а даже - напротив/, бих заложила на:
1. Това, че съм отракана, докато тя е като подлога на всички, мълчи и думата й не се зачита за нищо и може би малко завижда, че сина й ме уважава, а нейния мъж - не.
2. Може би понякога се дразни, че съм прекалено откровена и честна и всичко си казвам.
3. Може би се дразнят, като им кажа да си гледат старините и да не харчат толкова за глупости /образно казано/. Принципно нямам право да се бъркам във финансите на никого, но от друга страна ако някога загазят с парите, ние ще им сърбаме попарата.......................както и стана 6м. по-късно след този мой съвет."

Общи условия

Активация на акаунт