Пелени и гащички за многократна употреба 10

• 29 878
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
celika аз ги разкопчах още лятото, а дребния направи годинка на 20 септември и не е много пухкав тежи 9кг и половина. Даже сега се чудя дали не му стягат че понякога се отбелязват ластици ама по широко немога да му докарам иначе му лопат на кръстчето Simple Smile

# 601
Здравейте, одавна се каня да се запиша тук  Simple Smile
Имам някои въпроси....

От предния период с пелени  Simple Smile имам тотс ботс бамбукови, на които подложките им вътре се закопчават с копче, а иначе са с велкро. С времето са станали доста груби. Котката Марта   bouquet ме светна, че това е от отлагане на препарат и трябва да се пуснат без препарат. Пелените не са при мен, за да пробвам каквото и да било, но ако някой има опит как мога да ги направя отново меки, моля да сподели, а като дойдат ще докладвам.

Тъй като имам само по-големия размер си мисля дали не мога да си купя отделно само гащички (примерно плетените на дисана) и  да си ползвам подложките с копчетата докато бебето порасне? Или няма да ми се получи?   Rolling Eyes

# 602
  • Варна
Ползвам снапи с конопени прифолди. Не съм имала никога проблем с него, а бебето ми определено не е от кротките Simple Smile

Иначе по темата как да не се омазват кавърите:

Мисля да пробвам префолди със защитни гащички, както е показано на клипчето. Идеи, какви да си взема? Също така, откъде купувате цветен тензух и какви размери за 8-9 кг. бебе?
В момента ползвам джобове и една част ми протичат и много се дразня.

Ох, вече съм ви питала, ама кой да прочете. ooooh!
Може само за тензух да споделите.

# 603
Тензух препоръчвам такъв: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/s/ref=is_s_ss_i_0_12?k=junior+joy+ … efix=junior+joy+m
За 2 г. ежедневно пране не е мръднал.

# 604
Само да се влюча, че нашият юнак чукна 4 кг и от днес съм го метнала на многократните. Ако имам засечки, ще пиша  Hug

# 605
Шанта, от сушилнята пелените излизат меки.
Тензухени пелени аз имам на Кико (жълти, зелени и оранжеви), които са се свили до прифолди, но ми вършат чудесна работа. Те са си с идеалния размер за 9 кг бебе. За сгъване на правоъгълник имам предвид.  Имам и на Имсе Вимсе (жълти и зелени).  Те пък станаха почти еднаки на цвят щото ги прах на 60 градуса. Иначе на размер са си същите. Обаче префолди със защитни гащички за бебе на 7 месеца ми се струва много трудна работа. Аз и джидайпърс вече не ползвам, щото не мога да я накарам да лежи и половин секунда.

# 606
celika, нямам сушилня и скоро няма изгледи да имам поради липса на място.
Знам обаче, че е възможно да им се върне мекотата, защото веднъж вече го бях постигнала, но не мога да се сетя как  ooooh!, после с времето пак си станаха твърди.
Изгледах клипчетата, много ми бяха полезни   bouquet, струва ми се че тензуха ще е много удачен вариант за новородено, аз ще си купя от неизбелен памук, за цветове нямам представа.

Всъщност ето в немския ибей http://dsa.ebay.de/sch/i.html?_odkw=mullwindeln&_osacat=0&am … bunt&_sacat=0

# 607
здравейте!
имам 5 броя fuzzy buns, които имат по някое липсващо копченце, от прането са започнали да пропускат лекичко по шевовете, но ако някой от вас иска да ги пробва като модел преди да си купи - ПОДАРЯВАМ ги. Simple Smile

# 608
  • София
Оказа се, че нашата пералня има програма "Бебе" - с много допълнителни плакнения и подходяща за "nappies", пише в книжката. Ама е 40 градуса... Аз съм имала проблем с миризма, лятото на слънцесушене и 60 градуса изчезна, но сега... Какво мислите по въпроса  newsm78

# 609
Ами аз точно така пера. НА 40 градуса и много изплаквания и така нямам проблеми с миризми. Дори сега започнах да не изплаквам последните пелени преди пералнята, които слагам в кофата.

# 610
Аз не плакна и препирам нищо вече, от кофата слагам в пералнята, на 40 градуса, с предпране, пране, после едно или две изплаквания. Изпрах за първи път всички пелени на 60 градуса вчера, нищо им нямаше, никоя не се развали, ама ми се струва, че джобовете ще заминат много бързо, ако постоянно ги пера така. С тия на Motherease и Onelife не би трябвало да имам проблеми.

# 611
  • Варна
Трудна работа ще е поставянето на прифолд или тензухена пелена на моя щурчо, едвам успявам да сложа джобовете с копчета. Но ако не ми пропускат ще се жертвам. Така или иначе пелените с копчета ги слагам доста трудно.
Искам да си взема още няколко бройки пелени. Имам на Поп ин и Алва. Държа да са с велкро, да съхнат бързо (нямам сушилня) и да не пропускат.
Вчера видях хартиени подложки на Canpol - 100 бр.за 2лв. и нещо, според мен една може да се разреже на 3, толкова са големи.

# 612
Здравейте, току-що поръчах това:
http://www.ebay.co.uk/itm/30pcs-Baby-Organic-Bamboo-Cloth-Diaper … sh=item3cd6cc2738

От доста време дебна да се появят на приемлива цена в ибей, затова пускам линка, ако някой друг се интересува.

# 613
Pepsilight, китайските Little Bloom и Blueberry Onesize Deluxe са много хубави. На мене блуберитата са ми сред най-любимите и стабилните. Тях слагам за по-дълги разходки.
alanin, според мене към тия пеленки ще ти трябват и бамбукови подложки. Комплектът включва 30 пеленки с по 1 микрофибърна подложка, което не знам колко ще издържи. Аз лично слагам по 2 подложки, една от които задължително е бамбукова.

# 614
Комплектът включва 30 пеленки с по 1 микрофибърна подложка, което не знам колко ще издържи.

Не, не. Комплекта включва 30 пелени + 30 бамбукови подложки.

Общи условия

Активация на акаунт