Пелени и гащички за многократна употреба 10

• 29 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Освен това, да им е мокро през зимата (защото бамбука държи малко мокро/влажно) не ми се струва добра идея, а при новородени пелените не може да се сменят на всяко напишкване.  Пък с близнаци ми се вижда изключително трудно. Повтарям се сигурно. Маги, според мен си вземи на първо време по един брой бамбукови и поларени, за да ги тестваш. Обаче тъй като близнаците ще са много малки сигурно, по-добре е да си вземеш защитни гащички за новородени по един брой.. пак да тестваш с няколко вида различни пелени и поларени парчета отгоре. Предполагам, че идеята ти е да се допира естествена материя до дупето, обаче те си държат мокро. Джобове може да си купиш и по-нататък.

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 16:19 от celika

# 676
Освен това, да им е мокро през зимата (защото бамбука държи малко мокро/влажно) не ми се струва добра идея, а при новородени пелените не може да се сменят на всяко напишкване.  Пък с близнаци ми се вижда изключително трудно.
Това също, да.

Новородените пикаят нон-стоп, което с памперс не се разбира, но с пелени...  ooooh!

# 677
Leonarons мерси за офертата, но гледам че са за новородени, тоест аз след няколко месеца трябва да купувам други или греша  newsm78. Може и да бъркам, ама идеята ми беше да купя (поне съм чувала и чела, че е възможно) от новородено до гърне - веднъж да инвестирам доста пари и да забравя за поръчки и купуване на нови  newsm78

celika - и преди четох тук за тези защитни гащички, възможно ли е в тях да слагам тензухени пелени, които ще си направя сама? Тоест да инвестирам само в защитни гащички и как се водят те на английски   bouquet  bouquet  bouquet - как и къде мога да открия за поръчване само защитни гащички   bouquet

# 678
О, забравих да ти пиша, че това, което ще слагаш в защитните гащички, ще може да го ползваш и по-нататък - до гърне. По-добре инвестирай в хубав тензух, защото с евнития не е оферта. Covers са на английски, ама сигурно и други имена имат. Сега не се сещам.

# 679
celika това значи ли, че е достатъчно да си взема covers и хубав тензух (защото имам приятелки, които търгуват в Бг с фирми за платове и мога наистина да намеря хубав тензух) и това ще ми е достатъчно от новородено до гърне? И тези защитни гащички те перат ли се при всяка смяна или с един чифт мога само да сменям вътре тензухените пелени, а защитните гащички може примерно два пъти през деня. Чудя се колко броя ще ми трябват.

# 680
Както казах, това е добър вариант до 4-тия месец. После смяната на пелените става трудна, обикновено. Ние сега се преобуваме, като малката седи в мен. А така е почти невъзможно да сложиш защитни гащички с тензух.

# 681
Това, което ще слагаш в защитните гащички: тензух/прифолд или каквато и да е пелена, различна от гащички, ще го ползваш до гърне.

# 682
Ние изкарахме със защитни гащички и прифолди някъде до 7-8 месеца, след това започна да се изправя, тензухът се разместваше и т.н.

За джобове тази оферта е изгодна също: http://www.babipur.co.uk/shop/Cloth-Nappies-FuzziBunz-Nappies/c2 … html#.UmFFMlBFZNA

# 683
Абе то и ние до тогава някъде май, обаче си беше трудно. Откакто е започнала да се върти, не сто и мирно да я преобувам. А има деца и като проходят, пак стоят. С джобове е по-лесно.

# 684
Да, синът ми стои и досега. Малката ще я видим, тя е по-шавлива май.

# 685
Само да допълня, че защитните гащички освен covers на места ги водят и wraps. Но пак е възможно едноразмерните да са големи в началото. При нас Rumparooz бяха ОК още след изписването (~3 кг.), но за Blueberrry трябваше да наддаде госпожицата  Peace

maggie_m, гащичките могат да се сменят по-рядко, да. Когато само е пишкало детето, е достатъчно да ги забършеш (те са си "гумирани" отвътре), когато е акало - според зависи от късмета  Mr. Green

# 686
И за цял ден няма да изсъхнат бамбуковите, ако не са до парно, например.

Toчно. На мен зимата ми беше много по-лесно да ми изсъхват бамбуковите до парното, отколкото пролетта навън. Не мога да си спомня колко  бройки имах, но мисля че 16. Стигаха ми спокойно, но с голямо бебе на 8 месеца. Предполагам, че в началото е много по-оборотно, но пък и по-бързо ще се събират за пералня...

Някой има ли опит с вълнени гащи?

# 687
Да, какво те интересува?

# 688
Да, какво те интересува?

Ами общо взето всичко   Crazy Специално за плетените на дисана: странно ми е на съвсем малко бебе да обувам всеки път гащи, с копчета или лепенки ми изглежда много по-лесно. Доколкото разбирам дали ще пропускат зависи много от правилното пране/намазване с ланолин и все пак къде трябва да се внимава при избора на останалите дрешки. Какво използваш отдолу? Пак плетени пелени? Питах по-назад дали би било удачно  комбинирането им с тензух + бамбукови подложки, които вече си ги имам. Въобще всеки споделен опит би ми бил от полза  Hug

# 689
Моите всъщност не са гащи, а са ето такива: http://www.babybeehindsusa.com/wool-wrap-cover-pi-817.html?image … 78beb01bed817cfa7 Ползвам ги като най-обикновени кавъри - с прифолди и тензух. Много са стабилни, не са пропускали.
Тези на Дисана не знам как са, даже не съм ги виждала на живо. Sad Но си мисля, че трябва да се ползват с вътрешни пелени-гащички или тензухът да е сгънат като гащи, иначе сигурно ще се разместват.

Общи условия

Активация на акаунт