Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 9

• 44 662
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
отчет: 1722 ккал  Embarassed
Б 22
М 42
В 36  Whistling
Днес ми е ден да си ям каквото си искам  Sunglasses
Броколито ми станаха върха, направо се чудя как до сега не съм ги опитвала.
Аз голяма играчка направих с тях, първо малко ги варих и после на тиган ги задушавах.Добавих сметана и топено сирене, накрая подправки: сол,черен пипер,копър, и най-накрая кашкавал.  chef Трябваше и 10 минути на фурна,ама на мен ми се видяха готови.

Днес имаше акция на улицата:измерване на % телесни мазнини - безплатно.Моите са на границите на нормалното - 29.5 %, а до 09.08.2013 със записване се прави безплатен WELNES тест.Много съм щастлива,че ще ходя, интересно ми е!

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 22:45 от brilqntina

# 241
 За вчера няма да се отчитам. Бях поканена на едно парти и въпреки, че не съм прекалявала с хапването, нямаше просто как да преброя калориите на това, което ни сервираха. Събитието се състоя в един вегетариански ресторант (държа да отбележа, че аз съвсем не съм вегетарианка), съответно бях много скептично настроена. Е уви, много съм сбъркала, и със сигурност ще повторя.
Поднесоха ни парче торта, за което знаех, че е без захар, без шоколад, без яйца...твърдо бях заявила, че това нещо за мен няма как да е торта. Naughty След първата хапка, направо се разтопих, по-вкусно нещо не съм вкусвала през живота си! Имаше и някакъв лек сладък сос отгоре с няколко малинки...още ми потичат лигите, като се присетя за тази вкуснотия! И докато си пиех джинджифиловата лимонада си мислех, как никак не им е зле на тези вегетаринци. Разбира се, аз няма как да вляза в техните редици...какво да се прави, без мръвка не ми се получават нещата.

По-късно ще се отчитам за днес. Обядът е вече планиран- патладжан на скара с млечен сос.  chef

# 242
 last_breath, така я описа тази торта,че и на мен ми се прияде  Simple Smile .
Отчет за днес 1334 ккал
Б 22
М 50
В 28
и много ходене днес. Ще се прави пак манджорното с броколи, този път ще бъде замразен императорски микс, май така се водеше.Вътре има и карфиол.
И пишете,де. Никой няма днес!

# 243
 Днес завърших на 1378 ккал.
Менюто ми се състоя от: патладжан на скара с бял чеснов сос (кисело мляко и сок от 1/2 лимон с малко чесън) + чаша бяло вино.
Следобед една чаша натурален сок банан с много лед.
За вечеря сухари с филе "Елена", сирене котидж, зелени маслинки с аншуа и около 200гр. ориз със зеленчуци. И още една чаша бяло вино... Blush
Днес нямам прегрешения със сладкото, но да видим утре как ще се представя на работа.

# 244
last_breath - Споко, де! Не е драма 2 чаши бяло вино, ма наистина е по-добре да е една.... че много захари идат с бялото вино, освен алкохола... Ако станат повече 2 чашите, разбирай 2*120 мл, ще е зле... А вегетарианците и менщтата им - аз нямам нищо против вегетарианската храна и често я практикувам в суров или по-сготвен вид.... Въпросът е, че НЕ мога, а и не искам да ставам заклет вегтарианец! Освен липсата на месо, ще се усети бързо и липсата на яйца и ще стане закъсвация по холин... А холина е важен за изграждането на клетките, нови клетки, по-точно! Липсата на холин или недостиг е предпоставка за по-ранното развитие на регенеративни процеси, колкото и всички статии за вегетарианството да ни убеждават в полезностите на този вид хранене...  Rolling Eyes Лично аз считам, че вегетарианците в "чист вид" са станали такива от зор, т.е. поради НЕспособност на организма на някои хора да преработват месо, яйца и млечни продукти. Въобще - животинските.... То е какво диабетиците НЕ трябва да хапват захар и разни други нещо, защото е живото-опасно за тях...  Shocked Тези, които могат да преработват животински продукти, но са "заклети" вегетарианци - считам, че са станали такива от глупост.... Това е моето мнение, де! Останалите може да имат друго мнение... не е изключено  Peace

Непокорна - да те питам, ти като си отчита онзи ден някакъв тутманик - как го смята? С колко К,Б,М,В? Евентуално - с какви пропорции на тесто, сирене и каквото има още там?  Thinking

# 245
  • 1st floor
Маями, http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=288-tutmanik!
Ориентировъчно само. Моето не бе точно тутманик, ама за по-лесно така го смятах...Не беше със свинско мас, а с масло - 100 гр. Олиото също ми беше по-малко, към 100 мл. Брашното не мога да го коментирам пък хич, щото сипвах на око. И само с една супена лъжица захар, не с пет... Crazy

# 246
Miami съвсем съм съгласна с твоето виждане за вегетарианците. Peace  Имам приятелка, която е вегетарианка и не заради мода или от глупост, тя просто не обича месо, както да речем аз не обичам коприва Mr. Green. Но за сметка на това съм чувала и за доста такива, които спират месото за да впечатлят някой.
 Като заговорихме за месо...сега съм метнала едни пилешки бутчета със соев сос в тавата и тази вечер ще има чашка вино- оправданието ми е много натовареният (предимно с негативни емоции) ден. Сега е моментът да се отпусна с нещо алкохолно и да видим дали ще ми олекне. Grinning
Ще се отчитам после, от мен хубава вечер!    Hug

# 247
  • 1st floor
Отчет за събота и неделя не мога да дам, не съм броила, нямаше как...За вчера:
971 ккал... ooooh! ...даже и не предполагах, че са толкова малко преди да ги сметна...Това сигурно, щото пропуснах сладоледа... Mr. Green

сандвич с масло и домат
яхния от зелен фасул и картофи
сандвич със сирене
Половин порция пържени картофки, половин порция цаца и бира !  Mr. Green Айде, наздраве!!!  beer2

ИИиии, да почерпя! Днес моят младеж става на девет годинки!!!  Grinning

# 248
  • In transit
Непокорна, да ти е живо и здраво детето и много да се слушате!  Hug

# 249
Непокорна, да ти е живо и здраво детенцето.  Simple Smile
Отчет за вчера 1108 кал.
Б 19
М 57
В 24
нещо без да искам вдигнах В, за сметка на М, ама нищо. В са от плодове, реших да ги включа в менюто си.Другото ми решение е да не се внимаачавам в кг, в желанието си да отслабна веднага, и като не го мисля - да отслабна (трудно е,защото искам да стане скоро).
Мина теста с WELNESS, не беше нещо особено. Уреда отчете ИТМ - нормални. Телесни мазнини - високи. Муслулатура - нормална. Калории на ден 1350, ако тренирам +500.  Simple Smile Като ме пита дали спортувам и казах,че по 40 минути на ден гледам да е, и тя  Shocked (наистина ококори очи) , казва "браво,много добре".
Казах й и за храненето и нямаше какво да правя повече там, не ми казаха тяхната рецепта за отслабване, но с това замлъкване ми показаха,че съм на прав път, просто става бавно. Simple Smile .

# 250
НеПоКоРнА, да ти е жив и здрав! Много да те радва и да те слуша!

# 251
  • да има едно лесно - на мотора
Да ти е жив и здрав младежа Simple Smile  Непокорна ! Много да слуша  Sunglasses

Аз си ви чета , но имам едни " зъбни " проблеми ... Sad  . Минала съм на "течни " храни  Mr. Green ( не мислете,че е бира ) . На 24.08 потегляме за почивка и се надявам да се оправя дотогава ...
Иначе калориите се въртят около 1400 -1500 .

# 252
  • София
НеПоКоРнА, много здраве и успехи на сина ти!

Моят отчет за вчера е 1337 калории. Като съотношения е въглехидрати 45%, протеини 23%, мазнини 32%.
Ето го менюто и изчислението - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=896&mode=stf

Разнообразно меню, потрудих се за изчислението му, че исках да го видя с подробности. На мен ми харесва и като състав Simple Smile Малко трябва да се напъвам да ям месо и шунка, да вдигна протеина. А може и грах и той е много добър продукт като протеин.

Между другото в предните дни се въодушевих и чрез този тул http://www.freedieting.com/tools/nutrient_calculator.htm изчислявах по калориите и грамовете какво е съотношението В/Б/М и установих, че много често въглехидратите ми са около 38-40%, за сметка на леко увеличение на мазнините. Аз обичам по малко мазнини - масло и разни олиа... за сега не мисля да го променям.

Снощи научих една много лесна марината за телешко - при нас има магазин с невероятно телешко и вчера собственика ми каза, че най-добрата марината за телешкото е айран - лесно и не е калорично. Така го поддържах вчера и го правих в йена, а една част на кайма и зеленчуково руло.

Също тези дни опитах кълнове от боб мунг - много са приятни. Кълновете са добър източник на фолиева киселина. Сега съм посадила пак от елда и боб мунг.

# 253
Раче, дано бързо да ти се оправят "зъбните" проблеми, много неприятно.
Таня, към теб ми е въпроса, щом отглеждаш елда,ако правилно съм разбрала, по какъв начин я приготвяш?
Аз взех един пакет от 500 гр. и направих кюфтета от елда, не ми харесаха.
Не знам сега какво да направя,но да се яде  Thinking .

# 254

Общи условия

Активация на акаунт