Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за ниско кръвно налягане?
Какви са препоръките за повишаване на кръвното налягане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са препоръките за ниско кръвно налягане?
Препоръките за ниско кръвно налягане включват увеличаване на приема на сол, носене на специални чорапи, прием на витамини B12 и фолиева киселина, избягване на преяждане и препиване вечер и консумация на черен шоколад. Важно е да се отбележи, че увеличеното хранене не е препоръчително за регулиране на кръвното налягане.
-
Какви са препоръките за повишаване на кръвното налягане?
За повишаване на кръвното налягане се препоръчва консумацията на храни с високо съдържание на сол, черен шоколад и кофеин. Освен това увеличаването на приема на вода може да бъде полезно, като се препоръчва да се приемат около 2 литра вода дневно. Силовите тренировки и танците могат също да помогнат за повишаване на кръвното налягане.
-
Какви са препоръките за смесване на калории и хранителни вещества?
-
Какви са препоръките за оптимално усвояване на хранителни вещества?
Иначе истинското ми беше 1 милинка и 1 кашкавалка.... аз засега съм го сметнал като Баничка със сирене, да не ми седи "дупка" там, таковааа.....
Жив и здрав да е юнака ти!
Вкарай му листни зеленчуци (зелеви, марулки, салатки) за Фолат и фибри, Риба или яйце за вит.Д и слънчогледово или друго семе/семена за вит.Е и естествено: сиренце за КАЛЦИЙ! Посления е мн.важен! Не го изпускай у мен'то да ти е под 90-95%!
Ще кажеш "ама калориите отидеха на кино!"...... А аз как направих 2-3 менюта у мойта табличка с по около 1300 ккал и с всичките елементи над 80-90% средно? М? Ти гледа ли ги?
Как, какво що се купува и прочие.....
Аз преди си правех от пшеница... Имаше такава (пшеница за покълнване) в пакети от по 500 гр. в ProMarket по 1 лв пакета, амаааа.... сега нещо никаква я няма! Не знам защо
Откъде би могло да се намери? Да не е някой био-магазин само от по 5-6 лв за същия пакет.... Нещо ефективно ми трябва!

Като пуснеш няколко реални менюта, относително вкусни и с добри показатели, ще говорим.
с дете е много трудно да се контролираш с тези сладоледи 

Килограмите са си същите, но го отдавам на факта, че започнах редовни тренировки. Винаги в началото качвам по около килограм...
нищо не съм изпробвала
Таааа.... ще попиша после повечко и впоследствие ще мога да се реферирам към това ми писание, че все повтарям едно и също: "
Сега мога да кажа една-единствена разумна причина за такова смъкване и стягане на тялото за период от само 10-15 дни - че постигам почти пълен баланс по В/М, т.е. на почти ВСИЧКИ норми съм поне на 80-90% и повече. И че вкарвам много спорт в същото време!