До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 090
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,
Искрено съжалявам за болката на тези родители и дай Боже скоро да имат здраво бебче.
Сигурна съм, че всички сме се разплакали, като сме прочели тази кофти новина, но наистина важното е да се молим всички бебенца да се родят здравички  Praynig

Аз вече 3-4 дни сутрин се събуждам с подути ръце, ама толкова подути, че чак едва мога да си свия в юмрук  ooooh!

Дори не съм се и замисляла, че мога да слагам бебето да спи в чувалче  newsm09 Благодаря ви за идеята - смятам да се възползвам. Ние купихме няколко памучни пелени и две одеалца от MotherCare, а от Textura взехме олекотена завивка 3 в 1, но като ви чета май май наистина чувалчето е много добра идея  newsm10

Аз редовно си ходя на фризьор за подстрижка и боядисване. Единственото, което още в началото доки ми каза е да си слагам безамонячна боя (понеже се правих руса). Сега потъмних с 2-3 тона и много се харесвам  Grinning

Утре ще ходя на лекция за мами в Селената. Темата ще бъде точно за контракциите и ще ви пиша каквото успея да запомня  newsm62

# 91
За съжаление, загубата е голяма и наистина ще им трябват доста сили, за да я преодолеят, дано Господ ги дари с рожба възможно най-бързо.
Относно подстригването няма причина да не се прави, аз се подстригах още в началото на бременността, още преди да разбера, така че май е късно за суеверия.
За завиването на бебетата въпроса е наистина деликатен, аз също се страхувам от задушаване. Скоро говорих с една  пенсионирана педиатърка,която доста обосновано ме обеди, че е необходимо бебето да се повива нощем поне първите 30-40дни, каза че е добре и през деня да е така, но никой не го прави вече. Освен, че детето оставало на топло цялата нощ, няма опасност от задушаване, така си отпочива напълно без да се натоварва с движение на ръце и крака, защото тези движения много са изтощавали бебетата. Замислих се доста върху това и почти ме обеди, но до септември знае ли човек.

# 92
Писах, писах и всичко се изтри #2gunfire
Аз не толерирам цялостното повиване, но това с чувалчето с прихлупване на ръцете мисля, че ще върши идеална работа ако бебето мята ръчички Peace

# 93
 Съжелявам за загубата! Дано Господ ви дари в най-скоро време с живо и здраво бебче, което много да ви радва! За съжаление знам за кое момиче става на въпрос.
 Взела съм пелена за повиване на Минене, която ще използвам и за изписването на бебка. Имаме си и спално чувалче, което обаче е за есента. Ще трябва да вземем и по-плътно зимно.

# 94
Здравейте preggoда се запиша и аз в новата темичка,Диана  bouquet
и аз си поплаках за загубата на тези хора,много е тежко,дано скоро БОГ да ги дари с ново щастие Praynig
за подстригването-първите месеци не ходих заради ММ(да не му отрежат пишката ,а пък аз тайно това се надявах Mr. Green)а беб още си е МЪЖ Heart Eyesа за боядисването-всеки месец,но с безамонячна   боя  Naughty
Танище,къде си,чакаме добри новини Hug

# 95
  • София
Много съжалявам за загубата на това семейство, но за жалост има неща, които няма как да предотвратим и те просто трябва да се случат. Сигурна съм, че скоро ще се радват на здраво детенце.
На останалите мога да препоръчам да се опитате да не съприживавате толкова чуждите истории и да не обръщате внимание на сънища, коментари, които смятате за неуместни и др. Стресът е най-големият ни враг, особено сега, когато трябва да мислим и за още някой, освен за себе си.

Понеже поглеждам от време на време близките теми за да видя как се подготвят другите майчета, искам да пусна тук нещо от юлската по повод даряване на стволови клетки. Знам, че е обсъждано и преди и част от нас ще запазят такива,  но можете и безвъзмездно да дарите :" МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ БЕЗПЛАТНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО! По този начин можете да помогнете на непознат болен човек, но и на свой роднина, ако не дай си боже в близките години му се наложи такова лечение и клетките още не са използвани от друг.  Но за целта трябва да се обадите предварително в Александровска болница, да търсите Валя Атанасова на тел. 02/ 9230690 и тя ще ви каже първо, дали болницата, в която ще раждате осигурява тази услуга и второ, ще ви даде комплекта за съхранение на кръвта и няколко документа за подпис."

# 96
За повиването - преди доста време го бяхме коментирали, но да изясним пак, че има два вида повиване.

Едното е това, което нашите родители са правели с вас (или дори по-скоро баби с майките ни), силно стягане в пелени отвсякъде, уж за да били прави крачетата. Това повиване вече е отречено от всички модерни педиатри като ползотворно.

Другото е това, за което по-скоро говори д-р Карп в станалите известни техники на Карп за успокояване на бебе Simple Smile То е не толкова стягане, колкото прибиране на ръчичките към тялото с пелена, не с цел нещо да му изправяш, а именно за де не може твърде много да се размахва и да се буди само от собствените си движения (които още са му нови и страшни, и го будят).

Изразявам и аз съпричастността си към родителите, изгубили детенцето. Мисля, че се сещам за кого и за какъв проблем ставаше въпрос, но от друга тема. Искрено вярвам, че скоро ще се радват на здрава рожба!

За подстригването - май и аз го давам малко суеверно. Бях решила, че ще се подстригвам, но 3 или 4 пъти се разминавах с фризьорката ми (това преди доста време) и накрая сметнах, че това е знак. Само подравнявах на няколко пъти кичурите - сама, в банята - тя моята коса е такава, че няма особено значение до къде точно ще е дълга, а е и чуплива и дори да не е идеално подравнена, не си личи. Ще гледам да я подстрижа после като почне голямото капане, че да я облекча.

# 97
МНОГО МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТЕЗИ РОДИТЕЛИ!нЕКА ИМАТ СИЛИ И ПРЕВЪЗМОГНАТ БОЛКАТА!
 За изгарянето-аз се мазах сега с дефламол.Бяха ми прегорели отзад крачетата от морето.Много бързо ме облекчи  Peace
Наистина има мами дето не са с е включвали отдавна,МОЛЯ драснете някои ред,че сте добре  Heart Eyes

# 98
  • София
Голямо нещастие Cry  Сигурно е изключително трудно да превъзмогнеш такова нещо, но аз искрено се надявам и пожелавам на момичето скоро да се пребори и да успее да продължи напред Praynig

Чак не ми се вярва, че все още някой спазва това с не-подстригването по време на бременност Rolling Eyes  Наистина ли смятате, че такова нещо може да има отражение върху бебето?! newsm78

Честно да ви кажа, никога не съм успявала да употребя зимните спални чувалчета, които имам.  С пижама с дълъг ръкав и крачоли и средно дебело чувалче е повече от достатъчно да спи едно бебе, ако Т в стаята е 20-22 градуса, без значение дали е есен, зима или пролет.  Изключение е само през лятото.  Може би ако сте в къща и в стаята е 17-19 градуса ще влезе в употреба...

# 99
Съжалявам за загубата на тези родители , но защо трябва да се пази анонимност ? Ако сме били заедно толкова време, споделяли сме толкова ценни преживявания  ,  нямаме ли право да знаем на кого се е случила тази ужасна трагедия ????   Rolling Eyes 

Аз не смятам, че е редно да се казва коя е. Тя ако има желание ще ни сподели. Щом е писала на ЛС на Диана, значи така е сметнала, че ще е най-добре за нея. Ти ако толкова искаш да разбереш, можеш и сама да стигнеш до отговора.
  newsm10

# 100
да,има такива малки роклички...помислих си за ританки,ама не ми хареса идеята нещо Simple Smile

А какво ще кажеш за клинче  newsm78

# 101
Много съжалявам за тези родители,и аз си поплаках
 newsm45
Колкото и егоистично да звучи,сега наистина не трябва да обръщаме внимание на такива истории и случки,а да се грижим за нашето спокойствие и за това на бебо
Дано скоро да гушкат живо и здраво детенце  newsm17

Аз днес се наспах добре,може би от седмица не бях се наспивала  Tired
Бебо колкото беше буен миналата нощ,тази си спа почти непробудно  Simple Smile

Хубав ден   bouquet

# 102
  • София
За мен рокля с ританки е малко...циганско, ще ме прощавате за израза.  Чорапогащници има от 0 месеца, ако сте решили да е рокля, поне нека да е както трябва Wink  Обличането няма да е особено лесно или приятно, но ако е важно да е със специален тоалет, ще го преживеете.  Пък и те акушерките го обличат.

# 103
да,има такива малки роклички...помислих си за ританки,ама не ми хареса идеята нещо Simple Smile

А какво ще кажеш за клинче  newsm78
Към нашето комплектче има клинче (панталонче) с дантелка долу и меки буйки,памучна блузка и само рокличката отгоре е дантела ,но тя не се допира на голо до бебка  Wink ако е по хладно може и боди отдолу и отгоре роклята .
Утре сме на преглед , и дано този път кажат дата ,че откачам вече Rolling Eyes
Choch_KA още малко и ще минат разните отоци ,аз май свикнах със слонските стъпала ,но миналата седмица беше голям смях в магазина за обувки ,забравих че не са мойте крака  Joy

# 104
  • велико търново
извинявам се много връщах назад 4етох 4етох но не можах да разбера за каква история и трягедия става на въпрос Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт