Професия: играч

• 17 371
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • Fort Worth, TX
Креми, успокой се, бе жена! Simple Smile А и темата не е да си доказваме кой какъв играч е. Аз споря ли  с тебе нещо?

Забравих да отговоря: мога Wink
Аз съм спокойна.А това, че можеш силно ме съмнява.За да го можеш трябва бая книжки да си прочела и самото ти мислене, че покера е късмет го доказва.Много здраве на всички.Иначе ТХ е чудесна игра за забавление и разтоварване между другото на амагьорско ниво:-) /по-интресен е от белота.

# 151
  • София
Не не бих се обвързвала с мъж, който няма сериозна професия. "Играч" не е професи,я а личен недостатък. Би ме било срам с такъв да се покажа пред хората.
По-добре инженер-мизерник отколкото мъж играч.

а най-добре ни единия, ни другия.

Направо ме хвърли по гръб с това изказване за инженера! Mr. Green

# 152
Не не бих се обвързвала с мъж, който няма сериозна професия. "Играч" не е професи,я а личен недостатък. Би ме било срам с такъв да се покажа пред хората.
По-добре инженер-мизерник отколкото мъж играч.

а най-добре ни единия, ни другия.

Направо ме хвърли по гръб с това изказване за инженера! Mr. Green

Защо?

# 153
О, аз знам какво е "инженер - мизерник", не става за нищо бтв  Laughing

# 154
О, аз знам какво е "инженер - мизерник", не става за нищо бтв  Laughing

То кой не знае? Мизерник, мизерник, но инженерната работа е достоен труд, докато има род занимания които попадат без съмнение в категория "никога нищо общо с мен".

Всяка уважаваща себе си жена би трябвало да има достатъчна доза честолюбие.

# 155
  • София
Интересно ми е какво мислите за борсовите агенти, те също са вид "играчи"?
Ама като кажеш "играе на борсата" по-различно звучи, нали? Wink

# 156
Интересно ми е какво мислите за борсовите агенти, те също са вид "играчи"?
Ама като кажеш "играе на борсата" по-различно звучи, нали? Wink

Хубав въпрос.
Звучи по-общественоприемливо, но всъщност са си абсолютно същите търтеи. Познавам такъв, който освен че е играч на борсата, прави и политическа кариера (от последното не печели пари- само слава). На практика е голямо нищожество. Не знам как не го е срам да заявява открито с какво си печели хляба.

# 157
  • София
Същото е. Има много повече фалирали борсови играчи, отколкото фалирали зъболекари.  Wink

# 158
  • Най-сетне у дома
Не ме интересува особено дали мъж, посветил живота си на покера, е комарджия или играч. Не бих се обвързала с мъж, от чиято трудова дейност няма смислен краен продукт, от който да се ползват и други хора.

# 159
 Звучи ми като партньорство с много неизвестни-както емоционални, така и финансови. Това са единствените две причини поради които Не бих се обвързала дългосрочно с такъв тип човек.
 Аз и от покер не разбирам за да лея мисли дали е хазарт или не, но го свързвам със същата пристрастеност като към Бридж турнирите. Не е ли подобно?

# 160
с мъж, от чиято трудова дейност няма смислен краен продукт

Не се заяждам. Просто искам да отбележа, че много "дейности" могат да се наредят тук.

Също, ако обичат тези с "един познат, дето е търтей", все пак да пояснят за каква игра на борса става въпрос, в къщи по халат залагания по лев на ден, или инвестициите на големи фондове (включително и тези на вашата застрахователна компания, пенсионен фонд и подобни) чрез купуване и продаване на акции или облигаци? Какво му е търтейското на това, понеже не се кОпа ли?

# 161
с мъж, от чиято трудова дейност няма смислен краен продукт

Не се заяждам. Просто искам да отбележа, че много "дейности" могат да се наредят тук.
 Какво му е търтейското на това, понеже не се кОпа ли?

Не. Понеже няма смислен краен полезен продукт. Човек който нищо не произвежда.  Играейки на разни курсове прави пари. Някога се наричаше спекула.

От съществуването на този човек за обществото няма никаква полза.

# 162
Ако на някой не му е ясно защо е важна ликвидността, или прозрачността на компаниите, чиито книжа са на борсите, или ефективността при финансиране на фирми, банки и т.н. - аз веднага ще се съглася с такъв човек, че "няма никаква полза". Не ми е на мен работата да попълвам такива пропуски.
Поне отсичането за това дали самото съществуване на даден човек е безполезно - не ви ли беше възможно да ни го спестите.

# 163
  • град-държава
Я стига  Laughing , какво означава смислен продук в полза на обществото?
Човек работи преди всичко за себе си/семейството си.
Какъв продукт произвеждат спортистите например, от който да се възползва обществото, ми да ги закрият безполезници такива.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 23:28 от ahasver

# 164
  • Най-сетне у дома
Я стига  Laughing , какво означава смислен продук в полза на обществото?
Човек работи преди всичко за себе си/семейството си.
Какъв продукт произвеждат спортистите например, от който да се възползва обществото, ми да ги закрият безполезници такива.

Ahasver, човек сам решава предимно за какво работи. Едва ли ще те изненадам с напомнянето, че нещата се правят по повече от един начин. Човек, който прави нещо, от което никой няма реална полза, не би бил моят мъж. Ако нямаш проблем да е твоят, аз нямам проблем, че ти нямаш проблем  Wink

Общи условия

Активация на акаунт