На море в Гърция 2013 - VII

• 69 444
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  bouquet за новата тема

# 76
...Моля, ходилите вече в район Превеза да дадат някой съвет, относно това, кое не е за изпускане, има ли организирани пазари и т.н. Благодаря Simple Smile...

комикс, това със забележителностите е по-скоро като за Блед, ние не стигнахме до всичко, което ми предложи ...
Ако ти се чете по-подробно виж миналата тема, където се поулях след като се прибрахме  Wink но на 2-3 :
- Парга - страхотно градче, живо, красиво и т.н. ...малките стръмни улички, крепостта, залива ...
- Превеза - около марината с таверните - много приятно
- Лефкада - красота, видях само малко, но се зарибих за многоооо  Grinning
- Никополис - ако обичаш руини е интересно, но си трябва обикаляне, а е много "напечено" място ...за съжаление се предадохме преди да открием амфитеатъра, който ни беше основна цел ...нищо догодина  Peace
- устието на р. Ахерон - до Некремантео-то не се качвайте - в ремонт е до 15 ноември
- монумента Залонго и манастира - не стигнахме - само отдалече го видяхме
- плажове - много и всеки със собствено очарование
- пазари - видяхме само такива със сергии на пътя Парга-Превеза, но и не сме търсили други, така, че не знам  newsm78
... мернахме и доста църкви и манастирчета пътьом, има и още много римски останки наоколо и покрай пътя, но не сме спирали и не мога да дам мнение ...

# 77
Здравейте,
знам, че Никити е обсъждан, а ми се струва, че и тези къщи са обсъждани: Eva's houses  http://halkidiki.com/eva/index.htm , но не откривам мнението.
Все пак ако някой се включи с отзиви за тях - условия, плаж, хубаво ресторантче в близост... ще съм благодарна, понеже планираме да почиваме там.
А за Никити - нали не очаквам прекалено много, надявайки се на спокойствие в края на август?  Laughing

# 78
  • София
Бяхме на същото място като миналата година http://zinozis.gr/en/accomodation.html.

Извинявай, удобно ли да кажеш цените в този период какво са? Дали би имало свободни места ако в този период решим да отидем?
Може и на лична.
Благодаря!  Hug

# 79
  • с/у ОколоМръсТното
Продължавам да досаждам, моля за отговор.
Сега потам за АлексАндрос палас на Атон, дали някой има лични впечатления, също и за плажа там, предварително благодаря Simple Smile

https://www.facebook.com/pages/Nei-Pori-Vila-Tomas-Greece/196315003741662?fref=ts
тук някой дали е ходил

Бяхме в близост до това градче през 2011та. За вилата нищо не знам.
Возихме се на това влакче от Ней Пори до Платамонас. Не е лошо мястото...

Параход, мерси   bouquet

# 80
  • София
Здравейте,
знам, че Никити е обсъждан, а ми се струва, че и тези къщи са обсъждани: Eva's houses  http://halkidiki.com/eva/index.htm , но не откривам мнението.
Все пак ако някой се включи с отзиви за тях - условия, плаж, хубаво ресторантче в близост... ще съм благодарна, понеже планираме да почиваме там.
А за Никити - нали не очаквам прекалено много, надявайки се на спокойствие в края на август?  Laughing

Тези къщи мисля, че се падат точно до Дафне и Филипос, това е комплекс от частни къщо-апартаменти ако мога така да се изразя(предствляват нещо като редови къщички-мезонети на два етажа - долу кухня с хол, малко дворче, на горния етаж спални). Старички и поолюпенки бяха, обсъждани са по мои спомени в предишните теми от 2011 или 2012.
По отношение на спокойствието края на Август, мисля че не очакваш прекалено много, но няма и да е много празно. Ние вече две години почиваме в Никити точно между 20 и 30 Август и нямам впечатления за липса на спокойствие, но зависи все пак какво точно имаш предвид под спокойствие.

# 81
  • София
Здравейте и от мен .Аз попаднах на оферта за Philoxenia Bungalows нощувка ,закуска и вечеря ,Моля за информация къде точно в кой ракав на Халкидики се намират , стаите и храната как са и близо ли е до плаж .Благодаря  bowuu

Виж сайта на хотела: http://www.philoxenianet.gr/
Има и карта - намира се в североизточната част на Ситония, на плажа е. На останалите въпроси може би ще отговори друг - спомням си, че в миналогодишната тема се писа за този хотел, но аз не съм го посещавала. Може би търсачката ще ти извади стари мнения.

# 82
  • Варна
Искам да попитам дали на предлаганите оферти за закуска и вечеря има достатъчно неща за вегетарианци, не ядящи и риба включително?

Вторият ми въпрос е средата на септември в Халкидики какво е времето? Горе долу колко градуса? Да не е хладно или да вали? Въобще има ли смисъл по това време да се ходи или вече не е за море там?

Някъде пекат кроасани,пържат филийки , може кисело мляко , корнфлекс,някакъв сок ''степ'' ,мляко от калпавото.Обикновено за закуска таксуват 5 Е/човек и ако питаш мене за 15 евро бихте закусили хем обилно хем напълно вегетариански.Същото е с обяда и вечерята , повече от 60 % от ястията са с месо.
Питай Параход как си е купувала пуловер септември на Тасос Simple Smile ,а миналия септември беше страхотно и разкошно лято с вода като чай.Виж и това какво хладно и дъждовно лято се очертава при нас , а предните 2-3 какъв топлик беше.Да знаеш , че който ти предлага прогноза повече от 3-5 дни ти предлага просто средностатистически данни , не е възможно да се направи реална прогноза за повече от 5 дни !!!

# 83
Здравейте,
знам, че Никити е обсъждан, а ми се струва, че и тези къщи са обсъждани: Eva's houses  http://halkidiki.com/eva/index.htm , но не откривам мнението.
А за Никити - нали не очаквам прекалено много, надявайки се на спокойствие в края на август?  Laughing

Това действително са мезонетчета точно срещу Дафне И Филипус. Както Тодоричка каза поне фасадите отдавна вече не са като на сайта. Точно за конкретното мезонетче нямам инфо. От снимките не мога да разбера кое е. Принципно мезонетите са функционални, но какво е състоянието точно на това реално не знам. Съседи са гърци, които пристигат в петък на обяд и си тръгват в неделя привечер. Вечерите им са доста шумнички.

За всички, които питат за след 10-ти септември на Ситония - една друга подробност..... След тази дата започват да развалят повечето бийч барове и да ги затварят. Не всички и не навсякъде, но се започва лека полека.

# 84
  • Варна

след 20 август навсякъде ще стане  мнооооооооооооооооого спокойно , даже самотно Simple Smile

# 85
  • София
Питай Параход как си е купувала пуловер септември на Тасос Simple Smile

Ами ние бяхме миналата година в началото на септември и си беше хладно /не превиши 25-26 градуса през деня/, в т.ч. и водата, имаше постоянен вятър - вечерно време 19-20 градуса, излизане само с жилетки и затворени обувки. Някъде четох, че сезонът на Тасос обичайно приключва по-рано.

# 86
  • София
Миналата година бяхме от първи до към двайсти септември на Ситония, определено си беше по-хладно отколкото през юли/август. За юни не знам, не съм ходила тогава. Накрая във Вурвуру последните два дни заваля и не спря докато не тръгнахме. Вечерите също бяха по-хладни.
Но според мен си е до късмет  Peace

Peterky, недей с лошо относно Захос и другите изпуснати неща  Hug Simple Smile За Захос съм виновна аз, признавам си, че не ми се лашкаше по някви планински пътища (такива ли са?), но за Палиури, Неа Скиони и т.н. е виновен мъжът ми.
На завалията хич не му се обикаляше из Касандра и само се мусеше. То и като му казах в деня на тръгването ни от Ситония, че всъщност ще отидем на другия ръкав за една нощ и той се опули насреща  Shocked Абе много зла жена съм  Joy

# 87
Бяхме на същото място като миналата година http://zinozis.gr/en/accomodation.html.

Извинявай, удобно ли да кажеш цените в този период какво са? Дали би имало свободни места ако в този период решим да отидем?
Може и на лична.
Благодаря!  Hug

На мен ми бяха казали 60 евро за юли месец.

# 88
  • Варна
При мен се оформи идея да ходим към Пелион, обаче ще сме с дъщеря ми (4 год.).
Ще пътуваме от Варна, с 1 преспиване в Хасково и още 1 някъде в Гърция.
Разполагаме с 8 дни (10 до 18 август).
Мислите ли, че е разумно?
Като място за настаняване, някъде четох за Кала Нера или Афисос, че е подходящо?
Днес съм си поставила за цел да изчета темата от там, до където я оставих миналото лято, но все пак малко помощ няма да ми е излишна Simple Smile

Ненужно е да спите 2 пъти по пътя,губите 2 дни така и без това ви е малко времето .На три пъти сме се връщали до Варна без преспиване (и ние с дете на 4), за 1 ден - от Ханиоти , От Катерини и от Тасос -общо взето 12 часа почти без спиране , но така се е налагало!Вижте още хубави места като отправна база-Агиокампос.

# 89
  • Варна
Peterky, недей с лошо относно Захос и другите изпуснати неща  Hug Simple Smile За Захос съм виновна аз, признавам си, че не ми се лашкаше по някви планински пътища (такива ли са?), но за Палиури, Неа Скиони и т.н. е виновен мъжът ми.
На завалията хич не му се обикаляше из Касандра и само се мусеше. То и като му казах в деня на тръгването ни от Ситония, че всъщност ще отидем на другия ръкав за една нощ и той се опули насреща  Shocked Абе много зла жена съм  Joy
   ами те плажовете на Ханиоти и Полихроно са ужасна , гадна гъчканица в сравнение с Палиури и Неа Скиони , при това те са буквално на 5 мин.На градските плажове остават само онези от автобусите които са без кола и за вързани .Ееееееее ако и домашно пресован зехтин не сте си купили !!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт