На море в Гърция 2013 - VII

• 69 492
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
, какъв е този друг път...за пръв път чувам..ей сега ще погледна във виа мишлин, досега София-Превеза ми изкарва само един маршрут, с тунелите  Thinking
Таис ето за това говоря
...само не знам как е участъка след Трикала към Арта - Превеза ...някой по-пътувал като Блед / Параход може би ще сподели  newsm78
Ние от Превеза си тръгнахме към Йоанина, малко по магистралата 5-10... тунела  Mr. Green и после се отклонихме за Метеора, след което оттам към Трикала-Лариса-Олимп.ривиера и т.н пътя си ОК ...а таксите не са кой знае колко, нещо от порядъка на 12-15 евро ми се върти - в сравнение със 7 по Егнатия не е фатална разлика  Wink

# 376
  • София
, благодаря ти  Hug
Довечера ще покажа маршрута на шофЬора, да видим той какво ще каже  Simple Smile

Shantal, погледни тези ако искаш:

http://www.sail.bg/bg/articles/index/predlojenia-yachta-pod-naem … urcia/oferti.html

http://clubneptun.com/forum/index.php?topic=397.0

# 377
  • София
, благодаря ти  Hug
Довечера ще покажа маршрута на шофЬора, да видим той какво ще каже  Simple Smile

магистрала като слънце, а вие през завоите ще се мъчите.
Тъкмо обяснявах на една колежка какъв път са направили Гърците и как 700-те км. до Лефкада не се усещат.

# 378
Момичета, наемали ли сте яхта за обиколка из гръцките острови?

Планирали сме го за догодина, живот и здраве, попрочетох доста по темата, но личен опит нямам засега Simple Smile

Таис, пътят наистина не се усеща, тунелите са светли, бързи, този участък е песен. Таксите са по 2-3 евро, 3-4 пъти. Да стигнете до Превеза и да се отидете на Лефкада ми се струва направо непростимо Crazy

# 379
.....
магистрала като слънце, а вие през завоите ще се мъчите.
Тъкмо обяснявах на една колежка какъв път са направили Гърците и как 700-те км. до Лефкада не се усещат.
Факт - магистралата е слънце, две мнения по въпроса няма ....но Таис няколко пъти каза, че има фобия от подземни съоръжения....то и в метрорто е светло като ден ...ама какво от това ако те притеснява това, че си на n-метра под земята ...всеки си преценява от собствената камбанария  Rolling Eyes

# 380
  • В светлината на слънцето
Shantal, моя колежка обикаля Гърция само по този начин - с яхта. Това го прави от години и казва, че е далеч по-удобно. Ще я попитам дали имат някаква конкретна компания, която наемат и ще ти пиша допълнително. От нея знам обаче, че яхтата с капитан естествено, излиза изгодно само, ако са 2 или 3 семейства. Обикновено я наемат за 7-10 дни, и тръгват от различни места според това които острови са решили да обикалят. Само че те всичките са сърфисти (половината се занимават и с дайвинг) и за тях този начин е по-удобен от гледна точка на упражняване на двата спорта. Не знам дали има гръцки остров - обитаем или не, който да не е посетила. Ще я питам за подробности. Peace

# 381
Ние възнамеряваме като най-близки и със спокойни води да обиколим Йонийските. Можеш да я наемеш за 7 -14 дни, излиза по-изгодно ако сред вас има шкипер, т.е човек със свидетелство за управление, иначе плащате на избран от фирмата случжител, който пътува с вас. Дори и най-малките лодки, които се предлагат имат поне 2 самостоятелни каюти и две отделни бани. През повечето време се движите с помощта на вятъра и разходите за гориво са малки. Повреда се поема от застраховката. Накрая се заплаща и цялостното почистване на лодката. Хубаво е да сте използвали пълния капацитет за пътници, за да излезе по-рентабилно. Спирате и нощувате където прецените, няма ограничения за деца, на борда се качват дори едномесечни бебета Crazy Най-евтините варианти за по-малки лодки, които гледах излизат около 300 евро на човек за седмица (без шкипер, гориво и консумативи), при пълен екипаж.

Аз лично нямам търпение и знам, че ще се влюбя безвъзвратно Heart Eyes

# 382
Може ли мнение за хотел Холидей - Керамоти?

# 383
Shantal, пратих ти на ЛС едно дълго инфо (на лични, че да не спамя с излишна информация тук).
Таис, ако не ти се отива на Тасос, защо не опитате Самотраки? Пак е остров и е близо. Поне няма да губите време в пътуване. Thinking

# 384
Само един е, да. Peace Но пък островът е много различен от всички останали.

# 385
  • Sofia
Благодаря, момичета!
Шкипер в нашето семейство няма ,  качвали сме се точно пет пъти на яхти .
По принцип мислех да си ходим тримата с мъжа ми и дъщеря ни и евентуално едно приятелско семейство без деца, т.е. 5 души максимум. От друга страна ми се иска да наемем нещо малко по - голямо ... да се клати по - малко Simple Smile

# 386
  • София
Засега се отказах от идеята за остров, евентуално Тасос, но на мен нещо не ми се ходи там. Не знам защо всъщност  Rolling Eyes
Преди бях чела пост на 2К където тя беше споменала, че Халкидики и харесва повече. И аз след толкова години на Ситония, имам чувството, че Тасос няма да е нещо особено. Но един ден ще отидем, със сигурност Simple Smile

За Самотраки съм чувала, че е по-скоро хипарски, не е тип семеен. Не съм го проверявала, де.

Решила съм, че ако ще се жертвам за дълго пътуване, ще е до това селце, Митикас - страшно много ми хареса. Или Пелион, мъжът ми доста натиска за там, но ме е страх, че септември ще духа повече от необходимото и няма да става за къпане  Thinking

Относно магистралата като слънце - не оспорвам, сигурно е такава, но когато човек има фобия и панически атаки, не го интересува колко красиво, удобно и светло е съоражението. Просто му е зле и толкова  Peace  Simple Smile

# 387
  • София
И аз имах резерви за Тасос. Бях ходила за 1 ден преди 2 год., като го обиколихме целия. Беше края на май и ми се видя безлюден и безинтересен остров. Тази година отидохме в средата на юни, най-вече защото си харесах разни нови апартаменти на Голдън бийч и много ми хареса. И плажа ми хареса, и атмосферата и това че имаше много чужденци - главно източноевропейци, но някак ми се видя космополитно и посещавано място.

# 388
  • Варна
Засега се отказах от идеята за остров, евентуално Тасос, но на мен нещо не ми се ходи там. Не знам защо всъщност  Rolling Eyes
Преди бях чела пост на 2К където тя беше споменала, че Халкидики и харесва повече. И аз след толкова години на Ситония, имам чувството, че Тасос няма да е нещо особено. Но един ден ще отидем, със сигурност Simple Smile
Решила съм, че ако ще се жертвам за дълго пътуване, ще е до това селце, Митикас - страшно много ми хареса. Или Пелион, мъжът ми доста натиска за там, но ме е страх, че септември ще духа повече от необходимото и няма да става за къпане  Thinking

Tвърде много се е предъвквало кое е най - хубавото място в Северна Гърция-  областа общо от Александропулис до Волос  и поне половината посочват именно Тасос.Иначе какво толкова особено да е - слънце,море , таверни...............................и ако идеш с много голяма кошница задължително ще се разочароваш.Другото което е много учудващо е защо пък само Ситония сте ходили при положение , че има поне десетина места които са нито по малко красиви нито по труднодостъпни(и без нито един тунел:)Simple SmileSimple Smile

# 389
...Преди бях чела пост на 2К където тя беше споменала, че Халкидики и харесва повече. И аз след толкова години на Ситония, имам чувството, че Тасос няма да е нещо особено. Но един ден ще отидем, със сигурност Simple Smile....
Grinning A Таис па много помниш бе...то беше преди няколко лета  Joy
Не ми се ще да съм критерий за хубаво и лошо, щото определено съм странна птица  Mr. Green аз обикновено съм директна в изказа, но не значи, че съм меродавна  Rolling Eyes може на теб да ти хареса, я колко момичета си ходят с кеф. На мен не че не ми харесва, просто тогава го сравних с Халкидики ...а пък кой знае може и аз следващия път да видя Тасос с други очи  Peace
То аз и за Метеора казах, че не ме впечатли, пък повечето хора го намират уникален  Wink
Виж сега ако ме питаш със сигурност ще ти кажа, че района Превеза - Парга  ми харесва повече от Халкидики  Grinning....ама и утре бих палнала до някой ръкав  hahaha

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 20:21 от *2K*

Общи условия

Активация на акаунт