В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 613
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Таничка и моят мъж е на 20.03 Simple Smile) Ама си е истинска риба, толкова е добър
Глупи , и моя е риба, показва тук таме по нещо овнешко, но като цяло рибешките му черти са повече Simple Smile

# 91
  • София
Танче, 20-ти обикновено не е на границата, изключително рядко се получава нов Знак да премине на 20-ти (казвам го по спомен, защото съм гледала навремето едни огромни астрологични таблици). Би трябвало ТМ да си е Риби. Ако знаеш и годината, въведи датата в Гугъл с въпрос коя зодия, примерно или нещо такова. За всяка година е различно.

Весе, уф, наистина, с източването на тая Каса доста мами се оплакват  Confused
Но е пре-кра-сно, че сте добре, наистина много ме радва  Hug
(Скоро и ти ще се научиш да кърмиш с 9 пръста, а с 1 да пишеш тук  Mr. Green )

Флай, няма такава дума на руски, затова и свекървата ти не я знае  Laughing
По-вероятно е да е "шТучина" - вариация на думата "штука" - нищо мръсно или рибно  Mr. Green означава просто 'бройка' (като напр. 7 броя в пакет).
А също, 'штучина' се използва в значение на ... като нашето 'нещо' - универсална дума за всичко, дето ти е беден езикът  Laughing

Остават 7 дни до отварянето на портала.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 11:59 от Sandalka

# 92
  • Бургас
Сандалка, точно на 20 е последния ден от Риби, а от 21ви се води Овен затова питам? Търсих го с дата и година на раждане но не излиза в колко часа е преминало от един знак в друг Sad

# 93
Весе Весеее заедно сме си кибичили в това Шейново Simple Smile))))))

# 94
Абе, шпучина не е ли 'ще почина' на уличен изказ?!  Laughing

Ах, тези пътеки........... Аз разказвах в темата за болницата, която раждах, мамка им и неонатолози! Да могат всички бебета болни да изкарат, само и само с техните пътеки. А как се чувстват майките никой не помисля!

# 95
Сандалка,
Цитат
Ох, ш'пучина!
,аз това имах предвид,твоя реплика е,реших,че е от руския,както и да е...,я сега кажи какъв е този портал,нещо трябва ли да се подготвяме по-специално за отварянето му,да се подмием нещо ,да се фриизираме... Grinning Hug
Ани,леко раждане като кокошка,нали така се пожелаваше Grinning Hug

# 96
О, след 7дни вече категорично ще се обръсна на цяло, ако ще да е паднал последния конец, така че съм готова за отварянето на портала, какъвто и да е той!

# 97
Здравейте, момичета, минавам да се отчета - на 12.07.2013г. в 18.55ч. се роди нашата принцеса - ЕВА
Родих нормално, в ОБ - София, сравнително бързо-за 2часа, с епидурална упойка, 2-3 напъна, и толкова шева, общо взето доста леко според мен, сравнявайки първото си раждане  Simple Smile
Сандалка, да споделя и аз пресни впечатления за ОБ -
Скрит текст:
бях с избор на екип, а докторката ми не е от тези, които държат ръката на родилката, но ме насърчаваше през цялото време. Акушерките бяха спокойни, не ми даваха зор, изчакаха бебето да слезе както трябва самичко, без натискания по корема и викове от тяхна страна бързо да напъвам да не го задуша(както беше в Шейново преди 3год), само анестезиолога беше малко грубичък, но като цяло ми осигуриха еднсо сравнително спокойно раждане. След това си останах 2часа в родилна, после  ме преместиха в стая, бях първата нощ с още 2момичета, не ми харесаха само катетъра-изпитвам ужас от тях и този, който анестезиолога остави за епидуралната упойка, започна да ме дразни през ноща, но ми го свалиха на сутринта. Акушер-гинеколозите дават съвети за стимулиране на кърменето, е, има и някои по-дръпнати, така да се каже, а по-голямата част от неонатолозите обесняваха доста подробно на майките, които нямаха опит с бебчетата и кърменето(пак казвам - сравнявам с Шейново отпреди 3год., когато на мен една акушерка на въпрос, относно кърменето ми отговори "Вие майки нямате ли си да ги питате", санитарките няма да обсъждам, а за изписването - наистина беше мудна системата, нашите чакаха час и половина отвън; но като цяло-за държавна болница съм доволна.
На наскоро обебилите се мами-Честито!Да са ви живи и здрави бебчетата! А на мамите, които още чакат-успех!

# 98
  • Перник
Сандалка мерси много за бързия отговор  Hug

Весе радвам се че всичко е вече наред с Лазар
Виви  честита Ева- много да те радва и слушка  Simple Smile

# 99
Въпрос към ЛЛЛ: Цедя се с помпата през 3 часа през деня и успявам да изцедя около 20-30мл. всеки път, което е ужасно малко и се налага да давам АМ на бебчо, а така не ми се иска...
Купих си чай на Хип и едни хомеопатични хапченца и да видим дали ще има някакъв ефект...
Много бих се радвала ако ми дадете съвет как мога да увелича кърмата си или вече е много късно....  Rolling Eyes

О, не е прекалено късно Simple Smile.  Може да си позакъсняла, но си родила преди 10 дена, съвсем не е късно да наваксаш нужните количества, макар че ще е нужно време, постоянство и търпение Simple Smile
 Чудесно е, че имаш желание да дадеш на бебето си млякото, което е специално произведено за него!

Основния стимул за увеличаване на млякото е редовното и добро изцеждане на гърдите. Изцеждане и на двете гърди всеки път, както и по възможност поне едно нощно изцеждане (а по-добре две).

Ето някои техники, които може да улеснят изцеждането, което от своя страна да доведе до увеличаване на млякото:
 - изпиване на чаша вода или друга приятна за теб напитка 15тина минути преди цедене
 - влажен топъл компрес на гърдите за 10тина минути преди цедене (може памперс напоен с топла вода, защото запарва и прави като сауна на гърдата)
 - техники за релакс. Просто докато си държиш компреса, можеш да затвориш очи и да се отпуснеш на дивана; или да прилагаш разни техники за дишане, ако си запозната с тези, дето ги препоръчват и при раждане. Или ако някой може да ти направи масаж на гърба  yes
 - нежен масаж с кръгови движения, както и погалване с върха на пръстите от основата на гърдата към зърното. Масажите НЕ бива да са болезнени, а нежни. Ето така:
Скрит текст:
. Масаж може да се прилага и по време на цеденето от време на време.
 - задействане рефлекса на потичане на млякото с изцеждане на ръка. Дори да не умееш да цедиш на ръка, можеш да правиш движения като при цеденето. Тялото реагира по-добре на кожа, от колкото на пластмаса. И когато усетиш, че млякото се спуска (гърдите се напрягат, може да започне и спонтанно излизане на капки или дори струйка кърма), продължаваш с помпата(ако така ти е по-лесно, разбира се. А може да продължиш на ръка до края)
 - за едно изцеждане смяна на гърдите по няколко пъти, щом струята намалее.
 - редуване на изцеждане на ръка с изцеждане с помпа по няколко пъти за едно цедене (ако умееш да цедиш на ръка)
 - бебе Simple Smile Тялото ти реагира най-добре на бебето. Ако можеш да го поставиш на гърдите си дори само за да ги оближе, докосне или просто да го погушкаш малко, това предизвиква тялото ти да отдели много повече окситоцин (хормонът, който е отговорен за отпускането на млякото от гърдата).

Ако искаш да опиташ също може да обсъдим вариантите за връщане бебето към гърдата.

Ще се радвам да пишеш какво се случва с количествата и дали намираш някои от методите за работещи при теб   Hug[/color]

Страшно много ти благодаря за подробния отговор, всичко ще спазя, желанието ми да давам кърма на бебчо е огромно...

И да, много ми се иска да може бебчо да се храни от гърда, а не да цедя и да му давам, но просто той много се изнервя като пуска само капчици и се отказва, иначе и той има голямо желание и засуква мноого силно...  Rolling Eyes

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!   Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 12:45 от Sweet butterfly

# 100
Пина,благодаря ти,невежеството ми е безкрайно,но на мен ми прозвуча толкова руско Joy.Между другото,малката има твоите очи,не че съм виждала тези на мъжа ти...
Айде,честито бебенце на Виви,да ви е живо и здраво!

# 101
  • София
Ау, Виви, и ти ли роди, БРАВОООО   bouquet Да е здрава и красива малката Ева! Наистина много бързо раждане си имала, голям кеф!  Peace Благодаря за споделеното впечатление, много мило  Hug

Хахаха, Флай, да, тя Пина е разгадала: ш'пучина = диалектозно лигаво произнесено "ша почина"  Joy
Пък аз да не загрея, за какво иде реч  hahaha

Порталът трябва да е фризиран, как!  Mr. Green
Пине, при теб може и да се отвори, ама няма да е тази година май...
(Зачерквам си вече дните на мъчение, така ми е по-лесно психически)

Танче, я виж тук дали ще се оправиш: http://lubomir.name/bg/html/neuioaoi_ii_ciaoe.html

# 102
  • Бургас
Виви, честит бебешок Simple Smile

Сандалка, май трябва доста да прочета на този сайт който си ми дала Simple Smile Ти от там ли го намери това сега за рак че бил до 19ч на 22.07?

# 103
  • София
Не, Танче, при Алена, ето тук: http://www.karm-krag.com/luv/horoskopi-luv  Peace  

# 104
Честита Ева на Виви! Жива и здрава да е!

Общи условия

Активация на акаунт